X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hhehe Michaela, ale numer kocur Ci wywinął:P No tak, wyprać trzeba, bo chyba nawet nie tyle bakterie jak zapach kociego moczu jest bardzo intensywny.. Powodzenia!

A morfologie zrobisz jutro, jasne, jak pobiora krew rano to ja mam wynik w necie już pzed południem, więc długo nie trzeba czekać:)

michaela lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ledwo was nadrobiłam :) udało się!!!

LILKA gratulacje synuś słodziak i te usteczka super:)Duzo zdrówka dla was :)

Ja kochane w nocy z poniedziałku na wtorek myślałam że się przekręcę rozłożyła nas z mężem jelitówka myslałam ze padnę wymioty i biegunka wymęczyły nas na maxa. Nawet nie miałam siły laptopa odpalać trochę czytałam co u was na tel ale to nie to samo.
    Dziś na szczęście już lepiej ale nadal leże plackiem i nabieram sił powoli.

Lalita no ty już do porodu zbliżasz się jak burza :)

Lilka lubi tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka świetny ten Twój maluszek <3

Ana ja w poniedziałek się przejdę na morfologię i mocz, bo dostałam skierowanie. Co do moczu moja gin powiedziała, żeby się podmyć i mocz przepuszczać przez jakiś "materiał" powiedziała, że nawet może być przez płatki do przemywania oczu :) no i wiadomo środkowy strumień.
    Co do tabletek też biorę i podobno tabletki dopochwowe nie fałszują wyników :)

Ana27 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy a jaki wzięłaś xa ten nowy z tymi nowymi kolorkami ? ;))

Lilka twój synuś jest słodziak jeszcze raz Gratulacje :))

Welurko nie martw się ani gbs ani że córcia duża, wiesz jakie teraz te usg i jakie granice błędu. Tak na prwdę na sam koniec cieżko ocenić ile dziecko ma..

Ja w nocy miałam takie bóle i twardnienie brzucha że tylko starałam się oddychać ... nie wiem dziewczyny czy aż taki twardy brzuch jest normalny...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 08:58

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zejdzie z listy to zaczynamy kolejkę 19 grudniówek! :D
    Szykujcie się Lalita2710, blueberry, Ana27, michaela, Welurka, Nina, marzycielka29, MamaMadzia :D

Lalita2710, michaela, MamaMadzia, marzycielka29, Nina, Ana27, blueberry lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaela moze kocur jest zazdrosny i robi takie numery?to teraz masz dodatkowe zadanie,ale jak mowisz teraz nowe pakowanie i spe brakow;-)
    Ana Pimafucin nie powinien zaklocic wynikow,co ma wyjsc, to wyjdzie,oby nie bialko...

Marzycielko wspolczuje takich atrakcji jelitowych,wracaj szybko do zdrowia!

A ja iczywiscie nie moglam zasnac do 2...a teraz wstalam z bolem glowy:(

marzycielka29, Ana27, michaela lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc kochane :*
    Lilka mały jest przekochany :)

co do mojego ciśnienia to juz od kilku wizyt było troszke podwyższone w sensie około 130/90 a wczoraj wyszło 140/100 i lekarka się przeraziła, chciała mnie do szpitala brać, ale mówie jej ze troche się tym gbs zestresowałam zeby odczekac chwilę, pod koniec wizyty miałam 135/90 wiec kazała mi jechac do domu na spokojnie w domu zmierzyc i zadzwonic, w domu znowu wyszło 130/90 wiec kazała dzis zmierzyc 3 razy w ciagu dnia wieczorem mam zadzwonic i wtedy mi powie co dalej. Stresuje mnie to , bo z ciśnieniem w ciązy nie ma żartów, ale z drugiej strony nie chc isc do szpitala :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a miałyscie już mierzoną miednice ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja jem majonez bo jestem uzależniona ;p

rubi67, pasia27 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka z tego co wiem miednicę się mierzy przy przyjęciu do szpitala jak idzisz rodzić.

Ja mam ciśnienie 120/77 ,ale puls 101...

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda teraz sobie zdałam sprawę ze zaraz otwieramy grudzień masakra im bliżej tym bardziej się boję od dziś 29 dni do rozwiązania :).

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki :)

Lilka synuś jest słodziutki i te usteczka:)

mnie dzisiaj naszło na wypisywanie kartek świątecznych :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Rubi zejdzie z listy to zaczynamy kolejkę 19 grudniówek! :D
    Szykujcie się Lalita2710, blueberry, Ana27, michaela, Welurka, Nina, marzycielka29, MamaMadzia :D

no po drodze, jeszcze ja jestem :P na listę się nie wpisałam bo jakoś przemóc się nie mogę :)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez tą jelitówkę to jestem mega słaba i rozleniwiona a tu tyle rzeczy do zrobienia mam nadzieję ze jutro będzie już dużo lepiej. Pod koniec tyg mam zamiar pakować torbę do szpitala bo najwyższa pora .

pasia27, megan8 lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko, fakt no podwyszone msz to ciśnienie, ale nie aż takie MEGA wysokie. Ta kolleżanka, którą wzieli do szpitala n obserwację z tym cisnienim miała nawet 160 to pierwsze, a mówili, że wypuszczą ją do domu jak spadnie tak do 130/90 conajmniej. Mocz powinnaś zbadać czy nie ma tego białkomoczu, zatrucia ciążowego też bo to też objawia się chyba wysokim ciśnieniem? Ale to i tak ja bym się tym nie przejmowała, bo to już końcówka, z taką dużą Zosią, tak jak ja z Bruniem, możesz już rodzić:)

Lalita, pewnie to normalne ten twardy brzuch, macica jest gotowa i zwarta do porodu:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana sama nie wiem czy już to normalne czy nie... średnio co 30-50 minut mam taki ból i mam wrażenie że zaraz dostanę okresu... bo miałam takie same mocne bóle przed okresem... próbuje wtedy chodzić zmienić pozycje
    Ale dopiero po paru minutach ból i twardnienie ustaję.

Synuś też tak się rozciąga klupie i bóg wie co jeszcze że ciężko wytrzymać...

Welurko Ana ma rację zrób badanie moczu...

Ja miałam taki straszny odrost że pofarbowałam włosy szamponetką (bez amoniaku od course) a jak synuś już wyjdzie na świat to przed świętami może się farbne ten odrost. Od razu lepiej się czuję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 11:24

pasia27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    hhehe Michaela, ale numer kocur Ci wywinął:P No tak, wyprać trzeba, bo chyba nawet nie tyle bakterie jak zapach kociego moczu jest bardzo intensywny.. Powodzenia!

A morfologie zrobisz jutro, jasne, jak pobiora krew rano to ja mam wynik w necie już pzed południem, więc długo nie trzeba czekać:)

To naszczescie kastrat i tak zle nie jestz zapachem, po praniu nie ma po nim sladu

Ana27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, to może już się coś zaczyna powoli. Lepiej żeby coś bolało bo wiesz, ze to raczej przybliższy poród niż oddali:P:P

Ja też parę dni temu zafarbowałam henną moje siwe odrosty:P Bo już źle się czułam tak:P

A co do tej miednicy to potwierdzam, że podczas porodu tzn zaraz przed w szpitalu ją mierzą tym cyrklem, chyba takiego sprzętu nie mają gin w gabinetach normalnie nawet, choć nie wiem:P

zsxuot7.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ana sama nie wiem czy już to normalne czy nie... średnio co 30-50 minut mam taki ból i mam wrażenie że zaraz dostanę okresu... bo miałam takie same mocne bóle przed okresem... próbuje wtedy chodzić zmienić pozycje
    Ale dopiero po paru minutach ból i twardnienie ustaję.

Synuś też tak się rozciąga klupie i bóg wie co jeszcze że ciężko wytrzymać...

Welurko Ana ma rację zrób badanie moczu...

Ja miałam taki straszny odrost że pofarbowałam włosy szamponetką (bez amoniaku od course) a jak synuś już wyjdzie na świat to przed świętami może się farbne ten odrost. Od razu lepiej się czuję..
    A kiedy asz jakąs wizytę u lekarza / ktg ? czy to już wszystko odfajkowane?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam wynik moczu, białko mam 0,25g/l a normy: 0-0,15 :P HEHE:P Coś gin miał nosa, a tydzień temu robiłam mocz i nie było białka:P Zadzwonię do niego wieczorem i ciekawe co powie:P
    W tkaim razie chyba zjem całą czekoladę, wczoraj wieczorem zjadłam 2 cheesy z MC, tak na "pożegnania" bo pewnie już niedługo nie będę mogła tego jeść:P

zsxuot7.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ