Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tuliska wrote:Cudzie kochana ja mogę Ci tylko powoedziec jak z Bromkiem miałam. Ja brałam 3/4 tabl na dzień i mi gin kazal odstawiam "delikatnie", po trochu coraz mniej... i tak ponad 2 tyg odkladalam. I nie poronilam przez prolaktyne, tylko wadę genetyczną. Co do komentarza Endo to do najdelikatniejszych osób to ona nie należy. Buuu niemiła baba i sama nie wie co mówi chyba. Oczywiście lepsze poronić niż urodzić ciężko chore dziecko ale jak ona tak insynuowac może? Torebką przez łeb by ode mnie dostała
my zdecydowalismy ze zmniejszam dawke z 2 do 1 tabl dziennie. mam ich 14 wiec starczy do wizyty. bd badac proga bo chyba on trzyma ciaze a prl jakbwysoka to prog spada? i wtedy poronienie?
-
Ania , Pola rozumiem rozgoryczrnie sama to przezywalam. ale doczekacir sie swojego malego cudu jak ja bo dla mnej to cud z takimi wynikami btakiem @ tyle czasu. zobaczycie. bedzie jeszcze fasolka. mi sie udalo jak olalam wszystko. a jeszczr 16.01 mialam estradiol 68 tym bardziej jrstem w mega szoku.
ale tez mega sie martwie bo nie wiem co z lekami jeden lekarZ jedno drugi przeciwnie. myslalam ze bd to moj najpiekniejszy dzien a czuje sie srednio i sie nie nastawiam. bo boje sie przywiazac i pozniej mi sercr peknie. mimo groszka jest mi smutno.
Ania Pola zreszta wszystkie Was kochane love dajcie namiary na siebie na fb.
pozatym w najblizszym czasie oddam test owu. ja je dostalam od innej dziewczyny i ona zafasolkowala dala je mi a ja je przekaze dalej. jesli ktos chce to napiszcie
-
czekajacanacud1 wrote:kochana a skad wiesz ze byla to wada gen? wybacz ze pytam ale jestem zielona i nie wiem.
my zdecydowalismy ze zmniejszam dawke z 2 do 1 tabl dziennie. mam ich 14 wiec starczy do wizyty. bd badac proga bo chyba on trzyma ciaze a prl jakbwysoka to prog spada? i wtedy poronienie?
Ależ pytaj jeśli to co w czymś pomoże :*
Wiemy że mieliśmy dziewczynke z triploidią bo robiliśmy badania genetyczne z kosmowki po poronieniu
-
Tuliska wrote:Ależ pytaj jeśli to co w czymś pomoże :*
Wiemy że mieliśmy dziewczynke z triploidią bo robiliśmy badania genetyczne z kosmowki po poronieniu
dzieki zee napisalas. ja mam nadzieje ze dobrze robie.
bede chyba czesciej badac prl i proga. ale nie wiem jak czesto byloby dobrze. endo mowi ze prl za miesiac. ale ja i tak sprawdze teraz razem z beta w srode. musze wiedziec od jakich wartosci zaczynam
-
czekajacanacud1 wrote:kochana a jaka masz prl? jakie poziomy? ile bromka bierzesz? i co na to twoj gin na bromka? kaze odstawic?
Gin nie każe odstawiac bo po co ryzykować. Startowalam z prolaktyna ponad 50 a norma chyba 26. Najpierw brałam 1 tabletkę dziennie. Ostatnio jak robiłam badania to prolaktyna była już w normie i zeszlam po zaleceniu lekarza na 1/2 tabletki co dwa dni i tak biorę małą dawkę od chyba września. -
Bella_Bella wrote:Gin nie każe odstawiac bo po co ryzykować. Startowalam z prolaktyna ponad 50 a norma chyba 26. Najpierw brałam 1 tabletkę dziennie. Ostatnio jak robiłam badania to prolaktyna była już w normie i zeszlam po zaleceniu lekarza na 1/2 tabletki co dwa dni i tak biorę małą dawkę od chyba września.
inny endo tez kazal odstawic ale ja poprostu nie wyobrazam sobiebtrgo. zwlaszcza ze przez tel nie chcial mi nic tlumaczyc i odeslal do swojego endo.
czuje sie taka odbijana od jednego do drugiego. a tak chce tego grosia. jeszcze ta beta taka slaba ponizej widelek mojego labolatorium.
znow rozbolal mnie brzuch i az mnie kluje cos. chyba wypije sobie meliske..
-
czekajacanacud1 wrote:dziewczyny u mnie widelki proga to 2.8-147 a bety od 202-231000.
czyli slaba beta i prog tez taki se.
Nie ważne wartosci tylko przyrost bo beta to rzecz indywidualnaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:50
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Kim87 wrote:Jezu cudzie przestań analizować. Co ty sobie myślisz ze proga bdziesz miała 599 jednostek od razu? Ja beta 247 i próg 21. Przestań bo zaczynasz mnie denerwować. A ciężarnej się nie denerwuje; -) a bete jaka chciałabyś mieć jak Bella ? Ona ma kilka dni starsza ciążę niż ty. Poza tym Cherry miała raptem 39 jednostek a jest w 15tc. Uspokoj się już.
Nie ważne wartosci tylko przyrost bo beta to rzecz indywidualna
co do lekqrzy to przepisze sie spowrotem do swojego zobaczyny co powie. jesl bedzie jakis niezdecydowany to bed szukac gin-endo ale chyba gdzies dalej bo w rzeszowie o zadnym dobrym nie slyszslam
-
Poza tym wejdź na belly i poszukaj tematu o prolaktynie. Na pewno jest taki wątek. Tam może dowiesz się jak dzieczyny się leczyly u jakie miały zalecenia w ciąży.
A i nigdzie nie jest napisane że prolaktyna poszybuje ci w kosmos. Ciąża leczy dużo rzeczy wiec może się okazać że się wszystko unormujeczekajacanacud1 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
czekajacanacud1 wrote:wiesz co nie o wynik mi chodzi a o normy kazdr labolatorium ma inne. w tym sek. moja beta sie nie miesci.
co do lekqrzy to przepisze sie spowrotem do swojego zobaczyny co powie. jesl bedzie jakis niezdecydowany to bed szukac gin-endo ale chyba gdzies dalej bo w rzeszowie o zadnym dobrym nie slyszslamMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Ostatniej miesiaczki
wiec jakos 5,t3d i normy sa od 202
nic nie zrobie a jak sie bd stresowac to prl w gore i prog w dol.
zobaczymy jutro bete. i prl zrobie. a wg Was jest sens robic proga znow?
heheh Bella postaram sie s Ciebie brzuch pobolewa? i czssem cos mnie zakluje ,