X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina wrote:
    p.s. piekne zdjecia brzuszkow,ale i tak moj chyba bije rekordy,bo w pasie mam 115 cm!!!

I tu się mylisz Kochana, bo u mnie aż 123 cm!!!

Nina lubi tę wiadomość

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doberek :)

we wrocławiu bezchmurne niebo i słoneczko :/ mógłby popadać ten śnieg :D

asienka28 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ana co do bóli one przechodzą (nie liczę z zegarkiem) ale trwają chyba z 2-3minuty...
    W ogóle chyba zaczęłam ostatni już w ciąży napad wilczego głodu.
    O 4 jak mąż idzie do pracy muszę coś zjeść ,bo (ogólnie ani nie zasnę) ,a o 8.30 obudziłam się głodna jak wilk...

Hihi Mi Michela do terminu wedł OM 15 dni ,a według USG 11 dni huhuhu...

Tak prószył cudownie śnieg... nad ranem ,ale teraz tylko na dachach pozostał ,byłam z psem... wszędzie mi było ciepło oprócz twarzy....
    Ludzie się trzęśli z zimna gorzej niż moja szonka:P hahah

Welurka udanych łowów ,ja też pójdę do secend-handu ale popołudniu jak m wróci.

Lalita według mnie to Ty niedługo urodzisz skoro t bóle i głód juz się zaczęły:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D hah Michela a co ma mój super extra głód do tego... czy ja o czymś nie wiem że głód ma wpływ na oznaki porodu powiedź powiedź co w trawie piszczy

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez sloneczko i ladnie jest ale snieg sie trzyma;-).
    Moja sunia wskoczyla do lozka sie poprzytulac polozyla glowe na moim brzuchu i sie bawi wlasnie z malym;-) tak ja kopnal ze byla w szoku patrzy na ten brzuch i tylko lapami go traca a maly prosto w ta lape kopie;-) moj maz sie smieje ze tatuska jeszcze nie kopnal nigdy a z psem zabawy;-) ale sunia jest w takim szoku ze ten brzuch sie rusza nie potrafi oderwac wzroku;-). Ale ja sie dzis tak dobrze czuje zero twardnien super samopoczucie moze sprobuje sie dzisiaj troche podniesc pojde z mezem zamowic pralke 20 m do sklepu mamy to nie jest zle a potem spowrotem do lozeczka

Lalita2710, Lilka lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    marzycielka snieg sypie u Ciebie juz? zazdroszcze chetnie bym sobie poogladala jak pruszy;-). Dziewczyny wy sie bierzcie do roboty i rodzic mi tu i teraz. Jak tak bedziecie czekac to sie zle wydarzy i ja jeszcze was wyprzedze a tego chyba zadna nie chce

Tak kochana bardzo delikatnie ale jednak już powoli tworzy się na drodze biała kołderka super :) tylko kurcze coś słonko wychodzi więc pewnie później będzie topnieć :(.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dam rady idę na drzemkę kochane...

U mnie też słońce wychodzi...

Czekamy na info dziś od Rubi i Lilki ;)) ( po wizytach ;) )

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png

Wysłany: 25 listopada 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkich snów Lalita :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    :D hah Michela a co ma mój super extra głód do tego... czy ja o czymś nie wiem że głód ma wpływ na oznaki porodu powiedź powiedź co w trawie piszczy
    na SR mówili nam ze wilczy głod to oznaka zblizajacego sie ielkimi krokami porodu, trzea miec w końcu siły sporo. Spij dobrze.

Ana27, Lilka lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z tym wilczym apetytem u mnie przed porodem się sprawdziło jadłam jak najęta pare dni przed porodem było to dla mnie bezsensu po tu się oczyszczałam miałam biegunkę a za chwilkę stałam przy lodówce i jadłam od nowa tak też wyglądał dzień mojego porodu do południa jadłam dużo :) a popołudniu rozkręciły się skurcze dość bolesne i o 18 byłam już w szpitalu z rozwarciem 4 cm więc mój apetyt był dla mnie oznaką :)ciekawa jestem jak będzie teraz czy będę rodzić w nocy czy w dzień bo nocny poród już mam zaliczony :).

michaela, Ana27, Lalita2710 lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na marginesie od 5 grudnia poprosiłam o przyjazd mojego tatę bo w razie czego syn w szkole mąż w pracy a ja sama w domku więc chociaż opieka dla syna będzie zapewniona że go zaprowadzi do szkoły odbierze i nakarmi wiecie jak to jest a mąż w razie czego da radę w 20 minut przyjechać z pracy. Powiem wam że ta sytuacja spędza mi sen z powiek jak to będzie i chyba bardziej denerwuję się tą całą organizacją ale myślę że już jak tata będzie u nas to będę spokojniejsza :) dobrze że jest już na emeryturze i zawsze mogę na niego liczyć.

Ana27, Lalita2710, rubi67 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co a ja się zastanawiam co mi też odbiło, bo od tygodnia mam jazdę na zapachy piwniczno-garażowe, warzyw z piwniczki - tej wilgotnej ziemi typowy zapach starego garażu, past do butów - mogłabym stać i wąchać ją godzinami, w olejkach eterycznych najbardziej podoba mi się zapach tych substancji łączących a nie roślinnych... no sama sobie daje po łapach że to nie dobry pomysł, i żeby nie przebywać w takich miejscach dłużej niż kilka minut które zajmuje znalezienie czegoś, no i zeby z takimi substancjami za wiele do czynienia nie miec... zastanawiam sie gdzie tu sławetny instynkt...

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    na SR mówili nam ze wilczy głod to oznaka zblizajacego sie ielkimi krokami porodu, trzea miec w końcu siły sporo. Spij dobrze.
    Poważnie???? haha ja tam mam od paru dni:D:D:D Dziś o 4:30 jak wstawałam do WC to już mnie żołądek bolał! Ale myślę, że nie bedę jeść o tej porxe, bez jaj:P Ale rano jak M wstawał do rpacy i usłyszał burczenie w brzuchu zrobił sniadanko żonie do łóżka:P No i co, zjadłam w 2 minuty i dalej byłam głodna! hehehehe W brzuchu mi burczy praktycznie cały czas:P

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam to samo jak wracam w nocy z kibelka to mnie przez moment boli podbrzusze i to tak dosyć mocno ale wydaje mi się, że trwa yo dłużej niż u Ciebie Lalita. Nie patrze na zegarek ale obstawiam więcej niż 5 minut o.O

Ana ja chodzę całą ciążę co 2 tygodnie do lekarki. Tylko jak była ns urlopie to miałam dłuższą przerwę. Dobrze że ns nfz hehe

U nas też zspowiadali śnieg a nic nie padało. Od rana piękne słońce świeci ;) Dobrze bo dopiero na jutro mamy umówioną wymianę opon

zfxga33.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela, nie wiem ale to pewnie musza być hormony:) Jednych odrzuca zapach papierosów, ryb, jajek, drudzy uwielbiają zapach past do butów:P

Blueberry to masz szczęście, ze masz lekarkę na NFZ, która Cię umawia co 2 tyg, nie sądziłam, ze są tacy lekarze:P Super! ja niestety bule stówkę co 2 tyg (wcześniej co 3);/

zsxuot7.png

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też płacę 100 zł co prawda chodzę co 4 tyg ale teraz to już pewnie się zmieni bo wizytę mam 4 grudnia i będzie to 37 tydzień więc potem pewnie będzie już bardzo często i trochę da po kieszeni na koniec .

• michaela Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzycielko niekoniecznie, moja lekarka mówi że kolejną wizyte mam mieć ostatniego dnia listopada, i to by było na tyle z wizyt prywatnych, póżniej chyba już tylko KTG

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    choć z reguły tak jest, ze pod koniec ciąży wizzyty są częstsze, u mnie po 30 tyg już co 2 tyg mnie umawiał, teraz jak jutro pojde to ciekawe czy będzie kzał przyjsć po tygodniu czyli ww 39tc czy po 2 tyg czyli w terminie:P jak będzie tak będzie, już ta stówka w te cz wewte mnie nie zbawi, a przynjamniej zobaczę na USG dziecko i będę spokojniesza:P a ktg mam dopiero za 2 tyg.

zsxuot7.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w nocy też byłam wybitnie głodna pomimo że przed snem zjadłam kanapke i kawałek ciasta. Teraz też mnie ssie straszliwie. Idę coś zjeść :D Aaa i Błażej pół nocy buszował w brzuchu. Jeszcze takich wygibsów to nigdy nie robił :)

Ana to ze względu na poronienia te wizyty. Ona bardzo się mną opiekowała. Faszerowała mnie lekami ale czuję że tylko dzięki niej jestem w tej ciąży :) Najlepsze jest to że pacjentki jej nie znoszą bo ma ciężki charakter. Ponoć potrafi krzyczeć na swoje pacjentki i bywa bardzo wredna. A mnie wita zawsze z uśmiechem na ustach :)

co do prywatnych wizyt to zależy też od lekarza. Moja koleżanka chodziła 3 tygodnie przed porodem co tydzień i też za każdą wizytę stówka.

Ana27 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

JAk wczoeraj byłam na tym dodatkowym USg gin stwierdził żę łozysko mam młode nie wiem co to znaczy ale powiedział że bardzo dobrze :)

Welurko zazdroszcze zakupów sama chetnie bym poszła u mojej mamy w mieście w poniedziałki w jednym ze sklepów szystko jest za 1 zł i ludzie chcą sie pozabijac masakra jakaś :)

U mnie też pierwsze oznaki zimy za oknem :) strasznie wieje i jest nieprzyjemnie na dworze, przez ten wiatr to mnie głowa boli...

Moja niunia też dzisiaj w nocy dawała popis pierwszy raz tak mocno kopała aż było czuć gdzie daje rączke a gdzie pupe, super uczucie :)

co do wizyt to ja też chodze na NFZ i też mam co 2-3 tyg w sumie to od początku ciąży u mojego gina byłam już 11 razy bo tyle wpisów mam w karcie ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 11:06

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ