III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 wrote:Trzymamy! A to masz torbil pajęczynowki? Kurcze brzmi groznie, choć nie słyszałam wcześniej o takiej. Musisz pewnie uważać żeby nie pękła podczas wysiłku-porodu. Skonsultuj z lekarzem, pewnie, trrzymam kciukasy!
Brzmi grozniej niz jestboje sie ze wysilek podczas porodu moze spowodowac ze peknie moj gp mowi ze ten rodzaj torbieli niema kontaktu z zylami i ze powinno byc ok.tej wersji sie trzymam .lekarze cala ciaze wiedzieli i czekali teraz chca mnie widziec jak im uswiadomilam ze mam termin na za tydzien.
Wyladowalam w szpitalu pol roku przed slubem bo nie widzialam wyraznie i mialam problemy z poruszaniem sie i mowa i bolem glowy..po serii testow i badan znalezli guza tak go wtedy nazwali (myslalam ze to koniec ) ktory okazal sie torbiela..a wlasciwie to stwierdzili ze to byl atak migreny z tzw aura a ta aura to te wszystkie symptomy ktore sie pojawiaja przed bolem glowy.pozniej jezdzilam na rezonanse i w sumie to niby mozna z tym zyc jesli nie daje zadnych objawow..na nic nie uciska..ale wysilek taki jak porod to kto wie ja sie nie znam.
Ami probowalam robic relaksacje i ciagle myslalam oTobiehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Lilka, to faktycznie poczatki wykrycia tego stanu byly straszne...na szczescue okazalo sie to byc niegrozna torbielka a kto wie moze sue jakos sama wchlonie ? Daj znac jutro koniecznie co powiedzieli lekarze odnosnie porodu, jaki by nie byl na pewno bedzuesz w dobrych rekach bo lejarze sue znaja na rzeczy
kurcze kto wie co tam w nas w srodku siedzi..
-
Dzień dobry kobiety! Ja zdisiaj z zupełnie nowm innym nastawieniem zaczynam nowy dzień - mi po prostu brakowało ruchu i basenu! Dzisiaj fizycznie czuję się tak dobrze, rozluźniona, wyspana, rozruszana po wczorajszej dawce pływania, że i psychicznie jestem jak nowa. Przypomniała mi się scena z filmu o którym Wam pisałam - rosjanki które w zaawansowanej ciąży 8-9 mc? kapia sie w przeręblu i biegaja po sniegu i zmobilizowałam sie do pójscia znowu na basen - bo to pikuś przy takich wyczynach
i jest na prawdę fajnie, w sobote znowu pójdziemy:)
Amicizia, aiwlys, Miriam lubią tę wiadomość
-
Lilka daj znać co i jak wiesz ta moja szfagierka w rezultacie chybs ms to co ty. I żecto of urodzrnis i że to nie operacyjne itd.
Amiciziu mam nadzieje że ci sie rozkręciło i rodzisz już w wodzie))
I że sxybkp i sprawnie ci pójdzie.
Ja dziś jade odwbrać poduche do karmienia.
Czekam jeszcze na recznik i podklad pod prześcieradło do chłonięcia wilgoci. W razie gdyby synu§ się zsiusiał to nie zaleje materacu.
Dorjana wejdz sobie na strone chce rodzić pl jakoś tak wpisz swój kod lub miejscowość i ilość km do szpitala wyświetla ci sie najblizsze szpitale.. i trzeba spr w danym szpitalu i pewnie maja cennik taki.
Bo teraz szpitale sa publiczne lub niepubliczne ktore maja umowe z nfz. Ale dodaykowo tez robia poza nfz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 08:37
Amicizia lubi tę wiadomość
-
Lalita tak bardzo prawdopodobne ze mam to od urodzenia i jesli nie daje objawow to nie nalezy tego ruszac.Oby
jak narazie nic sie nie dzieje mam nadzieje ze tak zostanie.dobrze to sprawdzic z lekarzem zeby wpisal w karte co trzeba zeby w razie podania znieczulenia dzialali a nie zastanawiali sie co robic
Cala noc rodzilam w snach Bosze to jakas paranojahttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Michaela a do tego poce sie jak mysz od kilku dni musze brac prysznic czasem i sie przebierac w cos suchego..i jak mi tak mokro to mam wrazenie ze to wody
Ja juz w szpitalu recepcja czynna od 9 grrrr jeszcze pol godziny.byloby milo gdyby sekretarka ktora szwonila wczoraj wspomniala o tym a nie kazala przyjechac jak najwczesniej.grrhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
nick nieaktualnyW ikei jest kilka wariantow takich podkladow. na naszym łóżku mamy taki co zakłada sie jak przescieradło z gumką a Jasio na swoim łożku ma taką miękką matę która na robach ma po skosie takie grube paski elastyczne co sie zaczepia na rogi materaca.
Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Michaela a do tego poce sie jak mysz od kilku dni musze brac prysznic czasem i sie przebierac w cos suchego..i jak mi tak mokro to mam wrazenie ze to wody
Ja juz w szpitalu recepcja czynna od 9 grrrr jeszcze pol godziny.byloby milo gdyby sekretarka ktora szwonila wczoraj wspomniala o tym a nie kazala przyjechac jak najwczesniej.grr -
witam sie ja ciagle w dwupackzu i jeszcze nie w spzitalu, kzali do 13 wiec sie nie spieszymy
ale ale... od 3 w nocy męczą mnie skurcze, raz mocne raz slabsze, niezbyt regularne, ale w sumie byl moment ze byly co 5-8 minut. I wszytsko byloby pieknie gdyby cioctka z wujkiem 0 6 rano nie zaczeli mi o remoncie gadac. tyle razy mowilam, ze na ten temat dostaje bialej goraczki i co? skurcze odpuszczały i dawaj od nowa wszytskotakże dziewczyny rozluźnienie zero stresu i luzik, bo najmniejszy sres i nerw moze zatrzymac akcje skurczowa zwlaszcza jak ona sie dopiero zaczyna rozkręcac. NA szczescie cały czas mam jakies ksurcze, teraz są słabsze, ale są, na razide M. okupuje łazienke a ja siedze na piłce, jestesmy teraz sami. Poterm wskakuje do wanny na ciepłą kąpile i sie okaże cyz jedziemy do szpitala na konsultacje czy ze skurczami porodowymi
oby to byla ta druga opcja
ogólnier jak wcozraj mialam panicnzy strach prtzed zatrzymaniem w spzitalu i wywoływaniem porodu to dzis czuje lekki niepokoj ale spowodowany zbliżającym sie porodem
rubi67, Blondi22 lubią tę wiadomość
-
michaela wrote:A to jeszcze przede mna:) Cholera służba zdrowia łapie kolejnego minusa za to Twoje czekanie.
Irlandzka sluzba zdrowia na szczescie nie polskatakze spokojnie
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
nick nieaktualnyOOoł GOOODDD... na forum pojawił się nowy typ wątku miesięcznego - już nie miesięczny, gdzie miesieac odpowiada temu z terminu porodu, ale miesięczny odpowiadajacy miesiacowi, w ktorym laski odkryły dwie kreski na tesćie!
czyli na bank będą dwa wątki na sierpniówki jesli dobrze licze kiedy te beda rodziły... bedzie jeden JESTEM W CIAZY - LISTOPAD 2013 i drugi sierpnióweczki 2014 (oba beda dotyczyc tej samej grupy) =[
Lalita2710, Amicizia, aiwlys, Nina, michaela, Matylda36, rubi67 lubią tę wiadomość
-
Dorjana tak dokładnie tą
sory że jgoe nie wysłałam ale net w komórce mnie dobił :[
ALEEEEE ... już mam nowy w domkuwięc piszę jak cywilizowany człowiek z laptopa
Rubi ja widziałam taki z ala ceratką jakby jest z jednej miękkie drugie takie ceratka (druga strona) w smykuJa mam to dostać więc jeszcze nie zakupiłam. Ale Suzy ma racje o tych z Ikei też słyszałam ,ale nie widziałam na żywo.
Taką poduche se zapodałam: http://allegro.pl/show_item.php?item=3682124955
Szara w kropki:) Zaraz pojadę ją odebrać z Mężem:)
Suzy jestem przerażona tym tematem właśnie go odkryłam będąc na laptopie zwykłym.. bo w komórce to tylko ten temat ogarniałam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 10:06
rubi67 lubi tę wiadomość