WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to mnie przyjeli na razie na porodowke . kyrcze mam ale jie jakues silne ale niestety.moja sxyjka sie specjalnie nie otwiera :( ktg pierwsze wyszlo nieciekawie maluch sie nie ruszal i mial slabsze tetno wuec z tskim.zapisem mnie nie puszcza. Po tym.mega bolesnym badaniu pojawila sie krew ale to nie wody plodowe. Zrobili mi dlugi strasznie ktg zeby sprawdzic dziecko.i.nie moge nic jesc do wizyty lekarskiej. W zaleznosvi od wynikow slbo kroplowka albo balonik i kroplowka a w najgotsxym razie cesarka. Ale do tego wywolywania niestety. Przeniosa na patologie, a mi sie ta jefynka przedporodowa bardzo podoba. Wlasnie pani na sali obok na porodowvce urodzila :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia czekamy na dobre wieści trzymaj sie :)

Amicizia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia trzymam kciuki za Ciebie i Jaska bądź dzielna !

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami Czekamy na Jasia ;) Szybkiego rozwiazania !!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami życzę szybkiego rozwiązania będzie wszystko dobrze.

3 mam bardzo zaciśnięte kciuki

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skaczemy na pilce ;) spacer juz byl :) to skakanie mi sie srednio podoba mlody cisnie na dol i ciagle musze biegac do lazienki ;)
    Zgadzam sie z dziewxzynami ze magnez jest bardzo dobry i nospa na mocne bole.w razie potrzeby.
    macica cwiczy skurcze i stad pewnie te napiecia.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś niedobrze ;/ herbatę sobie robię może przejdzie.

Jakiś taki kiepski dzień dzisiaj chyba.

Synuś tak się pręży w brzuchu że aż mnie boli.

Lilka powodzenia ,a robisz coś jeszcze jakiś serduszkowanie ,masaż brodawek?

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami na plemniczce i na naszym fejsowym forum trzymamy za Was mocno kciuki !!

plemniczka, Amicizia, Blondi22 lubią tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tego przygotowywania się do porodu. Ja nie mogę się tego doczekać :) Tzn niech Kornelcia siedzi sobie w brzuchu do odpowiedniego momentu tylko niech czas szybciej płynie :) Tymczasem już ma coraz więcej siły, ruchy coraz mocniejsze a od wczoraj dziwnie pcha mi chyba rączki na boki brzucha w kierunku bioder i boli że hej.

U mnie od dwóch tygodni trwa remont łazienki. Miał skończyć się tydzień temu. Jak skończy się jutro to będzie cud! 'Fachowiec' jest dobrej myśli, ale nie wierzę w ani jedno jego słowo. Wkurza mnie totalnie, mam go dość. Ma tak męczącą osobowość, do tego w całym mieszkaniu kurz, pył i hałas. Wychodzę już z siebie. A dziś na noc jeszcze nie będę miała kibelka więc w ogóle masakra...
    Jestem tak zmęczona tym wszystkim, że dziś czekam aż sobie pójdzie i z mężem lecimy na miasto do restauracji coś zjeść. Mam nadzieję, że się odprężę i nabiorę sił psychicznych na kolejne dni.

Amicizia życzę sprawnego porodu, trzymam kciuki za Ciebie i Jasieńka :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Hej to mnie przyjeli na razie na porodowke . kyrcze mam ale jie jakues silne ale niestety.moja sxyjka sie specjalnie nie otwiera :( ktg pierwsze wyszlo nieciekawie maluch sie nie ruszal i mial slabsze tetno wuec z tskim.zapisem mnie nie puszcza. Po tym.mega bolesnym badaniu pojawila sie krew ale to nie wody plodowe. Zrobili mi dlugi strasznie ktg zeby sprawdzic dziecko.i.nie moge nic jesc do wizyty lekarskiej. W zaleznosvi od wynikow slbo kroplowka albo balonik i kroplowka a w najgotsxym razie cesarka. Ale do tego wywolywania niestety. Przeniosa na patologie, a mi sie ta jefynka przedporodowa bardzo podoba. Wlasnie pani na sali obok na porodowvce urodzila :)
    Ami jesteś w Ujastku? Nie martw się,będzie wszystko dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tego przygotowywania się do porodu. Ja nie mogę się tego doczekać :) Tzn niech Kornelcia siedzi sobie w brzuchu do odpowiedniego momentu tylko niech czas szybciej płynie :) Tymczasem już ma coraz więcej siły, ruchy coraz mocniejsze a od wczoraj dziwnie pcha mi chyba rączki na boki brzucha w kierunku bioder i boli że hej.

U mnie od dwóch tygodni trwa remont łazienki. Miał skończyć się tydzień temu. Jak skończy się jutro to będzie cud! 'Fachowiec' jest dobrej myśli, ale nie wierzę w ani jedno jego słowo. Wkurza mnie totalnie, mam go dość. Ma tak męczącą osobowość, do tego w całym mieszkaniu kurz, pył i hałas. Wychodzę już z siebie. A dziś na noc jeszcze nie będę miała kibelka więc w ogóle masakra...
    Jestem tak zmęczona tym wszystkim, że dziś czekam aż sobie pójdzie i z mężem lecimy na miasto do restauracji coś zjeść. Mam nadzieję, że się odprężę i nabiorę sił psychicznych na kolejne dni.

Amicizia życzę sprawnego porodu, trzymam kciuki za Ciebie i Jasieńka :)
    U mnie też trwa remont łazienki i noc bez kibelka:) uszykowałam już sobie wiadereczko:)jutro o 7 rano już kibelek zamontuje.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazal wyknoywac prace fizyczne hehe wiec myje podloge na kolanach ;)sprzatam ogarniam w miare mozliwosci.masuje brodawki..o seksie moge zapomniec ;p ale jakos sama nie mam ochoty i sily ;) jeszcze niby przysiady zostaja i chodzenie po schodach.naraZie meczy mnie mega zgaga ;(

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka hmm... mycie okien? może spacer pod jakąś większą górkę?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Lilka hmm... mycie okien? może spacer pod jakąś większą górkę?

Duzo chodze ;) jezdzimy po wybojach tez ;) okno tez umylam ;)

• aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 widzę więc, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Też muszę uszykować sobie wiaderko. U mnie już druga noc z tym wiaderkiem i mam problem z podnoszeniem się z kucka - komicznie to wygląda, jeszcze w fazie snu :D Staram się zbytnio nie rozbudzać bo później ciężko zasnąć.

Dziewczyny to którego tygodnia bierze się magnez? Kiedy najlepiej odstawić?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie dobrze ze mam te zaparcia:) bo nie wyobrażam sobie zrobić grubszej sprawy do wiaderka:)

Powiedzcie mi w którym tyg. najlepiej robić usg 3d lub 4d?

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ręce mi opadły:( Moja mama jest tak uparta, że juz nie wiem o mam robić stanowczo mowie czego chce a czego nie chcę - i nie ma to znaczenia - oszaleję, co ja mam z nią zrobić, nie chce teraz robic awantur i ze wwzględu na małą ale tez dlatego ze nie chce jej odcinac od tego, że ma się urodzic jej pierwsza wnuczka, no i ze względu na to że nerwy dobremu porodowi nie sprzyjają,To ma byc dla wszystkich dobre doświadczeniem ale ten uparciuchmnie nie słucha, prze do przodu niczm czołg i nie zostawia mi wyboru?

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela są dwa wyjscia albo dla swietego spokoju rpobic taka jak Mama chce albo postawic na swoim. to Ty masz sie czuc dobrze i komfortowo i miec spokoj psychiczny :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ja też się cieszę z tego powodu! pojawiły mi się rychło w czas, bo w tym tygodniu. Morfologia się poprawiła więc odstawiam żelazo - pewnie to przyczynek tych zaparć.

Ja robiłam usg 3/4d w 30 tygodniu a właściwie na jego końcówce. Mój prowadzący mnie wysłał na takie tzn. na lepszy sprzęt żeby dokładnie sprawdzić miedniczki nerkowe (poszerzenie). Wypadło to akurat w terminie kiedy jest ostatnie obowiązkowe i ważne USG pomiędzy 28 a 32 tygodniem ciąży. Dokładnie więc miałam wszystko sprawdzone, dostałam opis badania w formie papierowej, płytkę ze zdjęciami i filmikami no i 3 wydrukowane zdjęcia. Myślę, że warto właśnie iść w tym terminie. Mała odwracała się i zasłaniała buźkę rączkami ale co nieco widzieliśmy i byliśmy zadowoleni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 19:17

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja bylam dzisiaj na trzecich prenatalnych. Z malutką wszystko dobrze, zdrowiutka. Wszystko idealnie... zbadali wszystkie narządy, serduszko, mózg, brzuch, nerki, pecherz moczowy, żołądek, kosci, zmierzyl ilosc plynu owodniowego, pepowine, stopień łóżyska i inne parametry. Mala wazy 1500 gr, obrócila sie juz główką w dół, ma duzo włosków, pieknie mrugała oczkami i robila minki.

88f605540dac756em.jpg

Lalita2710, Nina, michaela, aher, Lilka, Blondi22, Ana27, rubi67, Tinka85 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ