III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAna27 wrote:Miriam spodziewasz się chłopca? Bo mam tak samo w ciąży ze smakami:P Oglnie nienawiziałam słodyczy wcześniej, a teraz? Teraz mam ponad 20kg na plus:D
o to chodzi że do niedawna myślałam że to chłopak a tu szok jednak dziewczynkaktóraś mądra koleżanka mi powiedziała że jak tak słodycze w ciąży jem to dziecko będzie miało problemy z nadwaga i troche się załamałam ale nie wiem czy to prawda.... Ale nawet po tych słowach nie mogę sie opanować i właśnie wcinam kolejnego mini bounty
-
Miriam wrote:o to chodzi że do niedawna myślałam że to chłopak a tu szok jednak dziewczynka
któraś mądra koleżanka mi powiedziała że jak tak słodycze w ciąży jem to dziecko będzie miało problemy z nadwaga i troche się załamałam ale nie wiem czy to prawda.... Ale nawet po tych słowach nie mogę sie opanować i właśnie wcinam kolejnego mini bounty
Miriam lubi tę wiadomość
-
Miriam wrote:o to chodzi że do niedawna myślałam że to chłopak a tu szok jednak dziewczynka
któraś mądra koleżanka mi powiedziała że jak tak słodycze w ciąży jem to dziecko będzie miało problemy z nadwaga i troche się załamałam ale nie wiem czy to prawda.... Ale nawet po tych słowach nie mogę sie opanować i właśnie wcinam kolejnego mini bounty
Właśnie dziś wyczytałam, że dopiero podczas karmienia prsią piersią kobieta jadłaby słodyczze to to może skutkować nadwagą u dziecka. Ale tak w ciąży to chyba tylko nadwagą ale dla kobiety hehehe:P
Miriam, michaela lubią tę wiadomość
-
suzy lee dziękuje za link...dziewczyny dziękuje za Wasze opinie... zgadzam się z tym, ze polozne w szpitalach powinny dobrze zająć się rodzaca w ramach swojej pracy-niestety wiem, ze w życiu bywa różnie. jak wspomniałam ja mam mieszane odczucia... zwłaszcza, ze to sporo kasy. niestety osobą która wywiera na mnie presje uważa, ze moja niechec do wykupienia poloznej to zaniedbanie i lekkomyslnosc z mojej strony. ale dzieki Wam upewnilam się, ze nie to jednoznaczne i jednostronne i ze nie kazda ciezarna wykupuje polozna ( a tak mi powiedziano) . także dziękuję
plemniczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jaj to jest z tymi skurczami podczas kapieli? Jesli nue to to przechodza tak? Bo jak weszlam do wanny to tak mialam 1 skyrcz nadtepny po 10 minutach potem po 12 a potem po 7 nie wiemjak dlugie bo mokrymi rekami nie chcialo mi sie stopera wlaczc aha i miedzy tym. 10 a 12 minut byl w polowie taki jakby polskurcz ogolnie silniejsze byly i dluzsze niz zwykle...
-
Perełka wrote:suzy lee dziękuje za link...dziewczyny dziękuje za Wasze opinie... zgadzam się z tym, ze polozne w szpitalach powinny dobrze zająć się rodzaca w ramach swojej pracy-niestety wiem, ze w życiu bywa różnie. jak wspomniałam ja mam mieszane odczucia... zwłaszcza, ze to sporo kasy. niestety osobą która wywiera na mnie presje uważa, ze moja niechec do wykupienia poloznej to zaniedbanie i lekkomyslnosc z mojej strony. ale dzieki Wam upewnilam się, ze nie to jednoznaczne i jednostronne i ze nie kazda ciezarna wykupuje polozna ( a tak mi powiedziano) . także dziękuję
Miriam, Lilka, blueberry lubią tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Dziewczyny jaj to jest z tymi skurczami podczas kapieli? Jesli nue to to przechodza tak? Bo jak weszlam do wanny to tak mialam 1 skyrcz nadtepny po 10 minutach potem po 12 a potem po 7 nie wiemjak dlugie bo mokrymi rekami nie chcialo mi sie stopera wlaczc aha i miedzy tym. 10 a 12 minut byl w polowie taki jakby polskurcz ogolnie silniejsze byly i dluzsze niz zwykle...
Lilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przez całą ciążę nie miałam w zasadzie żadnych zachcianek, a teraz to też nie mogę się oprzeć czekoladzie zwłaszcza!!!pierwsze co gdy rano otwieram oczy myślę, ze muszę zjeść coś słodkiego, a dopiero później śniadanie, dramat normalnie, ale będzie karmienie cyckiem to i dietka będzie:-) więc pozwalam sobie póki mogę, a co!
-
Ami Powodzenia Jutro !!
Ja rano jade na spotkanie z anastsazjologiem w sprawie porodu i torbiela pajeczynowki.trzymajcie kciuki zebym mogla urodzic naturalnie lub ze znieczuleniem
plemniczka, Amicizia, rubi67 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Co do położnych płatnych, to uważam, ze to wybór indywidualny i nawet gdybym miała na zbyciu tyle kasy, to wolałabym przeznaczyć to na coś innego, przecież jest tyle wydatków, niż płacić za "miłą i fachową opiekę", która przecież nam się należy w tym czasie!!!!Życzę wszystkim dobrych położnych tych z przydziału:-)ale taki kraj: zapłacisz= będziemy Cię lepiej traktować....
Ana27, blueberry lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Ami Powodzenia Jutro !!
Ja rano jade na spotkanie z anastsazjologiem w sprawie porodu i torbiela pajeczynowki.trzymajcie kciuki zebym mogla urodzic naturalnie lub ze znieczuleniemLilka lubi tę wiadomość
-
No tak, mówi się, że jeśli męczą nas skurcze to trzeba wziąć ciepłą kąpiel, po niej skurcze HB powinny sie uspokoić i powinno nam ulżyć
Ale jeśli mimo tej ciepłej kąpieli skurcze nie mijają, są silniejjsze i regularne to to już jest znak, że zaczyna się zapewne poród:) Amicizia nawet nie licz ze stoperem, patrz tylko nna minutę kiedyy kiedy zaczyna się skurcz np. 23:57 poterm sobie mija, a za chwilę znów się zaczyna wiec patrzysz a tu 0:07 (wic co 10min), co byś wiedziała czy są regularne:) no to Trzymamy kciuki żeby byly:)))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 23:59
Lilka, Amicizia lubią tę wiadomość