III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana27 - Dawidek ważył na ostatniej wizycie 2140 a dziś wyszlo 2090 (ale trzeba brac pod uwage granice bledu) wiec lekarz pwoiedzial,że 2 kg wazy na pewno..martwi sie ze nie przybiera na wadze(kilka razy mierzyl go wzdłuż i wszerz)..no ale najwyzej jak za tydz nic sie nie zmieni to powitam synka po drugiej stronie brzuszka
-
Hope kochana może cię pocieszę ,ale moja koleżanka córcia 33 tydzień waży 1400 ma mało wód ,ale niby łożysko wszystko ok. Leżała kilka dni w szpitalu wypuścili ją... i jutro znów kotrola w szpitalu.
Więc wydaję mi się że bardzo dobrą wage ma twój synuś. -
Hope, jedyne co może zastanwiać to fakt, że nie przybrał nic na wadze. Ale ogólnie przecież ma się dobrze, żyje sobie u Ciebie w brzuszku i waży już naprawdę dobrze na tyle, żeby przyjść na świat:) troche go podtucza w szpitalu i wyjdzieciecie ddo domku jak dobije do 2,5kg:))
-
Dziewczyny wiele kobiet tego nie wiem... Ale jeśli teraz nie daj boże w przyszłości dzieciątko wam ,czy w rodzinie u znajomych dziecko urodzi się z niską wagą urodzeniową poniżej 2,5 kg należy mu się szczepienia takie jak mengokoki rota i pnemokoki za darmo. Tyle że trzeba się trochę za tym wychodzić i wyprosić.
Takie informację nam dała położna.
Tinka ja nie kupowałam z ręcznika se zrobie ,bo 30zł taka szkoda mi było kasy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 21:27
-
Lalita i Lilka wiem dlatego nie przeżywam tego tak bardzo..wiem,ze jak sie urodzi to bedzie wszystko ok bo waży sporo, płucka ma rozwinięte (dostal sterydy) wiec tragedii nie ma..tylko ta bakteria w szpitalu mnie przeraża więc niech jeszcze 2 tyg poczeka synuś aż ją zlikwidują
-
Lilka mi lekarz przepisał Eutyrox 25( wi ęc to chyba najmniejsza dawka)ale poczytałam na stronie medycznej, ze norma dla 1 trymestru jest tsh<2,5, a dla 2 i 3 trymestru tsh < 3, więc się mieszczę, tym bardziej nie chce brac tego leku pod koniec ciązy, bo nigdy nie miałam problemów z tarczycą( zawsze wyniki pomiedzy1 a 2)no, ale zobaczymy co gin zdecyduje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 21:32
-
Ana,, ja wiem że facet nie chciał żle, ale niestety rozwalił mnie tym troszke bo tak "profesjonalnie" mam rodzić, i ja się zgadzam że dla ekipy w szitalu to pewnie lepiej jak ta cholerna lewatywa była zrobiona i człowiek ogolony itd ale poczułam się jednak fatalnie.
ALE! poprosiłam męża o szybki seansik poprawiający nastrój....
i wyszło z tego coś takiego - sesja z brzuchem, mieliśmy niezły ubaw
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 21:34
Nina, Lalita2710, pasia27, Ana27, blueberry, aher lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Tinka ja nie kupowałam z ręcznika se zrobie ,bo 30zł taka szkoda mi było kasy...
No właśnie ja domawiam jeszcze ostatnie brakujące rzeczy i tak się zastanawiam nad tą poduszką i muszlami laktacyjnymi bo to w sumie ok.70 zł wychodzi. Dlatego pytałam czy kupowałyście -
Michela hahah
super
Dziewczyny synuś powoli już chyba w kanle ,bo spadł mi bardziej brzuch ma właśnie czkawkę i czuję ją w swoim tyłku i kości miedniczej-biodrowej bardzo nisko.michaela, pasia27, Ana27, marzycielka29, ;oniqa lubią tę wiadomość