X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia gratuluje;-).
    Dziewczyny tyle ostatnio piszecie ze ledwo daje rade wszystko przeczytac.:-P Ja tez mam niedoczynnosc tarczycy i dodatkowo chorobe hashimoto euthyroxu biore tylko 75 bo po wiekszej dawce zle sie czuje i mam czestoskurcz.
    Apropo poloznej zadzwonilam do swojej ze szkoly rodzenia i powiedziala ze bedzie do nas przyjezdzac bo szkoda zebym musiala zrezygnowac po 2 zajeciach, wiec jestem zadowolona;-)
    Porozmawialam troche z mezem wczoraj o tym moim aktualnym trybie zycia ze jest mi ciezko nie wytrzymuje tego lezenia od tygodnia a co bedzie potem jak zostalo jeszcze 6 tyg conajmniej. Pomoglo mi to powiedzial ze rozumie ale musze to zrobic dla synka naszego Roberta. Przeprowadzka mam sie nie przejmowac bo on da rade. Mam tylko przejrzec swoje ciuchy i papiery ale na lezaco wszystko mi da do lozka i tyle moge zrobic:-P.
    Tak sobie mysle ze chyba naucze sie robic na drutach:-P z nudow

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę że kucki i nogi trzrba mieć rozchylone tak samo jak skacząc na piłce nogi maks rozchylone...

Ruciu Serdeczne Gratulacje :))) czekamy na relacje i zdjęcie
    Odpoczywajcie :*

My w nocy serduszkowanie, ale póki co cisza... czuję mokrość ake pytanie czy to wydzielina czy może sączące sie wody... pare raxy mpcne bóle brzucha ,ale bez rewelki

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia, tak jak mowi maz, zrobisz to dla Waszego synka ;) CZas szybko leci wiec niebawem juz bedziesz skakac kolo Robercika ;)
    Bedzie dobrze, a pomysl nauki robienia na drutach jest swietny ! Mnie kiedys babcia nauczyla, ale juz nie pamietam;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Lalita, mysle ze to wydzielina, w ostatnim czasie przed porodem mam jej mnostwo. Zastanawiam sie o co chodzi, bo nie mam zadnego grzyba ani nic w tym stylu ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 09:05

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robienie na drutach jest extra! Albo na szydelku :) babcia Mojego M takie cudenka robi piekne aniolki na choinke sniezynki obrusy ;) ja kiedys zrobilam serwetke :) i szal na drutach ;)

Rubi bole okresowe i nieregularne skurcze..nic wiecej..wszyscy czekamy jak na szpilkach :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede obserwować bo jak wydzieline miałam wczoraj to była taka gęstsza biało vezbarwna a to przeźroczyste i wodne kurcze może to rozpuszczone prostoglsndyny -hahahahaha
    P.s <głupek ze mnie>

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez tak mam podobno tak jest ze sie zwieksza ilosc wydzieliny

rubi67 lubi tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje na reszcie się coś ruszyło;):)

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Lalita ;) ja jestem uprzejma wiec moge Cie przepuscic w kolejce ;)

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tyle czekalam to poczekam jeszcze wiec tez przepuszcze Lalitke jakby co :P

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Rubi ja tez tak mam podobno tak jest ze sie zwieksza ilosc wydzieliny

Czyli objawy mamy takie same, no ciekawa jestem kiedy sie cos " ruszy". ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie Rubi ze nie jestem sama :) Ciekawe ktora z nas bedzie pierwsza :)

rubi67 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje kochane ja wam powiem że nie ma szsns nie będe przed wami ja chce żeby do 6 grudnia wyszedł :D jemu jest za dobrze tam już pow mężowi że to synuś mamusi i chce ją dla siebie hahah...
    Ja wsxysyko co robię to żeby tak ur w terminie a nie czekać jak wy bidne..
    Już Rucie przepuściłyśmy ;)

A może jak nie bd chciały obrazimy sie to dzieciaczki wyjdą same ;)))

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam mamie bilety wczoraj :)byly w miare tanie :) bedzie u nas na swieta :)fajnie :)
    Oh niewiem kiedy my sie z maluchem do Pl wybierzemy..stres zwiazany z rykiem malego w samolocie brrr i te spojrzenia hihi ludzi bezcenne. Dlatego mi to nigdy nie robilo problemu bo wyobrazam sobie jaki to stres dla rodzicow..rodzinka by chciala zebys my przylecieli na swieta ale nie bylo takiej opcji..nie bede leciec do Pl w srodku zimy z niemowlakiem biorac pod uwage ze mieszkamy z M w 2 innych miastach i w tamtym roku jezdzilismy jak glupi w ta i z powroten a dystans jest 180 km zeby wszystkim dogodzic.oj nigdy wiecej.

Lalita2710, Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, a gdzie kupiłaś tę herbatkę? Może w aptece będzie. Muszę dziś się tam wybrać i kupić coś na to swędzenie w okolicahc intymnych. We wtorek bedę u gina to juz mu powiem, żeby coś przepisał profilaktycznie, ale póki co swędzi niemiłosiernie i muszę coś bez recepty zakupić jednak.
    Myślałam nad kremem Clotrimazolum i jakieś globulki dopochwowe bez recepty kiedyś pisałyście ale zapomniałam nazwy, Lactovaginal???

Właśnie wyczytałam, że Clotrimazolum nie stosuje się jednocześnie z Lactovaginalem bo zwlaczają wzajemnie swoje właściwości. To czytam dalej co tu zkaupić:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 09:42

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Kupilam mamie bilety wczoraj :)byly w miare tanie :) bedzie u nas na swieta :)fajnie :)
    Oh niewiem kiedy my sie z maluchem do Pl wybierzemy..stres zwiazany z rykiem malego w samolocie brrr i te spojrzenia hihi ludzi bezcenne. Dlatego mi to nigdy nie robilo problemu bo wyobrazam sobie jaki to stres dla rodzicow..rodzinka by chciala zebys my przylecieli na swieta ale nie bylo takiej opcji..nie bede leciec do Pl w srodku zimy z niemowlakiem biorac pod uwage ze mieszkamy z M w 2 innych miastach i w tamtym roku jezdzilismy jak glupi w ta i z powroten a dystans jest 180 km zeby wszystkim dogodzic.oj nigdy wiecej.

Super, że się udało z tymi bieltami po taniości :))) Właśnie szwagierka miała przylecieć na 2 śluby rodzeństwa M w grudniu na święta ale ich jest 4 i póki co koszt takiej wyprawy w tym świątecznym czasie wyniósłby ich ok 8 tyś zł. hehe także szkoda tyle kasy wydać moim zdaniem.

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam za 400zl w obie strony ryainair :)moga byc miejsca stojace haha od 15grudnia-8 stycznia.bywalo ze placilismy za bilety po 2500 tys..bo wlasnie slub albo inne uroczystosci w sezonie..
    Jest ok jak mozesz sobie wybrac termin wtedy szukasz najtanszej opcji a nie kiedy jestes zmuszona terminem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 09:45

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, oni akurat przed samym 20 grudnia mieli przylecieć bo wtedy jest pierwsze wesele. Ale sama pukałam się w głowę, żeby specjalnie przylatywać 4-os rodziną i płacić tyle kasy, a to 10tyś niespełna wolałabm przeznacyzć na coś innego niż bilety:P A swoją drogą brat M też planując na chybcika wesele, nie pomyślał o tym, ze ja wtedy rodzę, albo, że siostra z rodziną musiałaby specjalnie przylecieć z Iralndii w okresie świątecznym proste i logiczne, ze bilety są mega drogie.

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, z teg co slyszalam to powinno sie unikac Clotrimazolum w ciazy, nie wiem czemu. Kup sobie Lactovaginal, one i tak przed porodem powinny byc wkladane co druga noc zeby poprawic cos tam w pochwie :P

Lilka, nie dziwiwe sie ze nie chcesz do Pl z noworodkiem, taka wyprawa to nie lada wyzwanie, rodzinka poczekaa, na wiosne przylecicie ;)

Ana27, Lilka lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana a globulki z propolisem?

Ana27 lubi tę wiadomość

‹‹ 811 812 813 814 815 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ