Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Patti czekamy na dobre wiesci od Ciebie, juz niedlugo.
    U nas bardzo goraco ponad 35C codziennie i temp wieczorem podobnie. Do pracy chodze tylko sporadycznie, 2-3 razy w tygodniu na kilka godzin, poza tym mamy klimatyzacje wiec jest ok. Obiecalam sobie ze bede plywac kilka razy w tygodniu, woda w basenie przyjemnie chlodna, wiec fajnie.
    wybieram sie na zakupy w ten weekend i probuje zrobic liste wyprawke dla niemowlaka, macie moze cos przygotowane albo link do www bylabym wdzieczna.

Ella tutaj jest lista od Suzy ktora nam wkleila ;)
    https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/zakupy-dla-naszych-maluszkow,51,72.html

Ella lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika to milej zabawy zycze przy dzisiejszym spa ;)
    Czasami trzeba sie odprezyc i zrobic cos dla siebie ;)

Ja wlasnie buszuje w ciuszkach dla malej bo wczoraj przyszla duza paczka z ciuszkami z nexta <3 <3 <3 jakie slodziutkie to wszytsko
    i kurcze jakie duze o.O o.O bede musiala chyba zamowiec jeszcze raz mniejsze rozmiary :/ :/ wydaja mi sie wieksze niz te ktore w DE kupuje :/

Szkoda ze nie mozna juz przed porodem wiedziec ile bedzie mala miala wzrostu i wagi to bym sie mogla na jakas rozmiarowke nastawic :/

Wczoraj bylam w szkole rodzenia i gadalismy o masazu krocza i co mnie zdziwilo tutaj mowia zeby z masazem zaczynac od 34 tyg.

Mala Vivien dzis w nocy dala mamie do wiwatu,miala dyskotego :/ i z tego co czuje to jeszcze nie koniec :P ale przynajmniej czuje ze ma duzo sily :P i chyba coscik mniej miejsca ma w swoim hoteliku :P

Rika lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, w necie też pisze, żeby masować krocze od 34 tygodnia. Każdy ma chyba inne zdanie na ten temat,wg lekarza i połoznych, z którymi miałam styczność, 36 tydzień do dobry moment na rozpoczęcie masażu, bo uelastycznienie zajmuje ok 2 tygodniu, więc w razie czego ciąża będzie już donoszona.

Dla mnie niestety masaż krocza nie jest ulubionym zajęciem i zmuszam się, zeby go wykonywać. Powinno to zajmować ok 10 minut, a mi zajmuje może 3 minuty;)) Natomiast tabletki wiesiołka połykam regularnie;)

Wkleiłam obok zdjęcie mojego brzucholka, bo już raczej niedługo z nim pochodzę;)

Rika, pasia27, vivien, anilorak lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:05

• mała mi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szkole rodzenia położne również zalecały masaż krocza od 36tc. Ostatnio weszłam na mamazone, żeby zobaczyć instrukcje i faktycznie podają, że można od 34tc. Ja zaczynam od soboty (35tc), tak na wszelki wypadek, gdyby poród nastąpił wcześniej.

Aggaa, fajny brzusio:) gdyby nie suwaczek to obstawiłabym na 100% chłopca :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga od razu zauwazylam Twoj brzusio.fajniusi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 11:58

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien a co do rozmiarow to ja tez sama nie wiem..rozmiar na metce a rzeczywisty rozmiar..hmm trudno dogodzic..do tego czsem dzikie szerokosci i dlugosci.hehe
    Probowalam podpytac doktorka czy na podstawie kosci udowej moze mi cos powiedziec o dlugosci Kacperzynka to niestety..powiedzial ze woli nie bo to sie nie da juz okreslic bo skulony jest i zwiniety w kuleczke ;-)
    Na chwile obecna biore wiec ciuszki new born do szpitala..wejsc wejdzie w nie a roznia sie rozmiarem wiec cos sie dopasuje hehe a luzu moze miec ,wygodniej mu bedzie he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 12:05

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Vivien, w necie też pisze, żeby masować krocze od 34 tygodnia. Każdy ma chyba inne zdanie na ten temat,wg lekarza i połoznych, z którymi miałam styczność, 36 tydzień do dobry moment na rozpoczęcie masażu, bo uelastycznienie zajmuje ok 2 tygodniu, więc w razie czego ciąża będzie już donoszona.

Dla mnie niestety masaż krocza nie jest ulubionym zajęciem i zmuszam się, zeby go wykonywać. Powinno to zajmować ok 10 minut, a mi zajmuje może 3 minuty;)) Natomiast tabletki wiesiołka połykam regularnie;)

Wkleiłam obok zdjęcie mojego brzucholka, bo już raczej niedługo z nim pochodzę;)

Aggus ale laseczka z ciebie fajna ;) ;) sexy mama ;)
    szczuplutko i zgrabniutko wygladasz

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Vivien a co do rozmiarow to ja tez sama nie wiem..rozmiar na metce a rzeczywisty rozmiar..hmm trudno dogodzic..do tego czsem dzikie szerokosci i dlugosci.hehe
    Probowalam podpytac doktorka czy na podstawie kosci udowej moze mi cos powiedziec o dlugosci Kacperzynka to niestety..powiedzial ze woli nie bo to sie nie da juz okreslic bo skulony jest i zwiniety w kuleczke ;-)
    Na chwile obecna biore wiec ciuszki new born do szpitala..wejsc wejdzie w nie a roznia sie rozmiarem wiec cos sie dopasuje hehe a luzu moze miec ,wygodniej mu bedzie he

Pasia new born masz na mysli 56 rozmiar??Czy juz 62?

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja dzis jak sie ubieralam zobaczylam ze mi mleczko leci o.O o.O
    kurcze a ostatnio sie zastanawialam kiedy sie u mnie zacznie ze coscik beede wicziec ze moje cialko sie juz przygotowuje na mala Vivien ;)

Kolejny etap zaliczony :P :P

Rika, anilorak, m_f, pasia27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie wiem czy wiecie, ale śliczne ciuszki dla maluchów są w sklepach KappAhl..Ja dopiero niedawno to odkryłam, a tyle jest fajnych dla noworodków!

Rika lubi tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_f, nie przypuszczałam, że w KappAhl jest coś dla dzieciaków:) Przy okazji sobie pooglądam:)

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, natomiast ja czuję sie jak słoń lub wieloryb:) No ale tak to jest, jak całe życie było sie wielkim chudzielcem i nagle przybyło kilkanaście kg;))

Vivien, mi też mleczko leci, natomiast zauważyłam to nie przypadkiem, ale sama postanowiłam sobie nacisnąć, żeby zobaczyć czy coś wyleci i takie kropelki sie pojawiły - fajne uczucie:)

vivien lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotko, wciaz tu jesteem :-D .jutro zaczynam 39 tydz i powiem wam ,ze juz mnie zaczyna wkurzac cale to oczekiwanie, czy za chwile bede rodzic, tylko jakis wiekszy skurcz i od razu przezywam :-)obawiam sie porodu, jak kazdy chyba ,ale z drugiej strony juz bym chciala to miec za soba -lubie swoj brzuszek, no ale juz mi bardzo ciazy i w sumie to nie mam juz zycia tylko wyczekiwanie ciagle na malego -boje sie ruszac z domu :-)

Agga, a co ma powiedziec ktos kto nigdy chudzielcem nie byl ??zawsze mialam prawidlowa wage ,no ale do chudzinek raczej sie nie zaliczalam ,a teraz brzuch taki ogromny -jedyne pocieszenie ,ze nie mam zadnego rozstepu poki co i mnie zadziwia, ze tak sie rozciagnela skora :-)

co do mleczka ,to ja dopiero 2 dni temu probowalam cos wycisnac i najpierw byly bezbarwne kropelkki ,a pozniej pojawila sie i mleczna biala kropelka :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro moj maz obchodzi 30 urodzinki i wiem ,ze narodziny synka bylyby dla niego prezentem zycia, no ale nie wiem ,czy maly chcialbym w przyszlosci obchodzic urodzinki razem z tata :-)

Rika lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Pasia new born masz na mysli 56 rozmiar??Czy juz 62?
    No w sumie te new born to sa jakby 0-3mies i niektore od 56 wzwyz he.mniejszych nie mam bo z reszta nie spodziewam sie ze Kacperek bedzie maly ;-) no wlasnie te rozmiary.ehh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy wyciek mialam w 20tyg!!zalalo mi koszulke z prawego cycuszka.hehe
    Teraz to ciagle chociaz biust sie tak nie powiekszyl i nie jest przypompowany..hmm leci ciagle jak nie siara to woda i oststnio mleczko he.az moj mowi do brzuszka ze bedzie mial cyce dojnice do jedzonka haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wykrakalas sobie to ze najpierw lezenie a jak termin to maly nie bedzie sie spieszyl.hehe
    Tez jestem na etapie ze nie wychodze bo mnie lekarz przestraszyl zebym sobie darowala lazenie po kolezankach i po miescie zeby cos nie wywolac jeszcze hehe
    Mam 1,5tyg wypoczynku do 37tyg ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:06

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak to dobrze ze chociaz tego zatrucia nie masz wiec problem z glowy a co do wagi to sobie wazy Michas ladnie ale moze byc ze albo ten wynik jest w przyblizeniu i zawyzony albo teraz stanie w miejscu i minimalnie bedzie przybieral..hmm
    No oszczedzaj bo mamy jeszcze czasu troche a tak do 34tyg mogli wstrzymac porod a juz teraz nie..ale w sumie dobre wiesci.ja tez czekam na wyniki paciorkowca bo wezme sobie ksero wynik wczesniej do szpitala jakb sie porod zaczal wczesniej..niz wizytka za 3tyg hehe

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to jest beznadziejne za dba sie o higiene itp a jednak cos sie przyplata..tez mialam infekcje i 10cio dniowa kuracje globulami.
    Juz kiedys pisalam ze bylam w szoku jak kolezanka pojechala z wczesnymi skurczami z powodu infekcji..masakra..lecz sie kochana i wypoczywaj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 19:24

anilorak lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: