X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej to mnie przyjeli na razie na porodowke . kyrcze mam ale jie jakues silne ale niestety.moja sxyjka sie specjalnie nie otwiera :( ktg pierwsze wyszlo nieciekawie maluch sie nie ruszal i mial slabsze tetno wuec z tskim.zapisem mnie nie puszcza. Po tym.mega bolesnym badaniu pojawila sie krew ale to nie wody plodowe. Zrobili mi dlugi strasznie ktg zeby sprawdzic dziecko.i.nie moge nic jesc do wizyty lekarskiej. W zaleznosvi od wynikow slbo kroplowka albo balonik i kroplowka a w najgotsxym razie cesarka. Ale do tego wywolywania niestety. Przeniosa na patologie, a mi sie ta jefynka przedporodowa bardzo podoba. Wlasnie pani na sali obok na porodowvce urodzila :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia czekamy na dobre wieści trzymaj sie :)

Amicizia lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia trzymam kciuki za Ciebie i Jaska bądź dzielna !

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami Czekamy na Jasia ;) Szybkiego rozwiazania !!!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami życzę szybkiego rozwiązania będzie wszystko dobrze.

3 mam bardzo zaciśnięte kciuki

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skaczemy na pilce ;) spacer juz byl :) to skakanie mi sie srednio podoba mlody cisnie na dol i ciagle musze biegac do lazienki ;)
    Zgadzam sie z dziewxzynami ze magnez jest bardzo dobry i nospa na mocne bole.w razie potrzeby.
    macica cwiczy skurcze i stad pewnie te napiecia.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś niedobrze ;/ herbatę sobie robię może przejdzie.

Jakiś taki kiepski dzień dzisiaj chyba.

Synuś tak się pręży w brzuchu że aż mnie boli.

Lilka powodzenia ,a robisz coś jeszcze jakiś serduszkowanie ,masaż brodawek?

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami na plemniczce i na naszym fejsowym forum trzymamy za Was mocno kciuki !!

plemniczka, Amicizia, Blondi22 lubią tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tego przygotowywania się do porodu. Ja nie mogę się tego doczekać :) Tzn niech Kornelcia siedzi sobie w brzuchu do odpowiedniego momentu tylko niech czas szybciej płynie :) Tymczasem już ma coraz więcej siły, ruchy coraz mocniejsze a od wczoraj dziwnie pcha mi chyba rączki na boki brzucha w kierunku bioder i boli że hej.

U mnie od dwóch tygodni trwa remont łazienki. Miał skończyć się tydzień temu. Jak skończy się jutro to będzie cud! 'Fachowiec' jest dobrej myśli, ale nie wierzę w ani jedno jego słowo. Wkurza mnie totalnie, mam go dość. Ma tak męczącą osobowość, do tego w całym mieszkaniu kurz, pył i hałas. Wychodzę już z siebie. A dziś na noc jeszcze nie będę miała kibelka więc w ogóle masakra...
    Jestem tak zmęczona tym wszystkim, że dziś czekam aż sobie pójdzie i z mężem lecimy na miasto do restauracji coś zjeść. Mam nadzieję, że się odprężę i nabiorę sił psychicznych na kolejne dni.

Amicizia życzę sprawnego porodu, trzymam kciuki za Ciebie i Jasieńka :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Hej to mnie przyjeli na razie na porodowke . kyrcze mam ale jie jakues silne ale niestety.moja sxyjka sie specjalnie nie otwiera :( ktg pierwsze wyszlo nieciekawie maluch sie nie ruszal i mial slabsze tetno wuec z tskim.zapisem mnie nie puszcza. Po tym.mega bolesnym badaniu pojawila sie krew ale to nie wody plodowe. Zrobili mi dlugi strasznie ktg zeby sprawdzic dziecko.i.nie moge nic jesc do wizyty lekarskiej. W zaleznosvi od wynikow slbo kroplowka albo balonik i kroplowka a w najgotsxym razie cesarka. Ale do tego wywolywania niestety. Przeniosa na patologie, a mi sie ta jefynka przedporodowa bardzo podoba. Wlasnie pani na sali obok na porodowvce urodzila :)
    Ami jesteś w Ujastku? Nie martw się,będzie wszystko dobrze:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aher wrote:
    Dziewczyny zazdroszczę Wam tego przygotowywania się do porodu. Ja nie mogę się tego doczekać :) Tzn niech Kornelcia siedzi sobie w brzuchu do odpowiedniego momentu tylko niech czas szybciej płynie :) Tymczasem już ma coraz więcej siły, ruchy coraz mocniejsze a od wczoraj dziwnie pcha mi chyba rączki na boki brzucha w kierunku bioder i boli że hej.

U mnie od dwóch tygodni trwa remont łazienki. Miał skończyć się tydzień temu. Jak skończy się jutro to będzie cud! 'Fachowiec' jest dobrej myśli, ale nie wierzę w ani jedno jego słowo. Wkurza mnie totalnie, mam go dość. Ma tak męczącą osobowość, do tego w całym mieszkaniu kurz, pył i hałas. Wychodzę już z siebie. A dziś na noc jeszcze nie będę miała kibelka więc w ogóle masakra...
    Jestem tak zmęczona tym wszystkim, że dziś czekam aż sobie pójdzie i z mężem lecimy na miasto do restauracji coś zjeść. Mam nadzieję, że się odprężę i nabiorę sił psychicznych na kolejne dni.

Amicizia życzę sprawnego porodu, trzymam kciuki za Ciebie i Jasieńka :)
    U mnie też trwa remont łazienki i noc bez kibelka:) uszykowałam już sobie wiadereczko:)jutro o 7 rano już kibelek zamontuje.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin kazal wyknoywac prace fizyczne hehe wiec myje podloge na kolanach ;)sprzatam ogarniam w miare mozliwosci.masuje brodawki..o seksie moge zapomniec ;p ale jakos sama nie mam ochoty i sily ;) jeszcze niby przysiady zostaja i chodzenie po schodach.naraZie meczy mnie mega zgaga ;(

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka hmm... mycie okien? może spacer pod jakąś większą górkę?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Lilka hmm... mycie okien? może spacer pod jakąś większą górkę?

Duzo chodze ;) jezdzimy po wybojach tez ;) okno tez umylam ;)

• aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 widzę więc, że jesteśmy w podobnej sytuacji. Też muszę uszykować sobie wiaderko. U mnie już druga noc z tym wiaderkiem i mam problem z podnoszeniem się z kucka - komicznie to wygląda, jeszcze w fazie snu :D Staram się zbytnio nie rozbudzać bo później ciężko zasnąć.

Dziewczyny to którego tygodnia bierze się magnez? Kiedy najlepiej odstawić?

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie dobrze ze mam te zaparcia:) bo nie wyobrażam sobie zrobić grubszej sprawy do wiaderka:)

Powiedzcie mi w którym tyg. najlepiej robić usg 3d lub 4d?

• michaela Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ręce mi opadły:( Moja mama jest tak uparta, że juz nie wiem o mam robić stanowczo mowie czego chce a czego nie chcę - i nie ma to znaczenia - oszaleję, co ja mam z nią zrobić, nie chce teraz robic awantur i ze wwzględu na małą ale tez dlatego ze nie chce jej odcinac od tego, że ma się urodzic jej pierwsza wnuczka, no i ze względu na to że nerwy dobremu porodowi nie sprzyjają,To ma byc dla wszystkich dobre doświadczeniem ale ten uparciuchmnie nie słucha, prze do przodu niczm czołg i nie zostawia mi wyboru?

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela są dwa wyjscia albo dla swietego spokoju rpobic taka jak Mama chce albo postawic na swoim. to Ty masz sie czuc dobrze i komfortowo i miec spokoj psychiczny :)

zpbndf9hsafopz9u.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha ja też się cieszę z tego powodu! pojawiły mi się rychło w czas, bo w tym tygodniu. Morfologia się poprawiła więc odstawiam żelazo - pewnie to przyczynek tych zaparć.

Ja robiłam usg 3/4d w 30 tygodniu a właściwie na jego końcówce. Mój prowadzący mnie wysłał na takie tzn. na lepszy sprzęt żeby dokładnie sprawdzić miedniczki nerkowe (poszerzenie). Wypadło to akurat w terminie kiedy jest ostatnie obowiązkowe i ważne USG pomiędzy 28 a 32 tygodniem ciąży. Dokładnie więc miałam wszystko sprawdzone, dostałam opis badania w formie papierowej, płytkę ze zdjęciami i filmikami no i 3 wydrukowane zdjęcia. Myślę, że warto właśnie iść w tym terminie. Mała odwracała się i zasłaniała buźkę rączkami ale co nieco widzieliśmy i byliśmy zadowoleni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2013, 19:17

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja bylam dzisiaj na trzecich prenatalnych. Z malutką wszystko dobrze, zdrowiutka. Wszystko idealnie... zbadali wszystkie narządy, serduszko, mózg, brzuch, nerki, pecherz moczowy, żołądek, kosci, zmierzyl ilosc plynu owodniowego, pepowine, stopień łóżyska i inne parametry. Mala wazy 1500 gr, obrócila sie juz główką w dół, ma duzo włosków, pieknie mrugała oczkami i robila minki.

88f605540dac756em.jpg

Lalita2710, Nina, michaela, aher, Lilka, Blondi22, Ana27, rubi67, Tinka85 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ