X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wizyta u gin ciekawe jak się miewa moje maleństwo:)

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, mam piekny suwaczek :-) 41 tydz, 5 dni po terminie :-)maly rusza sie caly czas jak dotychczas, przynajmniej mnie nie straszy.
    i pomyslec, ze od poczatku mi mowiono, ze ze wzgledu na ksztalt macicy moge miec przedwczesny porod :-D w 39 tyg wazyl 3400 wiec mam nadzieje ,ze wiecej niz 3800 nie bedzie mial ;-)siluje sie z nami nasz synek -mowimy na niego maly Herkules hehe :-)

a teraz ide na goraca czekolade do super pijalni czekolady, bo po porodzie to trzeba bedzie uwazac z takimi zachciankami!

Patti,
    Chapeau bas dla Ciebie za cierpliwość :) Oj, chyba dzidzi bardzo wygodnie w Twoim brzusiu. Z pewnością synek postanowił być dzieckiem sierpniowym, nie lipcowym ;)
    Dobrze, że wagowo nie poszalał i jest szansa, że nie przekroczy 4kg.
    Mój teraz już waży prawie 3100g, więc się troszkę obawiam :)
    Trzymam kciuki

patti lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez w aptece wpuscil w kolejke facet nie kobieta ktora sama przechodzila to co ja i dobrze wie jak to roznie jest w ciazy..ehh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju milo cie zobaczyc na miniaturce hihi trzymam kciuki co tam na wizytce a ja do poniedzialku czekam i sama jestem baardzo ciekawa co u mojego brzuszka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wlasnie chcialam wam opisca historie, a widze ,ze vivien rozpoczela juz watek ustepowania -nic nie przebije mojej dzisiejszej sytuacji.

bylam w pijalni czekolady z kuzynka -czekoolada pycha.po konsumpcji postanowilam skorzystac z toalety (byla tylko jedna ), a tam czeka sobie pani powyzej 50 lat i widzi jaki mam ogromny brzuch i z takim tekstem do mnie -wie pani co, nie wiem czy skorzysta pani z toalety ,bo ja za chwile wchodze i zamierzam tam byc dosc dlugo ,bo chce sie umalowac ,a juz jedna pania przepuscilam -normalnie szok -co za tupet ,chamstwo, bezczelnosc.nawet jakbym nie byla w ciazy ,to czegos takiego idiotka nie powinna mowic- wiec ja na caly glos ,zeby obsluga uslyszala ,ze toaleta nie jest do robienia makijazu -pozniej wkroczyla do akcji moja kuzynka ,zeby sie ta kobieta opanowala i ze jestem w ciazy i wejde na chwile do wc i ze juz po terminie jestem -a babka na to ,ze powinnam byuc w szpitalu ,a nie chodzic na czekolade -po prostu szok!i to zdarzylo sie naprawde dziewczyny :-D co ja to obchodzi ,co robie po terminie porodu -poza tym mieszkam 200 m od pijalni czekolady.
    i jak ma byc na swiecie dobrze, jak ma nie byc wojen , itp.

pasia27, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przeterminowania ,to tez sie martwie czy malemu dobrze w brzuszku i dostaje schizy czasem ,ale rusza sie duzo ,wiec jest ok.

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatecznie wpuscila mnie do toalety -zajelo mi to 2 min

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:26

patti lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti szok. Ale powiem Wam, że najgorsze są kobiety. Facet młodszy, starszy jeszcze ustąpi miejsca, przepuści a z kobietami różnie bywa...

pasia27, patti lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    patti szok. Ale powiem Wam, że najgorsze są kobiety. Facet młodszy, starszy jeszcze ustąpi miejsca, przepuści a z kobietami różnie bywa...

No walsnie Adka to faceci ustepuja i sa kulturalni a nie kobiety ktore tez byl w ciazy i wiedza jak sie mozna czuc w takim stanie!!! Wrrrr!!

Ostatnio na pasach idiotka w samochodzie tak pedzila przez pasy ze myslalam ze mnie potraci!! Kurcze faceci za kierownica zatrzymuja sie prawie na kilometr przed a babska kurde pedza jak by graly w kregle...
    A ludzie to pionki..
    Paranoja!!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja bym chyba zolze na miejscu rozszarpala!! :/ :/ :/

patti lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu taka cisza... Co tam z Aga i Dzej kej..Patuska tez mi zaginela od wczoraj..hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, pewnie ta kobieta nie była nigdy w ciąży i nie wie, jak człowiekowi ciężko i że jak musi do toalety to musi TU i TERAZ! Szkoda słów na takie chamstwo..

• anilorak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:27

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem i nie rodze :D Bylam dzisiaj na uczelni obejzec jak mi zadania z egzaminu skorygowali, a po obiadku z mezem na zakupach.

Jakas dziwna ciezarna ze mnie. Wczoraj i przedwczoraj było chłodno, a ja lezałam poł zywa na łozku, nogi mialam opuchniete i zero sił.
    Dzisiaj upały 37 stopni, a ja biegam po miescie jak szalona :D Nogi chudziutkie, a energii tyle, ze szok :D Az nawet nie mam takiej strasznej potrzeby rodzenia dzisiaj.

Wczoraj wieczorem masowalam te punkty na nadgarstkach, rano zapomnialam, ale dzisiaj wieczorem znowu bede masowac :D Kto wie moze malutka wkoncu postanowi do nas przyjsc :) Mało sie dzisiaj rusza, ale zwalam to na upały. Wiem, ze wod plodowych ma duzo, wiec staram sie nie stresowac :)

pasia27, vivien, anilorak lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej podobno blisko przed porodem ma sie baaardzo duzo energi.masuj masuj moze wymasujesz corci wyjsciowke :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak masz racje haha.taka cisza tu u nas jest zastanawiajaca bo w sumie jestesmy na wylocie haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w Ikei i poszłam prosto do kasy dla kobiet w ciąży, nikt nie zaprotestował a kolejki były gigantyczne :)

anilorak, patti, pasia27 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja juz bardzo sie niepokoje o malego i zadecydowalam ,ze jutro pojade do szpitala zamiast w sobote. chce zeby posprawdzali wszystko i ewentualnie umowie sie na wywolywanie na kolejny dzien ,jesli beda mieli miejsca.

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti wcale ci sie nie dziwie.ja dzisiaj rozmawialam z moim o tych moich obawach o malego o jego ruchach itp..dodam ze ostatnio tych ruchow jest znacznie mniej wiec bedziemy rozmawiac z lekarzem co i jak...

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ