X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest strzelcem i zgadzam się z moni :D

rubi67 lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mama jest strzelcem a ja koziorożcem i obie mamy silne charaktery i często stawiamy na swoim . Moja córcia też będzie koziorożcem więc pewnie charakterek odziedziczy po mamusi :).

Nina lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale pogoda do bani ani wyjść na spacer niby deszcz bardzo nie pada ale tak siąpi :( nie lubię takiej aury tylko spać się chce.

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow - wyczyn - byłam w sklepie na przeciwko, zrobiłam umiarkowane zakupy, padłam jak po dniu buegania po mieście.... T jest nieźle nieprzewidywalne

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam tylko ilku strzelców i sa zazwyczaj łagodni, pogodni, optymistyczni, ale to w gruncie rzeczy mocne charaktery

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że mam co do zrobienia....:D bo bym zasnęła... dziewczyny...
    A tak cały czas coś robię...
    A jeszcze cały dzień coś mam do zrobienia ,więc jakoś ten dzień z cierpię..

Mamy jesień co się dziwić:P prawie zima więc pogoda jest jaka jest

Marzycielka ,ja sobie nie zdaje sprawy że Tobie jeszcze zostało tyle tygodni ,mnie ciągle się wydaję że ty idziesz łeb w łeb :D z tygodniami ciąży:) a Tobie jeszcze miesiąc został hihih

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Michaela, ja już się toczę jak stara lokomotywa i mąż mówi, ze sapie:-p

michaela lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam dobre dni, że pędze także mąż mnie nie może dogonić albo takie jak dzisiaj że mam wrażenie ze zaraz zemdleje bo przeszłam z pokoju do kuchni.... blee i coraz więcej tych drugich niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 13:18

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anita9 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Czy to prawda że luteina dopochwowa może opóźnić poród , mnie gin kazał brać jak najdłużej a jestem w 36 tc

anita
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, ja bralam ale do 37 tyg, potem kazal odstwaic luteine, ponoc po 37 tyg juz nie powinno sie jej brac, bo nie ma jakiegokolwiek dzialania, ale nie slyszalam o tym od mojego gina tylko od kolezanki wiec nie jestem pewna.

Ja sobie polezalam przed TV, ale nudzi mi sie.;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie obudzilam wlasnie :)moj M jest Wodnikiem :) baaaardzo fajny znak :)mialam pospac godzinke tylko..:)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę jeszcze luteinę, zostało mi 3 tabletki więc już finito, a czy to opóźni poród nie mam pojęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 13:42

zfxga33.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za życzenia i gratulacje :) niestety nie jestem w stanie wszystkiego nadrobić, ale trzymam mocno za wszystkie kciuki :)

Rucia - gratulacje - widzę ze Leoś jest już na świecie i nawet za dlugo nie czekałaś :)

Lilka i Rubi - widzę że wasze dzieci też się nie spieszą na świat :/
    Mój synek urodził się dzień po terminie i też nic nie pomagało na wyjście - ani sprzątanie ani seks :) wyszedł kiedy sam zechciał :)

ja już jestem od poniedziałku w domu z synkiem i powoli się docieramy :) Jak na razie jest strasznie wymagający, budzi się średnio co 2 godziny i chce jeść :) A krzyk jest przy tym przeogromny :) Całe szczęście od początku nie mam problemów z pokarmem i mały ładnie sobie je, no i wogóle uwielbiam go karmić piersią, tak fajnie się wtedy przytula i uśmiecha po nakarmieniu :) Tylko ta częstotliwość... Jakby nie mąż który mi pomaga to chyba bym padła ze zmęczenia, bo jeszcze trzeba przewinąć, przebrać itp.
    Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej tuliły swoje maluszki :)
    Mam nadzieję że uda mi się tu czasem zaglądnąć, a tak to pewnie spotkamy się na wątku pielęgnacji :)
    Wogóle widzę jakieś nowe to forum, chyba się w końcu jakiś porządek zrobił.

michaela, welurka, rubi67, Tinka85 lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na męża... poszedł do sklepu;P robi dziś hamburgery domowe sam;)) Więc już mi ślinka leci ;D

Po obiadku reszta roboty trzeba będzie ogarniać :))

W ogóle w tym roku nie mam pomysłów na prezenty świąteczne.
    Każdy wszystko ma. Nawet jakby mnie ktoś zapytał co bym chciała dostać.
    No to może jeden komin w reserved mi się podoba pasowałby mi do czapki.
    Ale tak bez szału.

Ana27, szczessciara lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dobrze że mam co do zrobienia....:D bo bym zasnęła... dziewczyny...
    A tak cały czas coś robię...
    A jeszcze cały dzień coś mam do zrobienia ,więc jakoś ten dzień z cierpię..

Mamy jesień co się dziwić:P prawie zima więc pogoda jest jaka jest

Marzycielka ,ja sobie nie zdaje sprawy że Tobie jeszcze zostało tyle tygodni ,mnie ciągle się wydaję że ty idziesz łeb w łeb :D z tygodniami ciąży:) a Tobie jeszcze miesiąc został hihih

Tak kochana miesiąc ja nie wiem jak dam radę teraz jest mi już tak mega ciężko a co będzie dalej :) będę pewnie się toczyć jak piłka hi hi :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita - jak mnie juz brakuje pomysłu to ide po specjały benedyktyńskie, albo do krakowskiego kredensu po jakies mega czekolady recznie robionealbo takie rzeczy....

Nina lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perfumy odpajdają

Kosmetyki wiadomo... jak np mi coś brakuję to mówię chciałabym dostać np zestaw Olay bo tego używam. Ale póki co mam..

Mojemu tacie nie robimy prezentów bo krzyczy strasznie:P do niego do jego żony zazwyczaj kupuję coś bez okazyjnie. Jedynie 7 letniej siostrze kupię prezent już sobie upatrzyłam co chcę. I przychodzimy z dobrymi łakociami więc jest to dobry pomysł.

Ja Miechela lubie kupować jedną rzecz nie raz z mamą na bułe (bo wiadomo różnie z pieniążkami jest) a porządną.
    Rok temu mężowi mojemu kupiłyśmy słuchawki porządne z sony ,na pół.

A w tym roku wszyscy tacy ,każdy pokupował se wcześniej coś i brak pomysłów na prezent...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 14:58

michaela lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ja nawet jeszcze nie myślałam o prezentach. Coś trzeba wymyślić,odwieczny problem:) Dla Bruna też musi być prezent pod cchoinką, a co:D Dobrze, że jeszcze nie będzie taki wymgający na początku hehehehe:))

Zakupiłam płyny i Laactovaginal - faktycznie wyglądają jak kapsułki doustne:P Można by się pomylić heheehh Także zaapplikowałam i będę się obserwować:P

A na kolacyjke będziemy robić zapiekanki home made:P Bagietki, pieczarki, ser, itp itd zakupione mmm już się nie doczekam:P

Michaela, bo tak mnie korci pytanie, pracujesz w "słynnej" placówce o nazwie na "S"?:P:P

Lalita2710, rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiadek ale jestem taka padnięta i śpiąca że oczy same mi się zamykają więc chyba wskoczę pod kocyk na 1h bo inaczej wieczorem pójdę spać z kurami :) .

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana pracuje w kilku miejscach jednocześnie i jako wolny strzelec... Jedno miejsce faktycznie jest na S:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 814 815 816 817 818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ