X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
    Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
    Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.

Maia śliczna córcia :)))))

Ana :D ja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny :D z mężem dzień w dzień :P + ćwiczenia i skoki na piłce:P
    Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha :D

Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:P

maia1991 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze, że synuś nie taki wielki (jak mój 3,2 juz) bo może będzie łatwiejszy poród:)))

Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej :)

Lalita tez nieznosze badania szyjki ale mysle ze to najmniejszy bol przed tym co nas czeka :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja gratulacje

magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.

Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja też kiedyś założyłam http://tierras-de-colores.blogspot.com
    Kupie aparat to może bd go roxbudowywać

Welurka musze cie dodac do obserwowsnych tylko musze miec normalny net na kompie bo w telefonie idzie sie wykonczyc

ja Cie własnie dodałam :) uwielbiam blogi modowe :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Maja gratulacje

magdziunia pewnie z emozna sobie poradzic samemu ale to nie dlamnie, bo to sprzeczne z moim sumieniem.

Zgadzam sie dobry satysfakcjonujacy seks jest bardzo wazny w ziazku. Tylko wiecie, wczoraj zaczelo sie tlyko do tego, powiedzialma mu ze znowu obiecankki cacanki i nic bo jak zwykle zmeczony idze spac, a moja szyjka sama nie djorzeje i wie ze sie oanicznie boje tego szpitala i wywolywania. A on zamist przytulic po prostu przytulic i uspokoic zaczal sie kłoci, obrazac i narzekac jak to ciezko pracuje!!! a potem jeszcze prownywac do bylej!!! uwierzcie mi cisnienie wtedy mi mocno podkosczylo i nie moge sie do teraz uspokoic i opanowac... odkad wstalam tlyko becze prze zniego i przez ten cholerny spzital, g=do ktorego jutor do 13 musze sie głosic!!! i od wcozrja nei racyz mi ospowiedziec na pytanei po coc che byc przy porodzie, skoro teraz wcale nie moge liczyc na jego wsparcie pomoc i zorzumiemnie...

UUU za porownanie do bylej nalezy sie minus.i to ogromny!!wiesz ze w nerwach mowi sie duzo rzeczy ktorych sie nie mysli ale to jest przegiecie.Nerwy sa zlym doradca..Spokojnie :) w sumie moja kumpele tak maz wkurzyl ze sie skurcze zaczely wiec moze u Was tez :)

Amicizia lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Moj tez mial 3200 kg w 37 tyg teraz pewnie wiecej :)

Tyle, ze moj mia tyle pod koniec 35tc:P Jak przez 2 tyg urósł 700g to nie chcę myśleć ile urośnie do terminu, ponad 4kg na bank, może dlatego lekarz kazał działać mężowi już?:P Co by nie ddoprowadzić ddo takigo stanu:P

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maia śliczna malutka <3

Tak tak po wyniki na pewno się wybiore :) ale nie mam nerwów tam siedzieć odwołują wizyty nie dają znać.. a ja niewyspana, obolała latam :/

• welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja moje gratulacje :) mała jest słodka :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sla.s wspólcxzuje przejsc z przychodnia. Ja tez chodze na NFZ ale jest zupelnei inaczej. ogolne opieka super prawie jakbym prywatnie chodzila. Teraz jest to dla mnei drugi koniec miasta, ale chba nie zmienie przychodni i tak jak juz bedzie po wsyztskim, bo w gabinecie lekarka ma USG i wszytsko ci od razu na wizycie bada sprawdza itd i nie musisz gonic po lekarzach, lpielegniarki i polozne sa ok. Ogolnie jestem zadfowoloan i widze ze jezdza tam ludzie z calego KRK. a jak cs to i orywtanie moge tam isc do sowjej lekarki, ale ja tylko na NFZ :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka chcialabym zeby cokolwiek zadziałało... ale mało czasu i watpie, juz sie poddalam jestem tym wszystkim tak rozbita i zdolowana ze az nie ma sil juz pisac... nawet jesc mi sie juz nie chce... nic mi sie nie chce

MAIA SLICZNA CORECZKA :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Sls.a kochana wiem co czujesz w kwesti lekarza ,już pare razy tak miałam.
    Ale z krzywą cukrową wynik muszą ci podać ,gdyż to twoje dane.. Więc masz do tego prawo...
    Więc nie martw się walcz o swoje w razie niepokojącego wyniku idz do normalnego lekarza on ci powie co i jak w razie wwyniku i cie pokieruje do dietetyka.

Maia śliczna córcia :)))))

Ana :D ja zamierzam od niedzieli na wysokich obrotach naturalne prostoglandyny :D z mężem dzień w dzień :P + ćwiczenia i skoki na piłce:P
    Tak żeby do 2 tyg wyszedł;P haha :D

Najgorsze jest jak lekarka mi spr szyjke ,bardzo nie przyjemne;/ nie lubie tego:P
    hehe lalita to sprawdzanie szyjki nie należy do przyjemności tez tak miałam podczas badań tych blizszych porodu jednak to nic w porównaniu do tych co mialam juz jak poród sie zaczoł i co jakiś czas położna sprawdzała mi rozwarcie na skurczu..to jest dopiero masakra;/
    P.S niechce Cie straszyć :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie":P Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zazdroszcze..

Ha Justa nie strasz.... chybs nie jestem podatna na rozciagsnie :p

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli to badanie, i i wyzsza ciaa tym bardziej boli ale moja szyjka to wogole uparta siedzi wysoko i jakos wolno sie otwiera

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Co do szyjki to nnie wiem o co chodzi ale mnie ngdy nie bolało ani ni boli t badanie nawet w tak zaawansowanej ciazy. nic a nic nie czuje. Zawsze gin podczas badania jej pyta "boli panią w tym miejsc?" a ja "nie":P Może nie mam tam czucia:P heeh dobrze by było:P

mnie tez nie boli tylko jest to nieprzyjemne :P

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie pojawił mi się lekko brązowy śluz na wkładce, taka kawa z mlekiem, moze szyjka sie zaczyna w koncu otwierac bardziej...

chciałabym jutro pojechać do szpitala ale z bólami porodowymi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 15:32

Asiulka83, marzycielka29, michaela, Lilka, Ana27, blueberry, anilorak, Blondi22, rubi67, Suzy Lee, Rucia, juicca, Lalita2710, plemniczka, ;oniqa, Miriam lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Ana tu jest fajny blog położnej o porodzie, karmieniu piersią itd:-)

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/narodziny-czyli-przywitanie-z-maluszkiem/

Super zdjecia :) Tym razem też mam takie zrobione ;) Myslalam czy sie jednym chociaz nie podzielic z Wami, ale nie wiem czy to nie zbytni ekshibicjonizm w necie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia won na porodówkę! Skurcze przybywajcie! :)

Ja Wam powiem, że zadzwoniłam do lekarza który dał mi wizytówkę na badaniach połówkowych. Nie odbierał, więc pomyślałam, że pracuje to nie będę przeszkadzać i ku mojemu miłemu zaskoczeniu oddzwonił do mnie. Porozmawiał ze mną o mojej ginekolog o ciąży, powiedział, że prowadzi również ciężarne u siebie w gabinecie itd. tylko wiadomo 100zł od wizyty, ale jeśli chodzi o dziecko to na koszty się nie patrzy. Powiedział żebym na spokojnie odebrała wyniki, żebym miała je w karcie ciąży. I umówił mnie na przyszły czwartek na 17:30. Przemiły facet i zrobił na mnie naprawde bardzo dobre wrażenie na badaniach połówkowych. Pójdę na wizytę i zobaczymy co dalej z tego wyjdzie :)

Ana27, Amicizia, blueberry, Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej mnie jakoś cierpliwość opuściła, pies i kot dają popalić - wpuść wypuść a najlepiej zaańcz przede mną bo się nudzę i tylko szczekanie miałkolenie i walenie łapą na przemian...
    mąż wyczyścił naszą kozę- w swnsie do ogrzewania nie zwierze i tak śmierdzi wędzonka w domu że ani wietrzenie ani olejki eteryczne nie pomagają... ciążo dobrze że niedługo sie skończysz bo nawet krówki nie pomagają złagodzic nastroju

Suzy Lee lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko ja przed godziną wstałam dopiero :P Amicizia oby ten śluz to było to! :) Może się rozkręci coś przez wieczór bądź noc i jutro będzie Jaś na świecie. Życzę Ci tego serdecznie :)

Maja gratulacje! Śliczna córeczka :)

Amicizia, maia1991 lubią tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ