X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Trzymamy! A to masz torbil pajęczynowki? Kurcze brzmi groznie, choć nie słyszałam wcześniej o takiej. Musisz pewnie uważać żeby nie pękła podczas wysiłku-porodu. Skonsultuj z lekarzem, pewnie, trrzymam kciukasy!

Brzmi grozniej niz jest ;) boje sie ze wysilek podczas porodu moze spowodowac ze peknie moj gp mowi ze ten rodzaj torbieli niema kontaktu z zylami i ze powinno byc ok.tej wersji sie trzymam .lekarze cala ciaze wiedzieli i czekali teraz chca mnie widziec jak im uswiadomilam ze mam termin na za tydzien.
    Wyladowalam w szpitalu pol roku przed slubem bo nie widzialam wyraznie i mialam problemy z poruszaniem sie i mowa i bolem glowy..po serii testow i badan znalezli guza tak go wtedy nazwali (myslalam ze to koniec ) ktory okazal sie torbiela..a wlasciwie to stwierdzili ze to byl atak migreny z tzw aura a ta aura to te wszystkie symptomy ktore sie pojawiaja przed bolem glowy.pozniej jezdzilam na rezonanse i w sumie to niby mozna z tym zyc jesli nie daje zadnych objawow..na nic nie uciska..ale wysilek taki jak porod to kto wie ja sie nie znam.
    Ami probowalam robic relaksacje i ciagle myslalam oTobie ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, to faktycznie poczatki wykrycia tego stanu byly straszne...na szczescue okazalo sie to byc niegrozna torbielka a kto wie moze sue jakos sama wchlonie ? Daj znac jutro koniecznie co powiedzieli lekarze odnosnie porodu, jaki by nie byl na pewno bedzuesz w dobrych rekach bo lejarze sue znaja na rzeczy :) kurcze kto wie co tam w nas w srodku siedzi..

zsxuot7.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak nie to :( mam spokoj pisze cobyscie wiedzialy ze dalej.nic. M. Zrobil.mi.masaz plevow i idziemy spac. Jas sam nie wyjdzie. Licze ze jednak nas jutro nie zatrzymaja bo weekend chce w domu.jeszcze spedzic... dobranoc.

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2015, 14:03

blueberry lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kobiety! Ja zdisiaj z zupełnie nowm innym nastawieniem zaczynam nowy dzień - mi po prostu brakowało ruchu i basenu! Dzisiaj fizycznie czuję się tak dobrze, rozluźniona, wyspana, rozruszana po wczorajszej dawce pływania, że i psychicznie jestem jak nowa. Przypomniała mi się scena z filmu o którym Wam pisałam - rosjanki które w zaawansowanej ciąży 8-9 mc? kapia sie w przeręblu i biegaja po sniegu i zmobilizowałam sie do pójscia znowu na basen - bo to pikuś przy takich wyczynach :D i jest na prawdę fajnie, w sobote znowu pójdziemy:)

Amicizia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka daj znać co i jak wiesz ta moja szfagierka w rezultacie chybs ms to co ty. I żecto of urodzrnis i że to nie operacyjne itd.

Amiciziu mam nadzieje że ci sie rozkręciło i rodzisz już w wodzie ;)))
    I że sxybkp i sprawnie ci pójdzie.

Ja dziś jade odwbrać poduche do karmienia.

Czekam jeszcze na recznik i podklad pod prześcieradło do chłonięcia wilgoci. W razie gdyby synu§ się zsiusiał to nie zaleje materacu.

Dorjana wejdz sobie na strone chce rodzić pl jakoś tak wpisz swój kod lub miejscowość i ilość km do szpitala wyświetla ci sie najblizsze szpitale.. i trzeba spr w danym szpitalu i pewnie maja cennik taki.

Bo teraz szpitale sa publiczne lub niepubliczne ktore maja umowe z nfz. Ale dodaykowo tez robia poza nfz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 08:37

Amicizia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita tak bardzo prawdopodobne ze mam to od urodzenia i jesli nie daje objawow to nie nalezy tego ruszac.Oby ;) jak narazie nic sie nie dzieje mam nadzieje ze tak zostanie.dobrze to sprawdzic z lekarzem zeby wpisal w karte co trzeba zeby w razie podania znieczulenia dzialali a nie zastanawiali sie co robic ;)
    Cala noc rodzilam w snach Bosze to jakas paranoja ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Cala noc rodzilam w snach Bosze to jakas paranoja ;)
    hehe ja też urodziłam i rano łapie sie za brzuch - a on tam jest - i jej... rozczarowanie że to był tylko sen i czekamy dalej

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela a do tego poce sie jak mysz od kilku dni musze brac prysznic czasem i sie przebierac w cos suchego..i jak mi tak mokro to mam wrazenie ze to wody ;)
    Ja juz w szpitalu recepcja czynna od 9 grrrr jeszcze pol godziny.byloby milo gdyby sekretarka ktora szwonila wczoraj wspomniala o tym a nie kazala przyjechac jak najwczesniej.grr

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)

Lilka, wracaj do nas z dobrymi wiadomosciami !

Lalita, skad taki podklad zamowilas ? masz link ?

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ikei jest kilka wariantow takich podkladow. na naszym łóżku mamy taki co zakłada sie jak przescieradło z gumką a Jasio na swoim łożku ma taką miękką matę która na robach ma po skosie takie grube paski elastyczne co sie zaczepia na rogi materaca.

Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Michaela a do tego poce sie jak mysz od kilku dni musze brac prysznic czasem i sie przebierac w cos suchego..i jak mi tak mokro to mam wrazenie ze to wody ;)
    Ja juz w szpitalu recepcja czynna od 9 grrrr jeszcze pol godziny.byloby milo gdyby sekretarka ktora szwonila wczoraj wspomniala o tym a nie kazala przyjechac jak najwczesniej.grr
    A to jeszcze przede mna:) Cholera służba zdrowia łapie kolejnego minusa za to Twoje czekanie.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ja ciagle w dwupackzu i jeszcze nie w spzitalu, kzali do 13 wiec sie nie spieszymy :D

ale ale... od 3 w nocy męczą mnie skurcze, raz mocne raz slabsze, niezbyt regularne, ale w sumie byl moment ze byly co 5-8 minut. I wszytsko byloby pieknie gdyby cioctka z wujkiem 0 6 rano nie zaczeli mi o remoncie gadac. tyle razy mowilam, ze na ten temat dostaje bialej goraczki i co? skurcze odpuszczały i dawaj od nowa wszytsko :( także dziewczyny rozluźnienie zero stresu i luzik, bo najmniejszy sres i nerw moze zatrzymac akcje skurczowa zwlaszcza jak ona sie dopiero zaczyna rozkręcac. NA szczescie cały czas mam jakies ksurcze, teraz są słabsze, ale są, na razide M. okupuje łazienke a ja siedze na piłce, jestesmy teraz sami. Poterm wskakuje do wanny na ciepłą kąpile i sie okaże cyz jedziemy do szpitala na konsultacje czy ze skurczami porodowymi :) oby to byla ta druga opcja :) ogólnier jak wcozraj mialam panicnzy strach prtzed zatrzymaniem w spzitalu i wywoływaniem porodu to dzis czuje lekki niepokoj ale spowodowany zbliżającym sie porodem :D

rubi67, Blondi22 lubią tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka oby bylo dobrze, wpsolczuje tego torbiela zdrówka i dobrych i mądrych decyzji lekarzy w tej kwestii. :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • Ana27 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.wykop.pl/link/1733898/blizniaki-ktore-nie-zorientowaly-sie-ze-jest-juz-po-narodzinach/

Cudne:)

moni_c, nick nieaktualny, Nina, welurka, rubi67, Asiulka83 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    A to jeszcze przede mna:) Cholera służba zdrowia łapie kolejnego minusa za to Twoje czekanie.

Irlandzka sluzba zdrowia na szczescie nie polska ;) takze spokojnie ;)

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Lilka oby bylo dobrze, wpsolczuje tego torbiela zdrówka i dobrych i mądrych decyzji lekarzy w tej kwestii. :)

Ami tez sobie zycze takich lekarzy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OOoł GOOODDD... na forum pojawił się nowy typ wątku miesięcznego - już nie miesięczny, gdzie miesieac odpowiada temu z terminu porodu, ale miesięczny odpowiadajacy miesiacowi, w ktorym laski odkryły dwie kreski na tesćie! :/ czyli na bank będą dwa wątki na sierpniówki jesli dobrze licze kiedy te beda rodziły... bedzie jeden JESTEM W CIAZY - LISTOPAD 2013 i drugi sierpnióweczki 2014 (oba beda dotyczyc tej samej grupy) =[

Lalita2710, Amicizia, nick nieaktualny, Nina, michaela, Matylda36, rubi67 lubią tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana tak dokładnie tą ;) sory że jgoe nie wysłałam ale net w komórce mnie dobił :[
    ALEEEEE ... już mam nowy w domku :D więc piszę jak cywilizowany człowiek z laptopa :P

Rubi ja widziałam taki z ala ceratką jakby jest z jednej miękkie drugie takie ceratka (druga strona) w smyku :) Ja mam to dostać więc jeszcze nie zakupiłam. Ale Suzy ma racje o tych z Ikei też słyszałam ,ale nie widziałam na żywo.

Taką poduche se zapodałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3682124955
    Szara w kropki:) Zaraz pojadę ją odebrać z Mężem:)

Suzy jestem przerażona tym tematem właśnie go odkryłam będąc na laptopie zwykłym.. bo w komórce to tylko ten temat ogarniałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 10:06

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawialam sie wlasnie oco hosi z tym watkiem ;p

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ