WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    No właśnie, czas leci michaela teraz:P Jak się dłużył wcześniej, tak teraz już nie chce mi się wierzyć, że lada dzień może się coś ruszyc:D Ale jestem podekscytowana, już nie mogę się doczekać małego Brunia, zacałuje go całego normalnie mua mua mua:))))))

A co do tego wątku listopadowych mam to fkatycznie, ziewcyzny chętne na to żeby zamieszania nie robić, ale już się widać tak zżyły ze sobą, że bez sensu żeby skasowały ten temat i zaczely od poczatku udzielać sie np w 1 trym. No ale to już wina jesli czyjasz to tylko tego, ze nie ma tu admina.
    Dokładnie, wyłącznie braku admina, bo ja wcale sie nie dziwie - tez bym nie chciała zeby nas ktos rozsgniał w tym momencie do innnych watków.

Mnie troche wyobrazni brakuje - to wydaje sie tak nierealne ze za chwile pojawi sie ona Róża Zosia albo Zosia Róza i bedziemy sie poznawać... o rany jaka ona bedzie? Bardzo się ciesze ze to juz tak blisko, bo coraz wyrazniejsze sygnały daje z brzucha i jestem taka ciekawa czy dobrze je odczytuje....

Miriam, Martynika lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kochane :)

Amicizia nareszcie <jupi>
    ja dziś zrobiłam mały napad na secondhandy i wyczaiłam dla małej kolejne perełki :) nie wiem kiedy ona to wszystko znosi :P
    do mnie kompletnie nie dociera ze to juz tak blisko, pamietam jak na początku ciąży mówiłam ze w listoppadzie bede juz siedzieć jak na szpilkach a teraz połowa listopada za nami a ja jakos wogóle nie czuje ze to juz tuż tuż :)

Amicizia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, też jestem bardzo ciekawa jaki będzie synuś, jak ebdzie wyglądał (no to juz wiem, że póki co chudziutki to on nie będzie) - a właśnie, Twoja córa ile już waży?Wiesz może? My mamy termin praktycznie taki sam, tzn ten na 13grudnia jest wg USG, a wg ostatniej miesiaczki to był jakoś 6 grudnia? już nie pamiętam:P Dlatego coś tak czuję, że Brunio urodzi się ejdnak wcześniej niż 13grudnia zwłaszcza, że mały grubasek z niego.
    Jeszcze nie przyszły nam te literki na ścianę, a szkoda:( Faktycznie 14 dni roboczych czeka się na nie bo wykonują na bieżąco - sama ich jedna aukcja gdzie ja zamawialam literki i dekor przyniosła im jakos 90 sztuk literek (każda prawie 10zł) więc 900zł na plus tylko po jednej aukcji. Doszłam do wniosku, że to dobry bizens!!! :P

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za info odnsnie tych przescieradelek, zamwie sobie bo w LUBLINIE nie ma IKEI :D

Lilka, super, ze bez problemu mozesz epidrual przyjac, u nas niby jest dostepny w jednym tylko szpitalu, ale nie znam laski, ktora by sie doprosila.

Ami, jestesmy z Toba i sciskamy kciuki :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 na jakiej aukcji kupowałaś literki? Podeślesz link?

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, też jestem bardzo ciekawa jaki będzie synuś, jak ebdzie wyglądał (no to juz wiem, że póki co chudziutki to on nie będzie) - a właśnie, Twoja córa ile już waży?Wiesz może? My mamy termin praktycznie taki sam, tzn ten na 13grudnia jest wg USG, a wg ostatniej miesiaczki to był jakoś 6 grudnia? już nie pamiętam:P Dlatego coś tak czuję, że Brunio urodzi się ejdnak wcześniej niż 13grudnia zwłaszcza, że mały grubasek z niego.
    Jeszcze nie przyszły nam te literki na ścianę, a szkoda:( Faktycznie 14 dni roboczych czeka się na nie bo wykonują na bieżąco - sama ich jedna aukcja gdzie ja zamawialam literki i dekor przyniosła im jakos 90 sztuk literek (każda prawie 10zł) więc 900zł na plus tylko po jednej aukcji. Doszłam do wniosku, że to dobry bizens!!! :P
    Dzieci to w ogóle super biznes :D:D
    U mnie termin z miesiączki wychodził 12 grudnia z usg 14 grudnia, też mam przeczucie że będzie to szybciej ( a może pobożne zyczenie hihi), w przyszłym tygodniu będe wiedziała po USG ile waży kruszyna - przeczucie jest takie że jest długa i szupła na razie - Bardzo jestem ciekawa na ile te przeczucia sie sprawdzą :))

Zadzwoniłam do wybranej pani położnej i na razie mam super wrażenie po rozmowie telefonicznej, jutro mamy sie spotkać... zmobilizowalas mnie ze to najwyzsza pora zeby zadziałać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 13:05

Miriam, welurka, Ana27 lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalea powodzenia na spotkaniu :) ja już się z moją położna widziałam i odniosłam bardzo pozytywne wrażenie :) teraz jestem z nią w kontakcie telefonicznym :)

michaela, Lalita2710 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co z yennefer?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ana27 na jakiej aukcji kupowałaś literki? Podeślesz link?
    Bardzo proszę:)
    http://allegro.pl/show_item.php?item=3642802398

Matylda36 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amiciziu wiedziałam że to już :D czułam to w kościach...:D

Nasz by dziś wdupiły za przeproszeniem autem dziadki...;/ z lewego na prawy na nasz pas... niektórym prawo jazdy powinni zabierać ;/
    Pomyślałam sobie że chwała bogu mąż odskoczył i nie było na w tym boku dziecka... ah ludzie mnie przerażają. Mąż ich tak zjebał a oni sie dalej ciepali szczególnie ta babcia...

Kupiłam dziś śmieszne uchwyty do szafy i komody. W kształcie zeberek;)
    I węże boaaaa ( na choinke ) :D ja jej tak nazywam:D

welurka, Amicizia lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia powodzenia!!!

A ja coś mam dziś mega nerwa od rana, wcześniej byłam wyluzowana na przeprowadzkę itd, a teraz znów się spinam i czuję panikę aaaa, niby wszystko prawie zapięte na ostatni guzik, ale jeszcze to przewozić , układać, kupować milion nowych rzeczy...więc nerw jest, ale staram sie myśleć teraz tylko o spakowaniu torby do szpitala, bo przyszła mi ostatnia koszula do szpitala i chyba mam wszystko:-)
    Mi termin z OM wychodzi na 21.12, ale z moim rozwarciem pewnie pójdzie szybciej, ciekawe jak mu się wszystkie z grudnia posypiemy hehe?:-)

marzycielka29, Amicizia, Asiulka83 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami trzymam kciuki.

a.png
    a.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja spojrzałam na listę i jestem 10 :P czuję przerażenie :D
    Haha :D

Normalnie nie wierze w to jak ten czas zapiernicza...

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na końcówce jakoś bardzo pędzi teraz:-) niedługo będziemy opisywać porody i chwalić się fotkami maluszków:-)

Miriam lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale dziś miałam sen hehe, śniło mi się, że mały nogami wymachiwał tak mocno w moim brzuchu, że raz czułam i widziałam je pod skórą ud a drugi raz przed twarzą mi nimi wymachiwał haha :D A jego stopy były wielkie, jak u dwu latka haha :D

Wiecie co jest dla mnie najśmieszniejsze, że myślałam, że siedząc w domu na L4 całą ciążę czas będzie mi się okropnie dłużył. A mi dnie mijają naprawdę ekspresowo :)

zfxga33.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki , mam pytanie czy miałyście wrazenie bo ja tak mam od 3 dni ze dziecko kopie mi po jelitach ale takie uczucie jakby praktycznie po jelicie grubym a w zasadzie jego koncówce , może jest odwrócone plecami do brzucha ? po tych ruchach mam uczucie ze chce mi sie puścic gazy a nie umiem do końca jakby ( tak tylko po troszeczce ) gazy na raty.. tak bym to nazwała , i czuje go znów nisko a jestem w 22 tygodniu

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca to na pewno normalne :) tak się dzidziuś ulożył i może uciskać :) a jesli chodzi o to ze jest nisko to ja też w tej ciaży od samego poczatku czuje Synka bardzo nisko i az tak nisko ze mam wrażenie ze ciągle mnie gilgota rączkami po cewce moczowej i po.... no wiesz :) Dziwne uczucie :) myslalam ze w miare postępu ciąży dzidzius pojdzie wyzej ale nie poszedł:) tylko zaczął rosnąć :) a szyjka jest wysoko całą ciąże i wszystko jest w jak najlepszym porządku :) takze spokojnie :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o tym bo szczerze powiem ,że nie wiem czy potrafie odróżnić skurcze od innych bóli...czasami czuje jakby coś nachodziło i po paru sekundach puszcza...nie jest to regularne i rzadko bywa.Wiecej chyba moje nerwy odgrywaja role. Brzuszek mam miękki jak leże natomiast jak wstane to jest uczucie napięcia. Myślicie ,że powinnam zadzwonić do gina? Czy to moze efekt podnoszenia się macicy? Chyba poczekam do jutra-mam nadzieje ,że przejdzie.

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu a od dawna masz takie spięcia brzucha? Wydaje mi sie że jeżeli to sie nie nasila, jest nieregularne to nie ma powodu do niepokoju, weż magnez, spróbuj sie wyciszyć, pooszczedzać i psychicznie i fizycznie i zobacz co będzie siędziało

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadzam się z Michela że magnez z reguły załatwia wszystko.
    A najlepiej magnez + potas (albo w tabletkach czyli aspargin) albo
    magnez i dużo bananów i pomidorków.
    I odpoczywaj tyle ile możesz.
    + ćwiczenia oddechowe. Wciągasz nosem (wypychając brzuch) wydychasz ustami wciągając brzuch jakby do środka) Wiele pomaga.

Jeśli będzie cię niepokoić więcej wtedy skonsultuj to z ginekologiem.

Juicca też nie raz miałam wrażnie że kopie mi w jelita ,wszystko się powiększa przestawia w brzuchu możesz mieć dziwne uczucia. Mój również jak
    MamaMadzia też od samego początku buszował na dole... więc wiesz od zawsze mam uczucie dziwne:P nawet na spojeniu łonowym czuję jego rączki

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ