Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiecie dziewczyny jaka zaskoczona jestem tym wynikiem. Juz wyobrazalam sobie jak przegapiam pierwsze usmiechy mojego dziecka, bo sie uczyc musze na poprawke. Strasznie zle mysli mialam i ryczalam nocami. Teraz mam w planie 2 miesiace po porodzie tylko i wylacznie sie bobaskiem zajmowac, a dopiero pozniej powolutku uczyc na egzaminy panstwowe (pierwszy mam w grudniu, wiec mam kupe czasu i temat interesujacy, wiec chetnie sobie poczytam karmiac malenka - dla relaksu hehe ;)).

Dziekuje Wam strasznie, ze tu jestescie i zawsze moglam sie wygadac i byl ktos kto dodatkowo trzymal kciuki, zebym za wczesnie nie urodzila. Gdyby nie to forum to bym juz 100 razy zwariowala w tej ciazy :)

pasia27, m_f, kaja1991, Lilka, Rika lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej to super wiadomosc.gratulacje.to teraz na prawde mozesz spokojnje rodzic a pozniej zajac sie macierzynstwem.no wlasnie jak sie chce to mozna ;-)

DzejKej lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anette Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzejkej...gratuluje :-)
    Wiec najgorsze masz juz za soba ;-) teraz tylko urodzic :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2013, 23:29

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
    Staramy sie o kolejnego...
  • aila Ekspertka

Wysłany: 27 lipca 2013, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej gratulacje,no teraz juz skup soie na sobie i malenstwu:)

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie tak czasami, ze brzuch wam twardnieje? Jak dlugo to u was trwa? Mi dzisiaj stwardnial na spacerze kolo 23 i trzyma do teraz. Brzuch mam jak skałe. Az sie martwie czy cos zlego sie nie dzieje...

• vivien Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej gratulacje!!
    Wiedzialam ze dasz rade ;)!!!

Teraz tylki czekac na mala ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Macie tak czasami, ze brzuch wam twardnieje? Jak dlugo to u was trwa? Mi dzisiaj stwardnial na spacerze kolo 23 i trzyma do teraz. Brzuch mam jak skałe. Az sie martwie czy cos zlego sie nie dzieje...

Ja do tej pory mialam tak tylko raz ale skurcze trwaly zaledwie 15sekund i tak 3 razy w przeciagu 25min.
    Ale ty tez jestes DUZO dalej z ciaza :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej gratulacje wielkie:))) super:))
    Odnośnie twardnienia brzucha to mi teraz bardzo często twardnieje, ale to jest tak, że robi się twardy i potem przechodzi, takie skurcze poprostu. No i teraz juz są raczej bolesne. Wczesniej był brzuszek tylko twardy, bez bólu.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzisiaj obudzil skurcz z bolem jak sie odwracalam na drugi bok..do tego wczoraj mialam schiza ze dzidzius malo sie rusza..powiedzialam mojemu ze jak dzisiaj tez tak bedzie to pojedziemy to sprawdzic..ale na szczescie od rana buszuje..jestem spokojniejsza..najprawdopodobnie wczorajsza duchota mu nie sluzyla..nie dziwie sie bo ja sie okropnie czulam a do tego malo odpoczywalam bo wyszukiwalam sobie zadania bo nudno jak mojego nie bylo..
    Kurde chce juz urodzic! Pijecie te liscie malin?ja pije herbate owocowa i tam jest lisc ale 7%wiec mysle ze to malutko ale mam te liscie z zielarskiego i zastanawiam sie kiedy zaczaf?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne pic od poniedzialku - musze je dopiero kupic :)
    Te skurcze faktycznie mialy wczoraj przerwy tylko wiadomo, ze ja ich nie zauwazalam i myslalam, ze brzuch przez 2 godziny ciagle twardy był ;) Dzisiaj mała jakos malo sie rusza, wiec ja na sile obudzilam. Oczywiscie tak, zeby maz nie widzial, bo on mi nie pozwala jej budzic - sam dzisiaj sobie porzadnie pospał. Widocznie malutka chciala tacie dotrzymac towarzystwa :)

pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała z kolei dzisiaj tak buszuje że to aż niemożliwe...

Ja nie pije tych liści malin, "skupiam się" na wiesiołku:) Jem tabletki i masuję krocze, ale jeszcze pomyślę nad tymi malinami, może jutro kupię. To działa tak samo jak wiesiołek? Tzn poprawia elastyczność czy co? Szyjka się szybciej rozwiera?

pasia27 lubi tę wiadomość

• Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jeżeli mam zagrozenie porodu przed 37 tygodniem , jeżeli zaczne masować krocze i pić tą herbatkę to urodzę szybciej? Bo nie chce sobie zaszkodzić

w57v9n73toqtjvh3.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska, ja sie balam, ze urodze przed egzaminem i z tego powodu nic nie pilam ani nie masowalam. Masowanie krocza zaczne od dzisiaj, chociaz za wiele to juz raczej nie pomoze.
    Co do herbatki z lisci malin to jak jest zagrozenie przedwszesnym porodem to nie wolno jej pic. Zreszta tak czy siak z tego co czytalam i polozna mi mowila to liscie malin dopiero od 37tc wolno pic, wiec masz jeszcze czas :)
    Najlepiej bedzie jak zapytasz lekarza co Ci wolno, a co lepiej zostawic.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patus co do tych lisci to naczytalam sie wlasnie ze przyspieszaja faze porodu i niby skracaja ja bo skurcze sa bardziej intensywne i macica bardziej ukrwiona..poza tym zapobiegaja krwawieniom,wspomagaja obkurczanie sie naczyn macicy i cos w laktacji pomagaja..pisze zeby pic od 34tyg..ale wiadomo zdania podzielone..zielarka powiedziala zeby duzo wczesniej pic zeby sie przygotowac bo tydzien przed nic nie da..no wiadomo ze tez sa opinie ze ani nie wywolaly porodu,ani nie przyspieszyly ani nic..zdania rozne.ja zaczne od jutra po szklance..zobaczymy czy beda jakies wieksze skurcze bo watpie zeby wywolaly porod..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o liscie lekarza sie nie pytam bo zapytalam sie o wiesiolka czy pomaga a on ze jakby pomagal to by przepisywali lekarze wszystkim swoim pacjentkom zeby im zaoszczedzic bolow.hehe
    A pozniej sie zapytal czy wierze w to ze huba z drzewa uzdrowila raka??bo on cos takiego slyszal hehe.juz wiedzialam o co mu chodzilo z tymi innymi specyfikami hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy u was tez tak gorąco? od dzis pozostają rowne 14 dni do terminu;p
    zauwazyłam ze od tygodnia coraz bardziej sie poce chociaz wczesniej nigdy nie mialam z tym problemu :(
    i plauchy napuchły bo obraczka mi przeszkadza;( przegladajac forum szukałam wątku że któraś z was już urodziła;p
    ja we wtorek znow na ktg i w piątek do lekarza.. mam nadzieje ze powie ze szyjka sie skrociła i czeka w pelnej gotowosci ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaju goraco to jest ale ja nie wychodze nigdzie hehe wystarczylo zo gotowalam obiad to sie lalo ze mnie..a w nocy to mam straszne napady potow..przebieram sie albo rozbieram do rosolu..he
    nic mi nie puchnie na szczescie ale widze po cellulicie ze podchodze woda..bynajmniej udka..mnie pokazuje 19dni do terminu hehe a wizytka za tydzien ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • agga84aa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od jakiegoś czasu odczuwalne skurcze, śrendio co 10 minut i od ok godziny non stop twardy brzuch. Może cos sie rozkręca:)

DzejKej też pisałaś o tym twardym brzuchu non stop, przeszło Ci to? Bo ja mam tak po raz pierwszy, bez przerwy.

• patti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga i jak ?dzieje sie cos??u mnie nie ma czegos takiego ,w nocy jedynie cos wiecej sie rozkreca, a rano spokoj.
    daj koniecznie znac:-)

u mnie na ovu jest napisane -to juz teraz!!! hehe
    a ja mysle ,ze to bedzie 30 lipiec ,lub 31 ,ewentualnie zacznie sie 30 a zakonczy rano 31 :-)z tego czekania wymyslam juz rozne opcje :-)

pasia27, Rika lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    kaju goraco to jest ale ja nie wychodze nigdzie hehe wystarczylo zo gotowalam obiad to sie lalo ze mnie..a w nocy to mam straszne napady potow..przebieram sie albo rozbieram do rosolu..he
    nic mi nie puchnie na szczescie ale widze po cellulicie ze podchodze woda..bynajmniej udka..mnie pokazuje 19dni do terminu hehe a wizytka za tydzien ;-)

ze mnie tez sie dzis lalo podczas gotowania, a co do spania w nocy ,to juz od 2 miesiecy sypiam nago hehe :-D plus przykryta jestem jedynie przescieradlem, inaczej nie dalabym rady zasnac.ostatnio mialam gosci i dziewczyna brata spala pod puchowa pierzyna, ktora mnie sluzy w naprawde mrozne zimy jedynie.w domu mialam 23 stopnie ,a ona i tak zmarzla i pierzyna nie pomogla:-D

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ