X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Rubi masz zamiar pania na recepcji nfz straszyć :D

Jesli mnie sytuacja do tego zmusi to owszem :D

Miriam lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kg mnie nie tyle martwia co złe samopoczucie we własnej skórz, moglabym i 130 kg wazyc byleby sie dobrze czuc ale dobra macie racje nie ma co sie na tym skupiac

Miriam lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Miriam spodziewasz się chłopca? Bo mam tak samo w ciąży ze smakami:P Oglnie nienawiziałam słodyczy wcześniej, a teraz? Teraz mam ponad 20kg na plus:D

o to chodzi że do niedawna myślałam że to chłopak a tu szok jednak dziewczynka :) któraś mądra koleżanka mi powiedziała że jak tak słodycze w ciąży jem to dziecko będzie miało problemy z nadwaga i troche się załamałam ale nie wiem czy to prawda.... Ale nawet po tych słowach nie mogę sie opanować i właśnie wcinam kolejnego mini bounty

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze własnie trzeba czekolada zagryzc chandrę :D

Miriam lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    o to chodzi że do niedawna myślałam że to chłopak a tu szok jednak dziewczynka :) któraś mądra koleżanka mi powiedziała że jak tak słodycze w ciąży jem to dziecko będzie miało problemy z nadwaga i troche się załamałam ale nie wiem czy to prawda.... Ale nawet po tych słowach nie mogę sie opanować i właśnie wcinam kolejnego mini bounty
    nie prawda, mój mąż chudy jak patyk, a mama w ciazy praktycznie na slodyczach leciała...

Miriam lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac bo za chwile oproznie cala lodowke :D

Dobranoc laseczki !
    PS, Amicizia, mam nadzieje ze jutro Cie z nami nie bedzie i wrocisz juz z Jasiem ;)

Miriam, Amicizia lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    ee nie wydaje mi się:P Właśnie dziś wyczytałam, że dopiero podczas karmienia prsią piersią kobieta jadłaby słodyczze to to może skutkować nadwagą u dziecka. Ale tak w ciąży to chyba tylko nadwagą ale dla kobiety hehehe:P

Miriam, michaela lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzy lee dziękuje za link...dziewczyny dziękuje za Wasze opinie... zgadzam się z tym, ze polozne w szpitalach powinny dobrze zająć się rodzaca w ramach swojej pracy-niestety wiem, ze w życiu bywa różnie. jak wspomniałam ja mam mieszane odczucia... zwłaszcza, ze to sporo kasy. niestety osobą która wywiera na mnie presje uważa, ze moja niechec do wykupienia poloznej to zaniedbanie i lekkomyslnosc z mojej strony. ale dzieki Wam upewnilam się, ze nie to jednoznaczne i jednostronne i ze nie kazda ciezarna wykupuje polozna ( a tak mi powiedziano) . także dziękuję ;-)

plemniczka lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela pocieszyłaś mnie :)

a ja dołączam się do Rubi z życzeniami do Amicizi i też uciekam spać

Kolorowych snów życzę Papa

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaj to jest z tymi skurczami podczas kapieli? Jesli nue to to przechodza tak? Bo jak weszlam do wanny to tak mialam 1 skyrcz nadtepny po 10 minutach potem po 12 a potem po 7 nie wiemjak dlugie bo mokrymi rekami nie chcialo mi sie stopera wlaczc aha i miedzy tym. 10 a 12 minut byl w polowie taki jakby polskurcz ogolnie silniejsze byly i dluzsze niz zwykle...

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    suzy lee dziękuje za link...dziewczyny dziękuje za Wasze opinie... zgadzam się z tym, ze polozne w szpitalach powinny dobrze zająć się rodzaca w ramach swojej pracy-niestety wiem, ze w życiu bywa różnie. jak wspomniałam ja mam mieszane odczucia... zwłaszcza, ze to sporo kasy. niestety osobą która wywiera na mnie presje uważa, ze moja niechec do wykupienia poloznej to zaniedbanie i lekkomyslnosc z mojej strony. ale dzieki Wam upewnilam się, ze nie to jednoznaczne i jednostronne i ze nie kazda ciezarna wykupuje polozna ( a tak mi powiedziano) . także dziękuję ;-)
    No pewnie, ze nie każda! SZczerze to ja pierwsze słyszę o tym:P Nikt z moich znjaomych/rodziny tego nie robił. Ja jakbym miała wiecej kasy to wybrałabym sobie jakiś prywatny szpital-klinikę do porodu:p ale na pwno nie ebde placic położnym za ich robotę hehehehe bbez jaj:P Mam nadzieję, żę trafię na jakąś fajną. Nie musi być mmiła, niech będzie profesjonalna i to mi wystarczy:P

Miriam, Lilka, blueberry lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Dziewczyny jaj to jest z tymi skurczami podczas kapieli? Jesli nue to to przechodza tak? Bo jak weszlam do wanny to tak mialam 1 skyrcz nadtepny po 10 minutach potem po 12 a potem po 7 nie wiemjak dlugie bo mokrymi rekami nie chcialo mi sie stopera wlaczc aha i miedzy tym. 10 a 12 minut byl w polowie taki jakby polskurcz ogolnie silniejsze byly i dluzsze niz zwykle...
    JAk wyszłaś dopero z ciepęj kąpieli, a skurcze nadal będą regularnie to to TE na pewno!

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale porodowe sa w regularnych odstepach.

• Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez całą ciążę nie miałam w zasadzie żadnych zachcianek, a teraz to też nie mogę się oprzeć czekoladzie zwłaszcza!!!pierwsze co gdy rano otwieram oczy myślę, ze muszę zjeść coś słodkiego, a dopiero później śniadanie, dramat normalnie, ale będzie karmienie cyckiem to i dietka będzie:-) więc pozwalam sobie póki mogę, a co!

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami Powodzenia Jutro !!
    Ja rano jade na spotkanie z anastsazjologiem w sprawie porodu i torbiela pajeczynowki.trzymajcie kciuki zebym mogla urodzic naturalnie lub ze znieczuleniem ;)

plemniczka, Amicizia, rubi67 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnych płatnych, to uważam, ze to wybór indywidualny i nawet gdybym miała na zbyciu tyle kasy, to wolałabym przeznaczyć to na coś innego, przecież jest tyle wydatków, niż płacić za "miłą i fachową opiekę", która przecież nam się należy w tym czasie!!!!Życzę wszystkim dobrych położnych tych z przydziału:-)ale taki kraj: zapłacisz= będziemy Cię lepiej traktować....

Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Ami Powodzenia Jutro !!
    Ja rano jade na spotkanie z anastsazjologiem w sprawie porodu i torbiela pajeczynowki.trzymajcie kciuki zebym mogla urodzic naturalnie lub ze znieczuleniem ;)
    Trzymamy! A to masz torbil pajęczynowki? Kurcze brzmi groznie, choć nie słyszałam wcześniej o takiej. Musisz pewnie uważać żeby nie pękła podczas wysiłku-porodu. Skonsultuj z lekarzem, pewnie, trrzymam kciukasy!

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka to powodzenia :)

Ja jeszcze nie wyszlam za dobrze mi w tej wannie :) ale bede wlasnie wchodzic. Czyli licza sie te po wyjsciu z wody.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, mówi się, że jeśli męczą nas skurcze to trzeba wziąć ciepłą kąpiel, po niej skurcze HB powinny sie uspokoić i powinno nam ulżyć:) Ale jeśli mimo tej ciepłej kąpieli skurcze nie mijają, są silniejjsze i regularne to to już jest znak, że zaczyna się zapewne poród:) Amicizia nawet nie licz ze stoperem, patrz tylko nna minutę kiedyy kiedy zaczyna się skurcz np. 23:57 poterm sobie mija, a za chwilę znów się zaczyna wiec patrzysz a tu 0:07 (wic co 10min), co byś wiedziała czy są regularne:) no to Trzymamy kciuki żeby byly:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 23:59

Lilka, Amicizia lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka trzymam kciuki za pozytywne wieści!!

Amicizia chyba się rozkręca,wyjdź z wanny i mierz:-)

Amicizia lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ