X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się okapałam umyłam włosy... pełen relaks potem wysuszę ogarnę troszkę mieszkanie i położę się zdrzemnąć.

Welurka też mam zły humor ,moja babcia mnie wk... mniejsza o co...
    Ale wciąż panuje zasada ci co mają najwięcej wypominają ,a ci co mają najmniej podzielą się i nigdy o tym nie wspominają..;/
    Ona na pewno będzie ostatnią osobą ,która dowie się że urodziłam...
    Ale pie.. nie stresuje się pełen luzz...

Oj też miałam takie noce że śniły mi się głupoty ,bo niby nawet o tym nie myślałam ,ale podświadomość tak.

Ja w nocy na zmianę miałam te baxtony potem te normalne bezbolesne...
    Więc też co chwilę się budziłam... Chociaż nawet się wyspałam..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewuszki :)

Ja w nocy chyba za szybko chciałam zerwaćsię z łóżka do WC i strasznie zaczoł boleć mnie brzuch gdzie dzidzia ma głowe, póxniej nie umiałam zasnąć ale na szczęście juz przeszło.

już doczekać się nie umie jutrzejszego Badania 3D jak zobacze buzię mojej myszki :)

Welurko mnie też dzisiaj póki co wszystko i wszyscy denerwują, a najbardziej jedna kobieta w biedronce staneła przed kasami z koszykiem zatarasowała przwejscie i ogląda co ludzie kupują wrrrrrr.

Mam nadzieje że dzień skończy się lepiej :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ania_mr Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczęłam 3 trymestr, więc trza się tu przenieść;) ale ten czas szybko leci...

Wczoraj z mężem byliśmy na pizzy w tele-pizza a dziś o 3 rano dostałam biegunki:( mąż w pracy o 8. Już tam nie pójdziemy na pizzę... teraz jak na razie spokój...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 11:10

aher, pasia27, Blondi22 lubią tę wiadomość

relgh371tnvgf6k5.png77d19a1547e45cc4.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :D
    A le miałam sen dzisiaj :D śniło mi się, że wody mi odeszły :D hyhyhy
    Poza tym zimno, ale słonecznie i straaaaaaasznie leniwie :)

Miłego dnia!

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kobietki dotarłam do domku zmarzłam jak cholera wyniki odebrałam mocz ok ale ta cholerna morfologia nadal na pograniczu no ale już wcześniej gin mówił że tak już jest w ciąży zobaczymy co jutro powie.
    Już nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty swoją drogą mam jak zwykle stracha mega .
    Zrobię sobie herbatkę odpocznę i znowu do garów powiem wam ze tak mi obrzydło gotowanie że mam już dosyć tego wymyślania co gotować .:(

Tak na marginesie to jestem gdzieś bardzo poddenerwowana po głowie chodzą mi tylko myśli dotyczące porodu obudził się STRACH :( .

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki jakies wiesci od Rubi? ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro albo w czwartek idę na badanie moczu i morfologii a tak mi się nie chce rano wstawać :/ yhhh . Poza tym lekarz mi zlecił też badanie vdrl po raz drugi nie wiem po co :/ . Seksu i tak nie ma :/

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka nic nowego od Rubi nie wiemy, mam nadzieje ze ma już Laurencje przy sobię :)

Lalita masz racje nie ma sensu sie denerwować a sprawiedliwości na tym świecie nigdy nie było i nie bedzie ...

marzycielko ja teznie mam pomysłów na obiad i zawsze sie przez to wkurzam, ale dziś zrobie dorsza ziemniaki i surówkę. Ja tez jestem nerwowa boje sie tego co mnie czeka, w dzien chodze nabuzowana w nocy nie śpię, i jakoś nie umiem się wyluzowac , przetłumaczyc sobie ze jakoś to bedzie

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tymi obiadami to i ja mam to samo. Makabra.

Mogę gotować, tylko właśnie to wymyślanie, ech:/

pasia27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonym mamom!! :) Fajnie, że już macie dzieciątka przy sobie :) Moje narazie nadal intensywnie się rozpycha w środku. Jedne z nas uciekają a kolejne przychodzą :) Witam nowe koleżanki w III trymestrze. Fajnie, że nie zamykacie się tylko w swoich miesięcznych wątkach. Będzie grupa wsparcia na ostatniej prostej :)

Torbę do szpitala zaczynam przygotowywać, dziś skoczę albo wyślę męża po ostatnie zakupy... :) Dla córci też naszykowałam dwa komplety na wyjście ze szpitala, brak mi jeszcze kombinezonu zimowego dla małej... Na początek 62 będzie odpowiedni? Czy lepiej od razu wziąć 68? Obawiam się, że u mnie będzie spora córa i mam dylemat.

Tymczasem czekam na położną, dziś będziemy rozmawiać o karmieniu piersią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2013, 11:56

Blondi22 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    kochana, moja blizna to się właśnie rozciągnęła i jest większa przez to i zbrązowiała;/ Czyli jesli jest cieńsza to "źle"?
    Tak czy siak nie macie się czym martwić, będzie CC to będzie i też będzie dobrze:))
    A jak dawno miałaś cc?

no moje cc było już prawie 5 lat temu, niestety blizna w trzech miejscach w środku na macicy zaczęła sie rozchodzić jeszcze przed zajściem w ciąże - w sumie poniekąd moja wina bo po pierwszej cesarce się nie oszczędzałam i chciałam wszystko robić sama - łącznie z wnoszeniem wózka na trzecie piętro:/ i ją poodbno osłabiłam bo nie pozwoliłam jej się do końca zrosnąc ale i zbyt płytko była zszyta macica - więc i moja i lekarzy wina, miałam mieć reoperacje blizny, ale lekarze zdecydowali że lepiej zajść w ciąże i kontrolować niż kolejny raz rozcinać, teraz przez to że są trzy przestrzenie niemal otwarte na długości blizny (robiła HSC i inne cuda żeby to potwierdzić) nie mozna dopuścić do czynności skurczowej żeby wszystko nie pęklo, a że jeszcze pierwszy synek był dosyć spory bo rodziłam go na początku 38 tygodnia i ważył 3870 to się boją zeby Jasiek tez duży nie był i nadmiernie macicy nie obciążał więc się kontrolujemy cały czas:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *chodziło mi oczywiście o histeroskopie, że miałam robioną kontrolnie:)

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mr niewiem gzie byłaś na pizzy ale telle pizza sie zniszczyła nawet w pizzy hat już średnio ze smakiem dobrej pizzy.
    Ale wieesz lepiej biegunka i wydalenie z organizmu niż męczenie się bóle it
    Witamy na ostatniej prostej ;)))

Lilka wczoraj dostałysmy info ze jest w szpitalu ,ale nie tym co chciała i że w dniu wczorajszym jeszcze jej nie wyłowywali że z dzieckiem ok i czekaja pod obserwacja na naturalny rozwój wydarzeń. Ja sie denerwuje bo nie lubie jak coś odkladaja mam nadzieje że już urodziła albo jes w trakcie.

Welurka kochana hormony szaleja... dasz rade wżuć na luz :*

Co do obiadów kocham gotować ,mąż też lubi ale powiem wam że produkty =dania szybko sie nudzą. Ja dziś pierogi z tjusskaffkami ;))

Asher ja ma taki na 68 ale ja ci powiem że jak wiadomo rozmiar rozmiarowi nie równy...
    I on wcale taki duży nie jest. Na szcsescie moj nie ma na nogach wiec moge go podwonac.
    A potem mam soecjalny spiworek do fotelika wiec wsadzam dziecko zapinam pasy i nozki sa w ciepełku

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze po cc mialam ciagle wrazenie ze czuje mlodego w brzuchu a to narzady wracaly na swoje miejsce ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe dziewczyny na forum:)
    co do obiadów i gotowania to ja cudowałam jak się dowiedziałam o ciąży- zaczęłam własne przyprawy nawet robić:P i miałam ten zapał przez drugi trymestr też- ale teraz....teraz to mi się nic nie chce:P Leń straszny się włączył. Mam nadzieję, że mi to przejdzie:P
    A dziś znowu obudziła mnie Karinka- tak kopała, że przebudziłam się ze snu i już nie mogłam zasnąć- za to odkryłam brzuszek i oglądałam jej harce:P Przyjemny widok:)

pasia27 lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja chwile poleżałam i humor mi się poprawił, odpalam wiec jakąs muzyk,e i mykam do kuchni obiadek robić

Lalita2710 lubi tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Welurko relaksik w postaci leżenie + muzyczka cuda zdziałają ;)

Ja robiłam porządki w szafkach w łazience... boże ile rzeczy człowiek powyrzuca nie potrzebny. Ale aż lepiej:)

Czekam na męża i za chwilę też będę ogarniała obiadek.

welurka lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• milola86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobietki;)
    ja na szczęście dzis obiad mam z głowy, wczoraj wieczorem zrobiłam fasolkę po bretońsku i na dzisiaj jest gotowa;) ale fakt-wymyslanie jest najgorsze
    Dzis zgrzeszyłam podwójnie-na spacerku zachciało mi się humburgera, a po nim poprawiłam ptysiem-nie wiem co mnie napadło ;/

asienka28, Lalita2710, welurka, MamaMadzia, marzycielka29 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola :P jaki tam grzech ,grzesz póki możesz bo 10 tygodni szybko zleci;))

A potem dieta;D ^^ nie wszystko jeść można;)

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem jestem;-)po wczorajszej wizycie wyszly mi male skurcze i wysokie tetno dzidziusia,pozs tym maly ma juz 3900,wiec dzis polozyli mnie do szpitala i bede obserwowac i decydowac czy bedzie cc,wiec leze,mam teraz ktg,zobsczymy,bede Wam pisac co i jak u mnie;-) jesrem spokojniejsza nawet,bo cisnienie tez mi wczoraj skoczylo 150/90,dzis mam 130/90

michaela, pasia27, Ana27, marzycielka29, welurka, Blondi22 lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ