Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Koło gospodyń wiejskich :-)
Odpowiedz

Koło gospodyń wiejskich :-)

Oceń ten wątek:
  • Violet146 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą wstałam ( na mój czas 8:20)a i tak czuję się nie wyspana..Wczoraj chodziłam jak zong... Te Święta mnie wykoncza, tzn przygotowania do nich...
    Dlatego z góry Was Dziewczynki przepraszam,za swoją nieobecność :)

557ce75d7107a881ae504f8a4118ec67.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Czekolada wiesz u mnie to chyba nawet nie humor tylko wkurw mnie bierze. No nic styczeń będzie mc lazenia po lekarzach
    Robisz przegląd? Co masz w planach sprawdzić? Czy liczysz na inwencję lekarza?

No i ten Twój ma wizytę. Widzisz :) Zleciało :*

pola89, Kim87 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet146 wrote:
    Przed chwilą wstałam ( na mój czas 8:20)a i tak czuję się nie wyspana..Wczoraj chodziłam jak zong... Te Święta mnie wykoncza, tzn przygotowania do nich...
    Dlatego z góry Was Dziewczynki przepraszam,za swoją nieobecność :)
    Kochana, tak to jest, że przygotowania wykańczają ale potem jest pięknie <3 To trochę tak jak ze staraniami :) Wykańczają ale potem człowiek sobie mówi: kurna! było warto! :D

Violet146, Kim87, Tuliska lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pączek wrote:
    Witam sie w nowym cyklu
    Kur.... no !
    Ilez jeszcze....
    Ehhhh :/

<3 <3

Pączek lubi tę wiadomość

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Robisz przegląd? Co masz w planach sprawdzić? Czy liczysz na inwencję lekarza?

No i ten Twój ma wizytę. Widzisz :) Zleciało :*
    Na pewno podstawowa morfo. Do tego tarczyca. Zobaczymy co zrobi bo u nas nie można samemu iść na badanie krwi tylko musisz mieć skoerowanie. Jak da na prolaktyne to w 3dc jął coś wiec będę musiala zrobić to w lutym. Potem ginekolog i nie wyjdę od niego póki coś nie zaproponuje. Do tego cyto bo juz 3 lata bez jestem. Mój idzie do urologa i ja z nim woec muszą dać nam skierowanie na pełny screening spermy. Inaczej jak mówiłam nie wyjdę :-D

pola89, AniaŁ123 lubią tę wiadomość

Mama aniołka 21.06 (*)4cs 30 lat
    6cs po poronieniu ROŚNIJ AMELKO <3 <3
    3jgxflw1867zd36k.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Ale masz fajnie z wolnym :) ja jeszcze jutro do pracy i wracam z powrotem już 27.12... no cóż :P

U mnie test nie miał sensu... temperatura spadła drastycznie i tak jak się spodziewałam, pojawiła się @... pozostaje dalej czekać...
    dupa dupa dupa :/ nie lubię bleh :/

ale wiesz... sylwester ;)

pola89 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Bella_Bella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Czesc maj dir gerls :*

U mnie troche mambo albo bardzo duzo pracy i przygotowan, zaraz juz Wigilia :) dzis mam ostatni dzien w pracy, wracam dopiero po nowym roku i mam full do ogarniecia :)

Paczek :/ przykro mi...

Kim, faceci czasem tak maja.. Ale moim zdaniem to nie jest tak, ze oni nie chca lub robia na zlosc.. Oni sie boja.. Po ludzku.. Mam nadzieje, ze juz lepiej :*

Ewi, kiedy masz termin @?

Pola, mialas testowac? Jak poszlo? :*

Wiem, ze moja wiadomosc raczej wyrwana z kontekstu ale nie mam jak Was nadrobic i tak lece troche z pamieci :/

Btw. Widze Kochane, ze humorki nie dopisuja przy koncowce roku.. Przytulam :* i zycze Wam usmiechu <3 w koncu nadejdzie dla nas ten dzien, na pewno! Trzeba w to wierzyc :)

Milego :**

Btw. Ovu wyznaczy mi owu 3go dnia wyzszych temp? Myslalam, ze 2go ale dzisiaj nic nie zaznaczyl ;) swinia :D

Czekoladka zaproszenie poszło ;)

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • Kim87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woesz my zaszlismy wiec coś się popsuło od czerwca mi się wydaje . Albo u mnie albo u niego. Zobaczymy

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Na pewno podstawowa morfo. Do tego tarczyca. Zobaczymy co zrobi bo u nas nie można samemu iść na badanie krwi tylko musisz mieć skoerowanie. Jak da na prolaktyne to w 3dc jął coś wiec będę musiala zrobić to w lutym. Potem ginekolog i nie wyjdę od niego póki coś nie zaproponuje. Do tego cyto bo juz 3 lata bez jestem. Mój idzie do urologa i ja z nim woec muszą dać nam skierowanie na pełny screening spermy. Inaczej jak mówiłam nie wyjdę :-D
    I bardzo dobrze!! Forsuj lekarza o jak najwięcej skierowań.. Choć jestem pewna, że wszystko wporzo :*

Tylko te jądra małża trzeba dogłębnie zdiagnozować.. a potem leczenie i nic tylko w ciążę zachodzić :)

Ja od incydentu z onkologią ginekologiczną robię cyto nadgorliwie.. Jeszcze bym cyce 2 razy do roku sprawdzała, ale lekarze się w głowę pukają..

pola89 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    I bardzo dobrze!! Forsuj lekarza o jak najwięcej skierowań.. Choć jestem pewna, że wszystko wporzo :*

Tylko te jądra małża trzeba dogłębnie zdiagnozować.. a potem leczenie i nic tylko w ciążę zachodzić :)

Ja od incydentu z onkologią ginekologiczną robię cyto nadgorliwie.. Jeszcze bym cyce 2 razy do roku sprawdzała, ale lekarze się w głowę pukają..

Bo oni wszyscy myślą że wszystko jest ok. A tu widać ze coś jest nie tak. Ja w tym cyklu juz takie zmiany wprowadziła ze kurde powinno pyknac. Ale kuzwa lecie ze mnie woda czyli estrogeny zaczynają przygotowywać się do wywołania @

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Bo oni wszyscy myślą że wszystko jest ok. A tu widać ze coś jest nie tak. Ja w tym cyklu juz takie zmiany wprowadziła ze kurde powinno pyknac. Ale kuzwa lecie ze mnie woda czyli estrogeny zaczynają przygotowywać się do wywołania @
    Bo to chyba trzeba iść z listą badań, które się chce zrobić i prosić konkretnie.. Bo inaczej to zbywają :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Bo to chyba trzeba iść z listą badań, które się chce zrobić i prosić konkretnie.. Bo inaczej to zbywają :/
    W pl na pewno. Ja tutaj jeszcze z taka lista żądań nie byłam ;-)

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    W pl na pewno. Ja tutaj jeszcze z taka lista żądań nie byłam ;-)
    A jesteś zadowolona ze służby zdrowia? :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur...
    Ja mam dzisiaj doła... Chciałabym niemyśleć o ciąży, a tu jedna przyjaciółka rodzi na dniach, druga napisała do mnie i też tylko o ciąży (w lutym rodzi) a kurde nikt się nawet nie zapyta jak ja się czuję...
    Nawet nie wiem jak się do tego zdynsansować... Chciałabym sobie siąść i popłakać...
    Przepraszam
    Tyle żali na dziś... Musiałam to z siebie wyrzucić...

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A jesteś zadowolona ze służby zdrowia? :)
    Tak. Jest na wysokim.poziomie. Mój juz miał kilka wypadków tutaj i zawsze stali na wysokości zadania. Szpitale jak marzenie. Ostatnio mój leżał bo miał zabieg no i oczywiście jak to chłop miał drobne komplikacje. Coś co miało trwać 20 minut przeistoczyc się w siedzenie i czekanie kilka godzin. Pielęgniarka do nas zaglądała co chwila . Lekarze tez. Mój dostał obiad i ja też. Na prawdę bajka.

Jak plamiałam w ciąży w ciągu tygodnia 10 minut w pobytu w szpitalu miałam już pobrana krew i zrobione usg. Jak ronilam tez usg migiem.

Zajebiste jest tu to ze lekarze mają super kontakt między sobą. Jak jakieś badanie wychodzi źle to twój pierwszy kontakt od razu jest o tym informowany. Oczywiście ty tez. Wszystkie wyniki badań mailowo sobie przesyłają. No i się przejmują. Ale to wszystko jest tu prywatne wiec płacisz za wizytę i ci oddaje twój ubezpieczyciel w dużej części.

3jgxflw1867zd36k.png
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Kur...
    Ja mam dzisiaj doła... Chciałabym niemyśleć o ciąży, a tu jedna przyjaciółka rodzi na dniach, druga napisała do mnie i też tylko o ciąży (w lutym rodzi) a kurde nikt się nawet nie zapyta jak ja się czuję...
    Nawet nie wiem jak się do tego zdynsansować... Chciałabym sobie siąść i popłakać...
    Przepraszam
    Polej sobie kochana. My tu wiemy co to znaczy. Musisz jakoś wytrzymać innego wyjściany nie ma;*;*

3jgxflw1867zd36k.png

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Kur...
    Przepraszam
    Rozumiem Cię doskonale.. Nie przepraszaj.. Czasami ludzie myślą tylko o sobie.. Na pewno masz w koło takich, którzy myślą też o Tobie :* jestem pewna :) Ty też zaraz masz Kochanie HSG, udrożnią jajcowody i będzie bobo :) I wtedy one będą obsrane przez swoje pociechy, zmęczone, urąbane w pieluchach a Ty wtedy piękna, pachnąca z pięknym brzuszkiem pokażesz im język :)

Też mam taką jedną przyjaciółkę.. Ale zaczęłam się z tego śmiać.. I jak opowiadam mojemu to mówi tylko "ja pierdole".. a ona ciągle narzeka na tą ciążę i mężą.. Nic jej nie pasuje.. Wiecznie niezadowolona.. I ja osoba, która od 17 miesięcy nie może zajść w ciążę muszę tego wysłuchiwać.. Że jest zmęczona, że jej niedobrze, że nie może się wysrać.. sorry.. :/ Raz na bardzo długi czas raczy zapytać czy byłam u lekarza np i że teraz pewnie zajde SE w ciążę :D Ale już Wam o tym opowiadałam :) Tak na pocieszenie, wiem że nie pocieszy :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Kim87 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada każda z nas ma "życzliwą "koleżankę. Ja wam też pewnie mówiłam moja wiedziała że poronilam i kilka dni po moim poronieniu napisała mi ze jest w ciąży. No musiadlła mi oznajmić jędza.

3jgxflw1867zd36k.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim, Czekoladka
    <3 <3 <3

Kim
    Polałabym sobie z chęcią, ale na 16 do pracy...

Czekoladko
    Jak Ty to robisz? :)

Kim87 lubi tę wiadomość

30 lat

27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kim87 wrote:
    Czekolada każda z nas ma "życzliwą "koleżankę. Ja wam też pewnie mówiłam moja wiedziała że poronilam i kilka dni po moim poronieniu napisała mi ze jest w ciąży. No musiadlła mi oznajmić jędza.
    Te "kochane" koleżanki...

30 lat

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ