X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny poradzcie mi coś fajnego, chodzi mi o jedzonko tylko takie co mogę jeść przy karmieniu :) bo mi juz moje dania się powoli przejadają a tu jeszcze tyle czasu..:( choć do ryby nie smażonej a z piekarnika i bez panierki powoli się przyzwyczajam :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może. a ile trwa napiecie brzucha? zmierz stoperem.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak lalita fajnie by bylo gdyby to już dziś..urodziłabyś w tym samym tygodniu i dniu co ja :)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny poradzcie mi coś fajnego, chodzi mi o jedzonko tylko takie co mogę jeść przy karmieniu :) bo mi juz moje dania się powoli przejadają a tu jeszcze tyle czasu..:( choć do ryby nie smażonej a z piekarnika i bez panierki powoli się przyzwyczajam :)

hm... a jestes pewna ze tak musisz wszystko odstawiac? Mały źle reaguje na smażone?

Jest pyszna i szybka rybka w masle z sokiem cytrynowym. bardzo szybka. dzisiaj robie.

• justa24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja własnie ryby to jem w postaci nie smazonej, pieczonej w piekarniku z ziołami i maslem ..nawet sie już przyzwyczaiłam, staram się jeść ryby 3 razy w tygodniu teraz, by miec dużo tego omega3,przy karmieni uto ważne w diecie, ostatnio zjadłam pierwszy raz udko nie gotowane na parze a w piekarniku i małemu nic nie bylo,
    Jednak chcę tak uważać to 3 mc, pózniej powoli będe wprowadzać.

A Ty suzy co jesz?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przyjdzie następne twardnienie to zaraz zmierzę...

jakoś tak ok 30 sekund... ale to nie jest bolesne...

Takie skurcze co 5 minut też mogą trwać kilka godzin chyba zanim się coś zacznie.

No nic będę obserwować...

strasznie się poce ale to chyba ze stresu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 14:22

Blondi22 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wszystko, ale nie jem kapustnych, brokułów w zwiazku z tym tez nie, kiełkow nie jem, nie jem kalafiora, brukselki i takich tam... nie jem cytrusów, chociaz bananyjem.. nie pije płynnego mleka, ale jem normalnie sery i kefiry. Mam unikac kakaa i czekolady i chyba tu cos u nas jest na rzeczy bo schodzi mu wysypka odkad nie jem tego. Jednak jem słodkie bułki i wafelki. Nie pije kawy, unikam jajek, ale od wczoraj robie eksperyment. Tak to jem wszystko pozostałe i nie stresuje sie zbytnio smażeniem, choć najpierw w głowie szukam jak cos zrobic bez smazenia... to przewaznie sie nie da, ablbo jak jest za duzo zachodu to nie patrze na to

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita a mierzysz jak? Bo mierzy sie od początku jak wzbiera, aż do całkowitego ustąpienia skurczu, nie do szczytu ,tylko aż dopoki nie przejdzie całe.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Lalita a mierzysz jak? Bo mierzy sie od początku jak wzbiera, aż do całkowitego ustąpienia skurczu, nie do szczytu ,tylko aż dopoki nie przejdzie całe.

Hm jak zaczyna się do tego aż brzuch zrobi się miększy (w górze brzucha..) bo ponoć tam jest dno macicy...tak?

Mnie to nie boli i chyba ciężej mi zmierzyć dokładnie co i jak.

Nie wiem może to jeszcze nie to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 14:30

dqprepoku4out2uw.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie pije mleko i brokuły tez jadłam 2 razy i małeu nic,
    czyli jesz normalnie smażone mięso?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sugeruj sie mięknięciem, tylko odczuciem ustępowania napięcia.Najpier nadciąga skurcz i spina brzuch jak klamra, chwileczkę trzyma i odpuszcza

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Nie sugeruj sie mięknięciem, tylko odczuciem ustępowania napięcia.Najpier nadciąga skurcz i spina brzuch jak klamra, chwileczkę trzyma i odpuszcza
    No to tak 30 sekund trzyma ...

zobaczymy , teraz np jak miałam to zaczęło ciągnąć lekko w krzyżu i w pachwinach...

Mam rozumieć że skurcz nie musi na początku fazy porodu boleć tylko może nabierać na sile np po jakimś czasie ,godzinach itd tak?

Mam se skakać na piłce czy se odpuścić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 14:48

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jem smażone. Mielone na parze to już nie mielone :)

U nas po brokułach widać różnicę, dziecko jest niespokojne i ma gazy. Po jajkach chyba też... mam troche dosc tego karmienia peirsia i najchetniej zrezygnowałabym, bo nigdy nie umiałam być na diecie, nigdy sie nie odchudzałam.. ale mikołaj ani śni oddać cyca :/ ostatnio nawet nie chce pić mojego mleka z butelki, żebym mogła sie przespac cała noc :/ Jak byłam chora to mąż chciał sam wstawac do małego, ale sie nie dało. Mikołaj kazał tacie samemu sobie pić przez butelke i spadac na bambus i oddac mu dostep do cyca :)

justa24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No to tak 30 sekund trzyma ...

zobaczymy , teraz np jak miałam to zaczęło ciągnąć lekko w krzyżu i w pachwinach...

Mam rozumieć że skurcz nie musi na początku fazy porodu boleć tylko może nabierać na sile np po jakimś czasie ,godzinach itd tak?

Mam se skakać na piłce czy se odpuścić?

taaak jasne - na poczatku sa łągodne i nabieraja na sile. Na piłce nie musisz skakac jak nie chcesz :) Ja nigdy nie skkałam.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Suzy:)

Czas pokaże co będzie coś z tego czy fałszywy alarm.

:)

dqprepoku4out2uw.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita trzymam kciuki oby to juz było to :)

u mnie dziś Zosia coś mało ruchliwa, trochę mnie to martwi, no ale nic czekam jeszcze może po prostu ma taki dzień

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopakowałam ostatnie rzeczy do torby szpitalnej, wzięłam relaksujaca kapiel, doprowadziłam sie do ładu wieć teraz moge leżeć pachniec i czekac na akcje :P

Suzy Lee, Lalita2710, Tinka85, marzycielka29, Ana27, megan8 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zacznie to na pewno dam znać...
    Póki co raz coś kłuje raz nie... JA WIEM JA WIEM:D
    synuś czeka aż mąż zrobi pizze;P na ostatni posiłek w brzuszku haha:D

Welurko to ja 3 mam kciuki za to żeby w końcu każdej z nas coś się rozkręciło ,ale takie na serio serio

dqprepoku4out2uw.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby bo najwyższy czas juz rodzić :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od ginekologa.
    Morfologia mimo zwiększenia witamin spadła więc dostałam jakieś nowe do brania, bo żelazo słabiutkie.
    Mam cukier i białko w moczu. A co najlepsze? Że ostatnio na morfologii miałam glukozę i wyszła niziutka, więc możliwe, że to od infekcji. Tym bardziej, że krzywa cukrowa w normie ;)
    NAJWAŻNIEJSZE! Malutki ma tętno 140/150! Więc to było jednorazowe. Bardzo się ciesze <3! Ale poprosiłam o skierowanie na to echo serca :)
    Ukopał Bąbeleczek ten sprzęt do mierzenia :)
    Następna wizyta 19.12 i wtedy dostane przybliżoną datę cc, a po nowym roku albo 02.01 albo 09.01 na wizycie będę już mieć pewną datę :)
    I na następną wizytę znów morfologia, mocz :)
    Tyle załatwiłam. Ale zanim umówię się na to echo jadę dziś na konsultacje prywatnie do ginekologa, gdzie chodzę na usg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2013, 15:36

‹‹ 905 906 907 908 909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ