III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka Kobietki
My nadal w dwupaku :)jakby mnie ktos szukal jestem pod ciepla koldra
Wlasnie sie budzimy do swiata
Bola mnie moje stare kosci moze na zmiane pogody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 11:19
rubi67 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
michaela wrote:marzycielko niekoniecznie, moja lekarka mówi że kolejną wizyte mam mieć ostatniego dnia listopada, i to by było na tyle z wizyt prywatnych, póżniej chyba już tylko KTG
NO sama jestem ciekawa co powie jak to dalej będzie wyglądać i co z KTG w pierwszej ciąży ktg dopiero miałam w terminie porodu a w sumie urodziłam 2 dni po terminie. -
Marzycielka To Twoje drugie dzieciatko?
A na ile przed porodem zaczelas sie oczyszczac? U mnie to trwa juz kilka dni ale cos nic sie nie rozkreca..ja mam wilczy apetyt na zmiane z brakiem apetytu co tez nibu jest oznaka zblizajacego sie poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 11:30
-
blueberry wrote:Ja też mam to samo jak wracam w nocy z kibelka to mnie przez moment boli podbrzusze i to tak dosyć mocno ale wydaje mi się, że trwa yo dłużej niż u Ciebie Lalita. Nie patrze na zegarek ale obstawiam więcej niż 5 minut
Ana ja chodzę całą ciążę co 2 tygodnie do lekarki. Tylko jak była ns urlopie to miałam dłuższą przerwę. Dobrze że ns nfz hehe
U nas też zapowiadali śnieg a nic nie padało. Od rana piękne słońce świeciDobrze bo dopiero na jutro mamy umówioną wymianę opon
Właśnie pisałam wam że idę na drzemkę (oczywiście wc -> i idąc do łóżka) od razu włączyłam stopper ile trwa ten ból trwał 3,50 min... ale są różne czasy...bo mówią że te przepowiadające to do 1 min trwają i powinny puścić a moje są ponad 2 minut
-
Hej ciężarówki! ja w nocy spać nie mogę, a potem ciężko wstać, dziś otworzyłam oczy o 10, w nocy wstawałam raz siku( nie zwiększa mi się częstotliwość)
boli mnie głowa, nogi nadal opuchnięte, po nocy trochę lepiej wyglądają, ale szału nie ma, jestem ostatnio tak zmęczona jak stara babcia:(
Ja mam wizytę w środę, tez teraz chodzę co 2 tyg i mam wtedy ktg, trzymam kciuki za wasze wizyty dziś i jutro:-)
Dzis nigdzie nie wychodzę, zaczynam pakować torbę do szpitala, niby wszystko gotowe, tylko poupychać to, echAna27, rubi67, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
Nina dobrze ze mi przypomnialas o torbie musze ja przepakowac i dopakowac kilka rzeczy bo jakbym miala dzis zostac w szpitalu w co watpie to M musialby mi je przywiezc
Ostatnio mnie zaciagnal do sypialni i robil filmik co gdzie mamy dla mlodego..taaa to..nie to co mysliciePerełka lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Z tego co pamiętam ze SR to położn mówiąc o tym odpowiednim przpeonowym oddychaniu zaznacyzła, ze taki skurcz - już ten podczas porodu - trwa minutę, a przy odpowiednim oddeychaniu pół minuty.
Tak to prawda im dokładnie intensywniej oddychasz przeponowo (pod koniec skurczu powinnien to być szybkie wdechy wydechy żeby dotlenić mięśnie przed następnym skurczem) wówczas... Ponoć wtedy następne skurcze mogą być mniej bolsene trochę. -
Lilka, pewnie dopakouj się bo nigdy nie wiadomo co przyniosą najbliższe godziny:))) Ja musze jeszcze wyparzyć laktator w raziie W jakby był potrzebny w szpitalu. I te ręczniki papierowe do 'podcierania' oklic intywmnych faktycznie higieniczniej niż pewnie zwykłym ręcznikiem;P
A zapomniałam o tym, spoglądając na bloga Welurki wkleiła zdjęcia ze spakowaną torbą i rzuciło mi się w oczy:P
Nie wiem czy widziiałyście w Pielęgnacji maluszka... jaką Vivien cudna karuzele zrobiła, też taką zrobięTylko muszę patent na przymocowanie jej jakis wymyslic, do sufitu nie chce żeby m wisiał taki długi sznurek:P Troochę mi tez szkoda łóżeczka żeby przymocowywać coś do niego bo może się zedrzeć farba? Ale obok mam przewijak więc do niego chyba jakąś kontrukcję wymyślę.
http://wronek.pl/czarno-biala-karuzela/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 11:45
Lalita2710, Nina, welurka, michaela lubią tę wiadomość
-
Z tym laktatorem to dlatego chciałam go mieć już wcześniej, bo przy CC różnie bywa, może nie być na początku pokarmu, wtedy pobudzić można laktację od razu jeszcze laktatorem. Moja koleżanka po cc tak własnie miała, ze pokarmu nie miała, nie użyła laktatora, nie przystawiała za często Małego bo ją brodawki bolały i pokarm prktycznie zanikł.
-
Moja szwagierka miala cc i nie uzywala laktatora w ogole i niemiala problemow z pokarmem.odciagala recznie na poczatku
moze byc roznie to fakt..moze sie przydac
Niewiem jak to jest tutaj po cc ale po naturalnym nie wolno uzywac przez 3 dni Stokrotka musiala odciagav recznie i karmic Antosia przez strzykawke na poczatku jak niechcial ssac.https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
taaa więc ja wam przekazuję że on jeszcze gotowy nie jest ,powiedział mi dziś że na dworze jest tak zimno że on ma to w dupie że jeszcze trochę w brzuchu chcę przezimować
Czy wasze pociechy zrobiły się bardziej ruchliwe?
Bo mój niby nie ma miejsca ,ale tak szaleje że zaraz skórę mi zedrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2013, 12:01
Ana27, Lilka lubią tę wiadomość
-
Witam poniedziałkowo
Nie było mnie tu cały week i teraz mam sporo do nadrobienia
U mnie wczoraj wieczorem zaczął padać śnieg i dziś nawet trochę się utrzymało
Ja na wizyty od początku chodzę co 3 tygodnie, ostatnio myślałam, że lekarz zwiększy na co dwa ale zostało narazie bez zmian. Najbliższą mam w piątek. Ciekawa jestem co u mojej małej wiercipięty... Mówię Wam nieźle mi daje popalićTo moja pierwsza ciąża więc jak się nasłuchałam innych to myślałam, że aktywność spada im dziecko większe, a moja ciągle się wierci i rozpycha. Nawet nie muszę liczyć ruchów. Nie zawsze jest to przyjemne, często mnie boli jak wypycha stopy i kolana, normalnie jakby chciała wyjść przez skórę. Też sprawia Wam to ból?
Ciekawa jestem ile już waży...