X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Miranda Nowa

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam wiadomość od Rubi :) została przyjęta do szpitala ,niestety nie do tego co chciała. Jeszcze nie urodziła i jeszcze nie wywołują porodu.Po wszystkich badaniach lekarz stwierdził, że spokojnie na obserwacji juz w szpitalu poczekają jeszcze chwilkę na skurcze naturalne :) Pozdrawia Was serdecznie!!!

;oniqa, marzycielka29, Tinka85, plemniczka, Ana27, Blondi22 lubią tę wiadomość

nzjddqk3vq3l0zak.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie nasz klusek wazy 1800 więc galanty;p o cesarce jeszcze tak dokladnie nie rozmawiałam. wszystko jest ok wody pępowina łożysko nisko ale to tak od początku ciąży.Synek główką jeszcze nie odkręcony

;oniqa, Lalita2710, marzycielka29, Ana27, Lula_w lubią tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki to wy się juz powoli rozkręcacie a u mnie nadal cisza jak makiem zasiał ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka nie powiem niczego co nie zostalo juz powiedziane ;) ale spij spij spij jedz wszystko i wypoczywaj :)

welurka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypraszam sobie Mumie.ja po cc nastepnego dnia wstalam chodzilam wzielam prysznic i zajmowalam sie dzieckiem.

Lalita2710, marzycielka29, Ana27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki to wy się juz powoli rozkręcacie a u mnie nadal cisza jak makiem zasiał ;/
    cO TY GADASZ?:d
    Kochan to że są skurcze i to że Ana ma różowy śluz to nic nie znaczy:P

Bo czop może odpadać nawet tygodnie przed porodem;)

Pozatym sama widzisz po Bluberry i Michel że nic je nie brało;P a nagle wzięło i co i co:D

Więc ciebie za jakiś czas może wziąść ,a my będziemy czekać.

Tak jak piszę Lilka :P ja tak robię chcę mi się spać ide spać (choć np 3 h wcześniej już drzemałam) chcę jeść idę jeść , chce mi się wymiotować siedzę i modle się żeby przeszło:D i się relaksuję ,nie skaczę na piłce ,czasem na nią usiądę pokręcę biodrami bawiąc się z psem;P

Madzia123 chyba do 32 tygodnia jest najlepiej jak się obróci choć potem też może... chyba jest sposób na obrócenie się .kołysanie się;D jakoś tak czytałam gdzieś:)
    http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/obroc-sie-kochanie.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 20:00

welurka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)

Byłam dzisiaj u mojej ginekolog i Synek wazy juz 3200 g to nie az tak duzo ale na 99% bede miec drugą CC. Mam sie już stawić w Szpitalu 16 grudnia na KTG i na czczo ze spakowaną torbą i mogą mnie juz zostawić. A jak nie zostawia to 22 grudnia ostatecznie bede miała cc. Nie chciałam mieć takiego porodu że dziecko sie nie spodziewa a nagle go wyciągną :( ale mi lekarka tłumaczyła ze po jednym CC nie wolno wywoływać oksytocyną bo jest duże prawdopodobienstwo pękniecia poprzedniej blizny:( Wiec mam działac z Mężem i jak sie cos zacznie jechac do Szpitalai zobaczymy....... Ja mam nadzieje ze samo ruszy do 22 grudnia a jak juz bedzie cc to nic wazne zeby to dzidzius zadecydował sam kiedy chce wyskoczyc :) mam nadzieje ze tak bedzie :) a szyjka narazie twarda wysoko i wszystko pozamykane na cztery spusty ;/

marzycielka29, Blondi22 lubią tę wiadomość

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia no to nic nie pozostało jak za tydzień zacząć starania od piłeczki, serduszkowania z mężem ,schody ,jak nie będzie pomagać to pełen relaksik:))) i znów na zmianę;) może ruszy bez wspomagaczy;)

Nie martw się na zapas:))

Co do cc (kiedyś mówiono ) tak mojej mamie jeszcze 23 i 16 lat temu że jak się raz zrobi cc to drugi raz też trzeba...
    Teraz wyznają niektórzy zasadę.. że kilka razy robią (ost słyszłam o kobiecie 5 cesarek) ale nie wiem w jakim stanie jest jej ciało)
    Nie znam się za bardzo.

Ogólnie widzę mega cisza na forum może przed burzą ;) Ana Welurka czyżby was wzięło;)? cze może jakiś relaks u boku mężów;)

MamaMadzia lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalitaa, ja dziś miałam aktywny dzień- jak na mnie:P Więc mało się udzielałam. Mam trchę skurczy, ale dalej to nine to. Leci mi lekko jakaś woda, ale to pewnie mocz:P heheh Oberwuje się:P Byliśmy kupić w koncu ten aparat co by bruno miał fajne foty, ale byly tylko z wystawki więc zamówiony mamy na środę. Too moze tak na środę Bruno się szykować jak bedzie aparat hehhehe
    AA i na fb widziłam Twoj pepek po kolczku - mam taki sam!!!:D I podtawke pod lapka też:P

Tak mi się zachciewa spać, że nie chciałabym teraz rodzić, bo nie mam siły:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaMadzia jakby nie było będzie dobrze. Ciekawa jestem tylko jak to jest z tą osytocyna, co ona mogłaby "złego" wyrządzić tej starej bliźnie??

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki w końcu wybraliście moja droga... my może zakupimy dopiero w styczniu... bo teraz rady nie damy ,a szkoda :( Ale zobaczymy

No tak mi się rozciągało że czerwone mam.
    No widzisz ja nie wiem jak u Ciebie ,ale u mnie byłam pewna że to wody płodowe... ale zrobiłam tym paskiem na sr... i to nie są wody...
    Chodziarz były wodne jak woda..
    Ale położna powiedziała mi że czasem jak się siedzi macica itd tam ma zakamarki..;/ i czasem nagle wstajesz poruszasz się i wycieka coś takiego jak woda..

Ja też jestem padnięta ,patrze na tvn na życie bez wstydu... (ale ja dziś 2 razy drzemałam) więc ogólnie mnie też się wiecznie chcę spać;/
    Norma...

dqprepoku4out2uw.png

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do aparau w koncu zdecydowlaismy się na ten http://www.euro.com.pl/aparaty-cyfrowe/nikon-coolpix-l820-czarny.bhtml#akcesoria
    Lustrzanki nie kupujemy bo sie na tym nie znamy a też koszta by conajmniej dwukrotnie wzrosly. A ten jak na tę cenę ma naprawdę dobre parametry i same dobre opinie.

Co do tych wód to ja będę pewna, że wody to wody faktycznie jak mi będą lecieć i lecieć :P Też kiedyś miałam fałszywy alram ok 30tc jak nie wcześniej, ale lekarz zbadał ph tym patyczkiem i spoko to nie żadne wody.

A w TV to nawet nie wiem co oglądać:P Szkoda, że Lekarze się skończyły:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 22:06

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zjadłam dwie paczki słonecznika i teraz mi cholernie niedobrze bleeehh, małż juz koło mnie przysypia a mnie sie dzis wogóle spać nie chce, ale pewnie zaraz bedzie mnie ciągnął do wyra bo on nie lubi sam zasypiac :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh welurko, to może jak Cię M zaciąga tak do łózka to na coś liczy:D a to by na pewno poród przyśpieszyło:D

Ale jak piszecie o tych mdłosiach to fakt, to koeljny objaw przedporodowy, bo też tak mam od paru dni, dziś rano myślałam, ze naprawdę zwymiotuję :( Ale wzięłam parę głębokich oddechów nosem i po chwili przeszło.. Wcześniej w życiu tak nie miałam, na początku ciąży tylko trochę mdłości i tyle. Także można wpisać do listy objawów przedporodwych hehehehe

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie sie kurcze powstrzymuje ze względu na te tabletki dowcipne które biore, jeszcze kilka dni musze je brać ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małż juz koło mnie chrapie wiec chyba na nic nie liczył hahhaha :P

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehehe:P
    No ja ten Pimafucin wzielam 4 dni z rzędu, potem zaprzestałam ze wzgldu na małe co nieco :P I jest ok, wystarczyła taka ilość bo już w ogóle żadneego pieczenia nie czuję także faktycznie coś się miało wcześniej na rzeczy pomimo, że zastosowałam je w razie W:)

Mój M poszedł się ogarnąć i do spania więc też do niego dołącze:P
    Dobranoc Kobietki, udanej nocki:)

Nina kochana, czy ty może urodziłaś?:P

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też już budzę małża i przenosimy sie do sypialni :) śpijcie dobrze :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Asiulka83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze ze nie tylko ja wypatruje objawow porodu....mnie juz w nocy zaczal brzuch pobolewac....raz mocniej raz lzej...i tak caly dzionek...doszly delikatne ukucia w kregoslupie...sluzu pelno...a moj syn dalej uparty...wczoraj z tatusiem troszke sie poprzytulalismy i dalej cisza....ah..

ukdy3e5e07dpccv2.png
    19.12. jest <3 , 09.01 3.84 cm <3 , 21.01 5,65 cm <3, 6.02 8,06 cm Boy <3 2.03 238g <3 15,05 1500 g <3 27.07 3540 <3
    ukdyj44j0v7sy1vp.png
  • MamaMadzia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    MamaMadzia jakby nie było będzie dobrze. Ciekawa jestem tylko jak to jest z tą osytocyna, co ona mogłaby "złego" wyrządzić tej starej bliźnie??

Własnie nie wiem bo nie dopytałam Lekarka mówiła tylko że wzrasta ryzyko pęknięcia podczas porodu :( domyslam się że ogólnie oksytocyna wywołuje nienaturalne ruchy macicy i są silniejsze niz zwykle skurcze A blizna po CC się nie rozciaga i może pęknąć ;/
    Bardzo mi zależy żeby skurcze same się pojawiły nawet jeśli się zakończą cc bo bede wiedziała ze Synek już chce się ewakuować wiec pomału zaczne działać :) jak nie z Męzem to jakies inne specyfiki i zobaczymy :)
    aaaaa i tak najpierw musze zacząc w koncu pakować torbę do szpitala :) bo zaczne od działań a się okaże ze nie jestem przygotowana ehehehe :)

k0kd3e5ej0jpnepe.png
    atdcj44jj6019p4n.png
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ