X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    Mi wczoraj mierzyła położna u gina i miałam wręcz niskie 90/60 może to dlatego?ale w ciąży to ogólnie mam jakieś niższe, mierzę sobie w domu takim starym pompowanym, ponoć najlepszy

ja przez całą ciąże miałam takie niskie a teraz zaczęło coś szaleć, trochę mnie to niepokoi ...

Marzycielka u mnie też prasowanie czeka i torba dalej nie spakowana ale jakoś weny mi brak

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a tu mój raczkujący jeszcze blog jakby ktoś chciał zajrzeć to zapraszam :)

http://zosija.blogspot.com/

Nina, rubi67, Blondi22, Blondi22 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ciotki;-) My dzisiaj po wizycie. Mamy lezec z powodu wysokiego cisnienia i tetno moje duzo za wysokie. Nie widzialam malego na usg bo nie robila i troche mi smutno ale za 2 tyg idziemy na usg wiec juz napewno zobaczymy. W poniedzialek do kardiologa i potem znow do gin zeby zobaczyla co z tym moim cisnieniem bo caly czas podwyzszone 140/80to teraz taka norma u mnie mimo ze caly czas biore leki. A dzisiaj zaszalalam 150/90 wiec mamy caly dzien przelezec w lozeczku. Dobrze ze meza mam w domku to obiadek zrobi:-P

nick nieaktualny, rubi67 lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki a tu mój raczkujący jeszcze blog jakby ktoś chciał zajrzeć to zapraszam :)

http://zosija.blogspot.com/
    Blog super sprawa, będziecie mieć świetna pamiątkę! ja jakoś ilekroć zabierałam się za pisane pamiętników itp to zawsze chciałam tak dużo napisać, że moja wena szybko gasła i porzucałam owe zajęcie:-)

rubi67, welurka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Czesc cioteczki ;)

Blueberry to i ja poproszę na mail: [email protected]

Lilka, moze zacznij sobie ogladac jakis serial, ja w ciazy obejrzalam wszystkie sezony " Przyjaciolek " w TV na polsacie jakos nigdy nie mialam czasu. Polecam, nawet fajny jest :P

Ogolnie bardzo dobrze sypiam, po 12 h wiec nie wiem co to bezsennosc, czasem sie przebudze na siku i na mleko :P Dzis w nocy cala nc pobolewal mnie brzuch jak na okres. Cos sie chyba zaczyna u mnie dziac - oby!

Trzymam kciuki za Yenufer i Amicize ;) !!

haha u mnie tez ten sam bol i smieje sie sama do siebie bo zupelnie nie lacze go z porodem ;)
    Obejrze przyjaciolki dzieki :)
    Zazdroszcze ze mozesz spac.naprawde.dla mnie to koszmar :( wstalam rano wykapalam sie i z powrotem do lozka bo jestem niedospana ale moze jak przetrzymam to dzis zasne bez problemu :)

rubi67 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Słuchajcie... nie sądziłam kiedys że to powiem, ale "świetny i zabawnie napisany artykuł o KUPACH - POLECAM" :D:D:D Uśmiałam się, że cho cho

http://dzieciowo.pl/2010/07/nasza-szanowna-kupa-niekoniecznie-zielona.html
    Suzy Lee , naprawdę świetne... śmiałam się sama do siebie czytajac ten artykuł:P poza dawką humorystyczną jest również bardzo ciekawy- także przyłączam się i również POLECAM:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka świetny pomysł z nagłówkiem :) Kreatywnie :)

welurka lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kiedyś założyłam http://tierras-de-colores.blogspot.com
    Kupie aparat to może bd go roxbudowywać

Welurka musze cie dodac do obserwowsnych tylko musze miec normalny net na kompie bo w telefonie idzie sie wykonczyc

rubi67, welurka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita nie odbierz to jako "zaloty" haha ale masz taką urodę, że tylko podziwiać. Jesteś naprawdę śliczną kobietą :o Spokojnie mogłabyś iść na jakąś fotomodelkę albo chociaż na reklamy :D

Ana27 lubi tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yyyy własnie przeczytałam, że wycofali fenoterol a zamiennika jak na razie żadnego nie ma... Dobrze, że jestem już w takim tygodniu, a nie poniżej 30... Współczuję stresa tym biednym kobietom ;/

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry może teez się skuszę na czytanie:)) Jeślli to nie problem wyślij i mnie:
    [email protected]

Welurko super blog!! Może też się zmotywuję po zkaupi apratu:D:D:D
    P.s. Mam też ten ikeowyy zielonkawy kocyk:D Tylko ten bawełniany nie polarowy. Super jest. Jeszcze tylko muszę go wypasować i będzie dla Brunia na początek do łóżeczka:)))
    I ten ręcznik z kapturkiem też mam:P FAjny, ładny i dobry gatunkowo.

Nina, co do pisania bloga, to się nzywa "słomiany zapał" :P - MAm to samo!!! heh:)))

Nina, welurka lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z Wami przed chwilką dzwoniła do mnie teściowa ( położna) i powiedziała że bede miała od jurta co tydzień robione KTG, a za chwilke musze jechac na sklepy dzisiaj teściu ma urodziny trzeba mu jakis prezent kupić. jkieś pomysły Jakoś facetowi jest ciężej coś kupić niż kobiecie

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry dzięki za książkę, doszło :)

blueberry lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super sprawa miec wlasnego bloga.
    Jak zakupie aparat to tez zaloze, bedzie poswiecony macerzyństwie i tacierzyństwie :D

ide gotowac barszczyk ukrainski, zjem poki moge, bo niebawem moge zapomniec o grochu, fasoli, kapuscie itp ;/

welurka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, co do jedzenia podczas karmienia piersią - macie jakieś fajne książki, strnki www, gdzie jest to fajnie opisane, co można a czego nie?? Niby jakieś pdostawy znam, ale wolałabym już być świadoma bardziej co będę mogla jeśc i pić a czego nie:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana tu jest fajny blog położnej o porodzie, karmieniu piersią itd:-)

http://blog.zapytajpolozna.pl/porod/narodziny-czyli-przywitanie-z-maluszkiem/

Ana27, Blondi22 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję;) zaraz go przestudiuję;)

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sa w nim super zdjęcia zrobione od razu po porodzie, aż sama się wzruszyłam...

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina zobaczyłam zdjęcia i się poryczałam :D W ogóle ostatnio wszystko mnie wzrusza... a już najbardziej to :
    http://www.youtube.com/watch?v=SNKzf8jwj2U szczególnie jak mały zaczyna się poruszać jak to słyszy :)

Nina lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a tu znalazłam dla Ciebie fajne info z tego bloga o GBS

http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/paciorkowiec-gbs-w-ciazy/

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ