X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Miranda Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam wiadomość od Rubi :) została przyjęta do szpitala ,niestety nie do tego co chciała. Jeszcze nie urodziła i jeszcze nie wywołują porodu.Po wszystkich badaniach lekarz stwierdził, że spokojnie na obserwacji juz w szpitalu poczekają jeszcze chwilkę na skurcze naturalne :) Pozdrawia Was serdecznie!!!

;oniqa, marzycielka29, Tinka85, plemniczka, Ana27, Blondi22 lubią tę wiadomość

nzjddqk3vq3l0zak.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie nasz klusek wazy 1800 więc galanty;p o cesarce jeszcze tak dokladnie nie rozmawiałam. wszystko jest ok wody pępowina łożysko nisko ale to tak od początku ciąży.Synek główką jeszcze nie odkręcony

;oniqa, Lalita2710, marzycielka29, Ana27, Lula_w lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki to wy się juz powoli rozkręcacie a u mnie nadal cisza jak makiem zasiał ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka nie powiem niczego co nie zostalo juz powiedziane ;) ale spij spij spij jedz wszystko i wypoczywaj :)

welurka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypraszam sobie Mumie.ja po cc nastepnego dnia wstalam chodzilam wzielam prysznic i zajmowalam sie dzieckiem.

Lalita2710, marzycielka29, Ana27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki to wy się juz powoli rozkręcacie a u mnie nadal cisza jak makiem zasiał ;/
    cO TY GADASZ?:d
    Kochan to że są skurcze i to że Ana ma różowy śluz to nic nie znaczy:P

Bo czop może odpadać nawet tygodnie przed porodem;)

Pozatym sama widzisz po Bluberry i Michel że nic je nie brało;P a nagle wzięło i co i co:D

Więc ciebie za jakiś czas może wziąść ,a my będziemy czekać.

Tak jak piszę Lilka :P ja tak robię chcę mi się spać ide spać (choć np 3 h wcześniej już drzemałam) chcę jeść idę jeść , chce mi się wymiotować siedzę i modle się żeby przeszło:D i się relaksuję ,nie skaczę na piłce ,czasem na nią usiądę pokręcę biodrami bawiąc się z psem;P

Madzia123 chyba do 32 tygodnia jest najlepiej jak się obróci choć potem też może... chyba jest sposób na obrócenie się .kołysanie się;D jakoś tak czytałam gdzieś:)
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/obroc-sie-kochanie.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 20:00

welurka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Byłam dzisiaj u mojej ginekolog i Synek wazy juz 3200 g to nie az tak duzo ale na 99% bede miec drugą CC. Mam sie już stawić w Szpitalu 16 grudnia na KTG i na czczo ze spakowaną torbą i mogą mnie juz zostawić. A jak nie zostawia to 22 grudnia ostatecznie bede miała cc. Nie chciałam mieć takiego porodu że dziecko sie nie spodziewa a nagle go wyciągną :( ale mi lekarka tłumaczyła ze po jednym CC nie wolno wywoływać oksytocyną bo jest duże prawdopodobienstwo pękniecia poprzedniej blizny:( Wiec mam działac z Mężem i jak sie cos zacznie jechac do Szpitalai zobaczymy....... Ja mam nadzieje ze samo ruszy do 22 grudnia a jak juz bedzie cc to nic wazne zeby to dzidzius zadecydował sam kiedy chce wyskoczyc :) mam nadzieje ze tak bedzie :) a szyjka narazie twarda wysoko i wszystko pozamykane na cztery spusty ;/

marzycielka29, Blondi22 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia no to nic nie pozostało jak za tydzień zacząć starania od piłeczki, serduszkowania z mężem ,schody ,jak nie będzie pomagać to pełen relaksik:))) i znów na zmianę;) może ruszy bez wspomagaczy;)

Nie martw się na zapas:))

Co do cc (kiedyś mówiono ) tak mojej mamie jeszcze 23 i 16 lat temu że jak się raz zrobi cc to drugi raz też trzeba...
    Teraz wyznają niektórzy zasadę.. że kilka razy robią (ost słyszłam o kobiecie 5 cesarek) ale nie wiem w jakim stanie jest jej ciało)
    Nie znam się za bardzo.

Ogólnie widzę mega cisza na forum może przed burzą ;) Ana Welurka czyżby was wzięło;)? cze może jakiś relaks u boku mężów;)

MamaMadzia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalitaa, ja dziś miałam aktywny dzień- jak na mnie:P Więc mało się udzielałam. Mam trchę skurczy, ale dalej to nine to. Leci mi lekko jakaś woda, ale to pewnie mocz:P heheh Oberwuje się:P Byliśmy kupić w koncu ten aparat co by bruno miał fajne foty, ale byly tylko z wystawki więc zamówiony mamy na środę. Too moze tak na środę Bruno się szykować jak bedzie aparat hehhehe
    AA i na fb widziłam Twoj pepek po kolczku - mam taki sam!!!:D I podtawke pod lapka też:P

Tak mi się zachciewa spać, że nie chciałabym teraz rodzić, bo nie mam siły:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia jakby nie było będzie dobrze. Ciekawa jestem tylko jak to jest z tą osytocyna, co ona mogłaby "złego" wyrządzić tej starej bliźnie??

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki w końcu wybraliście moja droga... my może zakupimy dopiero w styczniu... bo teraz rady nie damy ,a szkoda :( Ale zobaczymy

No tak mi się rozciągało że czerwone mam.
    No widzisz ja nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie byłam pewna że to wody płodowe... ale zrobiłam tym paskiem na sr... i to nie są wody...
    Chodziarz były wodne jak woda..
    Ale położna powiedziała mi że czasem jak się siedzi macica itd tam ma zakamarki..;/ i czasem nagle wstajesz poruszasz się i wycieka coś takiego jak woda..

Ja też jestem padnięta ,patrze na tvn na życie bez wstydu... (ale ja dziś 2 razy drzemałam) więc ogólnie mnie też się wiecznie chcę spać;/
    Norma...

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aparau w koncu zdecydowlaismy się na ten http://www.euro.com.pl/aparaty-cyfrowe/nikon-coolpix-l820-czarny.bhtml#akcesoria
    Lustrzanki nie kupujemy bo sie na tym nie znamy a też koszta by conajmniej dwukrotnie wzrosly. A ten jak na tę cenę ma naprawdę dobre parametry i same dobre opinie.

Co do tych wód to ja będę pewna, że wody to wody faktycznie jak mi będą lecieć i lecieć :P Też kiedyś miałam fałszywy alram ok 30tc jak nie wcześniej, ale lekarz zbadał ph tym patyczkiem i spoko to nie żadne wody.

A w TV to nawet nie wiem co oglądać:P Szkoda, że Lekarze się skończyły:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 22:06

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadłam dwie paczki słonecznika i teraz mi cholernie niedobrze bleeehh, małż juz koło mnie przysypia a mnie sie dzis wogóle spać nie chce, ale pewnie zaraz bedzie mnie ciągnął do wyra bo on nie lubi sam zasypiac :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh welurko, to może jak Cię M zaciąga tak do łózka to na coś liczy:D a to by na pewno poród przyśpieszyło:D

Ale jak piszecie o tych mdłosiach to fakt, to koeljny objaw przedporodowy, bo też tak mam od paru dni, dziś rano myślałam, ze naprawdę zwymiotuję :( Ale wzięłam parę głębokich oddechów nosem i po chwili przeszło.. Wcześniej w życiu tak nie miałam, na początku ciąży tylko trochę mdłości i tyle. Także można wpisać do listy objawów przedporodwych hehehehe

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie sie kurcze powstrzymuje ze względu na te tabletki dowcipne które biore, jeszcze kilka dni musze je brać ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małż juz koło mnie chrapie wiec chyba na nic nie liczył hahhaha :P

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe:P
    No ja ten Pimafucin wzielam 4 dni z rzędu, potem zaprzestałam ze wzgldu na małe co nieco :P I jest ok, wystarczyła taka ilość bo już w ogóle żadneego pieczenia nie czuję także faktycznie coś się miało wcześniej na rzeczy pomimo, że zastosowałam je w razie W:)

Mój M poszedł się ogarnąć i do spania więc też do niego dołącze:P
    Dobranoc Kobietki, udanej nocki:)

Nina kochana, czy ty może urodziłaś?:P

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już budzę małża i przenosimy sie do sypialni :) śpijcie dobrze :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko ja wypatruje objawow porodu....mnie juz w nocy zaczal brzuch pobolewac....raz mocniej raz lzej...i tak caly dzionek...doszly delikatne ukucia w kregoslupie...sluzu pelno...a moj syn dalej uparty...wczoraj z tatusiem troszke sie poprzytulalismy i dalej cisza....ah..

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    MamaMadzia jakby nie było będzie dobrze. Ciekawa jestem tylko jak to jest z tą osytocyna, co ona mogłaby "złego" wyrządzić tej starej bliźnie??

Własnie nie wiem bo nie dopytałam Lekarka mówiła tylko że wzrasta ryzyko pęknięcia podczas porodu :( domyslam się że ogólnie oksytocyna wywołuje nienaturalne ruchy macicy i są silniejsze niz zwykle skurcze A blizna po CC się nie rozciaga i może pęknąć ;/
    Bardzo mi zależy żeby skurcze same się pojawiły nawet jeśli się zakończą cc bo bede wiedziała ze Synek już chce się ewakuować wiec pomału zaczne działać :) jak nie z Męzem to jakies inne specyfiki i zobaczymy :)
    aaaaa i tak najpierw musze zacząc w koncu pakować torbę do szpitala :) bo zaczne od działań a się okaże ze nie jestem przygotowana ehehehe :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ