X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • czekajacanacud1 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Cudzie kochana ja mogę Ci tylko powoedziec jak z Bromkiem miałam. Ja brałam 3/4 tabl na dzień i mi gin kazal odstawiam "delikatnie", po trochu coraz mniej... i tak ponad 2 tyg odkladalam. I nie poronilam przez prolaktyne, tylko wadę genetyczną. Co do komentarza Endo to do najdelikatniejszych osób to ona nie należy. Buuu niemiła baba i sama nie wie co mówi chyba. Oczywiście lepsze poronić niż urodzić ciężko chore dziecko ale jak ona tak insynuowac może? Torebką przez łeb by ode mnie dostała ;)
    kochana a skad wiesz ze byla to wada gen? wybacz ze pytam ale jestem zielona i nie wiem.

my zdecydowalismy ze zmniejszam dawke z 2 do 1 tabl dziennie. mam ich 14 wiec starczy do wizyty. bd badac proga bo chyba on trzyma ciaze a prl jakbwysoka to prog spada? i wtedy poronienie?

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja nie odstawiam bromergonu, dla bezpieczeństwa.
    kochana a jaka masz prl? jakie poziomy? ile bromka bierzesz? i co na to twoj gin na bromka? kaze odstawic?

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 6 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania , Pola rozumiem rozgoryczrnie sama to przezywalam. ale doczekacir sie swojego malego cudu jak ja bo dla mnej to cud z takimi wynikami btakiem @ tyle czasu. zobaczycie. bedzie jeszcze fasolka. mi sie udalo jak olalam wszystko. a jeszczr 16.01 mialam estradiol 68 tym bardziej jrstem w mega szoku.
    ale tez mega sie martwie bo nie wiem co z lekami jeden lekarZ jedno drugi przeciwnie. myslalam ze bd to moj najpiekniejszy dzien a czuje sie srednio i sie nie nastawiam. bo boje sie przywiazac i pozniej mi sercr peknie. mimo groszka jest mi smutno.
    Ania Pola zreszta wszystkie Was kochane love <3 dajcie namiary na siebie na fb.
    pozatym w najblizszym czasie oddam test owu. ja je dostalam od innej dziewczyny i ona zafasolkowala dala je mi a ja je przekaze dalej. jesli ktos chce to napiszcie <3

6sutskjolve431gm.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    kochana a skad wiesz ze byla to wada gen? wybacz ze pytam ale jestem zielona i nie wiem.

my zdecydowalismy ze zmniejszam dawke z 2 do 1 tabl dziennie. mam ich 14 wiec starczy do wizyty. bd badac proga bo chyba on trzyma ciaze a prl jakbwysoka to prog spada? i wtedy poronienie?

Ależ pytaj jeśli to co w czymś pomoże :*
    Wiemy że mieliśmy dziewczynke z triploidią bo robiliśmy badania genetyczne z kosmowki po poronieniu

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 6 lutego 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Ależ pytaj jeśli to co w czymś pomoże :*
    Wiemy że mieliśmy dziewczynke z triploidią bo robiliśmy badania genetyczne z kosmowki po poronieniu
    a ktory to byl tc?
    dzieki zee napisalas. ja mam nadzieje ze dobrze robie.
    bede chyba czesciej badac prl i proga. ale nie wiem jak czesto byloby dobrze. endo mowi ze prl za miesiac. ale ja i tak sprawdze teraz razem z beta w srode. musze wiedziec od jakich wartosci zaczynam

6sutskjolve431gm.png
  • Tuliska Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowiedziałam się w 13tyg. Ale serduszko już 2 tyg nie biło

8p3ovfxm8uset94e.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tuliska wrote:
    Dowiedziałam się w 13tyg. Ale serduszko już 2 tyg nie biło
    bardzo mi przykro :( tule <3

6sutskjolve431gm.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie widelki proga to 2.8-147 a bety od 202-231000.
    czyli slaba beta :( i prog tez taki se.

6sutskjolve431gm.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    kochana a jaka masz prl? jakie poziomy? ile bromka bierzesz? i co na to twoj gin na bromka? kaze odstawic?

Gin nie każe odstawiac bo po co ryzykować. Startowalam z prolaktyna ponad 50 a norma chyba 26. Najpierw brałam 1 tabletkę dziennie. Ostatnio jak robiłam badania to prolaktyna była już w normie i zeszlam po zaleceniu lekarza na 1/2 tabletki co dwa dni i tak biorę małą dawkę od chyba września.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Gin nie każe odstawiac bo po co ryzykować. Startowalam z prolaktyna ponad 50 a norma chyba 26. Najpierw brałam 1 tabletkę dziennie. Ostatnio jak robiłam badania to prolaktyna była już w normie i zeszlam po zaleceniu lekarza na 1/2 tabletki co dwa dni i tak biorę małą dawkę od chyba września.
    widzisz ja mialam ostatnio kolo 50 ale ti juz po leczeniu. mi bardzo szybko wzrasta. z dnia na dzien nawet o 100jednostek przy takiejbsamej normie jak u Ciebie. zapisalam sie do gin ale chyba przepisze sie do tego innego pierwszego co mnie dobrz zdiagnozowal w szpitalu. i tego ktory mowil ze panie biora ale mniejsze dawki od poczatku a ja mam taka duza bo az 2 tabl.

inny endo tez kazal odstawic ale ja poprostu nie wyobrazam sobiebtrgo. zwlaszcza ze przez tel nie chcial mi nic tlumaczyc i odeslal do swojego endo.
    czuje sie taka odbijana od jednego do drugiego. a tak chce tego grosia. jeszcze ta beta taka slaba ponizej widelek mojego labolatorium.
    znow rozbolal mnie brzuch i az mnie kluje cos. chyba wypije sobie meliske..

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    dziewczyny u mnie widelki proga to 2.8-147 a bety od 202-231000.
    czyli slaba beta :( i prog tez taki se.
    Jezu cudzie przestań analizować. Co ty sobie myślisz ze proga bdziesz miała 599 jednostek od razu? Ja beta 247 i próg 21. Przestań bo zaczynasz mnie denerwować. A ciężarnej się nie denerwuje; -) a bete jaka chciałabyś mieć jak Bella ? Ona ma kilka dni starsza ciążę niż ty. Poza tym Cherry miała raptem 39 jednostek a jest w 15tc. Uspokoj się już.
    Nie ważne wartosci tylko przyrost bo beta to rzecz indywidualna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 07:50

Bella_Bella lubi tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudzie idź do ginekologa ktory jest też endo. Bo jak chodzisz oddzienie to będziesz miała ciągle mętlik w głowie

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Jezu cudzie przestań analizować. Co ty sobie myślisz ze proga bdziesz miała 599 jednostek od razu? Ja beta 247 i próg 21. Przestań bo zaczynasz mnie denerwować. A ciężarnej się nie denerwuje; -) a bete jaka chciałabyś mieć jak Bella ? Ona ma kilka dni starsza ciążę niż ty. Poza tym Cherry miała raptem 39 jednostek a jest w 15tc. Uspokoj się już.
    Nie ważne wartosci tylko przyrost bo beta to rzecz indywidualna
    wiesz co nie o wynik mi chodzi a o normy kazdr labolatorium ma inne. w tym sek. moja beta sie nie miesci.
    co do lekqrzy to przepisze sie spowrotem do swojego zobaczyny co powie. jesl bedzie jakis niezdecydowany to bed szukac gin-endo ale chyba gdzies dalej bo w rzeszowie o zadnym dobrym nie slyszslam

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym wejdź na belly i poszukaj tematu o prolaktynie. Na pewno jest taki wątek. Tam może dowiesz się jak dzieczyny się leczyly u jakie miały zalecenia w ciąży.

A i nigdzie nie jest napisane że prolaktyna poszybuje ci w kosmos. Ciąża leczy dużo rzeczy wiec może się okazać że się wszystko unormuje

czekajacanacud1 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajacanacud1 wrote:
    wiesz co nie o wynik mi chodzi a o normy kazdr labolatorium ma inne. w tym sek. moja beta sie nie miesci.
    co do lekqrzy to przepisze sie spowrotem do swojego zobaczyny co powie. jesl bedzie jakis niezdecydowany to bed szukac gin-endo ale chyba gdzies dalej bo w rzeszowie o zadnym dobrym nie slyszslam
    Kochana ale liczysz z om prawda? Owu mogła ci się przesunąć. Zagnieżdżenie tez następuje między 6dpo a 12dpo. To że z om vos wychodzi to nie znaczy ze tak jest. Mój drugi wynik tez nie mieścił się w normie a w zdrowej ciąży jestem. Mowie nie patrz aż tak na normy bo dopiero usg powie ci ile ma twoja ciaza

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I podejdź do tego na spokojnie bo się stresujesz a na razie nie masz powodu. Jak cos na usg będzie nie tak to wtedy będziesz się stresować.

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    om? w czo to? ;)

6sutskjolve431gm.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatniej miesiaczki

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekająca nie stresuj grocha! ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2017, 08:50

Kim87 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png

Wysłany: 7 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Ostatniej miesiaczki
    tak myslalan wiec om sie zaczela 31.12.
    wiec jakos 5,t3d i normy sa od 202
    nic nie zrobie a jak sie bd stresowac to prl w gore i prog w dol.
    zobaczymy jutro bete. i prl zrobie. a wg Was jest sens robic proga znow?

heheh Bella postaram sie :) s Ciebie brzuch pobolewa? i czssem cos mnie zakluje ,

6sutskjolve431gm.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ