III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zabieram się za prasowanie ubranek małej bo sterta rośnie więc działam.
Co do czkawki to ja też czuje ją bardzo nisko tak na spojeniu łonowym i powiem wam że często w ciągu dnia ją czuję. -
Dzien dobry cioteczki
Wlasnie nadrabiam zaleglosci w czytaniu, te smutne historie staram sie omijac, bo strasznie teraz wszystko przezywam, zazwyczaj konczy sie placzem.
Laurencja nadal w brzuszku wiec czekamy, dzisiejszej nocy zbudzil mnie bardzo silny bol brzucha - jak na okres. Ponoc tak sie zaczyna, ale nic sie nie dzialo poza tym bolem.
Zabieram sie rowniez za prasowanko, bo ostatnio dostalam siate przecudnych, rozowych i nie tylko rozowych ubranekDo tego muzyczka i kawa INKA
welurka, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Rubi rozbawilas mnie
ja to zdanie podobno tak sie zaczyna mam juz w nosie
bo i bol jest i silne dosc skurcze i wymioty itd...i nic
Rubi A Ty rodzisz ze znieczuleniem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 09:25
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dopisalam pytanko o znieczulenie?masz mozliwosc?
Wczoraj mowie M ze wlasnie podobno tak sie zaczyna..a on lap za kluczyki i chce do szpitala jechac..nie moglam sie przestac smiac..w nocy tez biedny czuwa i co ide do lazienki to pyta czy to juzrubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ooooo, to musialam przeoczyc
Na Staszica akurat jest mozliwosc, ale tylko w godz od 8 do 16 bo wtedy tylko jest anestezjolog, ale to sciema jakas. Nie wierze ze mi go nie sciagna z innego oddzialu albo z jakiegos dyzuru
Twoj M chociaz z Toba czuwa, moj maz spi jak zabity i o 2.30 w nocy idzie do pracy. -
Dzięki kochane za info a'propos szkoły rodzenia - chyba rzeczywiście zrobię tak, jak radzi Lula_w - podzwonię i popytam. Jeszcze raz dzięki
A mam do Was jeszcze jedno pytanie - kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Ja jeszcze nic nie czuję, pomimo tego, że to moje drugie dziecko (a wtedy PODOBNO powinno się czuć wcześniej) i zaczynam się martwić- może mnie któraś z Was pocieszy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 09:53
-
Ja pierwsze motylki miałam w 16 tygodniu mimo że to pierwsza ciąża.
A wyraźne ruchy już po 18 tygodniu.
Nie martw każda ciąża jest inna. Ruchy mimo wszystko do 21 tygodnia się powinny pojawić.
Jak się niecierpliwisz to najlepiej połóż się na lewym boku odpocznij zjedź coś słodkiego ,lub wodę dużą ilość i wsłuchaj się w swoje ciało.
Ja też tak jak Rubi wstępnie bez znieczulenia:P ,ale jak wyjdzie tooo zobaczymy... bo może zaczną mi się bóle porodowe i pierwsze o czym będę myśleć to znieczulenie xD^^
Nie mówię tak ,ani nie mówię nieWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2013, 09:58
rubi67 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja właśnie czytałam jakie sprawy urzędowe czekają nas po wyjściu ze szpitala bo prawdę mówiąc nic już nie pamiętam jak to kiedyś załatwiałam no i będzie trochę bieganiny miał mój małżonek no ale jak trzeba to trzeba.
Czy wy laski macie już wybraną połóżną która w okresie połogu będzie was odwiedzać w domku? -
Lilka wrote:O znam to uczucie Lalita tez tak mamy czasem :)M tez poszedl do pracy niestety zeby cos zjesc musze zjesc tabletke na tarczyce najpierw..i odczekac pol godziny a niekce mi sie wyjsc z lozka choc ssanie w zoladku czuje
U nas cisza meldujemy sie w dwupaku -
Ja pierwsze ruchy poczulam kolo 20 tygodnia dopiero takze luzik.
Jesli o polozna chodzi to nie wybralam, przyjdzie taka ktorej nie znam, i tak zadnej nie znam z przychodni gdzie zglaszam dziecko. Wybralam inna przychodnie ze wzgeldu na lekarza, w mojej przychodni nie ufam zadnemu -
Witajcie dziewczyny moją dzisiejszą noc zaliczam do udanych tylko 2 razy sie obudziłam i przed chwilką wstałam ale zaczeła woda mi wyciekać Z prawej piersi a z lewej biała zawiesina masakra ale mnie to denerwowało
Pogodoa jest do du.. dobrze że dzisiaj nie mam żadnych spraw do załatwienia
Jutro mężuś jedzie na tą szkołe taty co wygrałam ją jest organizowana w szpitalu na Leszczyńskiego przy okzaji jak tam będe to sobie zobacze porodówke, nie chce tam rodzic no ale jak tam będe to to czemu nie skorzystać.
Męzuś zarezerwował apartamenty w zakopanym i jedziemy wpierwszy weekend grudnia z racji tego że nie byliśmy na wakacjach, no i chciał mnie zabrać jeszcze przed porodem a przy okazji powiedział znajomym i jedziemy większą ekipą bo aż 9 osób ale będzie super, troszke się wycisze i odpoczne przed porodem
-
Elle wrote:Dzięki kochane za info a'propos szkoły rodzenia - chyba rzeczywiście zrobię tak, jak radzi Lula_w - podzwonię i popytam. Jeszcze raz dzięki
A mam do Was jeszcze jedno pytanie - kiedy poczułyście pierwsze ruchy? Ja jeszcze nic nie czuję, pomimo tego, że to moje drugie dziecko (a wtedy PODOBNO powinno się czuć wcześniej) i zaczynam się martwić- może mnie któraś z Was pocieszy?
Elle ja poczułam ruchy drugiego synka dopiero pomiedzy 18-20 tygodniem wiec nie ma sie czym martwicnie ma żadnej reguły że poczujesz ruchy wczesniej
-
witam wszystkich. Nawet nie wiecie jak wam zazdroszcze tego prania prasowania skakania na pilce i wogole tych prób wywołania porodu. U nas niestety odwrotnie, leżymy i modlimy sie żeby mały nie chciał wyjść.
Dziewczyny mam pytanie apropo szkoły rodzenia. Zaczęłam do niej chodzić i chciałabym to nadal robić ale z powodu zagrożenia porodem przedwczesnym nie moge niestety. Wiecie może jak to jest z tym że położna przychodzi do domu przed porodem? Podobno robią to na NFZ ale nie wiem czy jest wogóle jakaś szansa?