X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy któraś z Was miała usuwany ząb w ciąży?
    Jest to bezpieczne? Boli mocno?

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!

Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
    Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku ;)
    Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję :((( . Tylko bóle brzucha :/

Miłego dzionka!

Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tc :) Ze znieczuleniem oczywiście!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 11:47

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nie miałam usuwanego ale z tego co wiem to po 14tygodniu mogą podawać już normalne znieczulenia. Choć nie wiem jak u Ciebie u dentysty jest. Ja raz dostałam znieczulenie podczas kanałowego to nie ukrywam, że pokręciło mi się w głowie.. :/

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie w wolnej chwili jaką polecacie elektroniczna nianię, jesli ktos ma juz doswiadczenie??
    pozdrawiam :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny jak wczoraj miałam to KTG i zapisywały się skurcze to ja ich w ogóle nie czułam. A jak czułam jak macica się stawia, takie napinanie to żaden skurcz nie wychodził!

Dziaij jadę jednak do szpitala bo bóle nie ustapiły, w nocy były cały czas a do tego doszły bole w krzyżu...
    Jeszcze dupsko boli po wczorajszym zastrzyku ;)
    Najgorsze jest to, że ja tych skurczy W OGÓLE nie czuję :((( . Tylko bóle brzucha :/

Miłego dzionka!

Marysia ja miałam usuwane 2 niedawno tzn w 30 tc :) Ze znieczuleniem oczywiście!
    Moni to ja mam podbnie z tmyi bolami, skurczaami, nic nie przechodzą, góra na godzinę może?Te stawinia się, bo takie napięcie, piczenie czuje cały czas. Ale tak nie chce do szpitala:( Daj znać jak tamm, co w szpitalu zaobserwują u Ciebie, mmoże się fkatycznie jakieś rozwarcie pzez noc zrobiło?:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek, z tego co się orientujję póki co żadna z nas elektronicznej niani nie zakuupowała, może zapytaj też na Pielęgnacji maluszków... może tam któraś dziewczyna coś poleci?

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide w przyszły czwartek,mam 5 do usunięcia...mam miec znieczulenie ale mimo wszystko sie boje tego bólu;/

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nic nie czuć jak wyrywają :) Tylko po wyrwaniu będziesz czuła taki 'przewiew' i dziwne uczucie w buzi ;) hehehe

Ana ja to bym jechała do szpitala już na sam poród, a oni chcą mnie na patologii połozyć a mi się to nie uśmiecha :/ no chyba, że zacznę rodzić to co innego. Ehh już mnie męczy to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:11

Marysia0312 lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na suwaczku już mam, że powinnam liczyć ruchy ale ja nie wiem do końca jak to robić;/
    poza tym jestem panikarą raczej więc obawiam się, że kurczowo będę się tego trzymac jak zaczne liczyć;|

lprktv73nye615w2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak miałam około 15lat to dentystka sadystka wyrywała mi ząb - od tamtej pory mam uraz! tzn. chodzę regularnie do stomatologa i lecze ząbki (obecnie wszystkie zdrowe,troszkę wrażliwe mam dziąsła przez ciąże ale to podobno normalne) Została tylko ta nieszczęsna 5 do usunięcia - no cóż jak trzeba to usunę;(

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N dokładnie, też bym chciała na sam poród jechać:P A nie tak o, leżeć na obserwacji jeśli się nic nie dzieje.
    Ale dodzowniłam się na KTG i idę na 15, ubłagałam Panią bo mówiła, że nie ma miejsc... Z tego wszystkiego aż mnie chwilowo brzuch przestał boleć. heh psychika to podstawa. Ale nie ma tak dobrze, skurcze są..

Moni no to powodzenia, i tak już nieddługo w tym szpitalu pogościsz na patologii:))

Blondi22 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula22 wrote:
    Dziewczyny na suwaczku już mam, że powinnam liczyć ruchy ale ja nie wiem do końca jak to robić;/
    poza tym jestem panikarą raczej więc obawiam się, że kurczowo będę się tego trzymac jak zaczne liczyć;|
    Ja prawie nigdy ruchów nie liczyłam. Chyba po 28tc powinno się czuć ruchy kilka na pewno w przeciagu 6godzin? jakoś tak. Ale to nie tylko kopnięcia ale też przesuwania, pełznięcia. Jeśli czujesz e ruchy to nie licz bo się zadręczysz tylko.
    Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:21

Lalita2710 lubi tę wiadomość

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bd pisać nie po koleji :D za szybko piszecie (a ja spałam)

No więc bóle okresowe mam od miesiąca takie mocne (ale szyjka w 36 tyg była u góry i bez skracania ) co moze zmienić się w ciągu 1 dnia )
    Synuś wówczwas był przy kanale rodnym ustawiony (ale jeszcze nie wskoczył) tyle.

od tych 2 tygodni bóle są co raz mocniejsze i częstsze...
    Tak Kara Jak stawia mi się brzuch (nie zależnie czy same twardnienie ) czy z bólem jakby na okres to jest cały twardy u góry też.

Moni mi na ktg jak skurcze wyszły to też ich nie czułam *tzn nie czułam bólu... a czułam takie jakby ukłucie w pachwinie i krzyżu
    (ja miałam krótko ktg 20 min ( więc dużo nie było zapisu) ale te skurcze co były to były co 5-9min na poziomie 55-90-55-70

P.S NIE MAM BÓLI KroCza jakichś mega jak wy (ale ja od początku ciąży ćwiczę mięśnie kegla) i bardzo dużo rozciągam krocze pod czas ćwiczeń...
    Mnie jak ciśnie to bardziej kości czasm pokłują i bardziej krzyż i tyłek

BOŻE niech odejdą mi wody przynajmniej bd wiedzieć co robić i nic nie bd liczyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:28

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Ja prawie nigdy ruchów nie liczyłam. Chyba po 28tc powinno się czuć ruchy kilka na pewno w przeciagu 6godzin? jakoś tak. Ale to nie tylko kopnięcia ale też przesuwania, pełznięcia. Jeśli czujesz e ruchy to nie licz bo się zadręczysz tylko.
    Na moim etapie ciąży czyli praktycznie końcówka, lekarz wczoraj mówił, że rano jak wstanę takk do 15:00 musi być 10 ruchów. Jak jest to luzik nie muszę daej liczyć, jesli jest mniej to do szpitala. Ale 10 ruchów przez tyle godzin to czuję spokojnie. Choć i tak nie ejst ich za wiele.

ZGADZAM SIĘ Z ANNĄ :) ja też nie liczyłam... dziecko też może mieć fazy czuwania... jeśli powyżej 6 h nie rusza się , po posiłku , słodkościach wodzie ,po po tym jak się położysz na boku pooddychasz to wtedy można iśc spr tętno choćby do przychodni.

asienka28 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• KaRa Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 wrote:
    Kara, no to super, ze u Ciebie do przodu:)))
    Choć wiesz jak to jest, u mnie też gin obstawial, że urodzę w miniony weekend. A dopiero od wczoraj południa mam non stop nieregularne skucze i bóle, nie wiem miednicy chyba, krocza.
    Także różnie może się zdarzyć, ale nic, trzeba czekać na rozwój akcji i tylke))
    Ja już dostałam dziś jednego smsa GRATULACJE heheheh bo ciotka coś pokręćiła i kuznka źle zrozumiała i tak mi już za wczasu pogratulowala hahaha Oj chciałabym już dziękować:P

No wlasnie Ana masz racje, staram sie nie nakrecac, bo to moze miec odwrotny skutek i opoznic porod.

Dzis mam bardzo spuchniete rece i stopy. Nie mialam tego wczesniej. Czy to dlatego ze dziecko sie obniza?

Jesli chodzi o liczenie ruchow to ja akurat nigdy tego nie robilam bo mala jesk aktywna caly dzien.

atdczbmhr11b1825.png[/url]
    relg3e5e91k07fd9.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kara ta opuchlizna to nie wie czy przez obnżanie stricte, ale na pewno przez wielkość dziecka i to, że uciska na jakieś żyły, naczynia. Ja zaczęłam tak ega puchnąć jak mi brzch skoczył z romzirem, codzień mm większy i większą opuchliznę tym samym;/ Dodatkowo moja waga rośnie jak szalona, a wcale więcej nie jem, obstawiam, że to opuchlizna właśnie plus dziecko, bo małe też nie jst:P

zsxuot7.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, trzmam kciuki za odejście wód:P to by było dla nas najlepsze rozwiązanie:P LEkarze niech się potem kłopoczzą:P

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam opuchnięć nóg bynajmniej tego nie widzę. Jedynie uda mnie bolą całe (mam nadzieje że ten gizd pierośnki wchodzi w ten kanał rodny) Bo już mam nerwy na niego :D I jak np siałabym po turecku to drętwieją mi nogi przy stopach tak jakby krew nie dochodziła już...

Pierścionki dalej noszę.

Mi waga stoi od 2 tygodni ta sama chociaż powinna wzrastać bo mąż powiedział że jem i on nie wie gdzie to znika :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 12:36

dqprepoku4out2uw.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów to między innymi wczoraj pojechałam na IP bo prawie nie czułam małego, a okazało się, że cały czas się wierci i jeszcze podczas usg czkawki dostał ;)

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ja też nie czułam ruchów wczoraj npodczas usg a na monitorku ak się wiercił, że masakra hehehe Także nie ma co się bać jak się ich długo nie czuje, tylko na spokojnie sprawdzić w szpitalu np robiac ktg.

Lalita ty nie masz opuchniec bo nie masz mega dużego dziecka i wogole chudznka jestes:P A że nine tyjesz to super bo tak w sumie wszedzie piszą, że na ostatnim etapie się nie tyje a nawet ciężarna traci na wadze. Dlatego mój przyrost i to dosyć wielki mnie przeraża.;p

zsxuot7.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ