X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam na forach o tym Clotrimazolum, ogólnie większość kobiet brała w ciązy i spoko, mój gin sam mi prponował stosowanie tej maści podczas wakacji i podczas stosunku. Więc takie kilkudniowe stosowanie maści nie powinno zaszkodzić.
    Ale Lactovaginal faktycznie lepiej kupić tak czy siak;p

Lilka, zaraz o nich poczytam:)) Dzięki!
    http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=16794
    Fajnie o nich piszą i są tańsze od Lacto...:) Ale nie wiem w sumie czy w ciązy można je stosować bo niby trzeba skonsultować się z lekarzem hehe ale to może badań nie zrobili stąd ten zapis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 09:55

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi biletami to nie do konca jest tak..my na swieta w Pl bylismy 2 razy. W tamtym roku bo mialam laparo w listopadzie i M dolecial i kilka lat wczesniej. I zawsze byl problem z urlopem albo cena biletow..kiedy jednak sprawdzalam ceny nie byly one jakies z kosmosu
    Trzeba sprawdzac codziennie i szukac promocji :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz tez provag ;)
    My mamy pszczoly to mi s propolis przyszedl do glowy ;)
    Provag sa tabletki i zel :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 10:01

Ana27 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, a gdzie kupiłaś tę herbatkę? Może w aptece będzie. Muszę dziś się tam wybrać i kupić coś na to swędzenie w okolicahc intymnych. We wtorek bedę u gina to juz mu powiem, żeby coś przepisał profilaktycznie, ale póki co swędzi niemiłosiernie i muszę coś bez recepty zakupić jednak.
    Myślałam nad kremem Clotrimazolum i jakieś globulki dopochwowe bez recepty kiedyś pisałyście ale zapomniałam nazwy, Lactovaginal???

Właśnie wyczytałam, że Clotrimazolum nie stosuje się jednocześnie z Lactovaginalem bo zwlaczają wzajemnie swoje właściwości. To czytam dalej co tu zkaupić:P
    najłatwiej trafic w zielarskim albo sklepie ze zdrową żywnością.
    Widze że nie tylko termin mamy podobny ale zestaw objawów również - ale wiesz u mnie wszystko ciągle jest ok - byłam parę dni temu u gina zadnych infekcji, pH bez zmian 4, wiec mysle że to coś innego - oklejny symptom zblizajacego sie porodu. (profilaktyczie uzywam laktacydu femina plus - dla ciezarówek)lactovaginal pamiętam, chyba faktycznie bez recepty jest
    Najgorzej jest w trakcie tego masażu - prawie ze skóry mogłabym wyskoczyc - ja sobie to tłumacze tak - może głupio - ze zwierzeta mają taki odruch swedzenia kiedy natura chce zeby jakies miejsce było masowane - mnie swędza sutki jak oszalałe kiedy pojawia się siara w duzej ilości no i może w ramach szykowania sie na dzień 0 to swędzenie tez ma swój sens przy masażu? Ale moge teraz trzy po trzy pleść az wstyd.

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!!
    Wstaję idę się ogarniać, pojedizemy do apteki i kupię albo Lactovaginal albo invag (bo ten provag to doustnie):))
    Przy okazji przeczytałam na jednym z forum, że dziewczyna, "aż wstyd się przyznać" zaaplikowała sobie Lactovaginal doustnie gdyż nakierował ją do tego wygląd kapsułek. Hhehehe

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, kończy mi się właśnie płyn do higieny intymnej więc zakupię Laktacyd i dodatkowo ten Lactovaginal. Do wtorku powinno wystarczyc, potem niech się gin martwi:)
    I oby tak było jak piszesz z tym swędzeniem:))Że to jakiś objaw przedporodowy hehe:))

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, tez kiedys slyszalam o tym, ze laska Lactovaginal polknela, moj gin wielokrotnie mi podkreslal ze t dopochwowe jest :D

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dobrze mi idzie sprzatanie, wpadlam w trans, moze to jakis znak :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmykiedyś szkolenie - młodziez i narkotyki, to powiem wam ze jacyś genusze wpadli na to że tantum rose da sie wypic i jest niezły odjazd :P

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja dziś mam full sprzątania + choineczka dekoracje;P więc :D wiesz... może też się zabierzesz ;D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :)
    Zjadlam sniadanko w lozku na usprawiedliwienie dodam ze u mnie jest godzina wczesniej wiec sie jeszcze wyleguje..ale nie o tym chcialam..
    Parcie czuje w dole dziwne uczucie ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ana okazuje sie ze ten masaz krocza to niewskazany jest jak ktos ma tendencje do skurczy (boon ma byc wczesnie wykontywany, kiedy jeszcze zadna z naas ich miec nie chce) wiec kto wie moze jesli chcesz pobudzic cialo do działania...?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i strzelec bedzie :)

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzelce sa pogodne podobno :)

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie STRZELEC ! eh, a myslalam, ze na SKORPIONKA sie jeszcze zalapie, silna by z niej dziewczynka byla - to na pewno ;)

Lalita, ja z mila checia bym pomogla, szkoda tylko, ze to tak daaaaalekoooooooooooo;/

Lalita2710 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi też miałam nadzieję że synuś będzie tak jak ja skorpionem ,ale nie pykło:P będzie strzelcem jak moja mama i kochana babcia [*].
    Więc może 28 listopada urodzi się tak jak ona kiedyś.
    Albo 9 grudnia jak moja mama ,ewentualnie 2 grudnia jak teściu :P

A może będzie indywidualistą i wybierze sobie inny dzień ;P

Noo szkodaaa;P ale u siebie możesz to ogarnąć :P jakby ci się nudziło;)

Lilka, rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Rubi ja dziś mam full sprzątania + choineczka dekoracje;P więc :D wiesz... może też się zabierzesz ;D
    ja juz sie tez swiat doczekac nie moge :)

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! ja niedawno wstałam, jest jakoś ciemno i mgła, ze sie nie chce z łózka wychodzić...

Rucia gratuluję synka! szybko poszło, ale skończyło się cc, czekamy na relacje dlaczego?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi fajnie tak czy inaczej ;)
    Moje skorpiony wsrod znajomych i rodzinki to klotliwe bestie ;) a strzelcy tacy fajniii ;) fakt to nie znak decyduje o sile charakteru pamietam ze vivien nie chciala wagi ja jestem waga i uwielbiam ten znak..Ty jestes skorpion i nie powidzialabym ze jestes klotliwa bestia jak inne skorpionki ktore znam.

rubi67 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się za prezentami rozglądam przez internet... bo mówię jak urodzę nie daj boże po terminie (termin mija 17 grudnia ) to nie będę mieć czasu na zakupy... a tym bardziej na choinkę żeby ją zrobić.
    Poza tym zanim ją złoże to się wyczepię kurz... bo wiadomo zawsze się kurzy... i wtedy będę mogła wysprzątać na błysk wszystko...
    A tak potem co robienie jej i mycie wszystkiego i dziecko.

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ