X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie,że musi być dobrze! U nas wszystkich będzie, zobaczycie :)Ja wierzę,że co nam jest pisane to będzie i wierze,ze w koncu wszystko sie uklada, nawet jak po drodze jest troche wyboi :D taka ze mnie wieczna optymistka ale muszę nią byc bo maż to psymista i rownowaga w rodzinie musi byc :)

Ana27 lubi tę wiadomość

82doi09kxiyf6x26.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinka polecam syrop z cebuli mi bardzo pomogl :)i na bol gardla i gardla i na kaszel :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27- lekarz też jest w szoku! z AFI 29 spadlo na AFI 7..lekarz podjrzewa,ze sterydy ( na plucka podane w szpitalu) tak zadzialaly na nerki..poki co nie da sie okreslic czy wada nerek jest tymczasowa czy po porodzie sie utrzyma...zobaczymy (narazie sie tym nie martwie)

82doi09kxiyf6x26.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE83 wrote:
    Tinka85- moja koleżanka tydz temu (30lat) dowiedziała się że ma stwardnienie rozsiane..ślub w maju zaplanowany,już mieli zaczac starania o dziecko.. ale trzeba wierzyć,że będzie dobrze,bo cuda naprawde sie zdarzaja!

To bardzo smutne.
    Wierzę w to cały czas i codziennie się modlę o zdrowie dla niej

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie kochane kupujecie może nakładki na sutki do karmienia ?? bo duzo osób mi poleca i sama nie wiem, ponoc brodawki az tak nie cierpią i dziecku łatwiej ssać, laktatora póki co nie kupuje zobacze czy mi bedzie potrzeby najwyzej męża wysle do sklepu zeby dokupił ale nad tymi nakładkami sie zastanawiam

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem :) Wzięłam się za pakowanie torby do szpitala i mam problem z kosmetykami dla dziecka... Co bierzecie? Bo ja jak na razie mam krem na odparzenia, oliwkę i mleczko i nie wiem co jeszcze?

Hope faktycznie skurcze jak cholercia! Będzie dobrze, dzidzia już duża i nie powinna mieć problemów poza brzuszkiem :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny ale sie smutno zrobilo,kazdej wspopczuje i wspieram myslami jak tylko moge,wierze w to,ze co nas nie zabije to nas wzmocni i ze wszystko w zyciu jest po cos...i te zle i dobre rzeczy,ale naprawde po burzy zawsze wychodzi slonce!!!

A ja dzis odebralam wyniki Tsh,bo gin mi kazal zrobic i wyszlo mi 2,99 to za duzo w ciazy,bo norma w ciazy jest ponizej 2.,,dodam,ze 2 mies temu mialam 0,93 i nigdy nie mialam problemow z tarczyca!!!tak pod koniec ciazy by mi sie poknocilo?!!!dzwonilam do gina i chce do porodu fac mi Eutyrox na zbicie tego,kurcze no,jestem zla

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, nie znam się aż tak na tym ale pod koniec ciiąży wód może być mniej i afi 7 to wcale nie tak malutko jak na ten etap ciąży. Ja ostatnio jak coś am liczył te kieszonki to jedna miała długość 7 czegośtam:P Więc może też mam afi 7:P W każdym razie lekarz podkresil, że to normalne jak na ten tydzien ciazy.
    ja tez optymistką jstem i super sprawa, trzeba myślec pozytywnie i to do końca i zawsze:) Bo nic nie poradzimy na to, ze zycie się układa tak czy siak a trzeba jakoś żyć:) Więc lepiej z dobym nastawieniem do życia:)

Welurko, ja laktatora też nie chciałam kupować narazie, ale jedyne co mnie zmotywowało, żeby mieć go już to fakt, ze jakbym musialla po porodzie pobudzac laktacje bo np mialabym cc to od razu go mam pod ręką i jadę:P

A te osłonki są dobre ale to na potem. Póki co nie ma co ich kupować - bo na początku dziecko niech ssobie possie normalni gołą brodawkę. Później jakk będą mega bóle brodawek to wtedy można zakupić.

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina, no ciekkawe co z tą tarcvzycą. Ja się przyznam, ze nie mialam w goole tarczycy bnadanej w ciazy hahahaha nie wiem w sumie dlaczego.
    No ale nic nam z Bruniem nie jest to nie bede sie pod koniec ciazy stresować i robić z ciekawosci:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam reczny laktator Philips Avent Natural,zobaczymy vzy sie przyda i sprawdzi,ale nakladek nie kupuje poki co,chyba,ze byluby jakies problemy ze ssaniem lub cos innego

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym nie robila sama tego badania,ale moj gin zlecal je w kazdym trymestrze i jak dotad mialam idealne...ech,nieseiadomosc jest chyba lepsza,bo w zyciu bym nie pomyslala,ze cos jest nie halo

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2013, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, straszny cham ten lekarz.. ja byłam ogolona, ale nie dokładnie, bo po prostu nie dałam rady. Położna dokończyła za mnie i nie robiła z tego powodu żadnych problemów. Dla porodu, zwłaszcza naturalnego, nie ma żadnego znaczenia czy jesteś ogolona czy nie, a na pewno nie jest to sprawą lekarza. Niektóre kobiety w ogóle się nie golą i co? Nie przyjmie ich albo nie odbierze porodu?

Mogę wiedzieć (może być na prv) co to za lekarz, żebym mogła go omijać szerokim łukiem?

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki jesteśmy po wizycie :)

na 100 % będzie chłopiec , mały ruchliwy jak cholercia
    waży 440g , jest troszke mniejszy ze względu na moją wadę dwurozności

Cesarka na bank mnie czeka, lekarz twierdzi żeby dotrzymać do 33 tygodnia i będzie dobrze ;)

Szyjka długa twarda zamknieta , a tą wilgoć co czułam to z tabletki dopochwowej
    Wszytsko ok , narządy w porządku . Jest ułożony skośnie .
    Serduszko bije 143u/min

Ana27, Lalita2710, Lula_w, blueberry, Lilka, Nina, marzycielka29, rubi67 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • HOPE83 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27- nie wiem.. mi doktorek powiedzial,ze norma na 34 tc to 10/14 AFI..zreszta co ma byc to bedzie..
    Ja też nie mialam badan na tarczyce..
    Co do wkładek ja mam jednorazowe Lasinoh i mam tez muszle laktacyjne Avent..
    Jeśli chodzi o kosmetyki do szpitala,to u nas trzeba mieć tylko krem pielęgnacyjny resztę zapewnia szpital..

82doi09kxiyf6x26.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Afi 10 miałam tak dobry miesiąc temu jak nie więcej i lekarz mówił, że super, w normie, ani za mało ani za dużo. Nie ma co, najważniejsze, ze z dzieckiem wszystko w porządku. A ile już waży Dawidek??

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc ja kupiłam Welurka... wkładki na sutki z aventu... najlepiej ponoć są.
    Muszle laktacyjne może zakupię ( jeśli na 100% będe karmić piersią) to się przyda.
    Wkładki mam kilkanaście sztuk z jonsona bo dostałam... i ja kupiłam z lovli czy jakoś tak. Kumpela miała i powiedziała że fajne ,chociarz Suzy psiała że nie odpowiadały jej.

Do szpitala dla dziecka (bynajmniej u mnie ) tylko chusteczki mokre + pampersy. Więc ja dla niego nie biorę nic więcej.
    ALe biorę bephanten (do sutków i w razie czego dla dziecka też może być)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Werulko, przykro mi z powodu taty :(
    Bluberry, nie wiem co napisać, eh, przy okazji filmu który właśnie wszedł do kina (niemieckiego reżsera - dokument o mamie i jej chorobie altzheimera) był piękny artykuł parę tygodi temu w wysokich obcasach - taki wnoszący krople optymizmu od ludzi będacych dziećmi chorujących na altzheimera, może czytałaś?

Niestety nie czytałam, ale spróbuję znaleźć na ich stronie, bo widzę, że troszkę tego umieszczają.

zfxga33.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina ja mam niedoczynnosc tarczycy od kilku lat biore euthyrox 75 przed ciaza 50..moja tarczyca jest latwa do kontrolowania na szczescie :)
    welurka ja jeszcze niewiem czy kupie te nakladki bo podobno dzieciaki nie lubia plastiku choc niewiem jak bardzo bylby podobny do naturalnego sutka..poza tym niewiem czy bede miala pokarm i jak to bedzie jak cos kupie juz jak sie okaza potrzebne.

Nina to nic strasznego czesto sie zdarza ze tarczyca szaleje w ciazy.bierz leki bedzie ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 21:18

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też niby nie muszę zadnych spejclanie kosmetyków do szpitala brać, ale spakowałam do kosemtyczki w razie W, maltan na sutki, linomag na pupcie (bo sudcremu nie ma sensu chyba jak mam linomag), Oliwkę, krem na wyjscie na buzke z Nivei na każda pogodę, mydełko Nivea z mydelniczką:P i opakoanie chusteczek nawilzajacych. Mało miejsca zajmuje a w razie W lepiej mieć. Po cc wiadomo położne zrobią wszystko przy dziecku ale przy sn to nigdy nie wiaodmo, wole mieć:P Pampersy też wezmę opakowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2013, 21:19

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Nina, no ciekkawe co z tą tarcvzycą. Ja się przyznam, ze nie mialam w goole tarczycy bnadanej w ciazy hahahaha nie wiem w sumie dlaczego.
    No ale nic nam z Bruniem nie jest to nie bede sie pod koniec ciazy stresować i robić z ciekawosci:P

u mnie wyszlo to chorobsko przy okazji badan przed ciaza.

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ