Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Violet146 wrote:Hehe dobrze źe chociaż wie jak to sie robi...
Violet146 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
MMadziula wrote:Siemano moje forumowe laski pierwszej klasy
U mnie powinna być @ dziś , chyba że się przesunie . Jeszcze się trzymam ,testa nie kupiłam jak do wieczora się nie pojawi ta cholera to skitram się do apteki i poczynię odpowiednie zakupy.
Z tym, że niby bym chciała ale mam jakis wewnętrzny wstręt do testów po tych wszystkich białasach nie wiem już samaMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
A co do mojego to ja też musiałam namawiać na starania, przy pierwszym dziecku też czekałam długo, ale w końcu jak się zdecydował sam, że to chyba już ten czas to się przyłożył chłop nie powiem, teraz też musiałam go chwilę namawiać, ale wiem, że chciał najpierw wyremontować dom,bał się czy sobie sami poradzimy z dwójką, no i szczerze mówiąc bał się czy sobie poradzimy finansowo, bo tylko on pracuje.Ja siedzę w domu i zajmuje się dzieckiem, do pracy iść nie mogę, bo przedszkola są tu zbyt drogie, a jakbym miała wydać prawie wszystkie zarobione pieniądze na przedszkole to wolę sama się nim zajmować, tym bardziej że to wzmocni nasza więź. Od stycznia dziecko ma iść do przedszkola ale tylko na 4 dni po 3 godziny, także na pracę dalej szans nie mam, dopiero za 2 lata. Tym faktem też tłumaczyłem mężowi, że szkoda mi tego czasu, więc lepiej zadziałać teraz bo po 2 latach jeśli bym poszła do pracy i w tedy zaczęlibysmy starania to znowu musiałabym siedzieć w domu przez dłuższy okres, a tego nie chce...siedzenie w domu dobre ale gorzej z emerytą hehe. Ubranka po pierwszym mam piersią karmiłam 15 miesięcy, także jeśli chodzi o sprawy finansowe to tu bym się tak nie martwiła, a po za tym nasz synek tak bardzo uwielbia dzieci, za każdym razem jak przychodzi znajoma to oddaje dziecku wszystkie najlepsze zabawki, głaszcze, całuję,itp No i najważniejsze, że ja też czułam że bardzo pragnę już drugie. W końcu kiedy się mąż zdecydował, pojawiły się problemy a w tym zdrowotne, ale po w końcu zaczęliśmy.
Mój widzi kiedy są dni płodne bo w tedy jest największa ochota hehe:)
Ale wam się spisałam, mam nadzieję że nie przynudzíłam za bardzo...
-
Violet146 wrote:A co do mojego to ja też musiałam namawiać na starania, przy pierwszym dziecku też czekałam długo, ale w końcu jak się zdecydował sam, że to chyba już ten czas to się przyłożył chłop nie powiem, teraz też musiałam go chwilę namawiać, ale wiem, że chciał najpierw wyremontować dom,bał się czy sobie sami poradzimy z dwójką, no i szczerze mówiąc bał się czy sobie poradzimy finansowo, bo tylko on pracuje.Ja siedzę w domu i zajmuje się dzieckiem, do pracy iść nie mogę, bo przedszkola są tu zbyt drogie, a jakbym miała wydać prawie wszystkie zarobione pieniądze na przedszkole to wolę sama się nim zajmować, tym bardziej że to wzmocni nasza więź. Od stycznia dziecko ma iść do przedszkola ale tylko na 4 dni po 3 godziny, także na pracę dalej szans nie mam, dopiero za 2 lata. Tym faktem też tłumaczyłem mężowi, że szkoda mi tego czasu, więc lepiej zadziałać teraz bo po 2 latach jeśli bym poszła do pracy i w tedy zaczęlibysmy starania to znowu musiałabym siedzieć w domu przez dłuższy okres, a tego nie chce...siedzenie w domu dobre ale gorzej z emerytą hehe. Ubranka po pierwszym mam piersią karmiłam 15 miesięcy, także jeśli chodzi o sprawy finansowe to tu bym się tak nie martwiła, a po za tym nasz synek tak bardzo uwielbia dzieci, za każdym razem jak przychodzi znajoma to oddaje dziecku wszystkie najlepsze zabawki, głaszcze, całuję,itp No i najważniejsze, że ja też czułam że bardzo pragnę już drugie. W końcu kiedy się mąż zdecydował, pojawiły się problemy a w tym zdrowotne, ale po w końcu zaczęliśmy.
Mój widzi kiedy są dni płodne bo w tedy jest największa ochota hehe:)
Ale wam się spisałam, mam nadzieję że nie przynudzíłam za bardzo...
Widzisz każdy ma inaczej. Nie oceniam twoich wyborów pewnie jakbym miala możliwość to tez bym.siedziała w domu z bobo. My oboje pracujemy i tu w Be idziesz na 9 tyg na macierzyńskie i potem bobo do żłobka. Koszt żłobka czy przedszkola jest liczony od zarobków. Szczerze to podoba mi się ten system.bo widzę jakie dzieciaki są ogarnięte jak juz od małego idą gdzieś a nie siedzą w domu. Od razu języki łapią.
Oczywiście przeciętna Matka Polka powie ze to zbrodnia takie maleństwo oddać w obce ręce ale to funkcjonuje tu od wielu lat i nikomu krzywda się nie stała.
Jest opcja wychowawczego 4mc ale takie psie pieniądze za to dostajesz ze idź pan w UJ... wydaje mi się ze tez to jest dobre dla matki ze nie siedzi ciągle z dzieckiem w domu. To moja opinia;)Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Nie nie wynudzilas.
Widzisz każdy ma inaczej. Nie oceniam twoich wyborów pewnie jakbym miala możliwość to tez bym.siedziała w domu z bobo. My oboje pracujemy i tu w Be idziesz na 9 tyg na macierzyńskie i potem bobo do żłobka. Koszt żłobka czy przedszkola jest liczony od zarobków. Szczerze to podoba mi się ten system.bo widzę jakie dzieciaki są ogarnięte jak juz od małego idą gdzieś a nie siedzą w domu. Od razu języki łapią.
Oczywiście przeciętna Matka Polka powie ze to zbrodnia takie maleństwo oddać w obce ręce ale to funkcjonuje tu od wielu lat i nikomu krzywda się nie stała.
Jest opcja wychowawczego 4mc ale takie psie pieniądze za to dostajesz ze idź pan w UJ... wydaje mi się ze tez to jest dobre dla matki ze nie siedzi ciągle z dzieckiem w domu. To moja opinia;)
A to u was lepiej ze opłaty za przedszkole zależy od zarobków. Tu kosztuje 5£ za godzinę + dodatkowe koszta za posiłek i inne rzeczy. Więc mi się to nie bardzo kalkuluje. A tu jest tylko macierzyńske 9 miesięcy i tyle później nic albo powrót do pracy a dziecko do żłobka, albo zostać w domu.
A co do języka zobaczysz jak dzieci szybko łapią, mój nie chodzi do przedszkola, ale szybko się uczy z angielskich bajek..
Także będzie władał dwoma językami hehe:)
No czasem sobie myślę że poszłabym już do pracy, żeby mieć więcej kontaktów z ludźmi i w ogóle. Ale nie mogę narzekać na wszystko Jest ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:11
Kim87 lubi tę wiadomość
-
Heeeej dziewczeta
wchodze wam butami w watek ale stesknilam sie za tymi, ktore dobrze znam
Madziulla z tym przetrzymaniem to nie jest glupi pomysl ooo i mozna jeszcze go kusic kilka dni pod rzad hahaha i mowic, ze biznes zamkniety a potem wywiesic tabliczke "otwarte"
a jak facet zmeczony to moze jakis wspomagaczy uzyc? w sensie ciekawy film dla doroslych mozna razem obejrzec sa tez fajne zabawki do zaprezentowania przed mezem oj ja niedobra w najgorszym wypadku niech lezy jak kloda a kobita zalatwi reszte
edit: no chyba, ze faktycznie zrypany jak kon
Kimi - u mnie macierzynski 8-12 tygodni w zaleznosci od tego czy karmicz cycem czy nie iiii na cale moje szczescie zmienili reforme odnosnie rodzicielskiego!! bede dostawac prawie moja cala pensje moze u was tez taka reforma bedzie? albo juz jest? muisz poczytac kocie :* u mnie obowiazuje ona od 1.12 - wczesniej to marne grosiki byly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:48
Kim87, AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość
-
i jeszcze wam pospamuje zanim mnie szef opieprzy, ze sie obijam
piaaaatek, mozna lezec dupa do goooooryyyyyyy (tzn. jeszcze troche ale to juz zaraz )Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:28
Kim87, Pączek, AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość
-
bita_smietana wrote:Heeeej dziewczeta
wchodze wam butami w watek ale stesknilam sie za tymi, ktore dobrze znam
Madziulla z tym przetrzymaniem to nie jest glupi pomysl ooo i mozna jeszcze go kusic kilka dni pod rzad hahaha i mowic, ze biznes zamkniety a potem wywiesic tabliczke "otwarte"
a jak facet zmeczony to moze jakis wspomagaczy uzyc? w sensie ciekawy film dla doroslych mozna razem obejrzec sa tez fajne zabawki do zaprezentowania przed mezem oj ja niedobra w najgorszym wypadku niech lezy jak kloda a kobita zalatwi reszte
edit: no chyba, ze faktycznie zrypany jak kon
Kimi - u mnie macierzynski 8-12 tygodni w zaleznosci od tego czy karmicz cycem czy nie iiii na cale moje szczescie zmienili reforme odnosnie rodzicielskiego!! bede dostawac prawie moja cala pensje moze u was tez taka reforma bedzie? albo juz jest? muisz poczytac kocie :* u mnie obowiazuje ona od 1.12 - wczesniej to marne grosiki bylyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
poniewaz kocham prokrasytnowac to wyczytalam, ze mozesz miec wiecej macierzynskiego niz 9 tygodni, jezeli wezmiesz mniej tygodni przed porodem
edit: tez bym tak chciala, u nas to nie wchodzi w gre takze w tym przypadku macie lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:47
-
MMadziula wrote:Siemano moje forumowe laski pierwszej klasy
U mnie powinna być @ dziś , chyba że się przesunie . Jeszcze się trzymam ,testa nie kupiłam jak do wieczora się nie pojawi ta cholera to skitram się do apteki i poczynię odpowiednie zakupy.
Z tym, że niby bym chciała ale mam jakis wewnętrzny wstręt do testów po tych wszystkich białasach nie wiem już sama
Mmadziula jedziemy na jednym wózku. Ja powinnam mieć @ w najbliższym czasie, co prawda zwykle miała 28 dni, a dzisiaj jest 31dc, ale brałam dupka więc mogło się przeciągnąć Nie mam testa, może kupię dzisiaj tak dla zabawy
Ale trzymam kciuki!!! W sumie mogłybyśmy się umówić, że razem wysikamy 2 kreseczki. Co Ty na to? -
Śmietanka o jakich butach mowa? Przecież ustaliłyśmy że to miejsce dla gospodyń a Ty takową jesteś Robótki ręczne to całkiem poważne zajęcie
-
bita_smietana wrote:poniewaz kocham prokrasytnowac to wyczytalam, ze mozesz miec wiecej macierzynskiego niz 9 tygodni, jezeli wezmiesz mniej tygodni przed porodem
edit: tez bym tak chciala, u nas to nie wchodzi w gre takze w tym przypadku macie lepiejMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
AniaŁ123 wrote:Śmietanka o jakich butach mowa? Przecież ustaliłyśmy że to miejsce dla gospodyń a Ty takową jesteś Robótki ręczne to całkiem poważne zajęcieMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Violet146 wrote:No właśnie u nas też za drogo, dlatego siedzę domu z dzieckiem
Siedzę w domu - nie lubię tego stwierdzenia. Violet Ty ciężko pracujesz wykonując wiele prac w domu!
Jeśli uda mi się zajść w ciąże to też bym chciała być w domu z moim małym bobo, za długo na niego czekam żeby potem poświęcić się pracy zawodowejKim87, Violet146, MMadziula lubią tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"