X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michela ja miałam 12.11 ktg i zero skurczy... 14.11 wizyta szyjka pozamykana itd.
    U lekarza mam sie pokazać po 39 tygodniu...
    Na ktg muszę sie wybrać ale jakoś siły i chęci nie mam
    Mąż po pracy wyczerpany + to że auto nam sie zepsuło w sumie nie wiadomo co... z nim jest...
    I auta brak na podwiezienie..
    Ide podrzrmać o ile mi się uda.... ;/ bo te cygańskie nasienia przyjechali do polski (sasiedzi z góry) i skaczą jak małpy w zoo nawet gorzej nie ubliżając zwierzętom

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj ginke mierzyła miednicie, bo zobaczyła ze Zosia jakas duża wiec zmierzyła i kazała jeszcze na usg sie zapisac koło 10 grudnia, mówi ze dziecko jeszcze może nawet 0,5 kilo przybrać wiec trzeba to sprawdzic a przed samym porodem to nie wiadomo czy czas bedzie :P

dzis mam cisnienie juz ładne 120/88 poobserwuje sie jeszcze i moze fakltycznie ten mocz zbadam dla świetego spokoju. Mnie dzis tez pobolewa brzuch okresowo, szczerze mówiąc wolałabym urodzic teraz niz po terminie bo wtedy na świeta sie moge nie wyrobic :P

Ana27 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym żelazem: po suplementacji macie problemy z wypróżnianiem czy odwrotnie?wszędzie piszą,że żelazo rozleniwia jelita, a od tygodnia biore dodatkowo zelazo i moje problemy w kibelku się skończyły

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po żelazie były zaparcia

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola86 wrote:
    dziewczyny, powiedzcie mi jak to jest z tym żelazem: po suplementacji macie problemy z wypróżnianiem czy odwrotnie?wszędzie piszą,że żelazo rozleniwia jelita, a od tygodnia biore dodatkowo zelazo i moje problemy w kibelku się skończyły

U mnie przez 99% ciąży suplementując żelazo zero problemów ,dzinnie rano i nie raz wieczorem regularne wypróżnianie. Czasem 2 razy miałam tak że nie mogłam ,ale to zawsze może być jakaś odskocznia...

Ja brałam tardyferon i zero problemów

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie ma reguły jak pisze Lalita. Ja potrafiłam najeść się śliwek suszonych, zjeść łazanki i przepić kawą z mlekiem, jeszcze jakiś jogurcik do tego i NIC mnie nie rusza:) Zależy pewnie od parestaltyki jelit, moje jakąś mega słabą mają:P

zsxuot7.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam pytanie - właśnie pojawiła mi się siara w piersiach - wydaje mi się, że to wcześnie, ale chyba w poprzedniej ciąży też tak miałam, chociaż nie pamiętam dokładnie.

Mam pytanie - jak sobie z tym radziłyście? Co mam zakładać na piersi, żeby nie pojawiały się te plamy? :) Ale powiem Wam, że się cieszę ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miola ja po zelazu niemam zadnych problemow wrecz odwrotnie.
    Joooj jak ja sie ciesze ze mam juz to za soba Dziewczyny!! Powodzenia Zycze i czekamy na Rubi ;)
    Noc kiepsko przespana bo Makus spi mocno i nic nie moglo go zmusic do piersi na sali mamy 2 Darciuchy megaaaa masakra.wyszedl M kiepski cukier teraz juz lepiej ale ma takiego lenia ze cyca niekce.a wczoraj ssal jak szalony

rubi67, welurka, pasia27, marzycielka29, Lula_w lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny !
    Elle, ja nie pomoge bo do dzis siary nie mam, a jestem po terminie,
    bylam na KTG, zero czynnosci skurczowych ;/.
    Zaczynam sie juz niepokoic, chyba naprawde bede musiala miec wywolywany porod. !!! Ogolnie mam juz dosc wszystkiego, nie nadrobie Was dziewczyny, bo widze ze mnostwo stron doszlo od wczoraj. Nie dam rady, mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle nie pomogę ,bo mi się nie pojawiało nic jeszcze :(
    Ale może ktoś inni ci doradzi.

No Ana tak to nie reguła na pewno. Ja mam teraz czas że przez cały dzień mogę jeść coś czekoladowego to potem ,aż do kibla mnie ciągnie choć powinnam mieć zatwardzenie po takiej ilości czekolady...

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, Maksiu jest slodki ;) Zazdroszcze, ze masz juz go przy sobie. Ja teraz wiem, co czula Amicizia.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ,a próbowałaś coś naturalnego robić , pobudzać masaż brodawek ,serduszkowanie z mężem.... chociaż ten masaż brodawek kilka razy dziennie i może samo ruszy .. może poskacz po piłce...

dqprepoku4out2uw.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pilki, chodze po schodach, na spacery, zmywam podlogi. Do serduszkowania nie moge sie zmusic ;/

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Czesc dziewczyny !
    Elle, ja nie pomoge bo do dzis siary nie mam, a jestem po terminie,
    bylam na KTG, zero czynnosci skurczowych ;/.
    Zaczynam sie juz niepokoic, chyba naprawde bede musiala miec wywolywany porod. !!! Ogolnie mam juz dosc wszystkiego, nie nadrobie Was dziewczyny, bo widze ze mnostwo stron doszlo od wczoraj. Nie dam rady, mam nadzieje ze nic waznego mnie nie ominelo.

Kurcze Rubi współzuję bardzo, a naturalne sposoby wywoływania porodu nie działają? moze swiezy ananas?masaz brodawek krocza, ju nie pamietam co tam jeszcze było poza tym co lalita pisała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 13:13

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka jak ja Ci zazdrpszcze ze juz jestem po wszystkim :) mi poród spędza sen z powiek chce miec to juz za sobą :P

Rubi wcale Ci się nie dziwie oczekiwanie jest najgorsze, potem kazdy dzień wydaje się wiecznością, mam nadzieje ze sie cos u Ciebie na dniach rozkręci bo juz najwyzszy czas

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle, nie to nie za wczesnie, chłód chyba powoduje mniejsze wydzielanie siary + wkładki laktacyjne moga abezpieczyc przed plamami, bardziej nie pomoge niestety

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, u kolezanki w szpitalu jej mały spał grzecznie i cicho a inne dzieci wrzeszczały nawet mu to nie przekszadzało. Do tej pory jest spokojny choć wiaodsmo czasem sie zadrze:)) ma już prawie 2 miesiące:P

Rubi sporbuj to serduszkowanie!:)) Powinno zadziałać!

rubi67 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Kurcze Rubi współzuję bardzo, a naturalne sposoby wywoływania porodu nie działają? moze swiezy ananas?masaz brodawek krocza, ju nie pamietam co tam jeszcze było poza tym co lalita pisała

Probuje fizycznie przyspieszyc porod, ale nic... Mi lek powiedzial, ze jak nie ma zadnych czynnosci skurczowych to nic nie pomoze.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Lilka, u kolezanki w szpitalu jej mały spał grzecznie i cicho a inne dzieci wrzeszczały nawet mu to nie przekszadzało. Do tej pory jest spokojny choć wiaodsmo czasem sie zadrze:)) ma już prawie 2 miesiące:P

Rubi sporbuj to serduszkowanie!:)) Powinno zadziałać!

Musiala bym sobie wynajac jakiegos pana do serduszkowania hahahahah.
    Z mezem mam ciche dni

Ana27, pasia27 lubią tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak myjesz podłogi...? w kuckach i rozkraczonych nogach???
    kolejnym sposobem słyszałam (ale nie wiem ile w tym prawy) np na łóżku...
    kucnij jak na pieska i kołysał na boki w przód i w tyłu ,wtedy dziecko też lepiej ustawia się w kanał rodny...

-schody co drugi i tam i s powrotem...

Kurcze no coś pamiętam że nie umiałaś coś z tym serduszkowaniem... wiem że to nie takie proste... ale może te prostaglandyny by coś pomogły...
    Ale muszą być i tak połączone z masażem brodawek wówczas one działają za rozwieranie się szyjki ,a brodawki za oksytocynę..

rubi67 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ