Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anette dodaj zdjecie Majkusia :-) pewnie juz fajny z niego kawaler hi

Anette lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie. No niestety mam dawne zakażenie. Kiedyś tak nie przykładano uwagi to badań w tym kierunku. Może to być zakażenie przy porodzie, może u dentysty. Można tylko gdybać. Najważniejsze jest to, że nie mam objawów i od dzisiaj jestem pod stała kontrolą poradni. Kolejną wizytę mam 4 miesiące po porodzie. Oczywiście wyklucza mnie to z oddawania krwi.
    Dostałam wytyczne dla neonatologa. W szpitalu gdzie będę rodzić mają już wcześniej dla malej mieć przygotowaną immunoglobulinę.
    Pytałam o tą szczepionkę dla dziecka ale powiedział, że on za wiele na ten temat nie może powiedzieć.
    Z tego co słyszałam w tv to nie ma obaw, że mogli taką szczepionkę podać dzieciom. Nie możemy się nakręcać bo to niepotrzebny stres dla nas.

pasia27 ja też jestem nerwowa i to bardzo. Właściwie każde słowo potrafi wyprowadzić mnie z równowagi. Ja brzuch już mam dość nisko i wyraźnie to czuję bo nawet ciężko mi nogi razem złożyć :)

Ja też często myślę o Martek i modlę się za nią i Natalkę. Nawet nie chce dopuszczać złych myśli do siebie.

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutno sie robi jak czytam jak sie faceci potrafia na koniec ciazy zachowac...
    Mam nadzieje, ze jakos sie Wam wszystko pouklada.

Patti, juz myslalam, ze urodzilas, a tu nic. U mnie tez poki co nic, ale ja mam jeszcze czas ;)

Dotrwalam do egzaminu, ale byl tak cholernie ciezki, ze szykuje sie juz na poprawke...

Nadal mam czarne mysli przed snem. Mam nadzieje, ze jak dziecko sie urodzi to troche mi sie humor poprawi, albo chociaz bede zbyt zmeczona, zeby myslec o pierdolach ;)

Chcialam poserduszkowac z mezem, ale jak mu to dzisiaj zaproponowalam to sie zapytał "jak?". Myslalam, ze go skope po dupie... Z tego co widac to serduszkowanie czeka mnie dopiero po połogu, a szkoda, bo moze by sie porod udało wywołac ;)

• patti Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej kej, dobre z tym serduszkowaniem haha :-)powiedz mezowi ,ze sa sposoby hihi :-D
    ja od poczatku do konca ciazy nie musialam rezygnowac z przyjemnosci(poza 9 dniami lezenia) i obecnie tez sobie nie zaluje ,a porodu i tak nie wywolalam do tej pory ;-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Anette Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Anette dodaj zdjecie Majkusia :-) pewnie juz fajny z niego kawaler hi

Wstawilam cos tam ;-) pod:Nasze brzuszki i dzieciaczki :-)

Ale te wasze suwaczki pieknie wygladaja :-) Lada dzien kazda zostanie mama SUPER! Trzymam kciuki za was wszystkie i wasze cudenka :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 23:23

anilorak, pasia27, mała mi lubią tę wiadomość

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • Izabela Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2013, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny na slowa otuchy! z tym rodzeniem to racja, ale ja i tak mam cesarke.
    a jesli chodzi o rozdraznienie to ja tez jakas taka chodze i zauwazylam, ze sporo rzeczy zaczyna mnie denerwowac.
    qrcze, juz nie moge doczekac sie wtorku, ale jestem tez pelna obaw... tyle mysli krazy...

lprkcwa1k6b8086c.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej,Patti wy jeszcze sie nie rozsypalyscie?? Zagladam co jakis czas z nadzieja na jakies nowiniki a tu cisza.
    Na poczatku wszystkie forumowiczki przed czasem sie sypaly.. a teraz bedziemy wszystkie po terminach rodzic :P :P

Izabela trzymam kciuki za wtorek!!!!!
    Super ze juz bedziesz widziala sie na zywo z dzidzia <3

Izabela, DzejKej, patti lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej - od tyłu najwygodniej;)))

Ja wczoraj wzięłam się za mycie mebli w kuchni, ale wyczyściłam 3 szafki i opadłam z sił, więc sobie rozkładam to na raty.

A co do rozpakowania, to myslę, że to kwestia kilku dni i wiele z nas będzie tuliło już maleństwa:)) Mówię wam:)

vivien, pasia27, patti lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    DzejKej - od tyłu najwygodniej;)))

Ja wczoraj wzięłam się za mycie mebli w kuchni, ale wyczyściłam 3 szafki i opadłam z sił, więc sobie rozkładam to na raty.

A co do rozpakowania, to myslę, że to kwestia kilku dni i wiele z nas będzie tuliło już maleństwa:)) Mówię wam:)

Sierpień będzie gorącym miesiącem narodzin maleństw :) Dużo nas jest wystarczy że któraś z nas pierwsza urodzi i pójdzie jedna za drugą :)

w57v9n73toqtjvh3.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu to moj kochany mi powiedzial, ze dziwnie sie teraz czuje, bo mala ma glowke na dole i cisnie na szyjke i to tak jakby ja uderzal swoim ;) po jej glowie. No w sumie to jestem w stanie jego wyobrazenia zrozumiec. Trudno odczekam te pare tygodni... W sumie u nas taka afryka, ze az ciezko sie do siebie przytulic, bo sie czlowiek 5 minut po prysznicu znowu klejacy czuje...

Najpierw nam groziły przedwczesne porody, a teraz zadna nie chce zaczac ;) Cos czuje, ze spokojnie donosze do starego terminu, ktory mi ovufriend na podstawie owulacji wyliczylo.

mała mi lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam termin na dzis wedlug ovufriend i wyliczen ginekologa :-)

nic sie nie dzieje, maly duzo sie rusza :-)

jak juz pisalam wczesniej ,moja kuzynka urodzila 4 dni temu, termin miala na ten dzien co ja.dowiedzialam sie dzis, ze pojechala do szpitala z malymi bolami, nic sie nie dzialo i tylko dlatego ,ze mamy w tamtym szpitalu znajoma polozna, ktora ma wplywy na porodowce, kuzynka mogla zostac bez zadnej akcji porodowej do kolejnego dnia -normalnie to sie jest na patologii.spedzila tak dobe na porodowce i nic...dopiero nastepnego dnia znajoma naszej poloznej miala dyzur i zajela sie kuzynka -dostala cos na wywolanie do żyly i po 2 godzinach boli -podobno koncowka byla najgorsza -zaczela sie faza parcia i urodzila -takze wszystko bardzo sprawnie i szybko.polozna od razu powiedziala jej ,ze nie bedzie zadnego naciecia ani pekniecia, bardzo sie nia opiekowala w trakcie i nie dosc ,ze tak szybko urodzila ,to zero naciec i pekniec :-)-pierwszy porod kuzynki.byc moze kuzynka miala tez predyspozycje ,no ale jednak pomoc fachowej poloznej chyba wiele ulatwia.podobno faza parcia juz nie byla dla kuzynka bolesna.
    ja niestety mieszkam prawie 500 km od tego szpitala i nie mam zadnych znajomych tu na miejscu, a jednak zawsze to jakis komfort ,gdy sie wie,ze ktos bedzie o nas dbal.

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti to czekamy dalej.a ja sie schizuje ze maly jakos malo sie rusza..to pewnie jakies urojenia mam ale coz..obserwuje go dalej bo i tak moj w pracy do 18stej..
    Wynalazlam przepis na jakies ciasteczka z otrebami i platkami zbozowymi hmm zobaczymy..

Ja to z sexem juz dluuugi czas nie mam nic wspolnego hehe tyle sie wytrzyma a pozniej nasz wspolny pierwszy raz bedzie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tesciowa jest wlasnie pielegniarka i zna te wszystkie polozne u siebie w szpitalu ale ja wlasnie od poczatku trzymalam sie tego ze bede chodzila do swojego lekarza (a nie jej kolegi) i ze urodze u siebie w szpitalu TYLKO Z MOIM kochanym..moze i by bylo latwiej itp ale nie znioslabym jej porad od a do z tym bardziej przy porodzie.to mogloby sie skonczyc tragicznie dla niej..wole byc 150km od tych luksosow hehe ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiu, szpitale gdzie jestem obecnie sa lepsze od tych, gdzie rodzila kuzynka i mam nadzieje ,ze wszystko bedzie dobrze z moim porodem.

dzis moj maz bardziej zestresowany niz ja :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno bedzie dobrze.nie ma co..idziesz i urodzic musisz hehe
    Ja juz sie nie moge doczekac porodu.
    No moj tez sie stresuje bardzo i powtarza codziennie zebym poczekala do sierpnia jak bedzie mial wolne hehe no przeciez mamy jeszcze czasu z Kacperkiem hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jakis taki wyluzowany, ale moze to dlatego, ze ja tez jakas taka spokojna chodze jesli chodzi o porod :) Nie czuje, zebym miala zaczac rodzic, wiec on tez sie nie stresuje.

Patti, czekam na twoj porod w napieciu :D Niedlugo czas otworzyc serie sierpniowych porodow :D

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaaaaa!!!!! Musze sie wam pochwalic!!!!!! Zdalam ten cholerny egzamin!!!!! Nie czeka mnie poprawka, wiec bede mogla sie calkowicie cieszyc pierwszymi tygodniami malenkiej! Kto by pomyslal, ze dam rade w ciazy 2 sesje zaliczyc :) Moja mała od poczecia ciagle na wykladach ze mna byla :D

patti, m_f, anilorak, pasia27, mała mi, vivien, aila lubią tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej kej, gratulacje!!!

a co do porodu ,to mozesz byc pierwsza ;-)

DzejKej lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2013, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje DzejKej, to teraz możesz spokojnie i bez stresów powitać swoją Maleńką! :)

DzejKej lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:13

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ