X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała usuwany ząb w ciąży?
    Jest to bezpieczne? Boli mocno?

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!

Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
    Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku ;)
    Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję :((( . Tylko bóle brzucha :/

Miłego dzionka!

Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tc :) Ze znieczuleniem oczywiście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:47

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nie miałam usuwanego ale z tego co wiem to po 14tygodniu mogą podawać już normalne znieczulenia. Choć nie wiem jak u Ciebie u dentysty jest. Ja raz dostałam znieczulenie podczas kanałowego to nie ukrywam, że pokręciło mi się w głowie.. :/

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie w wolnej chwili jaką polecacie elektroniczna nianię, jesli ktos ma juz doswiadczenie??
    pozdrawiam :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!

Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
    Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku ;)
    Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję :((( . Tylko bóle brzucha :/

Miłego dzionka!

Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tc :) Ze znieczuleniem oczywiście!
    Moni to ja mam podbnie z tmyi bolami, skurczaami, nic nie przechodzą, góra na godzinę może?Te stawinia się, bo takie napięcie, piczenie czuje cały czas. Ale tak nie chce do szpitala:( Daj znać jak tamm, co w szpitalu zaobserwują u Ciebie, mmoże się fkatycznie jakieś rozwarcie pzez noc zrobiło?:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek, z tego co się orientujję póki co żadna z nas elektronicznej niani nie zakuupowała, może zapytaj też na Pielęgnacji maluszków... może tam któraś dziewczyna coś poleci?

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w przyszły czwartek,mam 5 do usunięcia...mam miec znieczulenie ale mimo wszystko sie boje tego bólu;/

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nic nie czuć jak wyrywają :) Tylko po wyrwaniu będziesz czuła taki 'przewiew' i dziwne uczucie w buzi ;) hehehe

Ana ja to bym jechała do szpitala już na sam poród, a oni chcą mnie na patologii połozyć a mi się to nie uśmiecha :/ no chyba, że zacznę rodzić to co innego. Ehh już mnie męczy to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:11

Marysia0312 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na suwaczku już mam, że powinnam liczyć ruchy ale ja nie wiem do końca jak to robić;/
    poza tym jestem panikarą raczej więc obawiam się, że kurczowo będę się tego trzymac jak zaczne liczyć;|

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak miałam około 15lat to dentystka sadystka wyrywała mi ząb - od tamtej pory mam uraz! tzn. chodzę regularnie do stomatologa i lecze ząbki (obecnie wszystkie zdrowe,troszkę wrażliwe mam dziąsła przez ciąże ale to podobno normalne) Została tylko ta nieszczęsna 5 do usunięcia - no cóż jak trzeba to usunę;(

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N dokładnie, też bym chciała na sam poród jechać:P A nie tak o, leżeć na obserwacji jeśli się nic nie dzieje.
    Ale dodzowniłam się na KTG i idę na 15, ubłagałam Panią bo mówiła, że nie ma miejsc... Z tego wszystkiego aż mnie chwilowo brzuch przestał boleć. heh psychika to podstawa. Ale nie ma tak dobrze, skurcze są..

Moni no to powodzenia, i tak już nieddługo w tym szpitalu pogościsz na patologii:))

Blondi22 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny na suwaczku już mam, że powinnam liczyć ruchy ale ja nie wiem do końca jak to robić;/
    poza tym jestem panikarą raczej więc obawiam się, że kurczowo będę się tego trzymac jak zaczne liczyć;|
    Ja prawie nigdy ruchów nie liczyłam. Chyba po 28tc powinno się czuć ruchy kilka na pewno w przeciagu 6godzin? jakoś tak. Ale to nie tylko kopnięcia ale też przesuwania, pełznięcia. Jeśli czujesz e ruchy to nie licz bo się zadręczysz tylko.
    Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:21

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bd pisać nie po koleji :D za szybko piszecie (a ja spałam)

No więc bóle okresowe mam od miesiąca takie mocne (ale szyjka w 36 tyg była u góry i bez skracania ) co moze zmienić się w ciągu 1 dnia )
    Synuś wówczwas był przy kanale rodnym ustawiony (ale jeszcze nie wskoczył) tyle.

od tych 2 tygodni bóle są co raz mocniejsze i częstsze...
    Tak Kara Jak stawia mi się brzuch (nie zależnie czy same twardnienie ) czy z bólem jakby na okres to jest cały twardy u góry też.

Moni mi na ktg jak skurcze wyszły to też ich nie czułam *tzn nie czułam bólu... a czułam takie jakby ukłucie w pachwinie i krzyżu
    (ja miałam krótko ktg 20 min ( więc dużo nie było zapisu) ale te skurcze co były to były co 5-9min na poziomie 55-90-55-70

P.S NIE MAM BÓLI KroCza jakichś mega jak wy (ale ja od początku ciąży ćwiczę mięśnie kegla) i bardzo dużo rozciągam krocze pod czas ćwiczeń...
    Mnie jak ciśnie to bardziej kości czasm pokłują i bardziej krzyż i tyłek

BOŻE niech odejdą mi wody przynajmniej bd wiedzieć co robić i nic nie bd liczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:28

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja prawie nigdy ruchów nie liczyłam. Chyba po 28tc powinno się czuć ruchy kilka na pewno w przeciagu 6godzin? jakoś tak. Ale to nie tylko kopnięcia ale też przesuwania, pełznięcia. Jeśli czujesz e ruchy to nie licz bo się zadręczysz tylko.
    Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.

ZGADZAM SIĘ Z ANNĄ :) ja też nie liczyłam... dziecko też może mieć fazy czuwania... jeśli powyżej 6 h nie rusza się , po posiłku , słodkościach wodzie ,po po tym jak się położysz na boku pooddychasz to wtedy można iśc spr tętno choćby do przychodni.

asienka28 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• KaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Kara, no to super, ze u Ciebie do przodu:)))
    Choć wiesz jak to jest, u mnie też gin obstawial, że urodzę w miniony weekend. A dopiero od wczoraj południa mam non stop nieregularne skucze i bóle, nie wiem miednicy chyba, krocza.
    Także różnie może się zdarzyć, ale nic, trzeba czekać na rozwój akcji i tylke))
    Ja już dostałam dziś jednego smsa GRATULACJE heheheh bo ciotka coś pokręćiła i kuznka źle zrozumiała i tak mi już za wczasu pogratulowala hahaha Oj chciałabym już dziękować:P

No wlasnie Ana masz racje, staram sie nie nakrecac, bo to moze miec odwrotny skutek i opoznic porod.

Dzis mam bardzo spuchniete rece i stopy. Nie mialam tego wczesniej. Czy to dlatego ze dziecko sie obniza?

Jesli chodzi o liczenie ruchow to ja akurat nigdy tego nie robilam bo mala jesk aktywna caly dzien.

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara ta opuchlizna to nie wie czy przez obnżanie stricte, ale na pewno przez wielkość dziecka i to, że uciska na jakieś żyły, naczynia. Ja zaczęłam tak ega puchnąć jak mi brzch skoczył z romzirem, codzień mm większy i większą opuchliznę tym samym;/ Dodatkowo moja waga rośnie jak szalona, a wcale więcej nie jem, obstawiam, że to opuchlizna właśnie plus dziecko, bo małe też nie jst:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, trzmam kciuki za odejście wód:P to by było dla nas najlepsze rozwiązanie:P LEkarze niech się potem kłopoczzą:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam opuchnięć nóg bynajmniej tego nie widzę. Jedynie uda mnie bolą całe (mam nadzieje że ten gizd pierośnki wchodzi w ten kanał rodny) Bo już mam nerwy na niego :D I jak np siałabym po turecku to drętwieją mi nogi przy stopach tak jakby krew nie dochodziła już...

Pierścionki dalej noszę.

Mi waga stoi od 2 tygodni ta sama chociaż powinna wzrastać bo mąż powiedział że jem i on nie wie gdzie to znika :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:36

dqprepoku4out2uw.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to między innymi wczoraj pojechałam na IP bo prawie nie czułam małego, a okazało się, że cały czas się wierci i jeszcze podczas usg czkawki dostał ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też nie czułam ruchów wczoraj npodczas usg a na monitorku ak się wiercił, że masakra hehehe Także nie ma co się bać jak się ich długo nie czuje, tylko na spokojnie sprawdzić w szpitalu np robiac ktg.

Lalita ty nie masz opuchniec bo nie masz mega dużego dziecka i wogole chudznka jestes:P A że nine tyjesz to super bo tak w sumie wszedzie piszą, że na ostatnim etapie się nie tyje a nawet ciężarna traci na wadze. Dlatego mój przyrost i to dosyć wielki mnie przeraża.;p

zsxuot7.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ