Położenie pośladkowe
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie w nocy młody się przekręcał - teraz ma głowę po prawej, pupę po lewej, a nogi na moich żebrach. Trochę bolało, ale od tego przesuwania skurczy lekkich dostałam i już się bałam co on tam kombinuje, na szczęście nospa dała radę i się uspokoiło
Tylko teraz mu niewygodnie chyba, bo w kółko się rozpycha na boki (a ja mam wrażenie, że mi brzuch strzeli zaraz) i zastanawiam się czy zejdzie głową w dół czy wróci do poprzedniej pozycji...Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha, no właśnie za szybko się pochwaliłam
Mąż rano powiedział, że jak się mały obrócił to wyglądam jakbym w ciąży w ogóle nie była, poszedł do kościoła, a jak wrócił to mówi "O, znowu wyglądasz normalnie", a ja mu na to "Bo mały znowu głową po żebrach mi wali"
Także od wczorajszego południa znowu leży jak wcześniej, ale mam tą świadomość, że przynajmniej próbuje i może mu w końcu wyjdzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj usg pokazało, że maluch dalej jest poprzecznie, ale tym razem ma głowę po lewej, pupę po prawej, a nogi na dole po prawej, czyli ma miejsce na fikołki, dlatego martwić na poważnie zacznę się za 4 tygodnie, po kolejnym usg
Camille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje drogie wasze dzieciaczki na pewno w porę się ułożą tak jak należy , jak byłam w mojej drugiej ciąży to też nasza Niunia miała położenie pośladkowe , tak mnie moja Pani gin trochę nastraszyła że dziecko będą mi przekręcać , że to boli jak nie wiem , ale nasza Marysieńka sama na parę dni przed porodem się przekręciła .
DarkRose lubi tę wiadomość
-
ja dzis po wizycie. Mala lezy w poprzek z glowa po prawej stronie tak jak caly czas. Pani doktor powiedziala- cytuje '' Ja nie wizdze zeby to dziecko sie juz obrocilo, utknela w takiej pozycji''.
Jutro mam jeszcze wizyte w szpitalu zobaczymy co tam powiedza- czy odrazy zapisza cesarke czy kaza dalej czekac. -
Hej Dziewczyny! Dołączam, bo moja malutka siedzi do tej pory dupką do dołu . Niby jeszcze ma chwilkę, ale położna powiedziała, że jak całą ciążę tak siedzi to marne szanse, że się przekręci. Robię jakieś ćwiczenia na to, ciekawe czy pomogą. Jak nie to cesarka mnie czeka również.
Nie wiecie jak to jest ze skierowaniem? Mogę sobie iść z tym skierowaniem na cesarkę do jakiegokolwiek szpitala czy tylko do tego, gdzie pracuje lekarz je wystawiający? Moja lekarka pracuje akurat w kiepskim... -
nick nieaktualnyDziewczyny a skad wiecie ze caly czas wasze dzieci sa w takiej pozycji? Moj sie wiercil i posladkowo do 36tc byl ale wlasnie w 36 sie obrocil i mimo ze robi poruety bo raz kopie z lewej raz z prawej to juz jest caly czas glowka w dol. Wczorajsza wizyta to potwierdzila.
Domi moze jak dzidzia podrosnie to jej sie zrobi na tyle niewygodnie ze jednak zdecyduje sie na obrot? -
nick nieaktualnyMlenka z tego co wiem to na cc trzeba sie wczesniej umawiac, wiec jak dostaniesz skierowanie to chyba idziesz do szpitala jaki preferujesz i tam sie umawiasz, wydaje mi sie ze skierowanie nie jest do konkretnego szpitala..
Ale moge sie mylic bo w mojej miescince jeat tylko jeden szpital wiec tego problemu nie mam -
nick nieaktualny
-
U mnie nadal pośladki. Na następnej wizycie za 2 tyg. dostanę wskazanie do CC, jeśli się nie odwróci. Bo termin za 3 tygodnie. Już się przyzwyczaiłam do myśli o cc, chociaż tego nie chciałam i wiadomo, boję się, bo w życiu żadnej operacji nie miałam, no ale jak nie ma wyjścia, to nie ma...
-
No wiadomo, jak nie ma wyjście to co zrobić . Moja córcia też nadal pośladkowo, wypina na górze główkę a na dole kopie mnie nóżkami w szyjkę i pęcherz. Czasami leży poprzecznie. Jeszcze trochę czasu mamy, ale im bliżej do terminu tym mniejsze szanse.
-
Moja jest ułożona jak rogal, głowa po lewej na górze, pupa na dole na moim pęcherzu, a nogi na górze po prawej. Normalnie jak na hamaku. Widocznie tak jej wygodnie... I też siedzi tak całą ciążę.
U Ciebie Mlenka widzę, że jeszcze jest trochę czasu faktycznie, tak do 36 tygodnia spokojnie może się odwrócić bez problemu, więc trzymam kciuki, dawaj znać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny