III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie ja też dopiero jak wybiorę przychodnie dla małej to automatycznie zgłoszą mnie do położnej środowiskowej no a niestety ja tez wybieram inną od tej gdzie mieszkam bo tu pediatra jest beznadziejna niestety
.
-
Elle na poczucie pierwszych ruchów masz jeszcze czas;) mi lekarz mówił, że do 20 tygodnia powinno się juz coś czuć. Ja poczułam koło 18 takie wyraźniejsze.
Co do szkoły rodzenia, to u mnie jest po 28 tygodniu, by właśnie na świeżo być z informacjami. I ja mam położną środowiskową, która prowadzi szkołę rodzenia z drugą położną. I ta druga pracuje w szpitalu w którym będę rodzić ( w środe byłam na pierwszych zajęciach i wspomniała, że jak będziemy rodzić, to mamy do niej dzwonić, to może uda się, że ona się nami zajmie). A po porodzie zajmie się mną położną, którą już poznałam- zresztą będę się z nią jeszcze parę widzieć przed porodem ( na NFZ). Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taką opiekę mają ciezarne ( któraś z dziewczyn mi tu na forum o tym wspomniałam i wtedy poszłam do swojej przychodzi i się wszystkiego dowiedziałam).
-
magdziunia111123 wrote:witam wszystkich. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego prania prasowania skakania na pilce i wogole tych prób wywołania porodu. U nas niestety odwrotnie, leżymy i modlimy sie żeby mały nie chciał wyjść.
Dziewczyny mam pytanie apropo szkoły rodzenia. Zaczęłam do niej chodzić i chciałabym to nadal robić ale z powodu zagrożenia porodem przedwczesnym nie moge niestety. Wiecie może jak to jest z tym że położna przychodzi do domu przed porodem? Podobno robią to na NFZ ale nie wiem czy jest wogóle jakaś szansa?
Ja sie nie orientuje dokladnie jak to jest, najlepiej jest przedzwonic do NFZ, zawsze tak robie, nie szperam w necie tylko dzwonie i pytam jesli mam jakies watpliwosci.
Wspolczuje Ci tego strachu o przedwczesny porod, tez to przerabialam w sierpniu, a teraz... Teraz mala nie chce wyskoczyc;/ -
Magdziunia musiałabyś zadzwonić do swojej położnej... nie wiem czy masz tą samą ze szkoły rodzenia. Czy z przychodni żeby przyszła... I się z nią umówić. Powinna przyjść... ja jakbym do mojej zadzwoniła to by przyszła.
Bo wtedy pewnie gdzieś podpisuję że była i wówczas ona ma za to płacone. -
mieszkamy na swoim ponad 1,5 roku i żeby Was nie skłamać teście byli u Nas może jakieś ze 6 razy a mają do Nas niecałe 2 km, bo twierdzą że nie chcą nam du... truć i że będzie jeszcze czas na odwiedziny jak się mała urodzi
michaela lubi tę wiadomość
-
Perełka wrote:Elle na poczucie pierwszych ruchów masz jeszcze czas;) mi lekarz mówił, że do 20 tygodnia powinno się juz coś czuć. Ja poczułam koło 18 takie wyraźniejsze.
Co do szkoły rodzenia, to u mnie jest po 28 tygodniu, by właśnie na świeżo być z informacjami. I ja mam położną środowiskową, która prowadzi szkołę rodzenia z drugą położną. I ta druga pracuje w szpitalu w którym będę rodzić ( w środe byłam na pierwszych zajęciach i wspomniała, że jak będziemy rodzić, to mamy do niej dzwonić, to może uda się, że ona się nami zajmie). A po porodzie zajmie się mną położną, którą już poznałam- zresztą będę się z nią jeszcze parę widzieć przed porodem ( na NFZ). Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taką opiekę mają ciezarne ( któraś z dziewczyn mi tu na forum o tym wspomniałam i wtedy poszłam do swojej przychodzi i się wszystkiego dowiedziałam).
A gdzie chodzisz ?bo chyba tam gdzie ja:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 10:38
-
Szkoła rodzenia -od 30 tygodnia w moim przypadku
a ruchy bardzo róznie sie pojawiajs w 2 ciazy przyjaciółka poczuła w 23 tc a ja z nowu wczesniej w pierwszej - reguły nie ma
połozna - jesli róza uwinie sie w terminie - to bedxie ta sama osoba iktóra odbiera porod jesli przeciagnie 2 tygodnie sprawe to niestety ktokolwiek z przychodni tutaj -
Lula_w wrote:Oj to biedna Ty jesteś. Ja też potrzebuję spokoju i na szczęście jak na razie go mam zobaczymy co będzie po porodzie. Aż się boję myśleć o tym brrr...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 10:48
-
Lalita2710 wrote:
Jak się niecierpliwisz to najlepiej połóż się na lewym boku odpocznij zjedź coś słodkiego ,lub wodę dużą ilość i wsłuchaj się w swoje ciało.
Lalita - tak robię, ale kompletnie nic nie czujęDobrze, że w poniedziałek byłam na USG i wiem, że jest wszystko dobrze, bo inaczej bym zwariowała.
No nic - nie pozostaje mi nic innego, jak czekać...
P.S. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, żeby poród był szybki i sprawny, i żebyście nie potrzebowały znieczulenia :* -
michaela wrote:w weeken0d spia u nas tesciowie... kur.. ja tylko chce spokoju, nie gosci, ajjj wspólnego przeżywania, jeszcze nie ma czego jeszcze mała w srodku...ratunku
Michaela - jak ja Ciebie dobrze rozumiem! Też nie cierpię, jak się nastawię na odpoczywanie wizytowania gości...
Może pociesz się tym, że to tylko dwa dni? Szybko minie...
Trzymam kciuki :*
-
nick nieaktualny
-
Dzień doberek drogie Panie:))
Ja dziś pospałam do 10:D Chyba to wstawanie 4 razy w nocy do wc odbija się na mnie i tyle śpię.
Lula, ja też mam tylko gaz rozweselający:P Na sr mówily położne, że nie ma co liczyć na zzo bo musiałby być anestezjolog akkurat dostępny, a różnie bywa. Zresztą i tak bedzie boleć i tak, damy radę;p
W tym rossmanie dobra promocjaa musi być, spojrzałam na gazetkę ale tam tylko info, ze już od tygodnia jest -25%na kosemtyki z Loreal'a plus gratis ten bronzer do wyczerpania zapasów. A też mi się kończy fluid, można by skorzystać z promocji. Dziś idę na noc zakupów do galerii, zamierzam kupić jakieś fajne kiece na po porodzie, na święta itp. Do tego trochę pochodzę wiaodmo jak męczą takie zakupy także Brunio niec się zbiera do wyjścia, jak już mama będzie mieć nowe ubrania kupione to trzeba je w końcu założyćhehehe
I idę dziś gotować bitki schabowe, dawno nie robiląm a lubie w sosie mmmm I ciasto marchewkowe, zrobilam ostatnio 1 raz w zyciu hehe i wyszło i posamkowało wszystkim, więc zrobie znów. Tylko mama mnie straszy, że dziecko może się wystraszyć dźwięku miksera, sama nie wiem?
Lalita2710, Lula_w lubią tę wiadomość
-
sla.s wrote:;oniqa przypomnij mi prosze którego grudnia masz badania prenatalne? I Powiedz mi kochana przy okazji ile płacisz za badania i czy to tylko 2D?
specjalista ginekolog-położnik