X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa dzięki za informacje może zajrzę jak będę szła :) Szkoda, że się nie załapałam wcześniej to byśmy się może spotkały :)

;oniqa lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziecka mam ręcznik, chusteczki nawilż, pampersy
    Dla siebie 3 koszule (jedna stara do porodu)
    -szlafrok
    -sztućce
    -nakładki na sutki z aventu
    -stanik
    -wkładki laktacyjne
    -podpaski bella długie
    -podkłady seni pod pupe:P
    -majteczki siateczkowe
    -kosmetyki (ja mam wszystko mini szampon,mini płyn do mycia, jakieś próbki kremu do twarzy + podkład sobie wzięłam na wyjście żeby jakoś wyglądać:P)
    -grzebień
    -poduchę do karmienia
    -wodę mineralną
    -ręcznik dla siebie jeden duży jeden mały
    - ręcznik papierowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2013, 13:51

;oniqa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze zapakowałam tantum rosa i do tego butelke z dozownikiem do przemywania krocza, lusterko, gumki do włosów, opaske, pomadke nawilzająca do porodu, chusteczki higieniczne, ładowarke do telefonu, krem na sutki i to chyba wsio :) aaa i skarpetki :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak skarpetki też mam :D pod kolorek piżamek szare i szaro-różowe :D frotowe;P bd w nich śmigać po porodówce;P hihih

Ja tantum rose powiedziałam że jak bd mi potrzebna mąż dokupi.
    Z tego co wiem Suzy pisała że tym razem nie było jej potrzebna.

A aa i mam płyn do higieny intymnej
    Korę dębu ,bo ma działanie ściągające, w dodatku tym jest z kwas mlekowy, proteiny mleka,d-panthenol i alantonine
    20120720_BIE-HigienaIntymna.jpg

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    ;oniqa dzięki za informacje może zajrzę jak będę szła :) Szkoda, że się nie załapałam wcześniej to byśmy się może spotkały :)
    też żałuje

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ja dla dziecka mam ręcznik, chusteczki nawilż, pampersy
    Dla siebie 3 koszule (jedna stara do porodu)
    -szlafrok
    -sztućce
    -nakładki na sutki z aventu
    -stanik
    -wkładki laktacyjne
    -podpaski bella długie
    -podkłady seni pod pupe:P
    -majteczki siateczkowe
    -kosmetyki (ja mam wszystko mini szampon,mini płyn do mycia, jakieś próbki kremu do twarzy + podkład sobie wzięłam na wyjście żeby jakoś wyglądać:P)
    -grzebień
    -poduchę do karmienia
    -wodę mineralną
    -ręcznik dla siebie jeden duży jeden mały
    - ręcznik papierowy
    Lalita najważniejszy to ten podkład ja też oczywiście wezmę :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam próbki z bourjusa takiego fajnego lekkiego podkładu on bardziej jak krem bb ,ale zawsze coś zamatuję żeby wyglądać w miarę jak człowiek:)

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak z innej beczki teraz jakoś na dniach chce kupić proszek na ciuszki dla małej i zastanawiałam sie też nad białym jeleniem miała któraś z Was go ??

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladowarka do tel wazna sprawa ja wzielam w ostatniej chwili do auta i z auta do szpitala juz zapomniałam hehe dobrze ze teraz wiekszosc tel jest na usb :)

myslalam ze dzis nas puszcza do domu ale malemu biliburina skoczyla a ja po porodzie mialam anemie i zaginął ostatni wynik morfologii i jutro nowa beda robic ehh :/ chcemy do domku

welurka lubi tę wiadomość

zfxga33.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry a jak poród mamy sie czego bać ?? bo u mnie strach coraz większy :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blueberry wrote:
    ladowarka do tel wazna sprawa ja wzielam w ostatniej chwili do auta i z auta do szpitala juz zapomniałam hehe dobrze ze teraz wiekszosc tel jest na usb :)

myslalam ze dzis nas puszcza do domu ale malemu biliburina skoczyla a ja po porodzie mialam anemie i zaginął ostatni wynik morfologii i jutro nowa beda robic ehh :/ chcemy do domku

O kurcze też się boję o anemie niby ost wynnik lekko ponad normy ,ale... wiadomo że spada;/

Zdrówka dla Was ,wiesz dobrze że nie wypuszczają tylko sprawdzają wszystko czy jest ok.

Dołączam się do pytania welurki jak poród? Normalny w wodzie?
    jak cięcie krocza było ? i jak było tak chociaż krótko

dqprepoku4out2uw.png

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki do mnie dziś przyszła piłka do skakania więc wieczorkiem trochę poćwiczę sobie :).
    Zjadłam właśnie zupkę i teraz oczka mi się zamykają . Czekam na męża i jak wróci to zabiera się za pomalowanie jednej ściany w kuchni bo jest z deka poplamiona od łapek mojego synka :).
    Wieczorem zabieram się za pakowanie torby do szpitala wczoraj mąż kupił sobie mundurek do szpitala :) śmieje się że będzie wyglądał jak żaba cały zielony hi hi :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja jestem ciekawa swojej morfologi jaka jest obecnie
    11 mam wizyte kontrolna u gina to da mi skierowanie na kolejną morfologie?
    w szpitalu nie miałam anemi,łykam jedynie falvit mama dla kobiet w ciąży i po porodzie.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow Lalita już na 1 miejscu :) ale zlecialo :)
    a pamiętam jak ja nie dawno byłam na podium..hehe ale dlugo tam nie zabawiłam :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa ja mojej też choć ja dziś byłam na pobraniu krwi, a w czwartek wizyta więc mam nadzieje, że żelazo poszło w góre. No i to cholerne białko żeby zniknęło :D

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Ja dziś poszłam na piechotę z mamą do Galerii, popd górę się trochę idzie choć daleko nie mam, nie powiem wymęczyło mnie to trochę hehe I co, "wysiłek" nie poszedł na marne, mam dużo rozciagliwego śluzu różowo żółtego:D Więc miejmy nadzieję, że to już zapowiedź konkretna ten róż:P

A Blueberry miała chyba super poród, sam fakt, że tak szybko urodziła takiego grubaska małego:P:P:P

marzycielka29, Lalita2710 lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana napewno nie poszedł na marne, ja przed pierwszym porodem też tak miałam, a dzień przed rozpoczęciem akcji cały dzień po galeriach moją Mamę ciągałam i nie używałam schodów automatycznych, ona miała dosyć a ja sie zaparłam że muszę już urodzić...

Ana27 lubi tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dokładnie, coś w tym jest. Właśnie się zastanwiam co tu robić ejszcze żeby wykorzystać ten moment do końca:) Zaczekam na M, moze gdzies jeszcze pojedziemy, pochodzimy:P :))))
    A jak nie to znów jutro do galeri hehehe:))
    I fakt, moja mama już zdychała dziś, mówiła, że ją kręgosłup boli, a ja ogolnie dobrze się czułam, tylko pod koniec juz mnie skurcze brały.

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2013, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja w piątek myłam podłogi na kolanach, w sobote wieczorem zaczęły sie skurcze pierwsze a w poniedziałek urodziłam :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ