X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam Ci tylko napisac ze to nie jest takie straszne :) nigdy niemialam problemow z tarczyca wczesniej i nagle zachorowalam.na mnie 25 w ogole nie dzialalo :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • vivien Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Rucia Ty mnie nie denerwuj!:) hihi
    Moze Twoje fluidy podzialaja na nas :)
    Trzymam kciuki!!!

Lilka hihihi ja tez przepuscilam kilka dziewczyn bedac juz na podium :P
    Ale zobaczysz synek ci to wynagrodzi ;) ;)

Rucia trzymam kciuki za szybki porod ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 03:51

Lilka, Lalita2710 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o 1:52 przyszedł na świat przez cc mój syn Leon. Waga 3180 długość 58 cm. 10 pkt.

plemniczka, szczessciara, Ana27, michaela, Lula_w, ;oniqa, Lilka, rubi67, MamaMadzia, kaaasiaczek_, Matylda36, asienka28, vivien, Nina, aiwlys, juicca, KaRa, marzycielka29, Selena, Tinka85, blueberry, Perełka, Ancia77 lubią tę wiadomość

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia wrote:
    o 1:52 przyszedł na świat przez cc mój syn Leon. Waga 3180 długość 58 cm. 10 pkt.
    Hura! witamy Leonka :)
    Rucia jestes mega! powiedzialas ze urodzisz po wczorajszym seksie i tak sie stalo :) musisz zdradzic te pikantne sekrety na przyspieszenie akcji ;)
    I jaki dlugi twój syneczek :) Gratuluje!

Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja tez mam niedoczynnosc tarczycy, wyszlo to dopiero po pierwszym poronieniu, niestety trafilam wtedy na niekompetentnego endokrynologa ktory przypisal mi za małą dawke leku i drugą ciąże tez stracilam... podobno przez tarczyce i za małą dawke leku. Tą ciąże od początku mam na wiekszej dawce Euthyroxu, co miesiąc robie badania i w zasadzie co miesiąc mialam zwiekszaną dawke leku bo tak zapotrzebowanie wzrastalo. Teraz biore Euthyrox N75 - 6 razy w tygodniu i Euthyrox 100 raz w tygodniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 05:46

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia gratulacje ;)

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rucia GRATULACJE!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jz rozumiem o czym pisałyście - nocne 7 poty - mi gorąco a maz marznie - cyrk, ja wietrze on odkreca kaloryfery, potem dociera do mnie realna temperatura - to jednak nie mamy tropików w sypialni??? i chowam się pod kołdrę hehe- tzn teraz jak już sie zorienrowałam ze to mi sie termostat popsuł wewnętrzny nie szaleje ztym wietrzeniem,

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruciu wielkie gratulacje :)))))) duzy chlopak, będzie piłkarz jak nic :)) odpoczywajcie :) i tez czekam na info odnośnie tego, co zrobić aby urodzić w 38 tc :))))))

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, mam to samo :) dokładnie cyrk:) wcześniej zwijałam się w kłębej i zabirałam kołdre M, a teraz błagam go w nocy o uchylenie okna bo mam wrażenie, że się duszę...a kaloryfery jeszcze długo będą u nas pozakręcane :)

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ciekawe kiedy urodzimy, bo terminy mamy podobnr, no i jak? mi sie jeszcze nie spieszy bo nie zdazyła wszystkich badan zrobic i przygotowac wszystkiego te 2-3 tygosnie byłyby idealne, Tobie sie juz spieszy... no ciekawae ciekawe - herbatke z lisci malin juz pijesz?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zapomniałam kupic, to chyba w jakims zielarskim sklepie? Przydaloby sie bo wczoraj pierwszy raz od dawien dawna nie mialam zadnego skurczu ...jeszcze mnie przegonisz z tym porodem michaela :p ja mam termin na 13 tego

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no nie wiem,chociaz zycie lubi byc przewrotne, u mnie tez skurcze ucichły...ta herbatka to na zmiękczenie szyjki podobno?, kupiłam - tania bardzo, ale jeszcze boje sie pic, bo szyjka podobno juz zaczyna mieknac samaa siebie a ja musze badania zdazyc zrobić :D ale chyba sie przemogw q końcu to nie działa od pierwszej filizanki;)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nom najmniejsza :) spokojnie tarczyca czasem wariuje ja biore 75 ;p niedoczynnosc mam od lat.ale jest pod kontrola.przed ciaza bralam 50..gdy sie dowiedzialam bylam przerazona ze przytyje itd..bede miala wszystkie skutki uboczne i nie zajde e ciaze..na szczescie wszystko jest dobrze :) sprawdzaj tarczyce regularnie..u bas bylo tak ze dowiedzialam sie o tym chorobsku zaraz na poczatku chorobska tsh mialam 3 w normie ale troche za wysokie na zajscie w ciaze i w ciagu miesiaca uroslo do 9 :( ale szybko spadlo po lekach :)
    Kochana ja biore w poniedziałki, środy i soboty 100 Wuthyroxu, a w pozostałe dni 50

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Rucia serdeczne gratulacje, witamy Leosia :)

ja o 9:10 jade z moim M na tą szkołe taty co wygrałam kiedyś na warsztatach, organizowana jest w spitalu na Leszczyńskiego, w ramach tego mają zrobic mi USG za darmo i zobacze sobie porodówke i jakieś szkolenia też mają być, szkoda siedzieć w domu trwa to dzisiaj 5 godzin i jutro tak samo obym dała rade :)

Zycze wszystkim udanej i spokojnej soboty, ja pewnie zawitam na forum dopiero wieczorkiem bo pewnie póxniej jakies zakupki :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucia Gratulacje ;)
    Widze ze nie tylko ja mam niedoczynnosc.Najwazniejsze to.trafic na dobrego lekarza.ja mam w Pl endokrynologa na szczescie tutaj moj gin tez jest endokrynologiem.
    Ja sie poce od tygodni jakas masakra.musze wstawac brac prysznic i sie przebierac bo sie ze mnie doslownie leje i cala jestem mokra.

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek ;)

Rucia, gratulacje !!!!!! ;) Super wiadomosc z samego rana...

U nas narazie spokoj, mala sie nie wybiera na swiat.
    Zaraz bede sprzatac, ale juz nie z nadzieja, ze sie cos ruszy...;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak w koncu myc te podlogi, na kucaka czy na kolanach, bo rozne opinie slysze :P ???
    Moze jednak teraz sie uda :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mylam na kolanach i w kucki z tym ze w kucki bylo mi bardzo niewygodnie.
    Ja juz porzucilam wszelka nadzieje ze to dziala..
    Poskacze na pilce bo.lubie ;)
    Zaczelam sie tez niecierpliwic mam.nadzieje ze mu tam dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2013, 08:58

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja tylko na kolanach, tak jeszcze nie probowalam, ale za chwile to zrobie :P
    Jak u Ciebie Lilka ? masz juz skurcze? Dzieje sie cos ?

Lilka lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ