X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak tak Irlandczycy, jakoś tak mi się i tak z Anglikami kojarzą:P

No cóż, z ciążą zagrożoną pewnie można mieć jakiegoś stresa będąc pod tamtejszą opieką, ale w takiej zdrowej i już dochodznej jak u Ciebie nie ma co się bać, tylko czekać na poród. I opieka podczas porodu tak jak piszesz jest tam na wysokim poziomie także tylko pozazdrościć:))))

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jesli masz problem z ciaza nie jest kolorowo.teraz juz jest wszystko super..w 5 miesiacu mialam krwawienie i mocne bole brzucha bylo to zwiazane z lozyskiem..i uslyszalam od lekarza ze nic nie moga zrobic ze moge poronic ze to normalne i ze nie daja zadnych lekow.takze tak jesli jest ok to super jesli sa jakies problemy to masz przerabane :) biorac pod uwagenawet to ze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 00:05

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta jest w 12 tyg ciazy..jesli poronisz to luz.selekcja naturalna.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze moj materac gryka kokos smierdzi..lezy obok w lozeczku i dziwnie pachnie..

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam właśnie jak pisałaś wtedy o tym łożysku (swoją drogą, ale to zleciało!!!) W PL na to pewnie daliby Duphaston, zwolnienie i nakaz lezenia.
    Ostatnio będąc na KTG była przede mną kobietka, miszkająca na stałe w Anglii, mąż Anglik. Położna zapytała to co ona tu robi w PL? a ona na to, że 7 lat starali się o dziecko, dlatego przylatuje tu na wiizyty i rodzić. Chyba jej sie nie dziwię.

Ale nie ma co gdybać nad tymi 'ichniejszmi' realiami:P Na szczęście u nas wszystko w porządeczku, przeszłyśmy najgorsze chwile, przed nami tylko poród i doczekamy się w końcu dziecii:))))))

A z tym materacem to pewnie hormony i inaczej zapachy odbierasz:P:P
    Lecę spać kochana, do jutra, będę trzymać kciuki za wizytę!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 00:14

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen ! :) probuje zasnac ale M mi chrapie za uchem a juz nie moge go szturchac bo ostatnio go prawie z lozka zrzucilam i nie byl zadowolony ;)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha a mój już się przebudził i mówi, że mu klikam za głośno heeeeeheh niech się przyzwyczaja do bezsennych nnocy;p

Lilka lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie ostatnio pytal czy moze jakis etat maja dla mnie na forum bo ciagle klikam i klikam ;) Dobrej nocy ;) do jutra ;)

Ana27, rubi67 lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kochane dzis caly dzien w biegu o ile tak to mozna nazwac;-) hehe,nawet po Ikei prseszlam,ale mega wolnooo,teraz Was nadrobilam w lozku z tel,troche zaczynam panikowac,bo w nowym domku da sie zyc,ale jeszcze posprzstac znow trzeba,cale szczescie moja mama przyjezdza z odsiecza za tydzien i zostanie z nami pewnie juz do swiat,bo mieszka prawie 400 km od nas,ja akurat ciesze sie,ze bedzie z nami i pomoze;-) a tak to wszystko mnie przytlacza,chcialabym juz miec pieknie gotowe,a tu ciagle cos...ale mysle,ze 2 tyg i bedzie dobrze,moge wtedy rodzic i wracac ze szoitala;-)
    p.s. piekne zdjecia brzuszkow,ale i tak moj chyba bije rekordy,bo w pasie mam 115 cm!!!

Dobrej nocki,kto ma sie rozpakowac,niech to uczyni;-)

Ana27 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja z mężem jesteśmy tacy wariaci, że siedzimy po nocach? :D On pracuje na 10 i wraca czasem koło 20-tej więc siedzimy sobie codziennie do 2-3 w nocy hehe, kiedyś trzeba razem pobyć :) Pewnie nasz synek też będzie nocny marek przez to :) Chociaż jak ja pracowałam to wstawałam o 5:50 więc spatku się chodziło wcześniutko :)

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja wizytę miałam 14 listopada... pow mi że mam zrobić kontrolne bad moczu ale mi się nie śpieszy :p i pokazać po 39 tyg jakbym sie źle czuła albo skurczów nie było itd.

Ale ja sie nie pokaże bo wtedy zostwwi mnie u siebie w szpitalu a ja tam być nie kcem :p

Mąż do pracy ,a ja oczywiście usnąć nie potrafie... i like this...

W ogóle jestem jakaś dziwna bo budzę się chce mi sie siku ide załatwiam się i sutomatycznie robi mi się twardy brzuch i boli okresowo kłade się chwile leże i przechodzi...

Co raz częściej myśle o znieczuleniu jakk zaczyna mnie boleć a jak nie boli wzbraniam się od niego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 04:27

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny no i zima zawitała pomalutku ale jednak zimno,wieje, śnieg delikatnie daje się we znaki super uwielbiam taką aurę za oknem :)

Widzę że u dziewczyn nic się nie zmieniło więc trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oby się coś u was zadziało :).

Wyprawiłam moich chłopków jednego do szkoły drugiego do pracy a ja w szlafroczku wskakuje jeszcze na pare minutek do łóżka :)

Ana27 lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki :)
    ja własnie wstałam, zjadłam pól paczki wafelków kakaowych i ide sie zaraz zbierac bo dzis poniedziałek czyli dzień dostaw w second-hendach, i chociaz pizdzi tam jak nie wiem to nie odpusszcze bo to byc moze moje ostatnie podrygi potem prszy dziecku juz nie bedzie czasu :P

magdziunia111123, Ana27, Lalita2710, marzycielka29, ;oniqa lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielka snieg sypie u Ciebie juz? zazdroszcze chetnie bym sobie poogladala jak pruszy;-). Dziewczyny wy sie bierzcie do roboty i rodzic mi tu i teraz. Jak tak bedziecie czekac to sie zle wydarzy i ja jeszcze was wyprzedze a tego chyba zadna nie chce

Ana27 lubi tę wiadomość

jd7r1di.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak juz wstalam z lozka to spojrzalam za okno a u nas bialo:-P

jd7r1di.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie za oknem reszti śniegu na dachach, ale jak mąż wychodził do pracy to lekko pruszył wiec widziałam pierwszy padający w tym roku śnieg :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko, tyś to jest udana, zazdroszczę tych wypraw do lumpexow ale po porodzie juz sobie obiecalam ze zaczne chodzić :)

Lalita mam tak samo w nocy, wstaje zawsze o 1:30, 4.30 i 7:30 do wc, zawsze tak się budze a jak wracam mam takie skurcze na samym dole ale zaraz przechodza i ide spac dalej:p
    A z tymi wizytami to widze, ze ja chodze tylko jak głupia co 2tyg no ale dobrze, że to już koncówka bo bym zbankrutowała chyba heh

Marzycielko u nas ponoć tez śnieg troche zaczyna sypać, nie wiem bo jeszcze leże ale M mi napisał smska jak wyjezdżał do pracy:p
    Wstalam, sorawdzilam, faktucznie resztki sniegu na dachach pozostalo, ale i tak super w koncu cos dziać się zaczyna i z zimą:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 08:55

marzycielka29 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, tu teź za oknem śnieg! u mnie przeznoc jakies skurcze ale niebolesne, na liczniku 17 dni do porodu, musze wreszcie ten gbs zrobic, n i moze przy okazji jakies zakupy a na razie dobudzic sie i chwile popracowac

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, ale naskrobalyscie ... Jakos dalam rade nadrobic, a teraz ide sie szykowac do lekarza. Milego dnia zycze ;)

PS u mnie sniegu nie ma, moze Laura wlasnie czeka na sniezek :P

Lalita2710, marzycielka29, Ana27, Lilka lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana co do bóli one przechodzą (nie liczę z zegarkiem) ale trwają chyba z 2-3minuty...
    W ogóle chyba zaczęłam ostatni już w ciąży napad wilczego głodu.
    O 4 jak mąż idzie do pracy muszę coś zjeść ,bo (ogólnie ani nie zasnę) ,a o 8.30 obudziłam się głodna jak wilk...

Hihi Mi Michela do terminu wedł OM 15 dni ,a według USG 11 dni huhuhu...

Tak prószył cudownie śnieg... nad ranem ,ale teraz tylko na dachach pozostał ,byłam z psem... wszędzie mi było ciepło oprócz twarzy....
    Ludzie się trzęśli z zimna gorzej niż moja szonka:P hahah

Welurka udanych łowów ,ja też pójdę do secend-handu ale popołudniu jak m wróci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 09:22

Ana27, welurka lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 826 827 828 829 830 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ