Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Bella wrote:Mi przy cyklach 25 dniowych kazała przyjść na pierwszą wizytę w 10dc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 22:38
-
czekajacanacud1 wrote:ku.rwa to ja nie mam jak isc bo albo nie ma miejsca albo ja jestem tak w pracy ze jestem sama i nie mam jak sie zwolnic.albo urlop wypisac.cos czuje ze skonczy sie na tym ze pojde tylko do endo... a jakies inne badania z krwi sa w stanie przyblizyc czy owu byla czy nie? estradiol progesteron? jesli tak to kiedy? pozatym apropo skalania hormonow to 16.09.2016 lh mialam 49 a 25.10 lh wynioslo 1.95..... robilam wtedy tez fsh to wynioslo 11.25 i 3.11 i jak tu nie zwariowac z takimi wahaniami?
Poziom lh zależy od dnia cyklu, może robiłaś w różnych, nie denerwuj się :* Możesz zbadać progesteron w 7dpo, ale to też nie da Ci 100%, że owu była.
Szczerze nie rozumiem podejścia niektórych lekarzy do starających się o dziecko. Ja mam jak widać ogromne szczęście że trafiłam na moją panią doktor, która pomaga jak może. Chociaż to jest trzeci lekarz od początku starań -
Bella_Bella wrote:Poziom lh zależy od dnia cyklu, może robiłaś w różnych, nie denerwuj się :* Możesz zbadać progesteron w 7dpo, ale to też nie da Ci 100%, że owu była.
Szczerze nie rozumiem podejścia niektórych lekarzy do starających się o dziecko. Ja mam jak widać ogromne szczęście że trafiłam na moją panią doktor, która pomaga jak może. Chociaż to jest trzeci lekarz od początku starań
zbadam przed lekarzem estradiol i proga i prl. to bedzie moj 15dc wtedy. na wizyte do lekarza i tak pojde moze inny powie cos sensownego. zastanawiamnie jeszcze czy ta prl moze skakac tak szybko. i czy ost tydzien stresu mogl ja tak podniesc o 15 jednostek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 06:21
-
Pączek wrote:Tam łatwiej chyba nie bedzie
Ale ale - wysłałam dzis CV i czekam na datę spotkania -
Bella_Bella wrote:Mam fazę urojeń, boli mnie brzuch i pierwszy raz się z tego cieszę
Bella_Bella lubi tę wiadomość
-
czekajacanacud1 wrote:wyniki z wrzesnia to nav6 dni przed @ a te z pazdziernika to sa z 5dc.
zbadam przed lekarzem estradiol i proga i prl. to bedzie moj 15dc wtedy. na wizyte do lekarza i tak pojde moze inny powie cos sensownego. zastanawiamnie jeszcze czy ta prl moze skakac tak szybko. i czy ost tydzien stresu mogl ja tak podniesc o 15 jednostek.
Jedynie progesteron może Ci coś powiedzieć nie potwierdzi na 100 % ale może dać jakieś wyobrażenie. Trzeba go zbadać 7dpo -
Haj laski.
Zatem chyba doświadczam pierwszych uroków ciąży. Chyba bo ciągle zastanawiam się czy sobie nie uroilam.
Lekko mnie mdli no i węch mam jak wyżełAniaŁ123, Lubię_czekoladę, Bella_Bella, Pączek, Tuliska lubią tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
A mi w końcu temperatura się ruszyła, choć ovufriend zaznaczył mi owulacje linia przerywaną...
A takie pytanko wczoraj po nogi oczywiście w górze przez ok 20 min (już za późno ale co tam...)Po tym czasie poszłam do WC i zastanowił mnie jeden fakt czemu pozostałości były zabarwione na różowo...?
W nocy gdy odwiedziłam toaletę już wszystko było ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:07
-
Dzień dobry,
Jeszcze tylko kilka godzin i długi weekend
CZekająca moim zdaniem wcześniej powinnaś iść do gin, bo może faktycznie ten 14 dnień jeszcze będzie w porę na zrobienie monitoringu. A gin też ma pojęcie po prolaktynie i o lh i fsh, więc raczej nie będzie czekał na opinię endo.
Pączek Ty pracusiu!!! Dopiero początek roku, jeszcze zdążysz się napracować
Kimi życzę przyjemnych objawów Bella Tobie też
Czekoladka, Tuliś, Violet witam, witamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 09:06
Violet146, Lubię_czekoladę, Pączek lubią tę wiadomość
-
Violet146 wrote:A mi w końcu temperatura się ruszyła, choć ovufriend zaznaczył mi owulacje linia przerywaną...
A takie pytanko wczoraj po nogi oczywiście w górze przez ok 20 min (już za późno ale co tam...)Po tym czasie poszłam do WC i zastanowił mnie jeden fakt czemu pozostałości były zabarwione na różowo...?
W nocy gdy odwiedziłam toaletę już wszystko było ok.
g]https://ovufriend.pl/thumb/7df45ff0b86210f3d57a5809c0852e9b.png[/img][/url]
Może akurat miałaś owulkę i było mini plamienie? -
czekajacanacud1 wrote:wyniki z wrzesnia to nav6 dni przed @ a te z pazdziernika to sa z 5dc.
zbadam przed lekarzem estradiol i proga i prl. to bedzie moj 15dc wtedy. na wizyte do lekarza i tak pojde moze inny powie cos sensownego. zastanawiamnie jeszcze czy ta prl moze skakac tak szybko. i czy ost tydzien stresu mogl ja tak podniesc o 15 jednostek.
Prolaktyne zbadaj w 3-5dc. W 15dc chyba nie ma sensu. A progesteron bada się 7dpo, wcześniej też nie ma chyba sensu. Lepiej dowiedz się u lekarza żebyś nie traciła kasy niepotrzebnie.czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
-
Tuliska wrote:Jedynie progesteron może Ci coś powiedzieć nie potwierdzi na 100 % ale może dać jakieś wyobrażenie. Trzeba go zbadać 7dpo