Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Hehe dobrze źe chociaż wie jak to sie robi...:)
    Po jej postach myślę że może mieć i z tym problem. Woesz dla nas przytulanie oznacza sex dla niej może być inaczej

Violet146 lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Siemano moje forumowe laski pierwszej klasy :-)
    U mnie powinna być @ dziś , chyba że się przesunie . Jeszcze się trzymam ,testa nie kupiłam jak do wieczora się nie pojawi ta cholera to skitram się do apteki i poczynię odpowiednie zakupy.
    Z tym, że niby bym chciała ale mam jakis wewnętrzny wstręt do testów po tych wszystkich białasach :-) nie wiem już sama
    To poczekaj do jutra rana. Wiem też to mam ;*

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do mojego to ja też musiałam namawiać na starania, przy pierwszym dziecku też czekałam długo, ale w końcu jak się zdecydował sam, że to chyba już ten czas to się przyłożył chłop nie powiem, teraz też musiałam go chwilę namawiać, ale wiem, że chciał najpierw wyremontować dom,bał się czy sobie sami poradzimy z dwójką, no i szczerze mówiąc bał się czy sobie poradzimy finansowo, bo tylko on pracuje.Ja siedzę w domu i zajmuje się dzieckiem, do pracy iść nie mogę, bo przedszkola są tu zbyt drogie, a jakbym miała wydać prawie wszystkie zarobione pieniądze na przedszkole to wolę sama się nim zajmować, tym bardziej że to wzmocni nasza więź. Od stycznia dziecko ma iść do przedszkola ale tylko na 4 dni po 3 godziny, także na pracę dalej szans nie mam, dopiero za 2 lata. Tym faktem też tłumaczyłem mężowi, że szkoda mi tego czasu, więc lepiej zadziałać teraz bo po 2 latach jeśli bym poszła do pracy i w tedy zaczęlibysmy starania to znowu musiałabym siedzieć w domu przez dłuższy okres, a tego nie chce...siedzenie w domu dobre ale gorzej z emerytą hehe. Ubranka po pierwszym mam piersią karmiłam 15 miesięcy, także jeśli chodzi o sprawy finansowe to tu bym się tak nie martwiła, a po za tym nasz synek tak bardzo uwielbia dzieci, za każdym razem jak przychodzi znajoma to oddaje dziecku wszystkie najlepsze zabawki, głaszcze, całuję,itp No i najważniejsze, że ja też czułam że bardzo pragnę już drugie. W końcu kiedy się mąż zdecydował, pojawiły się problemy a w tym zdrowotne, ale po w końcu zaczęliśmy.
    Mój widzi kiedy są dni płodne bo w tedy jest największa ochota <3 hehe:)

Ale wam się spisałam, mam nadzieję że nie przynudzíłam za bardzo...:)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    A co do mojego to ja też musiałam namawiać na starania, przy pierwszym dziecku też czekałam długo, ale w końcu jak się zdecydował sam, że to chyba już ten czas to się przyłożył chłop nie powiem, teraz też musiałam go chwilę namawiać, ale wiem, że chciał najpierw wyremontować dom,bał się czy sobie sami poradzimy z dwójką, no i szczerze mówiąc bał się czy sobie poradzimy finansowo, bo tylko on pracuje.Ja siedzę w domu i zajmuje się dzieckiem, do pracy iść nie mogę, bo przedszkola są tu zbyt drogie, a jakbym miała wydać prawie wszystkie zarobione pieniądze na przedszkole to wolę sama się nim zajmować, tym bardziej że to wzmocni nasza więź. Od stycznia dziecko ma iść do przedszkola ale tylko na 4 dni po 3 godziny, także na pracę dalej szans nie mam, dopiero za 2 lata. Tym faktem też tłumaczyłem mężowi, że szkoda mi tego czasu, więc lepiej zadziałać teraz bo po 2 latach jeśli bym poszła do pracy i w tedy zaczęlibysmy starania to znowu musiałabym siedzieć w domu przez dłuższy okres, a tego nie chce...siedzenie w domu dobre ale gorzej z emerytą hehe. Ubranka po pierwszym mam piersią karmiłam 15 miesięcy, także jeśli chodzi o sprawy finansowe to tu bym się tak nie martwiła, a po za tym nasz synek tak bardzo uwielbia dzieci, za każdym razem jak przychodzi znajoma to oddaje dziecku wszystkie najlepsze zabawki, głaszcze, całuję,itp No i najważniejsze, że ja też czułam że bardzo pragnę już drugie. W końcu kiedy się mąż zdecydował, pojawiły się problemy a w tym zdrowotne, ale po w końcu zaczęliśmy.
    Mój widzi kiedy są dni płodne bo w tedy jest największa ochota <3 hehe:)

Ale wam się spisałam, mam nadzieję że nie przynudzíłam za bardzo...:)
    Nie nie wynudzilas.
    Widzisz każdy ma inaczej. Nie oceniam twoich wyborów pewnie jakbym miala możliwość to tez bym.siedziała w domu z bobo. My oboje pracujemy i tu w Be idziesz na 9 tyg na macierzyńskie i potem bobo do żłobka. Koszt żłobka czy przedszkola jest liczony od zarobków. Szczerze to podoba mi się ten system.bo widzę jakie dzieciaki są ogarnięte jak juz od małego idą gdzieś a nie siedzą w domu. Od razu języki łapią.
    Oczywiście przeciętna Matka Polka powie ze to zbrodnia takie maleństwo oddać w obce ręce ale to funkcjonuje tu od wielu lat i nikomu krzywda się nie stała.
    Jest opcja wychowawczego 4mc ale takie psie pieniądze za to dostajesz ze idź pan w UJ... wydaje mi się ze tez to jest dobre dla matki ze nie siedzi ciągle z dzieckiem w domu. To moja opinia;)

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Nie nie wynudzilas.
    Widzisz każdy ma inaczej. Nie oceniam twoich wyborów pewnie jakbym miala możliwość to tez bym.siedziała w domu z bobo. My oboje pracujemy i tu w Be idziesz na 9 tyg na macierzyńskie i potem bobo do żłobka. Koszt żłobka czy przedszkola jest liczony od zarobków. Szczerze to podoba mi się ten system.bo widzę jakie dzieciaki są ogarnięte jak juz od małego idą gdzieś a nie siedzą w domu. Od razu języki łapią.
    Oczywiście przeciętna Matka Polka powie ze to zbrodnia takie maleństwo oddać w obce ręce ale to funkcjonuje tu od wielu lat i nikomu krzywda się nie stała.
    Jest opcja wychowawczego 4mc ale takie psie pieniądze za to dostajesz ze idź pan w UJ... wydaje mi się ze tez to jest dobre dla matki ze nie siedzi ciągle z dzieckiem w domu. To moja opinia;)

A to u was lepiej ze opłaty za przedszkole zależy od zarobków. Tu kosztuje 5£ za godzinę + dodatkowe koszta za posiłek i inne rzeczy. Więc mi się to nie bardzo kalkuluje. A tu jest tylko macierzyńske 9 miesięcy i tyle później nic albo powrót do pracy a dziecko do żłobka, albo zostać w domu.
    A co do języka zobaczysz jak dzieci szybko łapią, mój nie chodzi do przedszkola, ale szybko się uczy z angielskich bajek..
    Także będzie władał dwoma językami hehe:)

No czasem sobie myślę że poszłabym już do pracy, żeby mieć więcej kontaktów z ludźmi i w ogóle. Ale nie mogę narzekać na wszystko :) Jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:11

Kim87 lubi tę wiadomość

• bita_smietana Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej dziewczeta :)

wchodze wam butami w watek :P ale stesknilam sie za tymi, ktore dobrze znam <3 <3 <3

Madziulla z tym przetrzymaniem to nie jest glupi pomysl :D ooo i mozna jeszcze go kusic kilka dni pod rzad :D hahaha i mowic, ze biznes zamkniety a potem wywiesic tabliczke "otwarte" :D :D

a jak facet zmeczony to moze jakis wspomagaczy uzyc? :D w sensie ciekawy film dla doroslych mozna razem obejrzec :D sa tez fajne zabawki do zaprezentowania przed mezem :D oj ja niedobra :D w najgorszym wypadku niech lezy jak kloda a kobita zalatwi reszte :D :D :D
    edit: no chyba, ze faktycznie zrypany jak kon

Kimi - u mnie macierzynski 8-12 tygodni w zaleznosci od tego czy karmicz cycem czy nie iiii na cale moje szczescie zmienili reforme odnosnie rodzicielskiego!! bede dostawac prawie moja cala pensje :D moze u was tez taka reforma bedzie? albo juz jest? muisz poczytac kocie :* u mnie obowiazuje ona od 1.12 - wczesniej to marne grosiki byly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:48

Kim87, AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość

mini-graphics-baby-925008.gif M3h2p2.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet u mnie zlobek to 1600€ miesiecznie hahahha wiec u nas to odpada :D szukam innego rozwiazania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:32

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze wam pospamuje zanim mnie szef opieprzy, ze sie obijam :/

200.gif

piaaaatek, mozna lezec dupa do goooooryyyyyyy (tzn. jeszcze troche ale to juz zaraz <3 )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:28

Kim87, Pączek, AniaŁ123, Tuliska lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Heeeej dziewczeta :)

wchodze wam butami w watek :P ale stesknilam sie za tymi, ktore dobrze znam <3 <3 <3

Madziulla z tym przetrzymaniem to nie jest glupi pomysl :D ooo i mozna jeszcze go kusic kilka dni pod rzad :D hahaha i mowic, ze biznes zamkniety a potem wywiesic tabliczke "otwarte" :D :D

a jak facet zmeczony to moze jakis wspomagaczy uzyc? ;) w sensie ciekawy film dla doroslych mozna razem obejrzec :D sa tez fajne zabawki do zaprezentowania przed mezem :D oj ja niedobra :D w najgorszym wypadku niech lezy jak kloda a kobita zalatwi reszte :D :D :D
    edit: no chyba, ze faktycznie zrypany jak kon

Kimi - u mnie macierzynski 8-12 tygodni w zaleznosci od tego czy karmicz cycem czy nie iiii na cale moje szczescie zmienili reforme odnosnie rodzicielskiego!! bede dostawac prawie moja cala pensje :D moze u was tez taka reforma bedzie? albo juz jest? muisz poczytac kocie :* u mnie obowiazuje ona od 1.12 - wczesniej to marne grosiki byly :)
    Musze ogarnac ten temat bom nie na czasie

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 9 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poniewaz kocham prokrasytnowac to wyczytalam, ze mozesz miec wiecej macierzynskiego niz 9 tygodni, jezeli wezmiesz mniej tygodni przed porodem :)

edit: tez bym tak chciala, u nas to nie wchodzi w gre :/ takze w tym przypadku macie lepiej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:47

• AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMadziula wrote:
    Siemano moje forumowe laski pierwszej klasy :-)
    U mnie powinna być @ dziś , chyba że się przesunie . Jeszcze się trzymam ,testa nie kupiłam jak do wieczora się nie pojawi ta cholera to skitram się do apteki i poczynię odpowiednie zakupy.
    Z tym, że niby bym chciała ale mam jakis wewnętrzny wstręt do testów po tych wszystkich białasach :-) nie wiem już sama

Mmadziula jedziemy na jednym wózku. Ja powinnam mieć @ w najbliższym czasie, co prawda zwykle miała 28 dni, a dzisiaj jest 31dc, ale brałam dupka więc mogło się przeciągnąć :P Nie mam testa, może kupię dzisiaj tak dla zabawy ;)

Ale trzymam kciuki!!! W sumie mogłybyśmy się umówić, że razem wysikamy 2 kreseczki. Co Ty na to? :P

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • AniaŁ123 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmietanka o jakich butach mowa? Przecież ustaliłyśmy że to miejsce dla gospodyń :D a Ty takową jesteś :P Robótki ręczne to całkiem poważne zajęcie ;)

preg.png

Starania od I 2020
    VII 2020 ciąża biochemiczna 😪
    3 II 2022 ➡️ 1 IUI 😔
    3 III 2022 ➡️ 2 IUI 😔
    V 2024 puste jajo 😭

Córka 24.07.2018
    O córkę starałam się 20 cykli
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 00:00

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    poniewaz kocham prokrasytnowac to wyczytalam, ze mozesz miec wiecej macierzynskiego niz 9 tygodni, jezeli wezmiesz mniej tygodni przed porodem :)

edit: tez bym tak chciala, u nas to nie wchodzi w gre :/ takze w tym przypadku macie lepiej :D
    Kochrona u mnie kazał leżenia w domu od 6mc czy 7 w pracy wiec nie przejdzie

3jgxflw1867zd36k.png
  • MMadziula Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 00:00

Kim87 lubi tę wiadomość

3BDap2.png
    04.01 - serduszko <3
    Synek Bartuś <3
    oar8dqk3g1y2zosd.png
    19 tc - 260 g
    20 tc - 346 g
    27 tc - 1045 g
    31 tc - 1758 g
    34 tc - 2508 g
    37 tc - 2850 g
    39 tc - 3650 g
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:
    Violet u mnie zlobek to 1600€ miesiecznie hahahha wiec u nas to odpada :D szukam innego rozwiazania :D
    Nawet państwowy?

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    Śmietanka o jakich butach mowa? Przecież ustaliłyśmy że to miejsce dla gospodyń :D a Ty takową jesteś :P Robótki ręczne to całkiem poważne zajęcie ;)
    Bita i robótki ręczne ;) w laboratorium to ona jakieś tam.mega robótki ręczne wymyśla

3jgxflw1867zd36k.png
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bita_smietana wrote:

No właśnie u nas też za drogo, dlatego siedzę domu z dzieckiem :)

• Parsleyek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    No właśnie u nas też za drogo, dlatego siedzę domu z dzieckiem :)

Siedzę w domu - nie lubię tego stwierdzenia. Violet Ty ciężko pracujesz wykonując wiele prac w domu! :)

Jeśli uda mi się zajść w ciąże to też bym chciała być w domu z moim małym bobo, za długo na niego czekam żeby potem poświęcić się pracy zawodowej :P

Kim87, Violet146, MMadziula lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, wiecie gdzie można kupić w Polsce wolonowar? Chciałbym kupić mamie, a tu musiałabym zapłacić za samą przesyłkę 100 zł? Tylko szukam taki większy 5-6 litrów?

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ