X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    Mozna gdzies ten serial porodowka w necie obejrzec?
    Wydaje mi się,że porodówki nie ma na tvn player. Gdzie indziej nie szukałam. Na tvnplayer są seriale "ekstramalne porody" i serial o nazwie "położne"-oglądałam ostatnio, ale są tam dopiero dwa odcinki...

82dox1hp47sulw8a.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez sie juz ledwo kulam czuje sie cała opuchnięta i ocięzała dobrze ze juz niedługoo :)
    Spakowałam wreszcie torbę do szpitala i ogarnęło mnie przerażenie, bo musiała wziąść największą walizkę Wy tez macie takie duże bagaże ?? nie wiem czy mnie na porodówce nie wyśmieją jak moją walize zobaczą :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ciasteczkowy potwór wymiata :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    A co do seksu w ciazy to ja kompletnie nie mam ochoty - az sama sobie sie dziwie, jak sobie przypomne genialny seksik na poczatku ciazy to az milo, ale chcica nadal mnie nie beirze :P

Dziewczyny, mam pytanie co to jest ta kreska pionowa nad i pod pepkiem ?? po co to sie robi, a raczej dlaczego ? Moja jest coraz wyrazniejsza.

Słyszałam że to taki drogowskaz/ bezpiecznik dla dziecka - tu pełznij do cycka(bo dzieci jesli już cos widza to kontrasty no i tak nam ciemnieja sutki i ta linia

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    dziewczyny ja tez sie juz ledwo kulam czuje sie cała opuchnięta i ocięzała dobrze ze juz niedługoo :)
    Spakowałam wreszcie torbę do szpitala i ogarnęło mnie przerażenie, bo musiała wziąść największą walizkę Wy tez macie takie duże bagaże ?? nie wiem czy mnie na porodówce nie wyśmieją jak moją walize zobaczą :P

Moja też jest duża. Do tego ciągle się nie dopina, chyba wyjmę jedną paczkę podkładów poporodowych, może wtedy się domknie. Podkłady mąż dowiezie, albo w aucie w ogóle je będę trzymać :) Moja ma tak mniej więcej 65x45x45 :)

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 torby dla mnie i dla maluch, i uż na siebie patrzeć nie mogę chce urodzić i zaząć wracać do formy, jezcze mój ojciec mnie mierzywrokiem jak centmeterem i brata pyta czy widział jak ciała nabrałam - eh ci faceci....

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• blueberry Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Ja mam 2 torby dla mnie i dla maluch, i uż na siebie patrzeć nie mogę chce urodzić i zaząć wracać do formy, jezcze mój ojciec mnie mierzywrokiem jak centmeterem i brata pyta czy widział jak ciała nabrałam - eh ci faceci....

Nieładnie :/ Ja widzę po sobie, że w ostatnich dniach zrobił mi się taki mały obwarzanek pod brodą i mówię do męża, że wyglądam jak księżyc w pełni, a on mi wmawia, że tak nie jest, że jestem nadal ładna. Kochany jest, choć na nic jego komplementy, ja się sobie też już wcale nie podobam :(

zfxga33.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z jego strony to bezmyslne, nie rozumie ze ja sie mam ochote do szafy schowac po takim tekscie i nie wychodzic... dobrze ze to jeszcze tylko chwila...maz tez mi wmawia ze jest super, no i moze partie do ramion i do kolan tak, ale reszta juz taka super nie jest - bo duzy biust i tylek przy wcietej tali to by uszły przy duzym brzuchu tak sobie... no ale to juz tylko 3 tygodnie góra 4 i zacznie sie odwrót!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku moja mała zrobiła sie taka silna, jak noge wyprostuje to mam wrazenie ze zaraz przebije się na wylot

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Ja dziś na wizycie dostałam L4 już do terminu porodu czyli do 11 grudnia :) W przyszłym tygodniu idę na usg zobaczyć ile waży synuś, a tak poza tym to mam brać żelazo bo mam dobrą morfologię i żeby już nie spadły wyniki to te żelazo tak na wszelki wypadek. Później byłam na sesji z brzuszkiem hihi :) No a teraz sobie usiadłam i czytam co tam ciekawego w kartę ciąży mi lekarka wpisała i co widzę, zlecone badania - KTG. A słowa mi nie powiedziała, że mam iść je zrobić. Czy mogę pójść do szpitala tak po prostu, bez żadnej zapowiedzi, bez żadnego skierowania? Jeszcze nie byłam ani razu. A lekarka była dziś tak zakręcona przez ponad godzinne opóźnienie, że pewnie zapomniała mi powiedzieć co i jak :/
    Spokojnie możesz zrobić KTG w sazpitlau bez zadnego skierowania. Ja tak wlasnie miałam wczoraj. Zadzowniłam tydzień wcześniej i umówiłam się na konkretny dzień i godzinę, przyszłam, założyla mi kobieta kartę i tyle. Potem KTG, a po zapisie musiałam czekać w kolejce do lekarza ktory akurat przyjmował- akurat to był moj gin do ktorego chodze prywatnie;p - i wtedy on sprawdzil to ktg itp w tym gabinecie i tyle. Na pewno tak jest wszedzie i u Ciebie.

blueberry lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja dziś pierwszy raz od wieków poszłam na piechotę do galerii:P (jednak człowiek się uzależnia od samochodu, naprawdę!) Potem schodziłam galerię wzdłuż i wszerz. Tyle chodziłam, ze M już z pracy wracał więc po mnie przyjechał:P W domu wcześniej sprzątałam, odkurzałam. Niedawno bylismy jeszcze u teściowej. Kurde i nic. Żadnych skurczy specjalnych czy jakichs mega twardnień. Eh szkoda! Muszę sobie tą herbatę malinową kupić. Mam w domu tylko owocową o smaku malinowym:P A sok z malin naturalny nie działa tak samo jak herbata?:P Bo sok mam:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie sok nie działa :)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak to z nami jest: jak chcemy skurczy,to nie ma,a jak lezymy chuchsmy dmuchamy to sa...co za przewrotnosc natury;-) ja tez wczoraj mialam ktg,zero skurczow,zapis idealny,kurcze ale moj maluch ma juz 3300g! i gin zwstanawia sie czy nie zrobic mi cc,gdy dziecko przekroczy na usg 4200

Ana27, blueberry, Lilka lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Spokojnie możesz zrobić KTG w sazpitlau bez zadnego skierowania. Ja tak wlasnie miałam wczoraj. Zadzowniłam tydzień wcześniej i umówiłam się na konkretny dzień i godzinę, przyszłam, założyla mi kobieta kartę i tyle. Potem KTG, a po zapisie musiałam czekać w kolejce do lekarza ktory akurat przyjmował- akurat to był moj gin do ktorego chodze prywatnie;p - i wtedy on sprawdzil to ktg itp w tym gabinecie i tyle. Na pewno tak jest wszedzie i u Ciebie.

Jutro zadzwonię do szpitala i się dowiem jak jest tutaj :) Dzięki za informacje :)

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, to chyba kwestia psychiki. Bo nie wiem jak inaczej to tłumaczyć:)
    Mój gin nic o cc nie wspominał. Idę za tydzień na wizytę to zobaczymy co wyjdzie. Ale brzuch mi rośnie jeszcze z dnia na dzień - widzę po bluzkach, które jeszcze parę dni temu zakrywały mi brzuch a dziś ubieram i tak na styk, musze naciągać a i tak się trochę podwijają, że czuję dyskomfort. I tak śmiesznie rośnie do przodu, po bokach nic:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wczoraj zobaczyłam się w szybie z boku, to oniemiałam jaki mam wielki brzuch, bo z przodu to takie jajko raczej, ale fakt rośnie na koniec bardzo! a pamiętasz ile Twój synek ważył w 35 tyg?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    Jutro zadzwonię do szpitala i się dowiem jak jest tutaj :) Dzięki za informacje :)
    U mnie to ktg nie było w szpitalu na porodówce, tylko normlanie w poradni gin-poł. Ale ona znajduje się w szpitalu w którymś z budynków.
    http://www.ssz.tar.pl/por_gin_pol.htm
    Na stronce miałam podany nr tel tam, zadzowniłam i babka mnie zapisała:P
    U Ciebie na pewno jest podobnie:)

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    No właśnie wczoraj zobaczyłam się w szybie z boku, to oniemiałam jaki mam wielki brzuch, bo z przodu to takie jajko raczej, ale fakt rośnie na koniec bardzo! a pamiętasz ile Twój synek ważył w 35 tyg?
    Jeśli te suwaczki już działają (bo już się pogubiłam w tych dokłądnych dniach ciąży:P) to równo tydzień temu czyli jak byłam w 35i4tc to ważył własnie 3,2kg:P Więc coś niespełna 3kg (2,9kg?) ważył pewnie równo w 35tc:)

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u mnie na stornie szpitala nie ma słowa o KTG. Ale wiem, że na IP na oddziale ginekologiczno-położniczym na drzwiach jest kartka, że ktg wykonywane jest codziennie od 13 do 15. Zadzwonię do nich i zapytam czy można tak z ulicy przyjść do nich, najwyżej mnie poinstruują gdzie mam zadzwonić jeśli u nich nie ma takiej opcji :)

Co do brzucha, mój też jest już mega wielki. Nawet przed momentem dosłownie mąż mi to powiedział, bo siedzimy na kanapie on ogląda mecz ja przed laptopem i się wywaliłam z tym brzucholcem, a on do mnie, że mu zasłaniam hehe :)

zfxga33.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie działają suwaczki, ja wczoraj miałam 35 i 2 i waga plus minus 3300!( czyli podobnie jak u Ciebie) gin mówił, że ma dużą głowę, brzuszek i nogę, hmmm, ale tak gdzieś do 26 tyg szedł równo z wymiarami, później przyspieszył, ale będzie spory

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ