Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:07

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak juz niedlugo i zdazymy jeszcze pospacerowac z naszymi skarbami przy ladnej pogodzie.hehe.
    Chociaz ostatnio naszykowalam awaryjnie dresik dla malego na wyjscie do szpitala bo w sierpniu nie wiadomo jak bedzie..idzie zglupiec z ta pogoda w te lato.raz upaly a raz pada..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:08

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super ze nie trzeba ciuszkow.ja to naszykowalam 9pajacow calych rozpinanych z przodu bo najlatwiej sobie z nimi poradzic,jedne body z dlugim tez rozpinane na srodku male gacie ze stopkami i jakby kamizelka..no i dresik chlod.no nie wiem jaka pogoda he ale w szpitalu cieplo wiec bawelniane pajace z dlugim i becik powinny wystarczyc ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis byłam na zakupach ;p łóżeczko mamy kupione, matracyk, wanienke , przewijak :) wsio wyniosło nas 400 zł ;) teraz Filipek może spokojnie wychodzić na świat;)
    RIka to przez Twoje zdjecie mnie tak wzieło i trułam tyłek mojemu ze musimy kupic juz i jutro bedzie mi je skrecał bo dzis musiał na nocke:(
    od rana mnie dziś plecki bola jak by "korzonki"
    Agga ale masz Fajniutki brzusio :)
    M_F Jasiu jest cudowny i podoba mi się że tatuś kąpie synka :)
    Pasia ja mam w sumie jeden cienki i jeden grubszy pajacyk do szpitala;p 2 pary półspiochów chyba z 6 body i 4 komplety spiochow i kaftaników na 62, chce dokupić jeden jeszcze na 62 taki gorszy u nas komplet kosztuje 17 zł (spiochy i kaftanik) a nie jak za inne laciłam po 30 zł za komplecik

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja no widzisz jaka mobilizacja i wszystko dla Filipka gotowe :-)
    My tez lozeczko w sobote skrecimy i czekamy na lokatora haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, odpoczywaj sobie ale zobacz jak to jest - mnie tydzień temu też lekarze w szpitalu przygotowywali na wcześniejsze przywitanie małej a tu dalej cisza;))
    Chociaż dzisiaj w nocy miałam kilka porządnych skurczy, niestety takich od krzyża. Rano też mnie obudził silniejszy skurcz. Zobaczymy co dzisiaj lekarz na wizycie powie... Jak stwierdzi, ze szyjka zamknięta i nic się nie dzieje, to chyba go tam pogryzę - bo ja juz chcę rodzić !! Albo przynajmniej wiedzieć, ze szyjka się skraca czy coś:)

Dobrze dziewczyny, ze przypomniałyście mi, że trzeba ciuszki na wyjście maleństwa przygotować, bo jakoś mi to umknęło. Do szpitala ciuszków nie biorę, bo szpital daje swoje. A te na wyjście to macie spakowane już w torbie, czy tatusiowie dopiero na wyjście wezmą je do szpitala?

anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:05

anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:08

• anilorak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 13:09

Rika lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Anilorak, odpoczywaj sobie ale zobacz jak to jest - mnie tydzień temu też lekarze w szpitalu przygotowywali na wcześniejsze przywitanie małej a tu dalej cisza;))
    Chociaż dzisiaj w nocy miałam kilka porządnych skurczy, niestety takich od krzyża. Rano też mnie obudził silniejszy skurcz. Zobaczymy co dzisiaj lekarz na wizycie powie... Jak stwierdzi, ze szyjka zamknięta i nic się nie dzieje, to chyba go tam pogryzę - bo ja juz chcę rodzić !! Albo przynajmniej wiedzieć, ze szyjka się skraca czy coś:)

Dobrze dziewczyny, ze przypomniałyście mi, że trzeba ciuszki na wyjście maleństwa przygotować, bo jakoś mi to umknęło. Do szpitala ciuszków nie biorę, bo szpital daje swoje. A te na wyjście to macie spakowane już w torbie, czy tatusiowie dopiero na wyjście wezmą je do szpitala?

Aggaa,
    Czy dowiadywałaś się może o kwestię rejestracji dziecka w przychodni?
    Na zajęciach przy okazji szczepień obowiązkowych położna mówiła, że należy po porodzie zostawić deklarację, do jakiej przychodni zgłasza się dziecko, aby wysłali info odnośnie szczepień.
    Jakoś tak zrozumiałam, że taką deklarację należy zostawić przy wypisie ze szpitala. Nie wiem czy mi się coś nie pomieszało? Byłam już w 2 przychodniach i tam mi powiedziano, że dopiero po porodzie mam przyjść.
    Koleżanka, kóra rodziła w innym szpitalu też musiała zgłosić od razu, bo inaczej przy wypisie zatrzymywali dowód osobisty :/

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• Adka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio toczyła się dyskusja na temat badania GBS i jego ceny. Ja dzisiaj sprawdziłam u nas jeszcze jedno laboratorium i znalazłam taką informację:

Test molekularno-genetyczny (real-time PCR) o wysokiej czułości i specyficzności wykrywający u kobiet ciężarnych kolonizację szczepami paciorkowców ?-hemolizujących, wykonywany przed planowanym terminem porodu zgodnie z rekomendacjami Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego 120 zł

a w moim laboratorium gdzie skierował mnie lekarz ok 40 zł chyba to badanie kosztuje. Hmm i teraz mnie to zastanawia. Agga84aa u Ciebie była też wysoka cena tego badanie. Ciekawe dlaczego są takie różnice w cenie?!

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oczywiscie wezme ze soba te ciuszki bo maluszka u nas od razu ubieraja w nasze osobiste a te na wyjscie spakowalam do papierowej torebki takiej z galerii po ciuszkach i przyniesie mi moj.
    No i osobiscie wole wziasc wiecej ciuszkow dla malego od razu bo to sie uleje,to kupka to siku no i nie wiadomo ile tam zostaniemy.sasiadka poszla z nastawieniem 3dniowym a zostala 9bo mala.miala podwyzszone crp i musieli to sprawdzac..
    Miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ale przygotowana lubie byc hehe.
    A ja sie bardzo dobrze czuje 2dni wypoczynku..plecy nie bola,brzuch nie kluje..rewelacja..tylko pic sie chce i wizyty w wc..no i spac sie chce..ale moj ma nocki wiec lezakujemy w dzien razem.he
    A snilo mi sie ze poszlam grac w tenisa na korty zeby szybciej urodzic i facet jak mnie zobaczyl to dal paletke ale kazal pilki podawac haha i nie mialam sily wrocic do domu..a w sumie mam njedaleko i szlam i szlam i szlam i domu nie ujrzalam haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka to w laboratorium pobiora ci to??u nas wymazu z pochwy i odbytu nie zrobia w labolatorium bo tylko krew mocz i wymaz z uch i gardla..nic intymnego.hehe
    Lekarz mi to pobral za 30zl do probek,opisal i maja wyslac do kontroli.asi znowu pobral i dal zeby zawiozla do sanepidu osobiscie tez za ok.30zl..kurde no dziwne to he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi z tego co ja wiem to u mnie w szpitalu dziecko musi byc juz przy wypisie zapisane do pediatry bo innaczej nie wypisza do domu..wiec jak bede lezala to tatus najpierw pojdzie do usc po akt urodzenie nada imiona bo w szpitalu samymi nazwiskami sie posluguja..otrzyma akt ur i poleci zapisac malego do przychodni..ja tam dzwonie juz 2dnie sie dowiedziec ale nie odbieraja wiec w przyszlym tyg sie tam wybiore i zapytam o zapis do lekarza i jakas deklaracje czy trzeba czy cos..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka jeszcze ci napisze ze jak chcialam zrobic toxoplazmoze bez skierowania oczywiscie u tesciowej w Myslenicach w szpitalu w malopolsce to powiedzieli mi 82zl za te dwa odczynniki a zadzoonilam do siebie do czestochowy i w moim labolatorium bez skierowania pani powiedziala ze 21zl jeden odczynnik a za dwa 42zl wiec polowa!!no i jest tu sens..jedno badanie a taka rozbierznosc cenowa..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:10

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wiec z tego co napisala Rika to twoj lekarz zafundowal ci to lepsze badanie hehe.szczegolowe i konkretnjejsze cenowo tez ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    Mi w przychodni mówili, że deklarację przyniesie nam dopiero położna środowiskowa na wizycie u maluszka :/ To teraz też zgłupiałam troszkę. Dopytam na szkole rodzenia jak będzie spotkanie z pediatrą.
    Rika dopytaj bo mnie wlasnie mowila sasiadka ze jak jestesmy w szpitalu to ktos to musi zalatwic i wtedy umawia sie z polozna ktora jest powiadomiona ze dziecko sie urodzilo i ma isi sko taktowac z mamusia jak juz bedzla w domku..ja sie w poniedzieli tam wybiore.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ