X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mi buty i skarpetki zakłada a i teraz jak kozaki wkładam to musi ściagać bo mam wsuwane buty ;)

Ja przybrałam 14 kg do tej pory, ale pocieszam się tym, że to przez leki, rzucenie palenie ;)

Sla.s trzymamy kciuki :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jakis zły dzień dzis mam :( tyle miałam rzeczy do zrobienia a nie zrobiłam wkońcu nic ;/ siedze i zamulam :(

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba zaczynam bać się porodu... bólu... jak do tej pory się nie bałam.
    Zaczynam być przerażona.
    Ale może dlatego że może być tak że mąż nie będzie wtedy ze mną bo będzie w pracy...

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie widze że temat seksu sie pojawił u mnie jak dochodzi do zbliżenia to oboje z mężem zacznamy sie bać że coś małej zrobimy i w rezultacie nici z pieszczot tez tak macie nie wiem czy to normalne...

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam się już bać porodu:( wczoraj byłam z przyjaciołkami na herbatce i mówiłam im ze juz sie nie moge doczekac aleeeeee przyszła noc i dotarło do mnie ze to juz za miesiac i dostałam w nocy jakiejs nerwicy Kilka razy wylądowałam na wc;/ z duzym bolem brzucha oblewały mnie poty i poporosiłam Meza zeby przyniosł nam synka do łożka bo strasznie chciałam zeby spał z nami :( nie wiem co mnie nachodzi Moze ze juz wiem jak to jest....
    Mam nadzieje ze bedzie dobrze :))

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie boję porodu, nie mogę się już doczekać :) Nie mogę się doczekać bóli (jak to jest?) jak mi wody odejdą i gdzie? gdzie będzie mąż? czy wpadnę w panikę, czy będę się śmiać? Ahhhh doczkac się nie mogę :D

aher, michaela, plemniczka, rubi67, Asiulka83 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie pamiętam co to seks;/ ze względu na wczesniejsze poronienia zakaz od pani dr., potem okazało się że szyjka u mnie jest długa, ale miękka, więc też nic z tego.za to po porodzie, jak wróce do siebie to sobie odbijemy ;D
    Co do porodu to mogłabym rodzić jutro, jakoś w ogóle się nie boję,może odmieni mi się w lutym...

;oniqa lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym porodzie tez sie nie mogłam doczekać i tez marzyłam o bólach :) i poród pomimo iż był trudny wspominam jako cos najlepszego co mnie w zyciu spotkało :) a teraz jak bede rodzić drugi raz to mam mętlik w głowie bo niby spodziewam się jak to jest i się nie boje a zaraz się panicznie boje.
    A najbardziej boje sie o Synka bo przy pierwszym dziecku poprostu jedziesz na porodówke a przy drugim organizacja, czekanie na dziadków a przy tym pewnie mnóstwo emocji, czy synek nie bedzie plakał jak bede jechac...... tego sie najbardziej boje......ale bardziej od tego ze sie boje chciałabym zeby juz było po wszystkim i miec dwóch ukochanych synkow juz przy sobie:)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez się boje ;/ z jeden strony bardzo czekam na spotkanie z córką z drugiej boje się bólu i tego jak to wszystko bedzie wyglądało nie tylko podczas porodu ale też po...sam pobyt w szpitalu jest dla mnie traumą , od wypadku rodziców szpital mi się bardzo źle kojarzy

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    ja już nie pamiętam co to seks;/ ze względu na wczesniejsze poronienia zakaz od pani dr., potem okazało się że szyjka u mnie jest długa, ale miękka, więc też nic z tego.za to po porodzie, jak wróce do siebie to sobie odbijemy ;D
    Co do porodu to mogłabym rodzić jutro, jakoś w ogóle się nie boję,może odmieni mi się w lutym...
    Ja też juz zapominam o seksie... od 5 tyg.ciazy mam zakaz;/ ale wytrzymam-wszystko dla synusia:)

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ mi podoba się Wasze nastawienie ;D
    nie potrafię ominąć Waszego forum...
    Tak porównuję i analizuję... zastanawiam się czy to właśnie instynkt??
    Czy ja też będę tak optymistycznie nastawiona i przepełniona szczęściem...
    A to jak się wspieracie i troszczycie o siebie wzajemnie...
    Cudownie jest do Was zajrzeć - i poczuć to ciepełko :D
    Gratulacje dla AMI i powodzenia dla pozostałych mamuś :D

Dopiero teraz sobie uświadamiam że najwspanialszy okres ciąży zaczyna się od pierwszego kopnięcia <3 i tego wspaniałego namacalnego brzusia ciążowego :D
    Ależ Wam zazdroszczę !!!!

i pytanko: Czy pytałyście swoich GINEKOLOGÓW w którym tygodniu dzidzia jest już bezpieczna i może się urodzić bez żadnych konsekwencji i uszczerbków na zdrowiu ??

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrówka !!!!

MamaMadzia, rubi67, Amicizia lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to zalezy od dziecka, każde indywidualnie się rozwija :) Jedeno może sie urodzić w 32 tc i być silniejsze niż to urodzone w 35tc...
    Uznaje się, że ciąża donoszona jest po 37tc, więc lepiej rodzić po tym tygondiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 17:11

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że na świecie ratuje się wcześniaki już po 21tc... Donoszona to 38tc i 0 dni. Wiec wszystko co pomeidzy da sie uraowac a kazdy dzien zwieksza szanse dziecka. Dzieci powyzej kilograma z pewnoscia maja znacznie wieksze szanse ato jest około 30tc.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie cos wydaje ze do czwartku to Maks nie wyjdzie.skacze na pilce az do skutku!

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pozytywna nastawiona też byłam... w sumie dalej jestem.

Ale dziś oglądałam porodówke (mimo że widziałam wiele odc) uświadomiłam sobie że tak na prawdę to już nie długo. A mąż gada że babka się przesadnie dre...
    A ja mu na to że może ją bardzo boli. A on że ona panikuję. A ty jesteś twarda :D
    hahaha... chciałam mu już odpowiedzieć że twarda to póki co to jest moja szyjka:D Wiem że on wierzy we mnie że dam sobie radę.
    Mam nadzieję... muszę

Lilka ja mam nadzieję że mój do następnego czwartku wyjdzie ( tzn najlepiej jakby w czwartek 28 wyszedł ,w dniu urodzin mojej ukochanej babci ,która już nie żyje.
    Też skaczę na piłce rano skakałam ,popołudniu i wieczorem potem też poskacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 17:19

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, nie bój się, wszystko pójdzie gładko a potem popatrzysz w oczy swojego synka to bedzie magia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 17:26

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita tez oglądałam dzisiaj porodówke :) i kazdą kobiete przezywam jak siebie :) oczywiscie rycze jak bóbr ehehheeh. Chyba łagodniejsza była ta amerykańska wersja porodówki bo tam prawie każda kobieta brała znieczulenie i wiecej się te laski usmiały niż ich bolało :) a ta angielska teraz jest bardziej poruszająca bo wiecej rodzi bez zzo i tam są naprawde emocje.

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chyba to samo mam odczucie... ja formalnie nie chce zzo ,mam wybór zobaczymy jak dojdzie do tego dnia...

Michela dzięki:D za wsparcie;D

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie staram nie myslec o bolu.ide na zywiol.czego sie boje to komplikacji i zlych decyzji ale o tym tez nie mysle.

I mysle ze to nie fair ze w wiekszosci pl szpitali kobiety sa pozbawione prawa do znieczulenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 18:42

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. I zdecydowałam, że i tak pójdę do mojej ginekolog w czwartek i zobacze co mi powie na temat tego CC.. i najwyzej co jakiś czas bede chodzic prywatnie na usg i tyle.
    Przepisał mi Żuravit i Biofer znacie może jakieś tańsze zamienniki ?

A oprócz tego Malutki waży 1,310kg i ma 39cm. Główkę i brzuszek ma o 2 tygodnie większe i termin jako do naturalnego porodu 01.02.14r.

;oniqa, Ana27 lubią tę wiadomość

‹‹ 774 775 776 777 778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ