III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!
Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku
Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję(( . Tylko bóle brzucha
Miłego dzionka!
Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tcZe znieczuleniem oczywiście!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:47
-
nick nieaktualny
-
moni_c wrote:Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!
Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku
Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję(( . Tylko bóle brzucha
Miłego dzionka!
Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tcZe znieczuleniem oczywiście!
-
nick nieaktualny
-
Marysia nic nie czuć jak wyrywają
Tylko po wyrwaniu będziesz czuła taki 'przewiew' i dziwne uczucie w buzi
hehehe
Ana ja to bym jechała do szpitala już na sam poród, a oni chcą mnie na patologii połozyć a mi się to nie uśmiechano chyba, że zacznę rodzić to co innego. Ehh już mnie męczy to...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:11
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOstatnio jak miałam około 15lat to dentystka sadystka wyrywała mi ząb - od tamtej pory mam uraz! tzn. chodzę regularnie do stomatologa i lecze ząbki (obecnie wszystkie zdrowe,troszkę wrażliwe mam dziąsła przez ciąże ale to podobno normalne) Została tylko ta nieszczęsna 5 do usunięcia - no cóż jak trzeba to usunę;(
-
N dokładnie, też bym chciała na sam poród jechać
A nie tak o, leżeć na obserwacji jeśli się nic nie dzieje.
Ale dodzowniłam się na KTG i idę na 15, ubłagałam Panią bo mówiła, że nie ma miejsc... Z tego wszystkiego aż mnie chwilowo brzuch przestał boleć. heh psychika to podstawa. Ale nie ma tak dobrze, skurcze są..
Moni no to powodzenia, i tak już nieddługo w tym szpitalu pogościsz na patologii:))Blondi22 lubi tę wiadomość
-
paula22 wrote:Dziewczyny na suwaczku już mam, że powinnam liczyć ruchy ale ja nie wiem do końca jak to robić;/
poza tym jestem panikarą raczej więc obawiam się, że kurczowo będę się tego trzymac jak zaczne liczyć;|
Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:21
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Bd pisać nie po koleji
za szybko piszecie (a ja spałam)
No więc bóle okresowe mam od miesiąca takie mocne (ale szyjka w 36 tyg była u góry i bez skracania ) co moze zmienić się w ciągu 1 dnia )
Synuś wówczwas był przy kanale rodnym ustawiony (ale jeszcze nie wskoczył) tyle.
od tych 2 tygodni bóle są co raz mocniejsze i częstsze...
Tak Kara Jak stawia mi się brzuch (nie zależnie czy same twardnienie ) czy z bólem jakby na okres to jest cały twardy u góry też.
Moni mi na ktg jak skurcze wyszły to też ich nie czułam *tzn nie czułam bólu... a czułam takie jakby ukłucie w pachwinie i krzyżu
(ja miałam krótko ktg 20 min ( więc dużo nie było zapisu) ale te skurcze co były to były co 5-9min na poziomie 55-90-55-70
P.S NIE MAM BÓLI KroCza jakichś mega jak wy (ale ja od początku ciąży ćwiczę mięśnie kegla) i bardzo dużo rozciągam krocze pod czas ćwiczeń...
Mnie jak ciśnie to bardziej kości czasm pokłują i bardziej krzyż i tyłek
BOŻE niech odejdą mi wody przynajmniej bd wiedzieć co robić i nic nie bd liczyćWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:28
-
Ana27 wrote:Ja prawie nigdy ruchów nie liczyłam. Chyba po 28tc powinno się czuć ruchy kilka na pewno w przeciagu 6godzin? jakoś tak. Ale to nie tylko kopnięcia ale też przesuwania, pełznięcia. Jeśli czujesz e ruchy to nie licz bo się zadręczysz tylko.
Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.
ZGADZAM SIĘ Z ANNĄja też nie liczyłam... dziecko też może mieć fazy czuwania... jeśli powyżej 6 h nie rusza się , po posiłku , słodkościach wodzie ,po po tym jak się położysz na boku pooddychasz to wtedy można iśc spr tętno choćby do przychodni.
asienka28 lubi tę wiadomość
-
Ana27 wrote:Kara, no to super, ze u Ciebie do przodu:)))
Choć wiesz jak to jest, u mnie też gin obstawial, że urodzę w miniony weekend. A dopiero od wczoraj południa mam non stop nieregularne skucze i bóle, nie wiem miednicy chyba, krocza.
Także różnie może się zdarzyć, ale nic, trzeba czekać na rozwój akcji i tylke))
Ja już dostałam dziś jednego smsa GRATULACJE heheheh bo ciotka coś pokręćiła i kuznka źle zrozumiała i tak mi już za wczasu pogratulowala hahaha Oj chciałabym już dziękować
No wlasnie Ana masz racje, staram sie nie nakrecac, bo to moze miec odwrotny skutek i opoznic porod.
Dzis mam bardzo spuchniete rece i stopy. Nie mialam tego wczesniej. Czy to dlatego ze dziecko sie obniza?
Jesli chodzi o liczenie ruchow to ja akurat nigdy tego nie robilam bo mala jesk aktywna caly dzien. -
Kara ta opuchlizna to nie wie czy przez obnżanie stricte, ale na pewno przez wielkość dziecka i to, że uciska na jakieś żyły, naczynia. Ja zaczęłam tak ega puchnąć jak mi brzch skoczył z romzirem, codzień mm większy i większą opuchliznę tym samym;/ Dodatkowo moja waga rośnie jak szalona, a wcale więcej nie jem, obstawiam, że to opuchlizna właśnie plus dziecko, bo małe też nie jst:P
-
Ja nie mam opuchnięć nóg bynajmniej tego nie widzę. Jedynie uda mnie bolą całe (mam nadzieje że ten gizd pierośnki wchodzi w ten kanał rodny) Bo już mam nerwy na niego
I jak np siałabym po turecku to drętwieją mi nogi przy stopach tak jakby krew nie dochodziła już...
Pierścionki dalej noszę.
Mi waga stoi od 2 tygodni ta sama chociaż powinna wzrastać bo mąż powiedział że jem i on nie wie gdzie to znikaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:36
-
Dokładnie, ja też nie czułam ruchów wczoraj npodczas usg a na monitorku ak się wiercił, że masakra hehehe Także nie ma co się bać jak się ich długo nie czuje, tylko na spokojnie sprawdzić w szpitalu np robiac ktg.
Lalita ty nie masz opuchniec bo nie masz mega dużego dziecka i wogole chudznka jestes:P A że nine tyjesz to super bo tak w sumie wszedzie piszą, że na ostatnim etapie się nie tyje a nawet ciężarna traci na wadze. Dlatego mój przyrost i to dosyć wielki mnie przeraża.;p