Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Czekająca nie wiem co Ci napisać :( Dużo sprzecznych informacji.. Niepękające pęcherzyki ale nie PCOS, potem nic o pęcherzykach, tyłozgięcie, nietyłozgięcie.. Kochana, czy Ty masz teraz zaufanego, dobrego lekarza?
    wiesz co endo mam taka wydaje sie ok. do gina ide innego teraz bo moj na urlopie. zawsze nie zaszkodzi zasiegnac opini. teraz jestem sporo madrzejsza. jak bd mi cos gadal bede na bierzaco pytac. ale boje sie ze poprostu powie ze nie ma na mnie pomyslu i odprawi z kwitkiem

6sutskjolve431gm.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    wiesz co endo mam taka wydaje sie ok. do gina ide innego teraz bo moj na urlopie. zawsze nie zaszkodzi zasiegnac opini. teraz jestem sporo madrzejsza. jak bd mi cos gadal bede na bierzaco pytac. ale boje sie ze poprostu powie ze nie ma na mnie pomyslu i odprawi z kwitkiem
    Próbowałam znaleźć w postach ile się staracie czasu o ciążę ale nie znalazłam :(

Bo jeśli ponad rok i masz takie wątpliwości to może warto udać się do specjalisty od leczenia niepłodności? :) Z perspektywy czasu uważam, że to była zajebista decyzja :) Taki lekarz to wszyscy lekarze w jednym :D Najgorzej to właśnie wysłuchiwać miliona opinii różnych lekarzy i nie wiedzieć na której polegać..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Próbowałam znaleźć w postach ile się staracie czasu o ciążę ale nie znalazłam :(

Bo jeśli ponad rok i masz takie wątpliwości to może warto udać się do specjalisty od leczenia niepłodności? :) Z perspektywy czasu uważam, że to była zajebista decyzja :) Taki lekarz to wszyscy lekarze w jednym :D Najgorzej to właśnie wysłuchiwać miliona opinii różnych lekarzy i nie wiedzieć na której polegać..
    wiesz co mi okres wrocil dopiero koncem wrzesnia nie mial go 11 mies po tab.anty wiec dramatu nie ma. ale martwia mnie te tragoczne wyniki lh i fsh raz rak raz srak... i ta torbiel na przysace co mam tez mnie martwi. endo mowila ze jak @ noe bd to moze torbiel uciskac i nie ma. teraz @ mam na sZczescie ale slabe te hormony
    @ mam teraz ok 4-5ale slape. nie plamienie ale raczej skape.

6sutskjolve431gm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)

Bella
    piękny masz wykres, kiedy testujesz?

Kim
    to bardzo dobry znak, znaczy, że ciaża się rozwija :)

Czekoladka zdrówka :*

zbadałam dziś sobie proga 7 po 25,82 ng/ml - norma do 20

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo :) Witam się już weekendowo :D
    Byłam na zakupach i się obłowiłam ;) Kupiłam dwa swetry (w pracy mam zimno, a ja lubię ciepełko), torebkę-listonoszkę czarną i 4 pary majtek :P Chciałam jeszcze coś na sobotnią imprezę, ale nic nie znalazłam. Tyle ludzi w galerii że szkoda gadać, a jakie kolejki do kas i przymierzalni. Wszyscy kupują jak szaleni.

Czekająca nie panikuj, widocznie Twój organizm potrzebuje więcej czasu aby dojść do siebie, ale jak widać wszystko wraca do normy :) A też nie interpretuj sobie sama tych hormonów, bo może nie jest wcale źle, może to nie jest takie jednoznaczne. Zaczekaj na lekarza.

Luccecita ładny progesteron. Kiedy termin @ lub jakiś test?

Czekoladka 18! Zarządzam u Ciebie koniec pracy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 17:54

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hej ;)

Bella

Kim

Ja tam kochana i rąk myślę że sobie to uroilam :-)

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Byłam na zakupach i się obłowiłam ;) Kupiłam dwa swetry (w pracy mam zimno, a ja lubię ciepełko), torebkę-listonoszkę czarną i 4 pary majtek :P Chciałam jeszcze coś na sobotnią imprezę, ale nic nie znalazłam. Tyle ludzi w galerii że szkoda gadać, a jakie kolejki do kas i przymierzalni. Wszyscy kupują jak szaleni.

Czekająca nie panikuj, widocznie Twój organizm potrzebuje więcej czasu aby dojść do siebie, ale jak widać wszystko wraca do normy :) A też nie interpretuj sobie sama tych hormonów, bo może nie jest wcale źle, może to nie jest takie jednoznaczne. Zaczekaj na lekarza.

Ładnie u mnie 6 nie jest wolny ale wyprzedaże trwają. Jedziemy w weekend polować :-)

3jgxflw1867zd36k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super zakupy :)

u mnie @ powinna być za ok tydzień, więc po weekendzie może siknę :)

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    wiesz co mi okres wrocil dopiero koncem wrzesnia nie mial go 11 mies po tab.anty wiec dramatu nie ma. ale martwia mnie te tragoczne wyniki lh i fsh raz rak raz srak... i ta torbiel na przysace co mam tez mnie martwi. endo mowila ze jak @ noe bd to moze torbiel uciskac i nie ma. teraz @ mam na sZczescie ale slabe te hormony
    @ mam teraz ok 4-5ale slape. nie plamienie ale raczej skape.
    Torbiel na przysadce? Slyszalam o guzach przysadki, ktore po usunieciu pozwalaja zajsc w ciaze. Jesli chodzi o lh i fsh to mi kazdy gin kazal robic w 3dc :) robilas amh? Robi sie tez na poczatku cyklu :) a lh, fsh i amh daje miarodajny wynik :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hej ;)

Bella

Kim

Kochana, dziekuje :* wlasnie leze w lozku z herbata :) zbieram sily na jutro, bo najpierw kawa u mojej mamy a potem obiad u tesciowej :D tyle szczescie na raz..... :D haha

Piekny progesteron <3

Tuliska, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 5 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:

Zakupy <3 <3 zazdrooooooo!!!! Teraz to chyba te wyprzedaze, to kolejki mega... Ale i tak zazdro :D pieknie sie okupilas :) ja w druga strone, bo jestem na etapie wywalania ciuchow :D tez spoko zabawa, nagle sie okazuje, ze wszystko potrzebne i takie piekne i na pewno kiedys sie zalozy :D

Kochana, nie kaz mi robic nadgodzin :P pracuje do 17 :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 5 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Torbiel na przysadce? Slyszalam o guzach przysadki, ktore po usunieciu pozwalaja zajsc w ciaze. Jesli chodzi o lh i fsh to mi kazdy gin kazal robic w 3dc :) robilas amh? Robi sie tez na poczatku cyklu :) a lh, fsh i amh daje miarodajny wynik :)
    tak mam napisane po rezonansie glowy ze ogniksko o charakterze plynu najpewniej torbiel. amh nie robilam mysle zrobic sobie sama ale sie boje wyniku :(

AniaŁ dziekuje za dobre slowa ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    Hej ;)

Bella

Kim

Jak nie dostanę @ to w poniedziałek. Bardzo ładny wynik ;) Ja w szczęśliwym cyklu też miałam ponad normę :P

Violet146 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, nie jest źle, ale niestety jest gorzej niż ostatnio :/
    TSH 0,421 [0,27-4,2] - było 1,5
    FT4 1,41 [0,93-1,71] - tu lepiej bo 62% a było chyba 40%

Szkoda że TSH spadło, ale pewnie jeszcze troszkę zmodyfikuję dawkowanie i będzie git. Zobaczę co mi endo powie, czy już jestem ustabilizowana i mogę iść do gina czy jeszcze nie.

A tak poza tym piję grzane białe winko za Wasze i moje zdrowie i za nasze obecne i przyszłe groszki :)

Kim87, Lubię_czekoladę, Violet146 lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faza urojeń ciąg dalszy: podrażnienie nóg po goleniu :D śmieje się już sama z siebie :D

Kim87, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko Czeko coś tu ironią zalatuje przy tych odwiedzinkach jutro hehe ;) zyzbys kochała swoją teściową tak jak ja??? ;) ;) ;) ;)

Aniu alee wypad :D korzystaj póki możesz bo czasami niedługo możesz oglądać tylko "mniejsze" rozmiary ;) takie sądzę 56 i 62 :) :) :)

Cudzie nasz, kochana na spokojnie, fajnie ze udało Ci się gina znaleźć;) spojrzy świeżym okiem na twoje pecherzyki i wyniki :) a nóż widelec wymyśli coś fajnego :)

Kimis obyś jak najczęściej sobie urajała objawy :) to tylko dobre symptomy, grosiu rozgościł się już na calego :)

A ja przez cały dzień biegiem i zapomnialam wam się pochwalić ze @ sobie o mnie przypomniała hura! Hura! :D :D :D trochę termin kijowaly bo owu może w środku tygodnia wypaść a wtedy znowu będę miała uno problemo ;/

AniaŁ123, czekajacanacud1, Kim87, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Faza urojeń ciąg dalszy: podrażnienie nóg po goleniu :D śmieje się już sama z siebie :D
    A to ja mam tak na okrągło ;) ;)

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Mam wyniki, nie jest źle, ale niestety jest gorzej niż ostatnio :/
    TSH 0,421 [0,27-4,2] - było 1,5
    FT4 1,41 [0,93-1,71] - tu lepiej bo 62% a było chyba 40%

Szkoda że TSH spadło, ale pewnie jeszcze troszkę zmodyfikuję dawkowanie i będzie git. Zobaczę co mi endo powie, czy już jestem ustabilizowana i mogę iść do gina czy jeszcze nie.

A tak poza tym piję grzane białe winko za Wasze i moje zdrowie i za nasze obecne i przyszłe groszki :)
    Pięknie ♡ lepsze niższe tsh niż góry i wyżyny ♡

8p3ovfxm8uset94e.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I temperatura zaczyna spadać...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    I temperatura zaczyna spadać...
    To o niczym nie świadczy. Ja miałam 2 dni niskich temp. Potem odbiło. Bez stresu. Kiedy test robisz ?

3jgxflw1867zd36k.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ