III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.
Maia śliczna córcia))))
Anaja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny
z mężem dzień w dzień
+ ćwiczenia i skoki na piłce:P
Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha
Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:Pmaia1991 lubi tę wiadomość
-
I dobrze, że synuś nie taki wielki (jak mój 3,2 juz) bo może będzie łatwiejszy poród:)))
Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej
Lalita tez nieznosze badania szyjki ale mysle ze to najmniejszy bol przed tym co nas czeka
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Maja gratulacje
magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.
Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...maia1991 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Ja też kiedyś założyłam http://tierras-de-colores.blogspot.com
Kupie aparat to może bd go roxbudowywać
Welurka musze cie dodac do obserwowsnych tylko musze miec normalny net na kompie bo w telefonie idzie sie wykonczyc
ja Cie własnie dodałamuwielbiam blogi modowe
-
Amicizia wrote:Maja gratulacje
magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.
Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...
UUU za porownanie do bylej nalezy sie minus.i to ogromny!!wiesz ze w nerwach mowi sie duzo rzeczy ktorych sie nie mysli ale to jest przegiecie.Nerwy sa zlym doradca..Spokojniew sumie moja kumpele tak maz wkurzyl ze sie skurcze zaczely wiec moze u Was tez
Amicizia lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej
Tyle, ze moj mia tyle pod koniec 35tc:P Jak przez 2 tyg urósł 700g to nie chcę myśleć ile urośnie do terminu, ponad 4kg na bank, może dlatego lekarz kazał działać mężowi już?Co by nie ddoprowadzić ddo takigo stanu:P
Lilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sla.s wspólcxzuje przejsc z przychodnia. Ja tez chodze na NFZ ale jest zupelnei inaczej. ogolne opieka super prawie jakbym prywatnie chodzila. Teraz jest to dla mnei drugi koniec miasta, ale chba nie zmienie przychodni i tak jak juz bedzie po wsyztskim, bo w gabinecie lekarka ma USG i wszytsko ci od razu na wizycie bada sprawdza itd i nie musisz gonic po lekarzach, lpielegniarki i polozne sa ok. Ogolnie jestem zadfowoloan i widze ze jezdza tam ludzie z calego KRK. a jak cs to i orywtanie moge tam isc do sowjej lekarki, ale ja tylko na NFZ
-
Lilka chcialabym zeby cokolwiek zadziałało... ale mało czasu i watpie, juz sie poddalam jestem tym wszystkim tak rozbita i zdolowana ze az nie ma sil juz pisac... nawet jesc mi sie juz nie chce... nic mi sie nie chce
MAIA SLICZNA CORECZKAmaia1991 lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.
Maia śliczna córcia))))
Anaja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny
z mężem dzień w dzień
+ ćwiczenia i skoki na piłce:P
Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha
Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:P
P.S niechce Cie straszyć -
Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie"
Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P
-
Ana27 wrote:Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie"
Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P
mnie tez nie boli tylko jest to nieprzyjemne
-
wlasnie pojawił mi się lekko brązowy śluz na wkładce, taka kawa z mlekiem, moze szyjka sie zaczyna w koncu otwierac bardziej...
chciałabym jutro pojechać do szpitala ale z bólami porodowymi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 15:32
Asiulka83, marzycielka29, michaela, Lilka, Ana27, blueberry, anilorak, Blondi22, rubi67, Suzy Lee, Rucia, juicca, Lalita2710, plemniczka, ;oniqa, Miriam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNina wrote:Ana tu jest fajny blog położnej o porodzie, karmieniu piersią itd:-)
http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/narodziny-czyli-przywitanie-z-maluszkiem/
Super zdjeciaTym razem też mam takie zrobione
Myslalam czy sie jednym chociaz nie podzielic z Wami, ale nie wiem czy to nie zbytni ekshibicjonizm w necie
-
nick nieaktualnyAmicizia won na porodówkę! Skurcze przybywajcie!
Ja Wam powiem, że zadzwoniłam do lekarza który dał mi wizytówkę na badaniach połówkowych. Nie odbierał, więc pomyślałam, że pracuje to nie będę przeszkadzać i ku mojemu miłemu zaskoczeniu oddzwonił do mnie. Porozmawiał ze mną o mojej ginekolog o ciąży, powiedział, że prowadzi również ciężarne u siebie w gabinecie itd. tylko wiadomo 100zł od wizyty, ale jeśli chodzi o dziecko to na koszty się nie patrzy. Powiedział żebym na spokojnie odebrała wyniki, żebym miała je w karcie ciąży. I umówił mnie na przyszły czwartek na 17:30. Przemiły facet i zrobił na mnie naprawde bardzo dobre wrażenie na badaniach połówkowych. Pójdę na wizytę i zobaczymy co dalej z tego wyjdzieAna27, Amicizia, blueberry, Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
jej mnie jakoś cierpliwość opuściła, pies i kot dają popalić - wpuść wypuść a najlepiej zaańcz przede mną bo się nudzę i tylko szczekanie miałkolenie i walenie łapą na przemian...
mąż wyczyścił naszą kozę- w swnsie do ogrzewania nie zwierze i tak śmierdzi wędzonka w domu że ani wietrzenie ani olejki eteryczne nie pomagają... ciążo dobrze że niedługo sie skończysz bo nawet krówki nie pomagają złagodzic nastrojuSuzy Lee lubi tę wiadomość
-
Ło matko ja przed godziną wstałam dopiero
Amicizia oby ten śluz to było to!
Może się rozkręci coś przez wieczór bądź noc i jutro będzie Jaś na świecie. Życzę Ci tego serdecznie
Maja gratulacje! Śliczna córeczkaAmicizia, maia1991 lubią tę wiadomość