X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czytam na forach o tym Clotrimazolum, ogólnie większość kobiet brała w ciązy i spoko, mój gin sam mi prponował stosowanie tej maści podczas wakacji i podczas stosunku. Więc takie kilkudniowe stosowanie maści nie powinno zaszkodzić.
    Ale Lactovaginal faktycznie lepiej kupić tak czy siak;p

Lilka, zaraz o nich poczytam:)) Dzięki!
    http://www.aptekaslonik.pl/prod_info.php?products_id=16794
    Fajnie o nich piszą i są tańsze od Lacto...:) Ale nie wiem w sumie czy w ciązy można je stosować bo niby trzeba skonsultować się z lekarzem hehe ale to może badań nie zrobili stąd ten zapis.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 09:55

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi biletami to nie do konca jest tak..my na swieta w Pl bylismy 2 razy. W tamtym roku bo mialam laparo w listopadzie i M dolecial i kilka lat wczesniej. I zawsze byl problem z urlopem albo cena biletow..kiedy jednak sprawdzalam ceny nie byly one jakies z kosmosu
    Trzeba sprawdzac codziennie i szukac promocji :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobacz tez provag ;)
    My mamy pszczoly to mi s propolis przyszedl do glowy ;)
    Provag sa tabletki i zel :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 10:01

Ana27 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Michaela, a gdzie kupiłaś tę herbatkę? Może w aptece będzie. Muszę dziś się tam wybrać i kupić coś na to swędzenie w okolicahc intymnych. We wtorek bedę u gina to juz mu powiem, żeby coś przepisał profilaktycznie, ale póki co swędzi niemiłosiernie i muszę coś bez recepty zakupić jednak.
    Myślałam nad kremem Clotrimazolum i jakieś globulki dopochwowe bez recepty kiedyś pisałyście ale zapomniałam nazwy, Lactovaginal???

Właśnie wyczytałam, że Clotrimazolum nie stosuje się jednocześnie z Lactovaginalem bo zwlaczają wzajemnie swoje właściwości. To czytam dalej co tu zkaupić:P
    najłatwiej trafic w zielarskim albo sklepie ze zdrową żywnością.
    Widze że nie tylko termin mamy podobny ale zestaw objawów również - ale wiesz u mnie wszystko ciągle jest ok - byłam parę dni temu u gina zadnych infekcji, pH bez zmian 4, wiec mysle że to coś innego - oklejny symptom zblizajacego sie porodu. (profilaktyczie uzywam laktacydu femina plus - dla ciezarówek)lactovaginal pamiętam, chyba faktycznie bez recepty jest
    Najgorzej jest w trakcie tego masażu - prawie ze skóry mogłabym wyskoczyc - ja sobie to tłumacze tak - może głupio - ze zwierzeta mają taki odruch swedzenia kiedy natura chce zeby jakies miejsce było masowane - mnie swędza sutki jak oszalałe kiedy pojawia się siara w duzej ilości no i może w ramach szykowania sie na dzień 0 to swędzenie tez ma swój sens przy masażu? Ale moge teraz trzy po trzy pleść az wstyd.

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!!
    Wstaję idę się ogarniać, pojedizemy do apteki i kupię albo Lactovaginal albo invag (bo ten provag to doustnie):))
    Przy okazji przeczytałam na jednym z forum, że dziewczyna, "aż wstyd się przyznać" zaaplikowała sobie Lactovaginal doustnie gdyż nakierował ją do tego wygląd kapsułek. Hhehehe

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, kończy mi się właśnie płyn do higieny intymnej więc zakupię Laktacyd i dodatkowo ten Lactovaginal. Do wtorku powinno wystarczyc, potem niech się gin martwi:)
    I oby tak było jak piszesz z tym swędzeniem:))Że to jakiś objaw przedporodowy hehe:))

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh, tez kiedys slyszalam o tym, ze laska Lactovaginal polknela, moj gin wielokrotnie mi podkreslal ze t dopochwowe jest :D

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet dobrze mi idzie sprzatanie, wpadlam w trans, moze to jakis znak :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mieliśmykiedyś szkolenie - młodziez i narkotyki, to powiem wam ze jacyś genusze wpadli na to że tantum rose da sie wypic i jest niezły odjazd :P

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja dziś mam full sprzątania + choineczka dekoracje;P więc :D wiesz... może też się zabierzesz ;D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre :)
    Zjadlam sniadanko w lozku na usprawiedliwienie dodam ze u mnie jest godzina wczesniej wiec sie jeszcze wyleguje..ale nie o tym chcialam..
    Parcie czuje w dole dziwne uczucie ;)

rubi67 lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ana okazuje sie ze ten masaz krocza to niewskazany jest jak ktos ma tendencje do skurczy (boon ma byc wczesnie wykontywany, kiedy jeszcze zadna z naas ich miec nie chce) wiec kto wie moze jesli chcesz pobudzic cialo do działania...?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo i strzelec bedzie :)

michaela lubi tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzelce sa pogodne podobno :)

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie STRZELEC ! eh, a myslalam, ze na SKORPIONKA sie jeszcze zalapie, silna by z niej dziewczynka byla - to na pewno ;)

Lalita, ja z mila checia bym pomogla, szkoda tylko, ze to tak daaaaalekoooooooooooo;/

Lalita2710 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi też miałam nadzieję że synuś będzie tak jak ja skorpionem ,ale nie pykło:P będzie strzelcem jak moja mama i kochana babcia [*].
    Więc może 28 listopada urodzi się tak jak ona kiedyś.
    Albo 9 grudnia jak moja mama ,ewentualnie 2 grudnia jak teściu :P

A może będzie indywidualistą i wybierze sobie inny dzień ;P

Noo szkodaaa;P ale u siebie możesz to ogarnąć :P jakby ci się nudziło;)

Lilka, rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Rubi ja dziś mam full sprzątania + choineczka dekoracje;P więc :D wiesz... może też się zabierzesz ;D
    ja juz sie tez swiat doczekac nie moge :)

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! ja niedawno wstałam, jest jakoś ciemno i mgła, ze sie nie chce z łózka wychodzić...

Rucia gratuluję synka! szybko poszło, ale skończyło się cc, czekamy na relacje dlaczego?

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi fajnie tak czy inaczej ;)
    Moje skorpiony wsrod znajomych i rodzinki to klotliwe bestie ;) a strzelcy tacy fajniii ;) fakt to nie znak decyduje o sile charakteru pamietam ze vivien nie chciala wagi ja jestem waga i uwielbiam ten znak..Ty jestes skorpion i nie powidzialabym ze jestes klotliwa bestia jak inne skorpionki ktore znam.

rubi67 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się za prezentami rozglądam przez internet... bo mówię jak urodzę nie daj boże po terminie (termin mija 17 grudnia ) to nie będę mieć czasu na zakupy... a tym bardziej na choinkę żeby ją zrobić.
    Poza tym zanim ją złoże to się wyczepię kurz... bo wiadomo zawsze się kurzy... i wtedy będę mogła wysprzątać na błysk wszystko...
    A tak potem co robienie jej i mycie wszystkiego i dziecko.

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ