Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, super ,ze u was wszystko ok :-)

poniewaz wykorzystalam limit szybkiego internetu(nie wiem jakim cudem ) bede rzadziej tu zagladac przynajmniej do soboty, gdy wroci szybki net.
    obecnie strasznie powolo laduja mi sie stronki, ale w miare mozliwosci postaram sie codziennie cos napisac.

wizyte u ginki mam w czwartek i sie okaze ile maly wazy -2 tyg temu mial 3100-3200

pasia27, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja mam takie uderzenia goraca i potu..budze sie przebieram sie w koszulke na ramiaczkach bo upal okienko nawet otwieram a rano sie budze skulona w kulke i tylko pol czola wystaje bo ziiimno.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lozeczko w sobote rozkladamy i kupimy od razu karuzele grajaca do njego.
    A wy sie zaopatrzylyscie w jakas??

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia ja też mam napady gorąca a jestem ładnych pare tygodni za Tobą.. no i od jakiegos czasu kazdego ranka sie budze zlana potem mimo ze mam cieniutka koldre letnia, koszule na ramiaczkach i okno otwarte... czyzby nasze organizmy nocą tak ciężko pracowaly? :D

pasia27 lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    My lozeczko w sobote rozkladamy i kupimy od razu karuzele grajaca do njego.
    A wy sie zaopatrzylyscie w jakas??

Pasia ja malej Vivien puszczam codziennie wieczorem raz taka maskotke grajaca.Niech sie przyzwyczai do tego dzwieku a po tem jak bedzie juz lezala w lozeczku i bedzie slyszala ta sama melodie co w brzuszku to bedzie jej napewno razniej ;)albo moze w trakcie placzu sie uspokoi slyszac ta znajoma melodie, Tak bynajmniej mi sie wydaje.
    Dlatego zaczelismy juz teraz jej puszczac zeby zapamietala ja ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nam juz 3 strzelila :P :P :P :P

30 TYDZIEN ;) ;) ;)

Karolka, anilorak, pasia27, yennefer, Rika, Stokrotka84, Izabela lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ti vivien gratuluje 3z przodu hihi ale strzelilo ;-)

No ja wlasnie dlatego chcialabym kupic ta karuzelke zeby mu grala i usypiala no i radyjko zeby nie w takiej ciszy zasypial bo pozniej przerypane na paluszkach trzeba chodzic a wiadomo jak to w bloku 2pokoje.to auto przejedzie to pies zacznie szczekac sasiedzi i w ogole duzo efektow.
    Jak wchodze do sasiadki to poczawszy od dzwonka do drzwi bo odlaczyli zeby byla cisza to szeptem trzeba mowic..chodzic na paluszkach a najlepiej zeby w ogole nie przyjsc bo mala spi..
    Ja tak nie chce hehe

vivien, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, ja tez ostatnio mam napady goraca w nocy. najlepsze, ze jak sie poodkrywam to pozniej znowu zamarzam...

Pasia, takie lazenie przy dziecku na palcach to chore. Dzie nie poczytasz to wszedzie radza, zeby sie NORMALNIE zachowywac, bo inaczej jak dziecko ma odrozniac noc i dzien skoro jedyna roznica to wiecej/mniej swiatla... U nas bedzie taka zasada: w dzien normalne zachowanie, wieczorem po kapieli małej cisza. Wiadomo, ze na palcach chodzic nie bedziemy, ale jak bedzie spala w swoim pokoiku to my w duzym pokoju telewizor raczej troche ciszej ustawimy. Chociaz u nas w domu to przez sciany prawie nic nie slychac.

Dzisiaj jakis nowy bol mnie zlapal... Przepraszam za wyrazenie, ale nie wiem jak to ujac inaczej... Mam takie odczucie jakby mi cipka miala peknac... takie jakby klucie - sama nie wiem. Ale tylko jak chodze. jak stane w miejscu to mija.
    Mialyscie takie cos?

Powiem Wam, ze fascynuje mnie ciaza. Sama nie wiedziałam ile przeroznych boli mozna miec: bole podbrzusza zna chyba kazda kobieta, ale nerw w poldupku, biodra, kregoslup u gory, kregoslup na dole, ciagniecie, skurcze, "pekanie"... Jakby nie patrzec to troche to zadziwiajace ile takie jedno dziecko moze spowodowac ;)
    Szkoda, ze przez koniec studiow ciaza jakos tak mi przeleciala koło nosa. Chociaz z drugiej strony to moze i dobrze, bo nie narzekam, ze czas mi sie ciagnie ;)

Jeszcze tylko 9 dni do ostatniego egzaminu :D Skurczy juz nie mam, wiec kto wie moze dotrwamy :D

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to uspokoiłyście mnie trochę z tymi falami gorąca:) Matko, już wiem, jak kobieta musi się czuć w trakcie menopauzy!!

Co do karuzeli ja mam taka niezbyt ciekawą, dostałam ją w spadku, i w sumie nie pomyślałam, o tym, zeby ją zamontować już. Ale chyba za waszymi radami tak zrobię.

DzejKe, wydaje mi się, że ja tez odczuwam to "kłucie". Tylko, ze chyba to jest ucisk na pęcherz główki, która będąc coraz niżej, coraz bardziej i częściej na niego napiera dając uczucie kłucia i niemożności poruszania się:) A jak nie pęcherz, to pewnie to kłucie jest tak czy tak związane z obniżaniem się główki i wstawianiem się maleństwa do kanału rodnego.

Co do chodzenia przy dziecku na palcach to ja też uważam to za wielką głupotę, mam nadzieje, ze nie będe się tak zachowywała:) Moje obydwie siostrzenice tak zostały nauczone i broń boże nie dzwoń do mojej siostry i szwagra jak mała spi, bo przecież telefon ją obudzi. Niech tylko pies na spacerze nie szczeka, bo mała sie obudzi. masakra!!!!!

DzejKej lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, super ,ze u was wszystko ok :-)

poniewaz wykorzystalam limit szybkiego internetu(nie wiem jakim cudem ) bede rzadziej tu zagladac przynajmniej do soboty, gdy wroci szybki net.
    obecnie strasznie powolo laduja mi sie stronki, ale w miare mozliwosci postaram sie codziennie cos napisac.

wizyte u ginki mam w czwartek i sie okaze ile maly wazy -2 tyg temu mial 3100-3200

Mam ten sam problem z internetem :)Nowy transfer rusza od piątku :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam co prawda uderzeń gorąca,ale powróciły nudności i wstręt do jedzenia , zwłaszcza w godzinach porannych :( Muli mnie cały czas po wszystkim.
    Kolacji ostatnio nie jadam, bo jak się nałykam tyle wody przez cały dzień to nie odczuwam głodu, a wcześnie rano pobudka bo mnie skręca z głodu :/ Zjem cos małego i znów mnie muli. Grrr! Czekam aż bęc zacznie nieco opadać, powinno być chyba lepiej :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi miałam dokładnie tak samo w podobnym okresie ciązy - powrót nudności, bóle i ucisk żołądka. To wtedy chyba macica znajdowała się najwyżej, jak brzuch mi opadł to wszystkie te dolegliwości żołądkowe minęły jak ręką odjął.

Swoją drogą, lekarz w sszpitalu był przekonany, że brzuch idzie mi jeszcze do góry - ja mu na to, ze on już własnie opadł. A lekarz zdziwiony pyta: to skoro brzuch jest juz tak nisko, to jak on ma opaśc jeszcze niżej....? Nie wiem, moze za chwile, na stopach będę go nosiła.

DzejKej, mała mi lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez mam to klucie i dziwnie sie chodzi w ogole ...jakas pokraka czy cos ze mnie sie zrobila hmm
    Tyle wytrzymamy dziewczyny hehe
    A co do apetytu to nie narzekam co prawda co chwile glodna ale zmniejszylam porcje bo do konca by mi doszlo z kolejna 12kg..masakra..
    Duzo wypoczywam teraz i sie ciesze ze wszystko wczesniej kupione i gotowe.spokojnie czekam 2tyg a pozniej znowu wracam do zycia towarzyskiego jak maly bedzie wychodowany haha jak to moj ginek wczoraj powiedzial.he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga moj jeszcze nie opadl a jak siedze na lozku to siedzi sobie na moich kolankach hahaha

Dzej kej masz racje bo w ciazy dopiero sie poznaje swoje cialo,jego dziwne zachowanie,bole i mozliwosci ;-) chociaz ja juz nad swoim dawno nie panuje i sama sie czasem sie nie poznaje haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asia__u Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny my już po wizycie:) Zosia waży 2900 i jest gotowa do wyjścia tzn. lekarz powiedział, że jest idealnie ustawiona główką w stronę kanału rodnego. Szyjka troche rozpulchniona ale zamknięta jeszcze! Odstawiam tabletki, jednak ten tydzien mam się jeszcze oszczedzac zeby do 37 dotrwac a pozniej na luzie moge rodzić:) Za tydzień mam wizyte u połoznej i ona zrobi ktg i zbada mnie a jak bedzie cos nie tak to wtedy do niego bo mowił ze na tym etapie ciazy zaleca się wizyty co tydzień. A jak polozna stwierdzi ze wszystko ok to wtedy do niego za 2 tyg jak nie urodze jeszcze:)

Zaliczyliśmy tez zwiedzanie porodówki:) ogólnie wrażenia b. dobre położna na którą trafilismy- swietna babka:)

Co do uderzen goraca- mnie w nocy tez zalewa pot. to chyba normalne:) do tego coraz bardziej obolała jestem. Wieczorem nie mogę przewrócić się z boku na bok tak mie pachwiny bolą;(

pasia27, anilorak, Izabela, Rika lubią tę wiadomość

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu to w sumie fajna waga corci ;-) no i oszczedzaj sie dalej tym razem bez wspomagaczy hehe do 37tyg.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti Ty jeszcze tutaj? :)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti czekamy na dobre wiesci od Ciebie, juz niedlugo.
    U nas bardzo goraco ponad 35C codziennie i temp wieczorem podobnie. Do pracy chodze tylko sporadycznie, 2-3 razy w tygodniu na kilka godzin, poza tym mamy klimatyzacje wiec jest ok. Obiecalam sobie ze bede plywac kilka razy w tygodniu, woda w basenie przyjemnie chlodna, wiec fajnie.
    wybieram sie na zakupy w ten weekend i probuje zrobic liste wyprawke dla niemowlaka, macie moze cos przygotowane albo link do www bylabym wdzieczna.

Q82doi09kub0318v3.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:05

Rika, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:05

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ