III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPocieszcie mnie kochane, że nie tylko mi jest ciągle gorąco. Śpie przy otwartym oknie (fakt faktem pod kołdrą do piersi żeby Maluszkowi ciepło było i na ręce koc).. Czasem siedzę z moją mamą i jej mówie, że ma gorąco w pokoju, a ona poubierana w swetry, bo jej zimno.
-
sla.s wrote:Pocieszcie mnie kochane, że nie tylko mi jest ciągle gorąco. Śpie przy otwartym oknie (fakt faktem pod kołdrą do piersi żeby Maluszkowi ciepło było i na ręce koc).. Czasem siedzę z moją mamą i jej mówie, że ma gorąco w pokoju, a ona poubierana w swetry, bo jej zimno.
tez spie przy rozszczelnionym oknie, nie przykrywam się, a mój M zakryty po szyję, bo mu zimno:-) -
nick nieaktualny
-
welurka wrote:Wróciłam ze spaceru przy okazji oczywiście zajrzałam do sH i zakupiłam sobię bluzkę
Teraz zjadłam pyszne sniadanko i juz mnie nachodzi na słodkie, ale próbuje sie powstrzymać[/QUOTE
Zapraszam na nalesniki z nutella bananami i bita smietanahaha A co jak maja nam tylki rosnac to wszystkim jednakowo
u nas mrozno dzis ale piekne slonce
Mi tez goraco i poce sie jak mysz
Zwrocilam uwage tez ze jestem pierwsza na liscie Ovuwow.]
Lalita2710, welurka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Nina wrote:Mnie też ciągle jest gorąco, mam uderzenia jak przy menopauzie haha!
tez spie przy rozszczelnionym oknie, nie przykrywam się, a mój M zakryty po szyję, bo mu zimno:-)
Ja mam prawdziwe menopauzalnewariacje... bo mnie raz jest gorąco ,a raz zimno i się okrywam nie wiadomo jak:P
Ja dziś danie na szybko:P ,kurczak ryż i sos słodko-kwaśnydwie pieczenie przy jednym ogniu hihih
Lilka ja jestem 6hahaha omg....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 13:13
-
Hejka laleczki
Dziekuje wszystkim za zyczonkja urodzinowe
Ami, ciesze sie ze Jasiu jest juz z nami !!!!
Ja dzis mialam KTG i wizyte, zapis KTG w normie, mnostwo ruchow, a wczoraj caly dzien byla leniwa... Nie wiem czemu mnie tak stresuje, czuje ze da mi popalic Laurencja, poniewaz szyjka dluga, twarda i ZAMKNIETA. Zadnego skurczu podczas zapisu KTG, nie zapowiada sie na porod.
Nastepna wizyta z KTG w czwartek, ale jak bedzie w porzadku wszystko to do domu... Co tu zrobic zeby ta szyjka choc troche sie skracala ?>??????? Poza schodami, myciem podlog i okien - to jak widac nie pomaga;/ -
Plemniczko, nie przejmuj sie waga, potem bedziemy sie zastanawiac i martwic... Zalozymy nowy watek na forum " Zrzucamy zbedne kg!! " i bedziemy sie wspierac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 13:50
plemniczka, aiwlys, welurka lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:dziewczyny a czy wam leci siara? macie jakies wycieki z sutków? bo mi nie leci nic... ale to nie znaczy ze bede miala problem z pokarmem co?
Mi do dzis nawet kropla nie uleciala, dlatego na wszelki wypadek zakupilam sobie herbatke na laktacje, ale mysle ze nie koniecznie musimy miec jakis problem. Na to nie ma reguły, jedne maja siare od 15 tyg inne do dnia porodu nic.plemniczka lubi tę wiadomość
-
Co do siary, to ja od niedawna dopiero zauważam , ale tylko na lewym sutku takie zaschnięte , ale nie leci, też mam nadzieję, ze będę mieć pokarm, ponoć to nie zależy od tego czy wcześniej komuś leci czy nie, to sprawa indywidualna:-)
plemniczka lubi tę wiadomość
-
Nina wrote:Rubi może poćwicz z mężem:-)chociaz też nie zawsze pomaga...
Mam focha na niegoOdpada wiec tego typu cwiczonko, poza tym nie mam ochoty i ostatnio ciezko bylo bo takie mialam suchoty
Plemniczko, wiem ze ciezko sie nie przejmowac, tez mi troche ciazy ta nadwaga, zreszta spojrz na moj ogromniasty brzuch, maz buty musi mi nakladac. -
rubi67 wrote:Mam focha na niego
Odpada wiec tego typu cwiczonko, poza tym nie mam ochoty i ostatnio ciezko bylo bo takie mialam suchoty
Plemniczko, wiem ze ciezko sie nie przejmowac, tez mi troche ciazy ta nadwaga, zreszta spojrz na moj ogromniasty brzuch, maz buty musi mi nakladac.
a ile kg Ci przybylo? -
No właśnie Rubi ... a
,,Jeśli jednak w ciąży nie ma przeciwwskazań do seksu, a oboje partnerzy mają na to ochotę – to czemu nie. Dzięki współżyciu, do pochwy kobiety jest wprowadzana sperma, która zawiera prostaglandyny. Są to hormony, które przygotowują szyjkę macicy na poród. Dzięki prostaglandynom może zwiększyć się rozwarcie szyjki, co prowadzi do porodu."
Spacery ,skakanie na piłce ,mycie podłogi w kuckach, chodzenie po schodach.
Herbata z malin. Masaż szyjki ,ale ten zrobiony przez lekarza.
Stymulacja brodawek ,pobudza oksytocynę. -
Lalita2710 wrote:Sla.s jadałam tabletki Tardyferon (gdzie dawka 80mg żelaza) + dieta... typu soki z pomarańczy na wchłanianie i inne rzeczy ,soczki z żelazem...
Na norme 12 <... ja mam 11,6 robione badanie krwi 1,5 tygodnia temu...
Więc witaminy niestety w preparatach multi nie starczają...
Po drugie co druga osoba ma problemy z wchłanialnością żelaza
Plemniczko ja właśnie pędzluje paczkę cukierków celebritis
Ja sie tez zmagam, za niedokrwistosc odpowiadaja kwas foliowy i zelazo+wit c, trzeba unikac herbaty czarnej, kawy ale powiem wam ze rewelacyjny jest amarantus polecony przez m_f jest w nim 5 razy więcej żelaza niż w szpinaku, magnezu wiecej niz w czekoladzie a wapni wiecej niz w mleku -
nick nieaktualny