Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga, u mnie tak po 2-3 godzinach przeszlo. Daj znac jak bedzie u Ciebie.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czy ciebie cos bierze?hmm bedziesz pierwsza rozpakowana?hihi

Pati no wlasnie to jest to ze nic sobie nie mozna zaplanowac..nie znamy ani daty ani godziny hehe no ale juz dni albo godziny cie dziela od usciskania synka.suuuper.

Izabella we wtorek ma cesarke wiec czy ona bedzie nasza kolejna mamuska i otworzy sierpniowy wysyp?hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie, aga zamilkla ,a moze gdzies pojechala i nie moze napisac na forum,

ja juz nie moge sie doczekac swojego synka :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche juz przesadzamy chyba z tymi interpretacjami wszystkiego co "zapowiada" porod. Ciagle myslimy, ze ktoras juz rodzi, a tu nic ;)

U mnie to w ogole sie cos na porod nie zanosi :) Niby jakies tam skurcze mam, ale ani to mocne, ani nic.

Ledwo juz daje rade z tym brzuchem. Mam wrazenie, ze wazy 100kg. Spac sie nie da, siedziec tez nie...

Wlasnie staram sie pozalatwiac ostatnie papiery, przed porodem, ale jakos ciezko mi to idzie. Troche posiedze i albo zaczyna mnie brzuch bolec, albo sie robie spiaca, bo w nocy to w ogole spac nie moge.

Zauwazylyscie, ze teraz pod koniec ciazy duzo mniej snu wam potrzeba, zeby byc wyspanym? Ja po 6 godzinach snu z jednym wstanieciem na siku jestem duuuuzo lepiej wyspana niz przed ciaza, bo calej nocy. Podoba mi sie to.
    Szkoda tylko, ze dzisiaj to mi sie nawet 5 godzinek nie udalo przespac... Jak sie polozylam o 23 to sie wiercilam godzinami, potem pobudka na siku i koniec - do rana juz nie usnelam. Mialam wrazenie, ze jakies 1000 stopni jest w pokoju... Cala mokra w lozku lezalam. Koszmar!

• anilorak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:15

• anilorak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:16

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka w szkole rodzenia mowila, ze organizm juz sie przygotowuje na to co bedzie po ciazy. Gdybysmy mialy takie zapotrzebowanie na sen jak przed ciaza to przy karmieniu itd. bysmy padly z przemeczenia :)

Co do lozeczka to ja tez sie strasznie na nie cieszylam :D W ogole caly pokoj dziecka to dla mnie bajka :) Lubie tam sobie pojsc posiedziec :D

Wczoraj mnie maz zapytal co sie robi jak dziecko przestanie oddychac podczas snu i wiecie co jest najgorzsze... Nie umialam mu odpowiedziec. Z tego co wiem to wystarczy dziecko "obudzic" i samo powinno zaczac oddychac, a jak nie?
    Kurcze wlasnie sie skaplam ze nie mam pojecha o pierwszej pomocy u noworodka.

Ide sie zaraz zdrzemnac, bo te 3 godzinki, ktore w sumie udalo mi sie dzisiaj przespac to jednak za malo, a potem biore sie za czytanie na temat pierwszej pomocy...

• vivien Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki
    weszlam dzis na forum z nadzieja o jakis nowinkach a tu nic :P
    pewnie jak juz ktoras zacznie to wszystkie poleca :P

Dziewczyny powstawiajcie jeszcze po ostatniej fotce z brzuszkiem na koniec :) zebysmy zobaczyly was juz ostatni raz w dwupaku ;)

DzejKej z tego co ja czytalam jak dzidzia przestaje oddychac trzeba dac pstryczka w nozke i wtedy lapie powietrze..

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:16

DzejKej, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2013, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:11

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki za rozwiązania które już są tuż tuż :)
    Ja dziś mam studniówkę :D
    Zostało mi równo 100 dni do porodu :) hehe

pasia27, Nina82 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzej kej, jak dzidzi zabraknie powietrza trzeba dzieciaczka czyms zaskoczyc np. dmuchnac w twarz, wziac na rece itp.

jesli chodzi o mnie to ja bardzo dobrze spie, 8 godzin potrafie obecnie przespac bez wstawania do toalety, wiec to chyba jest indywidualna sprawa. z doswiadczenia wiem ,ze roznie z tym snem bywa -ja gdy mam mozliwosci to spie duzo, a gdy byla praca, zycie towarzyskie, wystarczalo mi o wiel mniej godzin snu.poza tym mam juz za soba okresy w zyciu, kiedy pracowalam cale dnie i spalam jedynie po 5, max 6 godz w nocy i to bylo naprawde malo czasu na regeneracje,wiec teraz tez jakos to bedzie ,zwlaszcza ,ze w dzien mozna podrzemac z maluszkiem.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej prostej chyba wszystkie odczuwamy podobne dolegliwości. Ja też czuje się jak wielki hipopotam. Brzusio już ciężki i trudno znaleźć wygodną pozycję - najlepiej mi pasuje spacerowanie, ale jak takie upały to znów za wiele nie pochodzę:/ W nocy też zasnąc nie mogę, dopiero tak ok 1.00 i wstaję o 6.00 - 7.00. W dodatku synuś coś się rozleniwił ostatnio i mało kopie, ale to chyba przez tą pogodę i fakt, że sama jestem mało aktywna.
    A dolegliwości przepowiadających poród też jakoś na razie skromnie :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nic sie nie rozwinęło, wieczorem znowu miałam regularne skurcze co 8, 10 minut, ale w nocy wszystko ustało. Dzisiaj od rana znowu megamocne twardnienia. A upały mnie wykańczają.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam 3dni pod rzad skurcza a.wczoraj nawet jednego hehe daleka droga jeszcze przede mna hehe.ja spie na plasko to jak sie budze w nocy to tak strasznie bola mnie zebra bo maly chyba sie tu u gory poleguje..wczoraj wieczorkiem.aktywnosc siegnela zenitu a ja bylam spokojna pomimo tego rozciagania i kopania,dzisiaj po sniadanku tez spoko..na szczescie.
    dzisiaj lezakuje w pokoiku z zaslonietymi roletkami,zaslonami i zamknietym okienku hehe moj sposob na upaly ;-) do tego z inki przezucilam sie za zwykla zbozowa gotowana na mleczku schlodzona i luxik dla ochlody ;-)
    Wczoraj ogladalam pogode i sierpien ma byc upalny w moich rejonach.ok 30stopni i juz sobie wyobrazam jak bedzie przyjemnie na porodowce hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2013, 10:27

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, dokładnie o tym samym myślę, takie upały, a my mamy jechac rodzić??:) Skąd wtedy wziąć energię na pchanie;)

pasia27, Adka lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga ja bylam na koncowce maja w szpitalu na dobe i bylo taaaaaaaaaak goraco ze szok a za oknem padal deszczyk hehe
    chodzilam w koszuli na ramiaczkach bo na szczesie znam siebie i wzielam ja ze soba i co prawda byly rolety ale co nam po roletkach jak beda takie emocje ze hejjjjjjjjjj!!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Pasia, dokładnie o tym samym myślę, takie upały, a my mamy jechac rodzić??:) Skąd wtedy wziąć energię na pchanie;)

ja wczoraj nawet mojego M. zapytałam czy klimę na porodówce u nas zauważył, bo jak tu rodzić w takim upale ;)

ja tak jak patti śpię bardzo dobrze. Troszkę tylko problemu sprawia mi przewrócenie się z boku na bok.
    pasia27 moja księżniczka też leniwie się przeciąga. Chyba to wszystko z tych temperatur które mamy. A najbardziej aktywna jest właśnie wieczorkiem :)

• mała mi Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia nie strasz z tymi temperaturami :( Własnie tak sobie wczoraj myslałam, że sierpień z pewnością będzie chłodniejszy, więc łatwiej w szpitalu. A tu takie newsy :( Zawsze źle znosiłam upały, nawet te 10kg temu, a teraz jeszcze nogi puchną, grrrr!

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• she Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam właśnie, żeby sprawdzić czy już któraś z Was się rozpakowała :)
    Czuję, że na koniec tygodnia będzie już kilka Maluszków tulonych przez Mamusie. Trzymam za Was kciuki babeczki!

pasia27, patti lubią tę wiadomość

201306215365.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ