III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się piszę na poród w Mikołajki
pierwsza ciąża, którą poroniłam miała taki termin to teraz miło by było gdyby ta data mi się kojarzyła z czymś cudownym a nie przykrym.
Siedzę w przychodni bo dziś wizyta ginekologiczna i powinnam już wchodzić a tu dopiero wchodzą kobity z 10:45to se posiedze tu dzisiaj ehh
Ana27 lubi tę wiadomość
-
blueberry wrote:Ja się piszę na poród w Mikołajki
pierwsza ciąża, którą poroniłam miała taki termin to teraz miło by było gdyby ta data mi się kojarzyła z czymś cudownym a nie przykrym.
Siedzę w przychodni bo dziś wizyta ginekologiczna i powinnam już wchodzić a tu dopiero wchodzą kobity z 10:45to se posiedze tu dzisiaj ehh
blueberry lubi tę wiadomość
-
Lula_w wrote:Gratulacje dla Amicicizi i jej syneczka, biedna tyle się naczekała na poród w wodzie i wyszło CC. Wczoraj tak sobie pomyślałam, że pewno jednak cc wyszło bo nic się nie odzywała. Tak to jest, planuję się całą ciąże a później z tych planów nici. Dobrze, że już ma Jasia przy sobie
Magdziunia nie zazdroszcze pobytu w szpitalu, ale czego się nie robi dla naszych dzieciaczkówPrzynajmniej jesteś po stałą opieką.
Dziewczyny pytanie z innej beczki, chodzi mi o starzenie się łożyska. Przy wypisie ze szpitala zauważyłam że moje łożysko już ma II st. Czy to nie za wcześnie?
Lula ja w 30 tyg 4 dniu tez miałam II stopień i gin powiedział ze to jak najbardziej w normie. Także nie mart sie, wszystko ok.Lula_w lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny wróciłam od ginekologa. Przełożyłam wizytę na czwartek ale poprosiłam o wpisanie mi wyników w kartę, bo dziś jadę do innego ginekologa (prywatnie) i potrzebowałam tych wyników. A więc tak:
* morfologia mi spadła.
WBC - 10.4
RBC - 3.8
HGB - 10.6
HCT - 32%
PLT - 277
*odczyn coombsa ujemny (-)
*różyczka - nie ma - aczkolwiek w karte mam wpisane, że dodatnie (+) ze względu na to, że byłam szczepiona (tak mi to wytłumaczyli)
* HIV - ujemny (-)
no i oczywiście:
*test obciążenia glukozą - 65.85 / 115.59
więc całe szczęście nie muszę powtarzać.
Wizytę dziś u innego lekarza mam o 15:50 więc się dowiem co i jak wypytam o wszystko, również o to czy jest możliwość cc mimo, że u mnie wskazań na to nie ma. Jeśli wszystko będzie w jak najlepszym porządku to zmieniam lekarza.Rucia lubi tę wiadomość
-
Bluberry kochana witaj w klubie dodatniego gbs.
Ponoć plaga na to że u coraz więcej kobiet ostatnio jest to wykrywane.
Ja myślę że to z chemii z jedzenia.
Sls.a kochana żelazo ci spadło ,nie wiem czy bierzesz jakieś tabletki czy nie... ale powinnaś jeśli nie bierzesz bo żelazo to tlen dla dziecka.
Z diety wprowadź sobie ,brokuły, fasolkę szparagową zieloną, szpinak+ sok pomarańczowy ułatwia wchłanianie żelaza do organizmu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mnie tez ostatnio przygnebia waga... mam juz 14 kg na plusie, caly czass sie zastanawialam gdzie to poszlo bo nie widac... ale ostatnio widze ze mam wszystko wieksze... zawsze pilnowalam swojej wagi i wyglądu, chodzilam na silownie, mialam rozne diety, a teraz nie jedząc wcale duzo tak szybko tyje.. a jeszcze troszke przede mną. Nie wiem jak dam rade powrócic do wagi sprzed ciązy...
-
nick nieaktualny
-
Sla.s jadałam tabletki Tardyferon (gdzie dawka 80mg żelaza) + dieta... typu soki z pomarańczy na wchłanianie i inne rzeczy ,soczki z żelazem...
Na norme 12 <... ja mam 11,6 robione badanie krwi 1,5 tygodnia temu...
Więc witaminy niestety w preparatach multi nie starczają...
Po drugie co druga osoba ma problemy z wchłanialnością żelaza
Plemniczko ja właśnie pędzluje paczkę cukierków celebritisWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 12:21
welurka lubi tę wiadomość
-
sla.s wrote:plemniczka dasz radę. pare miesięcy i będziesz sexy mamuśką
!
ps. Tak mi się podoba to zdjęcie przy suwaczku, no boskie!
och lalita jak ja wam zazdroszcze ze mozecie sobie pozwolic tak jesc wszytsko co chcecie... cukierki i chipsy!