Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaŁ123 wrote:
    A mnie dzisiaj tak coś męczy że nie wiem co ze sobą zrobić. Niby chce mi się jeść, ale na nic nie mam ochoty. Chce mi się spać, ale kawy też nie chcę. Nie mogę wysiedzieć, chcę już 15! A po pracy pędzę na basen, bo muszę rozruszać ten mój obolały kręgosłup, a też straszenie mi się nie chce :-P
    Leń lenia pogania ;-)
    Aj noł łot ju min bejbe;) tez mam lenia

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;) Moja temperatura jest dziwna, dzisiaj wzrosła o 0,2 bez powodu :/
    Czekam na piątek 22:00 ...

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Hej hej ;) Moja temperatura jest dziwna, dzisiaj wzrosła o 0,2 bez powodu :/
    Czekam na piątek 22:00 ...
    Hej kochanie . Wiesz wszystko jest możliwe. Może troszeczkę wariowac jeszcze póki hormony się nie ograna

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Hej kochanie . Wiesz wszystko jest możliwe. Może troszeczkę wariowac jeszcze póki hormony się nie ograna

Na pewno masz rację... A człowiek chciałby tak od razu ;) Od czwartku planuje testy owu. Ale będę musiała robić o 23:00 bo do 22:00 pracuje a w pracy nie mam jak.

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Pączek Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, nie nadrobię was już dziś - nie dam rady - przepraszam
    No tak tak - ja fan star wars - zasnęłam na nich :D
    Kiedyś mnie to nie kręciło ale w zeszlym roku podczas urlopu obejrzeliśmy pokolei wszystkie części i spodobało mi się :D
    Zmęczenie wczoraj wzięło górę - Mój sie ze mnie smiał że taki o to właśnie ze mnie fan - ze zasypia :D
    No ale nic :D
    Ja dziś cały dzień duze spotkanie w pracy na 30 osób - jakieś szaleństwo od 9 do 16. Teraz pędzę do domu żeby się ogarnąć i mam spotkanie ze znajomym - moja koleżanka mieszka w Brukseli - przylatuje na kilka dni ze swoim narzeczonym marokańczykiem żeby zaprosić nas na ślub (PS - ona taka ładna a on taki paskudny - no ale nic - miłość nie wybiera)
    Wiec pewnie bede z nimi siedzieć do późna w kanajpie

No i u mnie bez rewelacji - mam lekki potop ale tylko przy szyjce - tak jak by nigdzie indziej nie leciało :D (sorry za szczerość :D )
    na @ się jakoś nie czuje - no może czasami brzuch mi wywali
    Jakoś tak bez objawów - ale ponieważ jutro mam wg ovu pierwszy dzień @ to sikne sobie rano jeszcze raz tak dla jaj :D a może raczej powinnam napisać "tak dla bigosu" bo jaja to nie te święta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 17:02

Kim87, pola89, Bella_Bella, Tuliska, Violet146 lubią tę wiadomość

• Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Na pewno masz rację... A człowiek chciałby tak od razu ;) Od czwartku planuje testy owu. Ale będę musiała robić o 23:00 bo do 22:00 pracuje a w pracy nie mam jak.
    Słońce życzę Ci abyś ujrzała 2 krechy jaknajszybciej ale z drugiej strony uzbroj się w cierpliwość . Ja 6mc ni cisza.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Przepraszam, nie nadrobię was już dziś - nie dam rady - przepraszam
    No tak tak - ja fan star wars - zasnęłam na nich :D
    Kiedyś mnie to nie kręciło ale w zeszlym roku podczas urlopu obejrzeliśmy pokolei wszystkie części i spodobało mi się :D
    Zmęczenie wczoraj wzięło górę - Mój sie ze mnie smiał że taki o to właśnie ze mnie fan - ze zasypia :D
    No ale nic :D
    Ja dziś cały dzień duze spotkanie w pracy na 30 osób - jakieś szaleństwo od 9 do 16. Teraz pędzę do domu żeby się ogarnąć i mam spotkanie ze znajomym - moja koleżanka mieszka w Brukseli - przylatuje na kilka dni ze swoim narzeczonym marokańczykiem żeby zaprosić nas na ślub (PS - ona taka ładna a on taki paskudny - no ale nic - miłość nie wybiera)
    Wiec pewnie bede z nimi siedzieć do późna w kanajpie

No i u mnie bez rewelacji - mam lekki potop ale tylko przy szyjce - tak jak by nigdzie indziej nie leciało :D (sorry za szczerość :D )
    na @ się jakoś nie czuje - no może czasami brzuch mi wywali
    Jakoś tak bez objawów - ale ponieważ jutro mam wg ovu pierwszy dzień @ to sikne sobie rano jeszcze raz tak dla jaj :D a może raczej powinnam napisać "tak dla bigosu" bo jaja to nie te święta :D
    U mnie potop tak ze juz dzisiaj w ramach despery chciałam lecieć do sklepu po papery dla dorosłych :-D

Cycki mniej bolą.
    No nic czekam. Do pt biorę proga woec franca jak coś zajdzie pewnie do mnie w przyszłym tyg

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i w ramach pms dzisiaj zjadłam 2 czekolady batonik i ciastko. Hmmmm witaj gruba doopo :-D

Pączek, Tuliska lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Słońce życzę Ci abyś ujrzała 2 krechy jaknajszybciej ale z drugiej strony uzbroj się w cierpliwość . Ja 6mc ni cisza.

Będę cierpliwa, a przynajmniej spróbuję :) Ostatnio mam dużo nerwów w pracy... Strasznie mnie to wszystko irytuje... Chciałabym otworzyć coś swojego ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać...
    Mamy na forum jakiegoś prawnika? Kwestia jest taka że nie chcę odchodzic z pracy tylko mieć dodatkowo wlasna działalność. Nie wiem czy tak mogę :/

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski.jestem wykończona po sprzątaniu całej chaty. Podziwiam was dziewczyny ze tyle miesięcy starań nacie za sobą.mi 4 cykl będzie sie zaczynam a płacze w poduszkę z każdą porażka.

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Będę cierpliwa, a przynajmniej spróbuję :) Ostatnio mam dużo nerwów w pracy... Strasznie mnie to wszystko irytuje... Chciałabym otworzyć coś swojego ale zupełnie nie wiem jak się za to zabrać...
    Mamy na forum jakiegoś prawnika? Kwestia jest taka że nie chcę odchodzic z pracy tylko mieć dodatkowo wlasna działalność. Nie wiem czy tak mogę :/
    Możesz nawet z tego ci się orientuje nie będziesz musiała płacić zusu bo juz w pracy za ciebie odprowadzają. Ale dokładnie to w zusie się dowiedz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:14

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Hej laski.jestem wykończona po sprzątaniu całej chaty. Podziwiam was dziewczyny ze tyle miesięcy starań nacie za sobą.mi 4 cykl będzie sie zaczynam a płacze w poduszkę z każdą porażka.
    Ja w 4 Cs zaszłam. Może u ciebie tez pyknie

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to siedzę na necie i szukam i szukam i szukam sposobu aby wspomóc się z zajściem. No i znalazłam planning następny cykl. O ile nie zajde spokojnie :-) SMEP to się nazywa(sperm meets egg plan) generalnie założenie jest takie ze sexujemy co jeden dzień od 8dc do dnia pozyttwego owulacyjnego (u mnie to będzie 8,10,12dc) od pozytywnego sexujemy 3 dni z rzędu (u mnie poz 13dc czyli sex 13-15dc) potem robimy jeden dzień przerwy i poprawiamy jeszcze raz (u mnie 16 odpuszczam i 17dc sexujemy) kilku dziewczynom z USA pomogło. Ponoć ma to szczególnie wpływac poz dla babeczek po poronieniach;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2016, 20:44

AniaŁ123 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:

Ja przez pierwsze pół roku ryczalam jak bóbr. Potem płakałam mniej przy % i ptasim mleczku. I wzięłam sprawy w swoje ręce, badania, zmiana lekarza, suplementy, nawyki żywieniowe. I się w 10cs udało :) Niestety straciłam maleństwo ale wiem, że możemy i kiedyś ten cud się stanie. Głowa do góry ❤

Ewi28 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W ogóle to siedzę na necie i szukam i szukam i szukam sposobu aby wspomóc się z zajściem. No i znalazłam planning następny cykl. O ile nie zajde spokojnie :-) SMEP to się nazywa(sperm meets egg plan) generalnie założenie jest takie ze sexujemy co jeden dzień od 8dc do dnia pozyttwego owulacyjnego (u mnie to będzie 8,10,12dc) od pozytywnego sexujemy 3 dni z rzędu (u mnie poz 13dc czyli sex 13-15dc) potem robimy jeden dzień przerwy i poprawiamy jeszcze raz (u mnie 16 odpuszczam i 17dc sexujemy) kilku dziewczynom z USA pomogło. Ponoć ma to szczególnie wpływac poz dla babeczek po poronieniach;-)
    Nooo ciekawe :) może spróbuję w tym cyklu :D fajnie jeśli by pomogło :)

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:

Skorzystam w następnym cyklu ;) my w szczęśliwym 3 dni przed owu sexowalismy chyba 5 razy :P Lekarz zalecił jak najwięcej a ja lubię więc wiecie :P w dzień owu już nic i później też nic, jakoś się udało :)

pola89 lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Bella wrote:
    Ja przez pierwsze pół roku ryczalam jak bóbr. Potem płakałam mniej przy % i ptasim mleczku. I wzięłam sprawy w swoje ręce, badania, zmiana lekarza, suplementy, nawyki żywieniowe. I się w 10cs udało :) Niestety straciłam maleństwo ale wiem, że możemy i kiedyś ten cud się stanie. Głowa do góry ❤
    Ja właśnie miałam odwrotnie... Przez pierwsze miesiące brałam wszystko na spokojnie, bo wiedziałam, że przecież nie musi się udać od razu... Dopiero ok. 7-8 miesiąca starań i przy okazji zewsząd atakujących mnie ciąż podłamałam się, co skutkuje płaczem przy każdej sprzyjającej temu okazji... No ale wierzę, że w końcu się uda :) strasznie liczę na styczniowe badanie. Mam nadzieję, że wszystko stanie się jasne :)

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ja właśnie miałam odwrotnie... Przez pierwsze miesiące brałam wszystko na spokojnie, bo wiedziałam, że przecież nie musi się udać od razu... Dopiero ok. 7-8 miesiąca starań i przy okazji zewsząd atakujących mnie ciąż podłamałam się, co skutkuje płaczem przy każdej sprzyjającej temu okazji... No ale wierzę, że w końcu się uda :) strasznie liczę na styczniowe badanie. Mam nadzieję, że wszystko stanie się jasne :)
    Ja pamiętam mój pierwszy cykl. No byłam pewna że w ciąży jestem. Na 100% takie objawy miałam . Teraz to myślę jaka ja głupia byłam :-)
    6994cf4de3f4788ad5aef4749912faaf.gif

pola89, Tuliska lubią tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciazowym miałam wywalone czy będzie poz czy neg test:-D

pola89 lubi tę wiadomość

3jgxflw1867zd36k.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim
    Hehehe potrafisz rozbawić :D

Kim87 lubi tę wiadomość

30 lat

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ