III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabela.....moj synek wazyl po urodzeniu 2.300g, a gdy wychodzilismy ze szpitala mial 2.150g.
Byl wczesniakiem a rozwija sie blyskawicznie i przybiera super....ma juz ponad 6kg. Nie przejmuj sie, ze coreczka bedzie drobna, nie bedziesz miala pozniej problemu ze moze dzidzia jest za bardzo puckowataIzabela lubi tę wiadomość
Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi
Staramy sie o kolejnego... -
"A teraz z innej beczki. Cały dzien chodzi mi dzisiaj po głowie kwestia szczepienia na WZW B. Wiadomo, że w szpitalach, przynajmniej w moim, szczepią Euvaxem (czyli szczepionką, której jedną serię ostatnio wycofali i ogólnie, która ma dość sporo rtęci i po której były przypadki autyzmu). ja zastanawiam się, czy za 50 zł nie kupić szczepionki Engerix.... Dzwoniłam do mojego szpitala i procedura jest taka, ze muszę mieć na to receptę, wykupuję to w aptece (zazwyczaj jest na zamówienie), dostaje szczepionkę w torbie termoizolacyjnej, przetrzymuję ją w lodówce no i jak jadę do porodu to zabieram ją ze sobą, koniecznie w tej torbie. Na miejscu w szpitalu, przy przyjęciu wypełniam oświadczenie, ze chcę szczepić własną szczepionką i tyle. W sumie opinie o Engerixie są ok, a o Euvaxie niebardzo.... Sama nie wiem co robić, żebym tylko nie przedobrzyła.... Nie ma dużo czasu na zastanowienie się tak naprawdę, hmmm... nie wiem co zrobić Zastanawiałyście się już nad tym?[/QUOTE]"
agga84aa ja mam jutro wizytę u hepatologa. Będę też pytała o szczepienie małej bo ona będzie musiała być obowiązkowo zaszczepiona ze względu na mój dodatni wynik. Zapytam jaką szczepionką powinni ją zaszczepić i jutro wam napiszę co powiedział.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2013, 23:06
-
Cześć dziewczyny, ja dzisiaj miałam wizytę. Mały ruchliwy waży już przeszło 1,5 kg. Mam trochę przystopować bo silnie napiera główką na szyjkę. Reszta wyników wzorcowa, tylko żelazo muszę zwiększyć
Ja mam usg co 4 ty, i tak będę miała pewnie do końca -
Kleopatra oszczędzaj się takim razie jak tylko możesz
Mnie coś podbrzusze boli i dół krzyża chyba poród tuż tuż spać nie mogę jakaś nerwowa jestem.
Mam pytanie do dziewczyn które już urodziły jak u was zaczął się poród? Martwię się że to kwestia dni i urodzę wszystko mnie denerwuje i takie dziwne samopoczucie mam -
Patuska, ja tez mam tak jak Ty od dłuższego czasu, od jakiś 2 tygodni:)
Dzwoniłam do przychodni w sprawie recepty na ten Engerix i tak, pediatra mi nie przepisze, bo dziecko się jeszcze nie narodziło, a lekarz rodzinny kazał mi się dwa razy zastanowić nad tym engerixem, bo trzeba go dostarczyc do szpitala w warunkach chłodniczych. Mówiłam, że apteka wydaje tą szczepionkę w torbie termoizolacyjnej, a ta lekarka na to, ze to i tak nie może być zbyt długo w tej torbie... No to ja już nie wiem co robić. Chyba pozostanę przy tej darmowej szczepionce szpitalnej. Ale mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony nie chcę szczepić tym Euvaxem, a z drugiej nie chcę sobie wyrzucać, że źle przechowywałam ten Engerix.... -
Właśnie się dowiedziałam w aptece, że szczepionka w tej torbie termoizolacyjnej może być przechowywana max godzinę. Tak naprawde od wyjścia z domu do momentu dostarczenia szczepionki do szpitalnej lodówki może minąć więcej niż godzina, więc sprawa się rozwiązała - szczepimy tym darmowym Euvaxem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agga84aa wrote:Właśnie się dowiedziałam w aptece, że szczepionka w tej torbie termoizolacyjnej może być przechowywana max godzinę. Tak naprawde od wyjścia z domu do momentu dostarczenia szczepionki do szpitalnej lodówki może minąć więcej niż godzina, więc sprawa się rozwiązała - szczepimy tym darmowym Euvaxem.
Ja si zastanawiam nad indywidualnym kalendarzem szczepien w ogóle... myślała któras z Was już o tym, albo dowiadywała si? -
patti wrote:a mnie dziewczyny szczegolnie noca boli i twardnieje brzuch ,ale nic sie nie dzieje poki co.malutki wciaz rusza sie jak dawniej, nie zauwazylam ,zeby byl mniej aktywny.
ostatnie 4 dni mialam bardzo aktywne -bylam nad morzem na plazy-siedzialam w cieniu, pojechalam tez na Kaszuby nad jeziorko, duzo chodzilam.
obecnie odpoczywam .
to juz 40 tydz dzis!
kuzynka ,ktora miala termin na 27 lipca ,czyli ten sam termin co ja, urodzila 23 lipca...a ja wciaz czekam... -
Kochane mi zostało 5 dni do terminu i zaczynam się juz denerwować, ze przenoszę. Ruchy też jak wcześniej wiec chociaż tym się nie martwię. Mój P w pracy 12 godzin i ja sama siedzę. Umieram z nudów. Staram się dużo spacerować, ale to nic nie daje i serduszkowanie też nie. Robię się juz nerwowa przez to oczekiwanie.
-
Marta, ja wedlug owulacji mam na dzis termin ,a wedlug ostatniej miesiaczki na jutro
nic sie nie dzieje...w nocy znowu mialam bole brzucha i krzyza,a rano cisza.
mam zamiar wybrac sie na pierwsze ktg w dzien terminu albo dzien po, to chyba dobry pomysl???w sumie dzidzia rusza sie duzo, ale moze lepiej sprawdzic, zwlaszzca ,ze mi czesto brzuch twardnieje noca?
wlasnie wysprzatalam piekarnik hehe.w ogole do mnie nie dociera ,ze zbliza sie porod.
a co do martek, to dziwne ,ze nic nie pisze.... -
Patuska ja tez tak ma..jakas nerwowa i malo mowie..doczepiam sie o wszystko do mojego..w ogole..
Dzisiaj zaczynamy 37tydz!!spokojnie udalo sie wylezec 2tyg a dzisiaj juz wylazlam do ludzi,zakupy na miasto polazic i super pomimo ciepelka..sasiadka powiedziala ze brzuch sie obniza hmm ja tam nie widze roznicy jakiejs ale malego juz czuje calkien nisko i zaciskam nogi jak przycisnie na pecherz hehe.dwa ostatnie dni wyczailam skurcze delikatne a w nocy tez sie przebudzilam siku i byly no i sie przestraszylam ze jakies wody mi odeszly bo czulam sie mokra..ale to raczej wydzielinka bo przez dzien sucho..
Pati ja mialam ktg w szpitalu tylki nie jezdzilam sprawdzic specjalnie wiec nie wiem..
-
Probowalam sobie zrobic ten masaz krocza ale po pierwsze jedna reka bo za duza gimnastyka dwoma haha a po drugie to ja mam bardzo malusko tego miejsco co rozcinaja tej blonki moze z pol cm..abo mniej wiec stwierdzilam ze masaz nic nic nie da..a i tak u mnie w szpitalu nacinaja..nie wczuwam sie w to hehe