X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:29

Lalita2710, rubi67, ;oniqa, Ana27 lubią tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też dopiero jak wybiorę przychodnie dla małej to automatycznie zgłoszą mnie do położnej środowiskowej no a niestety ja tez wybieram inną od tej gdzie mieszkam bo tu pediatra jest beznadziejna niestety :(.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle na poczucie pierwszych ruchów masz jeszcze czas;) mi lekarz mówił, że do 20 tygodnia powinno się juz coś czuć. Ja poczułam koło 18 takie wyraźniejsze.
    Co do szkoły rodzenia, to u mnie jest po 28 tygodniu, by właśnie na świeżo być z informacjami. I ja mam położną środowiskową, która prowadzi szkołę rodzenia z drugą położną. I ta druga pracuje w szpitalu w którym będę rodzić ( w środe byłam na pierwszych zajęciach i wspomniała, że jak będziemy rodzić, to mamy do niej dzwonić, to może uda się, że ona się nami zajmie :) ). A po porodzie zajmie się mną położną, którą już poznałam- zresztą będę się z nią jeszcze parę widzieć przed porodem ( na NFZ). Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taką opiekę mają ciezarne ( któraś z dziewczyn mi tu na forum o tym wspomniałam i wtedy poszłam do swojej przychodzi i się wszystkiego dowiedziałam).

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    witam wszystkich. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego prania prasowania skakania na pilce i wogole tych prób wywołania porodu. U nas niestety odwrotnie, leżymy i modlimy sie żeby mały nie chciał wyjść.
    Dziewczyny mam pytanie apropo szkoły rodzenia. Zaczęłam do niej chodzić i chciałabym to nadal robić ale z powodu zagrożenia porodem przedwczesnym nie moge niestety. Wiecie może jak to jest z tym że położna przychodzi do domu przed porodem? Podobno robią to na NFZ ale nie wiem czy jest wogóle jakaś szansa?

Ja sie nie orientuje dokladnie jak to jest, najlepiej jest przedzwonic do NFZ, zawsze tak robie, nie szperam w necie tylko dzwonie i pytam jesli mam jakies watpliwosci.
    Wspolczuje Ci tego strachu o przedwczesny porod, tez to przerabialam w sierpniu, a teraz... Teraz mala nie chce wyskoczyc;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia musiałabyś zadzwonić do swojej położnej... nie wiem czy masz tą samą ze szkoły rodzenia. Czy z przychodni żeby przyszła... I się z nią umówić. Powinna przyjść... ja jakbym do mojej zadzwoniła to by przyszła.
    Bo wtedy pewnie gdzieś podpisuję że była i wówczas ona ma za to płacone.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:29

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam spokój nikt mnie nie odwiedza to prędzej chodze do teściów i rodziców, ale pewnie to się zniemi po porodzie teściowa będzie u Nas częstym gościem z racji tego że jest moją położną prowadzącą :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkamy na swoim ponad 1,5 roku i żeby Was nie skłamać teście byli u Nas może jakieś ze 6 razy a mają do Nas niecałe 2 km, bo twierdzą że nie chcą nam du... truć i że będzie jeszcze czas na odwiedziny jak się mała urodzi

michaela lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Elle na poczucie pierwszych ruchów masz jeszcze czas;) mi lekarz mówił, że do 20 tygodnia powinno się juz coś czuć. Ja poczułam koło 18 takie wyraźniejsze.
    Co do szkoły rodzenia, to u mnie jest po 28 tygodniu, by właśnie na świeżo być z informacjami. I ja mam położną środowiskową, która prowadzi szkołę rodzenia z drugą położną. I ta druga pracuje w szpitalu w którym będę rodzić ( w środe byłam na pierwszych zajęciach i wspomniała, że jak będziemy rodzić, to mamy do niej dzwonić, to może uda się, że ona się nami zajmie :) ). A po porodzie zajmie się mną położną, którą już poznałam- zresztą będę się z nią jeszcze parę widzieć przed porodem ( na NFZ). Wcześniej nawet nie wiedziałam, że taką opiekę mają ciezarne ( któraś z dziewczyn mi tu na forum o tym wspomniałam i wtedy poszłam do swojej przychodzi i się wszystkiego dowiedziałam).

A gdzie chodzisz ?:P bo chyba tam gdzie ja:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 10:38

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia -od 30 tygodnia w moim przypadku
    a ruchy bardzo róznie sie pojawiajs w 2 ciazy przyjaciółka poczuła w 23 tc a ja z nowu wczesniej w pierwszej - reguły nie ma
    połozna - jesli róza uwinie sie w terminie - to bedxie ta sama osoba iktóra odbiera porod jesli przeciagnie 2 tygodnie sprawe to niestety ktokolwiek z przychodni tutaj

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    Oj to biedna Ty jesteś. Ja też potrzebuję spokoju i na szczęście jak na razie go mam zobaczymy co będzie po porodzie. Aż się boję myśleć o tym brrr...
    moi rodzice - kochani skapitulowali i przyjada dopiero jak im powiem ze sie ogarnelismy, a tesciów tez spacyfikuje bo skoro rodzice moga czekac to oni ty, barzdiej... ale teraz tz bym chciała miec swiety spokój :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 10:48

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje nagabywania przez tesciow, moj tesc nie zyje, a z tesciowa nie mam kontaktu - nie lubimy sie i nawet nie wie gdzie mieszkamy wiec mam spokoj. ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoich lubie ale teraz chce sobie spac do oporu i nie zajmować się nikim

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Elle Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:

Jak się niecierpliwisz to najlepiej połóż się na lewym boku odpocznij zjedź coś słodkiego ,lub wodę dużą ilość i wsłuchaj się w swoje ciało.

:P

Lalita - tak robię, ale kompletnie nic nie czuję :/ Dobrze, że w poniedziałek byłam na USG i wiem, że jest wszystko dobrze, bo inaczej bym zwariowała.

No nic - nie pozostaje mi nic innego, jak czekać...

P.S. Trzymam za Was kciuki dziewczyny, żeby poród był szybki i sprawny, i żebyście nie potrzebowały znieczulenia :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:30

• Elle Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    w weeken0d spia u nas tesciowie... kur.. ja tylko chce spokoju, nie gosci, ajjj wspólnego przeżywania, jeszcze nie ma czego jeszcze mała w srodku...ratunku

Michaela - jak ja Ciebie dobrze rozumiem! Też nie cierpię, jak się nastawię na odpoczywanie wizytowania gości...

Może pociesz się tym, że to tylko dwa dni? Szybko minie...

Trzymam kciuki :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa przypomnij mi prosze którego grudnia masz badania prenatalne? I Powiedz mi kochana przy okazji ile płacisz za badania i czy to tylko 2D?

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek drogie Panie:))
    Ja dziś pospałam do 10 :D:D Chyba to wstawanie 4 razy w nocy do wc odbija się na mnie i tyle śpię.

Lula, ja też mam tylko gaz rozweselający:P Na sr mówily położne, że nie ma co liczyć na zzo bo musiałby być anestezjolog akkurat dostępny, a różnie bywa. Zresztą i tak bedzie boleć i tak, damy radę;p

W tym rossmanie dobra promocjaa musi być, spojrzałam na gazetkę ale tam tylko info, ze już od tygodnia jest -25%na kosemtyki z Loreal'a plus gratis ten bronzer do wyczerpania zapasów. A też mi się kończy fluid, można by skorzystać z promocji. Dziś idę na noc zakupów do galerii, zamierzam kupić jakieś fajne kiece na po porodzie, na święta itp. Do tego trochę pochodzę wiaodmo jak męczą takie zakupy także Brunio niec się zbiera do wyjścia, jak już mama będzie mieć nowe ubrania kupione to trzeba je w końcu założyć:P hehehe

I idę dziś gotować bitki schabowe, dawno nie robiląm a lubie w sosie mmmm I ciasto marchewkowe, zrobilam ostatnio 1 raz w zyciu hehe i wyszło i posamkowało wszystkim, więc zrobie znów. Tylko mama mnie straszy, że dziecko może się wystraszyć dźwięku miksera, sama nie wiem?

Lalita2710, Lula_w lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    ;oniqa przypomnij mi prosze którego grudnia masz badania prenatalne? I Powiedz mi kochana przy okazji ile płacisz za badania i czy to tylko 2D?
    ja mam 4 grudnia i to są III prenatalne, 3D i 4D i płace za wszystko 230 zł a oto adres: http://www.jkmedical.pl/ rewelacyjna Pani doktor dosłownie z powołania a nazywa się Lek. med. Aneta Walaszek - Gruszka
    specjalista ginekolog-położnik

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od kilku dni zostałam pochłaniaczem wszystkiego co jest słodkie masakra normalnie nie umie się powstrzymać a później dupka rośnie no i małej dostarczam zbędnych cukrów

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ