X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
    Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
    Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.

Maia śliczna córcia :)))))

Ana :D ja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny :D z mężem dzień w dzień :P + ćwiczenia i skoki na piłce:P
    Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha :D

Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:P

maia1991 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze, że synuś nie taki wielki (jak mój 3,2 juz) bo może będzie łatwiejszy poród:)))

Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej :)

Lalita tez nieznosze badania szyjki ale mysle ze to najmniejszy bol przed tym co nas czeka :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja gratulacje

magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.

Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też kiedyś założyłam http://tierras-de-colores.blogspot.com
    Kupie aparat to może bd go roxbudowywać

Welurka musze cie dodac do obserwowsnych tylko musze miec normalny net na kompie bo w telefonie idzie sie wykonczyc

ja Cie własnie dodałam :) uwielbiam blogi modowe :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Maja gratulacje

magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.

Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...

UUU za porownanie do bylej nalezy sie minus.i to ogromny!!wiesz ze w nerwach mowi sie duzo rzeczy ktorych sie nie mysli ale to jest przegiecie.Nerwy sa zlym doradca..Spokojnie :) w sumie moja kumpele tak maz wkurzyl ze sie skurcze zaczely wiec moze u Was tez :)

Amicizia lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej :)

Tyle, ze moj mia tyle pod koniec 35tc:P Jak przez 2 tyg urósł 700g to nie chcę myśleć ile urośnie do terminu, ponad 4kg na bank, może dlatego lekarz kazał działać mężowi już?:P Co by nie ddoprowadzić ddo takigo stanu:P

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia śliczna malutka <3

Tak tak po wyniki na pewno się wybiore :) ale nie mam nerwów tam siedzieć odwołują wizyty nie dają znać.. a ja niewyspana, obolała latam :/

• welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja moje gratulacje :) mała jest słodka :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s wspólcxzuje przejsc z przychodnia. Ja tez chodze na NFZ ale jest zupelnei inaczej. ogolne opieka super prawie jakbym prywatnie chodzila. Teraz jest to dla mnei drugi koniec miasta, ale chba nie zmienie przychodni i tak jak juz bedzie po wsyztskim, bo w gabinecie lekarka ma USG i wszytsko ci od razu na wizycie bada sprawdza itd i nie musisz gonic po lekarzach, lpielegniarki i polozne sa ok. Ogolnie jestem zadfowoloan i widze ze jezdza tam ludzie z calego KRK. a jak cs to i orywtanie moge tam isc do sowjej lekarki, ale ja tylko na NFZ :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka chcialabym zeby cokolwiek zadziałało... ale mało czasu i watpie, juz sie poddalam jestem tym wszystkim tak rozbita i zdolowana ze az nie ma sil juz pisac... nawet jesc mi sie juz nie chce... nic mi sie nie chce

MAIA SLICZNA CORECZKA :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
    Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
    Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.

Maia śliczna córcia :)))))

Ana :D ja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny :D z mężem dzień w dzień :P + ćwiczenia i skoki na piłce:P
    Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha :D

Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:P
    hehe lalita to sprawdzanie szyjki nie należy do przyjemności tez tak miałam podczas badań tych blizszych porodu jednak to nic w porównaniu do tych co mialam juz jak poród sie zaczoł i co jakiś czas położna sprawdzała mi rozwarcie na skurczu..to jest dopiero masakra;/
    P.S niechce Cie straszyć :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie":P Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zazdroszcze..

Ha Justa nie strasz.... chybs nie jestem podatna na rozciagsnie :p

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli to badanie, i i wyzsza ciaa tym bardziej boli ale moja szyjka to wogole uparta siedzi wysoko i jakos wolno sie otwiera

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie":P Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P

mnie tez nie boli tylko jest to nieprzyjemne :P

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie pojawił mi się lekko brązowy śluz na wkładce, taka kawa z mlekiem, moze szyjka sie zaczyna w koncu otwierac bardziej...

chciałabym jutro pojechać do szpitala ale z bólami porodowymi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 15:32

Asiulka83, marzycielka29, michaela, Lilka, Ana27, blueberry, anilorak, Blondi22, rubi67, Suzy Lee, Rucia, juicca, Lalita2710, plemniczka, ;oniqa, Miriam lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ana tu jest fajny blog położnej o porodzie, karmieniu piersią itd:-)

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/narodziny-czyli-przywitanie-z-maluszkiem/

Super zdjecia :) Tym razem też mam takie zrobione ;) Myslalam czy sie jednym chociaz nie podzielic z Wami, ale nie wiem czy to nie zbytni ekshibicjonizm w necie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia won na porodówkę! Skurcze przybywajcie! :)

Ja Wam powiem, że zadzwoniłam do lekarza który dał mi wizytówkę na badaniach połówkowych. Nie odbierał, więc pomyślałam, że pracuje to nie będę przeszkadzać i ku mojemu miłemu zaskoczeniu oddzwonił do mnie. Porozmawiał ze mną o mojej ginekolog o ciąży, powiedział, że prowadzi również ciężarne u siebie w gabinecie itd. tylko wiadomo 100zł od wizyty, ale jeśli chodzi o dziecko to na koszty się nie patrzy. Powiedział żebym na spokojnie odebrała wyniki, żebym miała je w karcie ciąży. I umówił mnie na przyszły czwartek na 17:30. Przemiły facet i zrobił na mnie naprawde bardzo dobre wrażenie na badaniach połówkowych. Pójdę na wizytę i zobaczymy co dalej z tego wyjdzie :)

Ana27, Amicizia, blueberry, Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej mnie jakoś cierpliwość opuściła, pies i kot dają popalić - wpuść wypuść a najlepiej zaańcz przede mną bo się nudzę i tylko szczekanie miałkolenie i walenie łapą na przemian...
    mąż wyczyścił naszą kozę- w swnsie do ogrzewania nie zwierze i tak śmierdzi wędzonka w domu że ani wietrzenie ani olejki eteryczne nie pomagają... ciążo dobrze że niedługo sie skończysz bo nawet krówki nie pomagają złagodzic nastroju

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko ja przed godziną wstałam dopiero :P Amicizia oby ten śluz to było to! :) Może się rozkręci coś przez wieczór bądź noc i jutro będzie Jaś na świecie. Życzę Ci tego serdecznie :)

Maja gratulacje! Śliczna córeczka :)

Amicizia, maia1991 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ