III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ella wrote:Patti czekamy na dobre wiesci od Ciebie, juz niedlugo.
U nas bardzo goraco ponad 35C codziennie i temp wieczorem podobnie. Do pracy chodze tylko sporadycznie, 2-3 razy w tygodniu na kilka godzin, poza tym mamy klimatyzacje wiec jest ok. Obiecalam sobie ze bede plywac kilka razy w tygodniu, woda w basenie przyjemnie chlodna, wiec fajnie.
wybieram sie na zakupy w ten weekend i probuje zrobic liste wyprawke dla niemowlaka, macie moze cos przygotowane albo link do www bylabym wdzieczna.
Ella tutaj jest lista od Suzy ktora nam wkleila
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/zakupy-dla-naszych-maluszkow,51,72.html
Ella lubi tę wiadomość
-
Rika to milej zabawy zycze przy dzisiejszym spa
Czasami trzeba sie odprezyc i zrobic cos dla siebie
Ja wlasnie buszuje w ciuszkach dla malej bo wczoraj przyszla duza paczka z ciuszkami z nexta jakie slodziutkie to wszytsko
i kurcze jakie duze bede musiala chyba zamowiec jeszcze raz mniejsze rozmiary wydaja mi sie wieksze niz te ktore w DE kupuje
Szkoda ze nie mozna juz przed porodem wiedziec ile bedzie mala miala wzrostu i wagi to bym sie mogla na jakas rozmiarowke nastawic
Wczoraj bylam w szkole rodzenia i gadalismy o masazu krocza i co mnie zdziwilo tutaj mowia zeby z masazem zaczynac od 34 tyg.
Mala Vivien dzis w nocy dala mamie do wiwatu,miala dyskotego i z tego co czuje to jeszcze nie koniec ale przynajmniej czuje ze ma duzo sily i chyba coscik mniej miejsca ma w swoim hotelikuRika lubi tę wiadomość
-
Vivien, w necie też pisze, żeby masować krocze od 34 tygodnia. Każdy ma chyba inne zdanie na ten temat,wg lekarza i połoznych, z którymi miałam styczność, 36 tydzień do dobry moment na rozpoczęcie masażu, bo uelastycznienie zajmuje ok 2 tygodniu, więc w razie czego ciąża będzie już donoszona.
Dla mnie niestety masaż krocza nie jest ulubionym zajęciem i zmuszam się, zeby go wykonywać. Powinno to zajmować ok 10 minut, a mi zajmuje może 3 minuty;)) Natomiast tabletki wiesiołka połykam regularnie;)
Wkleiłam obok zdjęcie mojego brzucholka, bo już raczej niedługo z nim pochodzęRika, pasia27, vivien, anilorak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na szkole rodzenia położne również zalecały masaż krocza od 36tc. Ostatnio weszłam na mamazone, żeby zobaczyć instrukcje i faktycznie podają, że można od 34tc. Ja zaczynam od soboty (35tc), tak na wszelki wypadek, gdyby poród nastąpił wcześniej.
Aggaa, fajny brzusio:) gdyby nie suwaczek to obstawiłabym na 100% chłopca -
Vivien a co do rozmiarow to ja tez sama nie wiem..rozmiar na metce a rzeczywisty rozmiar..hmm trudno dogodzic..do tego czsem dzikie szerokosci i dlugosci.hehe
Probowalam podpytac doktorka czy na podstawie kosci udowej moze mi cos powiedziec o dlugosci Kacperzynka to niestety..powiedzial ze woli nie bo to sie nie da juz okreslic bo skulony jest i zwiniety w kuleczke
Na chwile obecna biore wiec ciuszki new born do szpitala..wejsc wejdzie w nie a roznia sie rozmiarem wiec cos sie dopasuje hehe a luzu moze miec ,wygodniej mu bedzie heWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 12:05
-
agga84aa wrote:Vivien, w necie też pisze, żeby masować krocze od 34 tygodnia. Każdy ma chyba inne zdanie na ten temat,wg lekarza i połoznych, z którymi miałam styczność, 36 tydzień do dobry moment na rozpoczęcie masażu, bo uelastycznienie zajmuje ok 2 tygodniu, więc w razie czego ciąża będzie już donoszona.
Dla mnie niestety masaż krocza nie jest ulubionym zajęciem i zmuszam się, zeby go wykonywać. Powinno to zajmować ok 10 minut, a mi zajmuje może 3 minuty;)) Natomiast tabletki wiesiołka połykam regularnie;)
Wkleiłam obok zdjęcie mojego brzucholka, bo już raczej niedługo z nim pochodzę
Aggus ale laseczka z ciebie fajna sexy mama
szczuplutko i zgrabniutko wygladasz
-
pasia27 wrote:Vivien a co do rozmiarow to ja tez sama nie wiem..rozmiar na metce a rzeczywisty rozmiar..hmm trudno dogodzic..do tego czsem dzikie szerokosci i dlugosci.hehe
Probowalam podpytac doktorka czy na podstawie kosci udowej moze mi cos powiedziec o dlugosci Kacperzynka to niestety..powiedzial ze woli nie bo to sie nie da juz okreslic bo skulony jest i zwiniety w kuleczke
Na chwile obecna biore wiec ciuszki new born do szpitala..wejsc wejdzie w nie a roznia sie rozmiarem wiec cos sie dopasuje hehe a luzu moze miec ,wygodniej mu bedzie he
Pasia new born masz na mysli 56 rozmiar??Czy juz 62?
-
Kobitki ja dzis jak sie ubieralam zobaczylam ze mi mleczko leci
kurcze a ostatnio sie zastanawialam kiedy sie u mnie zacznie ze coscik beede wicziec ze moje cialko sie juz przygotowuje na mala Vivien
Kolejny etap zaliczonyRika, anilorak, m_f, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
M_f, nie przypuszczałam, że w KappAhl jest coś dla dzieciaków:) Przy okazji sobie pooglądam:)
Dzięki dziewczyny za miłe słowa, natomiast ja czuję sie jak słoń lub wieloryb:) No ale tak to jest, jak całe życie było sie wielkim chudzielcem i nagle przybyło kilkanaście kg;))
Vivien, mi też mleczko leci, natomiast zauważyłam to nie przypadkiem, ale sama postanowiłam sobie nacisnąć, żeby zobaczyć czy coś wyleci i takie kropelki sie pojawiły - fajne uczucie:)vivien lubi tę wiadomość
-
Stokrotko, wciaz tu jesteem .jutro zaczynam 39 tydz i powiem wam ,ze juz mnie zaczyna wkurzac cale to oczekiwanie, czy za chwile bede rodzic, tylko jakis wiekszy skurcz i od razu przezywam :-)obawiam sie porodu, jak kazdy chyba ,ale z drugiej strony juz bym chciala to miec za soba -lubie swoj brzuszek, no ale juz mi bardzo ciazy i w sumie to nie mam juz zycia tylko wyczekiwanie ciagle na malego -boje sie ruszac z domu
Agga, a co ma powiedziec ktos kto nigdy chudzielcem nie byl ??zawsze mialam prawidlowa wage ,no ale do chudzinek raczej sie nie zaliczalam ,a teraz brzuch taki ogromny -jedyne pocieszenie ,ze nie mam zadnego rozstepu poki co i mnie zadziwia, ze tak sie rozciagnela skora
co do mleczka ,to ja dopiero 2 dni temu probowalam cos wycisnac i najpierw byly bezbarwne kropelkki ,a pozniej pojawila sie i mleczna biala kropelka -
Ja pierwszy wyciek mialam w 20tyg!!zalalo mi koszulke z prawego cycuszka.hehe
Teraz to ciagle chociaz biust sie tak nie powiekszyl i nie jest przypompowany..hmm leci ciagle jak nie siara to woda i oststnio mleczko he.az moj mowi do brzuszka ze bedzie mial cyce dojnice do jedzonka haha -
Pati wykrakalas sobie to ze najpierw lezenie a jak termin to maly nie bedzie sie spieszyl.hehe
Tez jestem na etapie ze nie wychodze bo mnie lekarz przestraszyl zebym sobie darowala lazenie po kolezankach i po miescie zeby cos nie wywolac jeszcze hehe
Mam 1,5tyg wypoczynku do 37tyg -
Anilorak to dobrze ze chociaz tego zatrucia nie masz wiec problem z glowy a co do wagi to sobie wazy Michas ladnie ale moze byc ze albo ten wynik jest w przyblizeniu i zawyzony albo teraz stanie w miejscu i minimalnie bedzie przybieral..hmm
No oszczedzaj bo mamy jeszcze czasu troche a tak do 34tyg mogli wstrzymac porod a juz teraz nie..ale w sumie dobre wiesci.ja tez czekam na wyniki paciorkowca bo wezme sobie ksero wynik wczesniej do szpitala jakb sie porod zaczal wczesniej..niz wizytka za 3tyg heheanilorak lubi tę wiadomość
-
No wlasnie to jest beznadziejne za dba sie o higiene itp a jednak cos sie przyplata..tez mialam infekcje i 10cio dniowa kuracje globulami.
Juz kiedys pisalam ze bylam w szoku jak kolezanka pojechala z wczesnymi skurczami z powodu infekcji..masakra..lecz sie kochana i wypoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2013, 19:24
anilorak lubi tę wiadomość