X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, jasne że to normalne :) Dziecko przecież z każdym karmieniem przyjmuje płyny, nie je pokarmów stałych, a przeciez pierwsza partia mleka w piersiach to ta płynna cześć, gasząca pragnienie. Nie trzeba zmieniać pieluszki po każdym siknięciu, nie popadajmy w paranoję, ale dopiero jak już czuć w dotyku, że się tam troszkę uzbeirało, że ta pieluszka taka mięksa i lekko spuchnięta sie robi. Dziennie powinno schodzić do 10-12 pieluch i to jest normalne. A tak jak juz pisalysmy, to ze je z cyca 8 razy w nocy, nie znaczy ze jest głodny, moze chciec sie przytulac i popijac, albo tylko udawac ze je.... ALBO i jest faktycznie głodny, bo sie uczycie dopiero karmienia i prawidłowego ssania, laktacja sie dopiero normuje i rozkręca... może też ta chęc przytulania dominuje i on sie buzi te 8 razy, przystawiasz go do cyca a on sobie ciumka. Zwróć uwagę co on robi, czy na prawde je czy udaje, albo sobie cmoka jak smoczcek. Samo bycie przy piersi i trzymanie jej w buzi to jeszcze nie karmienie :)

a co do tego, że to jest jakies crazy... no tak to jest własnie Nienormalna z maluchami i myślę każda z nas ma to samo :) Przewijasz, wszystko wytarte, podkładasz nową pieluche, smarujesz rowek sudecremem... a tu sranie część II idzie.. wytrzesz a tu sikanie w górę leci na brzuch i po bodziaku, albo gdzies po skosie na nogawkę pajacyka... zagryzasz wargę, wycierasz dupkę, zakłądasz pieluchę, zmieniasz obsikane ubranka (tudzież umazane kupką, bo jak dziecko trzepie nóżkami to zdarzy sie pech ;P) już zapinasz, albo wręcz podnosisz dziecko do góry a tu kosmiczny bełt :D:D:D ... nie wiadomo czy się śmiać, czy wkurzać... ale tak to bywa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2013, 15:56

rubi67, kaaasiaczek_, marzycielka29, Ana27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to jeszcze ja zapytam apropo tych twardnien brzucha, skurczów, stawiania sie brzucha/ macicy...

czy to mozliwe ze ja nie mam nic z tych rzeczy? a moze mam, ale nie wiem ze to to? czesto slysze ze dziewczyny na moim etapie mają jakies twardnienie i stawianie sie brzucha, a ja nic.

Jedyne co mam co kilka dni chwile to takie kucie bardzo nisko, nie wiem czy w szyjce, czy w pochwie, bo tak nisko to odczuwam. Wiecie co to jest?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    a to jeszcze ja zapytam apropo tych twardnien brzucha, skurczów, stawiania sie brzucha/ macicy...

czy to mozliwe ze ja nie mam nic z tych rzeczy? a moze mam, ale nie wiem ze to to? czesto slysze ze dziewczyny na moim etapie mają jakies twardnienie i stawianie sie brzucha, a ja nic.

Jedyne co mam co kilka dni chwile to takie kucie bardzo nisko, nie wiem czy w szyjce, czy w pochwie, bo tak nisko to odczuwam. Wiecie co to jest?
    Ja też nie mam skurczów ani twardnień brzucha, czasem wieczorem boli mnie tak troszkę brzuch okresowo, ale mija po paru sekundach

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

ja tez mialam klucia na tym etapie wszystko sie rozciaga wiec to pewnie normalne.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że brak twardnienia nie oznacza nic złego- przeciwnie. Mój gin przez moje twardnienie zakazał mi ćwiczyć, seksu i wysiłku, bo może to skracać szyjkę i dał kolejne opakowania luteiny- chyba będę ją wciskać do końca ciąży....a nie luuuubie tego, że hej...ehhh

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to zalezy jak czeste twardnienei i na jakim etapie ciazy ono sie pojawia i jaka jest ciaza itp

• juicca Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mimo iz jestem w 21 tyg , to wiem ze będę luteinę wciskać dłuuugo

miałam twardnienia brzucha lekarz stwierdził ze zwiekszy mi dawke bo brałam 1 tabl(100ke) a teraz 2 razy po 1 i twardnienia minęły ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemnicczka ja też miałam takie kucia bolesne dosyć.Byłam u gin ale od tego się szyjka mi nie skracała.Po magnezie mi przeszło no i kazał mi zrobić Ob i mocz.Ale to pewnie dlatego że mnie trochę lewa nerka bolała ale tymi kuciami mam się nie przejmować

relg3e5ejwatx9hx.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no dziekuje dziewczyny. No mi podobno tez szyjka sie nie skraca... chociaz okaze sie na wizycie za tydzien jak teraz jest. Ale skoro nie jestem sama z tym kuciem to moze i to normalne.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja dziś czuję się nie najlepiej boli mnie w pachwinach i na dodatek pojawiły się jakieś małe skurcze w sensie krótkie brzuch twardnieje i jest takie nie miłe uczucie więc dzisiejszy dzień spędziłam na kanapie czytając was tylko.

Powiem wam że chyba ostatnie porządki dały mi w kość więc przez weekend odpoczynek na kanapie z nogami do góry.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a jak ci zasypia na cycu to go odbijasz?
    wiesz co jak usypia przy cycu to odkladam go na boczek i podkladam pieluche, nie zawsze mu się ulewa.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nienormalna, jasne że to normalne :) Dziecko przecież z każdym karmieniem przyjmuje płyny, nie je pokarmów stałych, a przeciez pierwsza partia mleka w piersiach to ta płynna cześć, gasząca pragnienie. Nie trzeba zmieniać pieluszki po każdym siknięciu, nie popadajmy w paranoję, ale dopiero jak już czuć w dotyku, że się tam troszkę uzbeirało, że ta pieluszka taka mięksa i lekko spuchnięta sie robi. Dziennie powinno schodzić do 10-12 pieluch i to jest normalne. A tak jak juz pisalysmy, to ze je z cyca 8 razy w nocy, nie znaczy ze jest głodny, moze chciec sie przytulac i popijac, albo tylko udawac ze je.... ALBO i jest faktycznie głodny, bo sie uczycie dopiero karmienia i prawidłowego ssania, laktacja sie dopiero normuje i rozkręca... może też ta chęc przytulania dominuje i on sie buzi te 8 razy, przystawiasz go do cyca a on sobie ciumka. Zwróć uwagę co on robi, czy na prawde je czy udaje, albo sobie cmoka jak smoczcek. Samo bycie przy piersi i trzymanie jej w buzi to jeszcze nie karmienie :)

a co do tego, że to jest jakies crazy... no tak to jest własnie Nienormalna z maluchami i myślę każda z nas ma to samo :) Przewijasz, wszystko wytarte, podkładasz nową pieluche, smarujesz rowek sudecremem... a tu sranie część II idzie.. wytrzesz a tu sikanie w górę leci na brzuch i po bodziaku, albo gdzies po skosie na nogawkę pajacyka... zagryzasz wargę, wycierasz dupkę, zakłądasz pieluchę, zmieniasz obsikane ubranka (tudzież umazane kupką, bo jak dziecko trzepie nóżkami to zdarzy sie pech ;P) już zapinasz, albo wręcz podnosisz dziecko do góry a tu kosmiczny bełt :D:D:D ... nie wiadomo czy się śmiać, czy wkurzać... ale tak to bywa
    no suzy jak czytaam to co pisalaś o siusianiu i o kupkach podczas pzeijania to przypomniała mi sie dzisiejsza nocka :) wszytsko miałam osiusiane i okupkane przez malego, czasem maly tez siusia po kąpieli na przewijaku, podobno dlatego żę na zmianę temperatury.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh... :) no zdarzyło mi sie ileś takich akcji juz z Jasiem i z Mikołajem.. przeważnie jak człowiek sie spieszy, jest zaspany albo rozkojarzony 5 cioma rzeczami do zrobienia. Ja przeważnie jak trzymam jego nóżki zgiete na żabkę, to kciukiem przytrzymuje siusaka na jąderkach i jeśli coś poleci, to w dół na pieluchę, ale on czasem tak wierzga nogami,żę ta dupinka cała lata i mi się wszystko wysuwa i przekręca i wtedy takie akcje to pewnik :) a potem jeszcze odkładasz do łóżeczka, kłądziesz sie umęczona spać, a za 5 minut słyszysz narastającą czkawkę! :D love it...

justa24 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj dziewuszki, trochę Was ponadrabiałam:)
    Ja dziś zakupowy dzień miałam z M, kupiliśmy już chyba wszystko nawet kombinezon bo nie dawał mi spać po nocach!!!! A było -15% w Smyku i kupiliśmy taki, który nam się podobał he he windproof z jakimiś kosmitami heheheh i rozmiar 62 w końcu, myślę, ze od grudnia do marca styknie a jak nie to trudno:P

Nina, w Bochni wypatrywałam Twego M hehehehe i było kilka singlów zakupowych:P Jeden nawet, swoją drogą przystojny chyba 2metrowy mężczyzna:P, kupował srebrny fotelik, materac i chyba jakiś kocyk i jeszcze coś tam:P
    Pieluchy tettrowe fkatycznie mają tam cieńsze i grubsze więc dokupilam tych grubszych 15. Brakuje nam jeszcze podgrzewaczo-sterylizatora.
    Wózek już złożony czeka na Brunia, materac się wietrzy w łóżeczku bo fkatycznie może i nie śmierdzi tą chemią w pokoju ale z bliska zapach paskudny, a jednak dziecko bedzie przy nim face2face wiec lepiej żeby nie śmierdział:P

Także wicie gniazda powoli dobiega końca. Torba do szpitala prawie do konca spakowana. A ze mną zamiast gorzej, tzn zamiast częstszych skurczy, które mi tak doskwierały ostatnio, w miarę dobrze się czuję. I to nie żart, w końcu wybraliśmy się dziś do Bochni i Krakowsa - do glaerii krakowskiej - tylko te promocje nas podkusiły i dałam radę:P Tylko wolno chodzę. Raz mnie tylko skucz złapał lekki a tak to spoko. Moja mama śmieje się, że to kwestia psychiki bo wczesniej kiedy wewntualny poród mógl wystąpić byłoby to ciut za wcześnie dla maluszka, a teraz jak już zbliżam się do tygodnia "donoszonej ciąży" to "mogę wszystko" :) I jest mniej skurczy. Ehhh!

marzycielka29, Lula_w lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana mój M był na zakupkach zaraz po 8, więc nie wiem czy Wy też byliście tak z samego rana?bo potem cały dzień chciał poświęcić na sprzątanie w nowym domku:-)ja niestety pomóc nie mogę...a też chodzę jak kaczka i bardzo wolnooooooooooo!!!!!w galerii krakowskiej byłam wczoraj, ale te dzikie tłumy z walizkami i torbami( w końcu długi week) mnie dobiły i wróciłam padnięta....mój M też dokupił pieluch białych tych grubych, bo są super i jeszcze 3 flanelowe, a na dodatek kazałam mu kupić jednego smoczka z Aventu, bo niby nie chcemy, żeby mały używał, ale wiadomo? może będzie się domagał, więc mamy w zanadrzu:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:27

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia123 wrote:
    no dobra to nawiązując do nie gromadzenia się tematów :P:P:P mam pytanie powiedzcie mi czy te słynne skurcze braxtona-hicksa i jak tam one się nazywają.to są bóle brzucha tak jak na okres?? czy takie skurcze niżej na wysokości szyjki???Bo mnie dopadają takie skurcze na wysokości szyjki kilkusekundowe bolesne,magnez jak na razie pomaga

Mnie często twardniał i nadal twarnieje brzuch w ciąży włącznie ze skurczami, spinaniem się macicy, zwał jak zwał.
    I teraz już wiem jak to u mnie wygląda i w końcu dzięki takim własnym obserwacjom potrafię odróżnić takie zwykłe twardnienie, bezbolesne, ze skurczami, mega spinaniem się macicy, bolesnymi, a przynajmniej odczuwalnymi.
    W każdym razie, kiedy idzie skurcz - u mnie nie od góry do dołu tylko idzie z boków jakby od bioder jakby ktoś rękami ścisnął mi brzuch po bokach przez co czubek-przód brzucha na wysokości pępka robi się spiczasty. CHoć u mnie jest tak że sam środek brzucha, tam gdzie ejst ppek wklęsa się do środka a po bokach napina sie i wygląda to tak patrząc na brzuch z góry /\_/\
    Hehehe oczywiście bardziej wszytko zaokrąglone jest:P Ale tak mi się układa brzuch podcZas skurczu, chhwilę to trwa, brzuch jest wtedy MEga twardy, po jakimś czassie - u mnie to trwa różnie raz minutę, raz 1,5minuty raz 30sekund- skurcz ciągnie w dół. Potem coraz słabiej i słabiej i koniec, brzuch znów jest miękki.

A tak jesli chodzi o twardnienia to często mi twardnieje brzuch ale już bez tych wygibasów, które zaobrazowałam wyżej:P Po prostu jest mi wtedy ciężej, uciskają mnie spodnie itp.

Plemniczko, jedna z moich koleżanek całą ciaze przechodzila bez zandych twardnien i skurczy. Przynjamniej ona tego nie odczuwała. Więc i takie osoby się zdarzają, pozazdrościć:)

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ana mój M był na zakupkach zaraz po 8, więc nie wiem czy Wy też byliście tak z samego rana?bo potem cały dzień chciał poświęcić na sprzątanie w nowym domku:-)ja niestety pomóc nie mogę...a też chodzę jak kaczka i bardzo wolnooooooooooo!!!!!w galerii krakowskiej byłam wczoraj, ale te dzikie tłumy z walizkami i torbami( w końcu długi week) mnie dobiły i wróciłam padnięta....mój M też dokupił pieluch białych tych grubych, bo są super i jeszcze 3 flanelowe, a na dodatek kazałam mu kupić jednego smoczka z Aventu, bo niby nie chcemy, żeby mały używał, ale wiadomo? może będzie się domagał, więc mamy w zanadrzu:-)
    No tak, to nie był Twoj mąż:P bo my byliśmy po 11 jakoś:) O 9.30 się dopiero obudziliśmy, chyba przez tą pogodę! Bo nigdy tyle nie śpię!

Dzikie tłumy w galerii krakowskiej dobrze powiedziane. Dziś masakra istna, do WC stałam w kilometrowej kolecje. I gdzieżby Cię ktoś przepuścił, phi! JEszcze przede mną jakaś - sorry lampucerka z powiększonymi ustami - stała wraz z synem, który oczywiście mimo takiej kolejki musiał skorzystać z toealety damskiej bo tak mu mamusia widocznie kazała, a obok w męskiej nie było nikogo. Na szczęście nie chciało mi się aż tak siku, ze tylko mnie to rozbawiło.

I co do smoczka to ja tak jak Ty, też nie zamierzam go wprowadzać ale jeden przyda się w razie W, ale nie kupuję bo koleżanka, która teraz rodziła w szpitalu gdzie ja zamierzam dostała tam w szpitalu taką jakaś wyprawkę z gadźetami i jest tam w niej smoczek:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Dziewczyny jakiej firmy macie te grube tetrówki i jakiej gramatury?
    Ja niestety nie wiem tych danych bo kupiłam na sztuki w hurtowni i ani ulotki tam nie było ani nic. W każdym razie te cienkie kupiłam w Auchan w takiej pace po 10 sztuk. Porównałam je " pod światło", te z Auchan prześwitują a te z Bochni są 2razy grubsze i mają malutko prześwitów. Najlepiej samemu na oko sprawdzić.

Lula_w lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, chyba kiedyś wspominałaś, że kupiłaś materac w Bochni latexowy.
    My kupiliśmy latex-kokos (choć wydawało mi się, ze jak zamawialismy to babka mówiła kokos-latex-kokos ale whatever), za 170zł(po rabacie). I tak wyjmuję go w domu, patrzę, a tam jakaś ulotka firmy coś na G - polski producent i jest napisane, że to jest jakaś pianka, kokos i cośtam. I coś mi nie pasiło. Na materacu są jakieś napisy niemieckie - więc to też dziwne, jesli wg ulotki producent polski to po co by niemieckie wyrazy umieszczał na materacu:P
    I juz sama nie wiem, czy ta ulotka jakaś felerna czy co, może oni mają je uniwersalne do wszystkich materacy?:P Kurde mam nadzieję, ze mi dobry materac sprzedała, po pianka - kokos chyba nie kosztuje 170zł:p

zsxuot7.png
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ