Koło gospodyń wiejskich :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella zrób pappe jak masz możliwość. Usg nie daje gwarancji. Mam.na fb dziewczynę której usg wzorcowe a pappa wyszła źle. Lekarz olal i na polowkowych wyszło ze mała ma zespół Edwordsa. Z tym nie ma co zrobić bo to wada letalna ale dziewczyna żałuje bo on początku moglaby być pod opieką odpowiedniej placówki. Poza tym białko pappa mówi nie tylko o wadach ale o jakości łożyska i może pomóc przeciwdziałac hipotrofii płodu.Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO
-
Chyba już pisałam kiedyś. Jak lekarz mowi skoro.usg git to pappa nie potrzebny to trzeba zmienić lekarza.
Tylko usg+pappa daje 95% pewnosci czy jest wadą bądź jej nie ma. Trzeba mieć też na uwadze 5% błędnych wyników. Bo na to najczęściej narzekają kobity w necie ze pappa wyszedł fałszywie poz a po amiopunkcji dziecko zdrowe. No cóż to badanie przesiewowe i ma prawo do takiego marginesu błędów. Po to jest dalsza diagnostyka. Dla mnie lepiej w te stronę niż życie w niewiedzyMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Kim87 wrote:Bella zrób pappe jak masz możliwość. Usg nie daje gwarancji. Mam.na fb dziewczynę której usg wzorcowe a pappa wyszła źle. Lekarz olal i na polowkowych wyszło ze mała ma zespół Edwordsa. Z tym nie ma co zrobić bo to wada letalna ale dziewczyna żałuje bo on początku moglaby być pod opieką odpowiedniej placówki. Poza tym białko pappa mówi nie tylko o wadach ale o jakości łożyska i może pomóc przeciwdziałac hipotrofii płodu.
Wczoraj miałam usg. To czy teraz mogę jeszcze zrobić test pappa? Nie jest za późno? -
Bella jak masz możliwość to zrób pappe. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie robić samego usg bez tego testu. To tak jakbym zrobiła sobie kanapkę z serem bez chleba. Dwie rzeczy dają całość. A lepsza jest wiedza niż niewiedza. Takie jest moje zdanie
Kimi właśnie, nie trzeba czy na czczo do tego badania tak? Bo ja dzisiaj się tak nad tym zastanawiałam A nie sprawdzałam u wujaszka google bo oni z tej kliniki zawsze dzwonią dzień przed i przypominają o wizycie to sobie pomyślałam że się zapytam. Ale lepiej żeby właśnie nie trzeba było być na czczo bo jadę dopiero na 13:30 heheKim87 lubi tę wiadomość
początek starań 12.2015
06.2016 💔👼
11.2016 💔👼
06.02.2017 ⏸️
08.10.2017 👸💜 38+4 CC (3480g/53cm)
25.06.2021 ⏸️
17.02.2022 👶💙 37+3 CC (3240g/55cm) -
Caro wrote:Bella jak masz możliwość to zrób pappe. Ja w ogóle nie wyobrażam sobie robić samego usg bez tego testu. To tak jakbym zrobiła sobie kanapkę z serem bez chleba. Dwie rzeczy dają całość. A lepsza jest wiedza niż niewiedza. Takie jest moje zdanie
Kimi właśnie, nie trzeba czy na czczo do tego badania tak? Bo ja dzisiaj się tak nad tym zastanawiałam A nie sprawdzałam u wujaszka google bo oni z tej kliniki zawsze dzwonią dzień przed i przypominają o wizycie to sobie pomyślałam że się zapytam. Ale lepiej żeby właśnie nie trzeba było być na czczo bo jadę dopiero na 13:30 heheMama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
czekajacanacud1 wrote:czesc dziewczyny ja od 5 nie spie chyba z nerwow o prenatalne i glodu bo jak wstalam odrazu jajówe sobie usmażyłam hehe milego dnia
czekajacanacud1 lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
-
Jest to bardziej szczegółowe niz w 13 tc niż za bardzo nie widać a tu już widać przepływy w serduszku i aorty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:58
Bella_Bella lubi tę wiadomość
Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat