Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro wizyta u gin ciekawe jak się miewa moje maleństwo:)

pasia27 lubi tę wiadomość

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, mam piekny suwaczek :-) 41 tydz, 5 dni po terminie :-)maly rusza sie caly czas jak dotychczas, przynajmniej mnie nie straszy.
    i pomyslec, ze od poczatku mi mowiono, ze ze wzgledu na ksztalt macicy moge miec przedwczesny porod :-D w 39 tyg wazyl 3400 wiec mam nadzieje ,ze wiecej niz 3800 nie bedzie mial ;-)siluje sie z nami nasz synek -mowimy na niego maly Herkules hehe :-)

a teraz ide na goraca czekolade do super pijalni czekolady, bo po porodzie to trzeba bedzie uwazac z takimi zachciankami!

Patti,
    Chapeau bas dla Ciebie za cierpliwość :) Oj, chyba dzidzi bardzo wygodnie w Twoim brzusiu. Z pewnością synek postanowił być dzieckiem sierpniowym, nie lipcowym ;)
    Dobrze, że wagowo nie poszalał i jest szansa, że nie przekroczy 4kg.
    Mój teraz już waży prawie 3100g, więc się troszkę obawiam :)
    Trzymam kciuki

patti lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie tez w aptece wpuscil w kolejke facet nie kobieta ktora sama przechodzila to co ja i dobrze wie jak to roznie jest w ciazy..ehh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaju milo cie zobaczyc na miniaturce hihi trzymam kciuki co tam na wizytce a ja do poniedzialku czekam i sama jestem baardzo ciekawa co u mojego brzuszka :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, wlasnie chcialam wam opisca historie, a widze ,ze vivien rozpoczela juz watek ustepowania -nic nie przebije mojej dzisiejszej sytuacji.

bylam w pijalni czekolady z kuzynka -czekoolada pycha.po konsumpcji postanowilam skorzystac z toalety (byla tylko jedna ), a tam czeka sobie pani powyzej 50 lat i widzi jaki mam ogromny brzuch i z takim tekstem do mnie -wie pani co, nie wiem czy skorzysta pani z toalety ,bo ja za chwile wchodze i zamierzam tam byc dosc dlugo ,bo chce sie umalowac ,a juz jedna pania przepuscilam -normalnie szok -co za tupet ,chamstwo, bezczelnosc.nawet jakbym nie byla w ciazy ,to czegos takiego idiotka nie powinna mowic- wiec ja na caly glos ,zeby obsluga uslyszala ,ze toaleta nie jest do robienia makijazu -pozniej wkroczyla do akcji moja kuzynka ,zeby sie ta kobieta opanowala i ze jestem w ciazy i wejde na chwile do wc i ze juz po terminie jestem -a babka na to ,ze powinnam byuc w szpitalu ,a nie chodzic na czekolade -po prostu szok!i to zdarzylo sie naprawde dziewczyny :-D co ja to obchodzi ,co robie po terminie porodu -poza tym mieszkam 200 m od pijalni czekolady.
    i jak ma byc na swiecie dobrze, jak ma nie byc wojen , itp.

pasia27, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do przeterminowania ,to tez sie martwie czy malemu dobrze w brzuszku i dostaje schizy czasem ,ale rusza sie duzo ,wiec jest ok.

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatecznie wpuscila mnie do toalety -zajelo mi to 2 min

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:26

patti lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti szok. Ale powiem Wam, że najgorsze są kobiety. Facet młodszy, starszy jeszcze ustąpi miejsca, przepuści a z kobietami różnie bywa...

pasia27, patti lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    patti szok. Ale powiem Wam, że najgorsze są kobiety. Facet młodszy, starszy jeszcze ustąpi miejsca, przepuści a z kobietami różnie bywa...

No walsnie Adka to faceci ustepuja i sa kulturalni a nie kobiety ktore tez byl w ciazy i wiedza jak sie mozna czuc w takim stanie!!! Wrrrr!!

Ostatnio na pasach idiotka w samochodzie tak pedzila przez pasy ze myslalam ze mnie potraci!! Kurcze faceci za kierownica zatrzymuja sie prawie na kilometr przed a babska kurde pedza jak by graly w kregle...
    A ludzie to pionki..
    Paranoja!!

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja bym chyba zolze na miejscu rozszarpala!! :/ :/ :/

patti lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu taka cisza... Co tam z Aga i Dzej kej..Patuska tez mi zaginela od wczoraj..hmm

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, pewnie ta kobieta nie była nigdy w ciąży i nie wie, jak człowiekowi ciężko i że jak musi do toalety to musi TU i TERAZ! Szkoda słów na takie chamstwo..

• anilorak Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:27

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem i nie rodze :D Bylam dzisiaj na uczelni obejzec jak mi zadania z egzaminu skorygowali, a po obiadku z mezem na zakupach.

Jakas dziwna ciezarna ze mnie. Wczoraj i przedwczoraj było chłodno, a ja lezałam poł zywa na łozku, nogi mialam opuchniete i zero sił.
    Dzisiaj upały 37 stopni, a ja biegam po miescie jak szalona :D Nogi chudziutkie, a energii tyle, ze szok :D Az nawet nie mam takiej strasznej potrzeby rodzenia dzisiaj.

Wczoraj wieczorem masowalam te punkty na nadgarstkach, rano zapomnialam, ale dzisiaj wieczorem znowu bede masowac :D Kto wie moze malutka wkoncu postanowi do nas przyjsc :) Mało sie dzisiaj rusza, ale zwalam to na upały. Wiem, ze wod plodowych ma duzo, wiec staram sie nie stresowac :)

pasia27, vivien, anilorak lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej podobno blisko przed porodem ma sie baaardzo duzo energi.masuj masuj moze wymasujesz corci wyjsciowke :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak masz racje haha.taka cisza tu u nas jest zastanawiajaca bo w sumie jestesmy na wylocie haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w Ikei i poszłam prosto do kasy dla kobiet w ciąży, nikt nie zaprotestował a kolejki były gigantyczne :)

anilorak, patti, pasia27 lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja juz bardzo sie niepokoje o malego i zadecydowalam ,ze jutro pojade do szpitala zamiast w sobote. chce zeby posprawdzali wszystko i ewentualnie umowie sie na wywolywanie na kolejny dzien ,jesli beda mieli miejsca.

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2013, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti wcale ci sie nie dziwie.ja dzisiaj rozmawialam z moim o tych moich obawach o malego o jego ruchach itp..dodam ze ostatnio tych ruchow jest znacznie mniej wiec bedziemy rozmawiac z lekarzem co i jak...

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ