Położenie pośladkowe
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w 29 tygodniu miałam dziecko ułożone pośladkowo, w 32-33 już był główkowo. Także na każde dziecko przychodzi pora i się przekręca.
Magic lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
paulinqa wrote:u mnie 35 tydz i ułozony pośladkowo.. nikła szansa że się obróci
Szanse są do końca, czasami potrafi 2 dni przed porodem się przekręcić. Nie martw się. Ja leżałam z poduszkami pod tyłkiem tak 3-4 razy dziennie po 10 minut i się przekręcił.Magic lubi tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
Monika ma racje, są specjalne triki aby dziecku ułatwić przekręcenie się pozycje sprzyjające obróceniu się dziecka:
-leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach,
-kleczenie z ramionami i głową opuszczoną jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo mozna wykonywać nimi okrężne ruchy lub w przód i tył.
Albo proponuję umycie podłogi na czworakaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
mi lekarz powiedział że jak ma się obrócić to się obróci i żeby może lepiej leżeć sobie tylko bokiem a z innymi ćwiczeniami nie kombinować
No zobaczę bo na razie małej wygodnie głową do góry, wcześniej leżała sobie trochę po skosie, trochę w bocznej
a teraz głową do góry
ma jeszcze w sumie 6 tygodni bo podobno przed samym porodem potrafi dzidziuś fiknąć
a jak nie to cc
bardzo jej nie chciałam bo dla mnie cc to takie trochę wyrywanie dziecka z brzucha, jest mi po prostu bobasa szkoda, bo to taki szok dla maleństwa
ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby było zdrowe -
Magic wrote:Monika ma racje, są specjalne triki aby dziecku ułatwić przekręcenie się pozycje sprzyjające obróceniu się dziecka:
-leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach,
-kleczenie z ramionami i głową opuszczoną jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo mozna wykonywać nimi okrężne ruchy lub w przód i tył.
Albo proponuję umycie podłogi na czworaka
Magic masz rację, wszystkie te ćwiczenia są wskazane przy takim ułożeniu dziecka.Magic lubi tę wiadomość
Danielek 03.05.2015r.
u mnie po brzuchu widzę że raz pupa w dół raz w poprzek
już się nastawiłam na cc, żebym potem nie płakała,
wybrałam szpital gdzie od razu mi ją oddadzą, bo są i takie gdzie dzidziuś leży sobie sam na oddziale noworodków nawet 4 godziny,
dla mnie to nie do przyjęcia, wiem że będę zmęczona, obolała, ale chcę ją mieć przy mnie,
Trochę mi szkoda, że tatuś nie przetnie pępowiny i że to takie kurcze bardzo mechaniczne wszystko będzie, no ale może mnie pozytywnie mała zaskoczy i fiknie
co ma być to będzieratiolegis lubi tę wiadomość
-
Witam, pewnie część z was będzie miała poród przez cc widzę, że coraz bardziej żyjecie porodem, ja jestem po 2 cc, druga była planowa. Jeśli ktoś jest ciekawy jak wygląda zapraszam na mojego bloga http://www.mamik.online-24.pl/patologia-ciazy-czyli-dzien-przed-planowanym-cieciem
Znajdziecie tam też różne perypetie z życia moich maluchów 6 letniej NAdii i 3 miesięcznego Natana. Już wkrótce będą także porady psychologiczne online- zupełnie bezpłatne.m.ysz -
Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj 31t3d mała wciąż główką do góry wiem, że niby jeszcze ma czas, żeby się obrócić ale zaczynam się już stresować, bo w takiej pozycje jest jej dobrze jak widać. W których tygodniach się u Was obracały ?
Rodzę w irlandii i trochę mnie przeraża że mojej sąsiadce powiedzieli, że jak się nie obróci to oni sami ją przekręcą ;/ a ja się godzić na to nie mam zamiaru, jej na szczęście dzień przed wizytą fiknęła główką w dół -
Trochę jestem przerażona. Bardzo zależy mi na sn, 35tc, a młody wciąż zwiniety, ułożony miednicowo, głową między rękami i nogami... Niby czuje kopniaki w każdy możliwym miejscu w brzuchu, ale każde usg potwierdza położenie. Moja mama mnie uspokaja, że ja się przekrecilam ba kilka godzin przed porodem. Ginka tez uspokaja, że w sumie to ma czas i jak pierwsze dziecko wiedziało jak się ułożyć, to drugie tez powinno. Ale sama nie wiem.jestem potwornie niespokojna...