Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Położenie pośladkowe
Odpowiedz

Położenie pośladkowe

Oceń ten wątek:
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja, dzisiaj zaczął się 35 tydzień, a synuś nadal główką do góry. Trzymajcie kciuki, żeby sie obrócił!

Magic lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis na wizycie okazało sie ze dzidzia ułożona posladkowo obecnie 27tc

Magic lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 29 tygodniu miałam dziecko ułożone pośladkowo, w 32-33 już był główkowo. Także na każde dziecko przychodzi pora i się przekręca.

Magic lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 35 tydz i ułozony pośladkowo.. nikła szansa że się obróci

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    u mnie 35 tydz i ułozony pośladkowo.. nikła szansa że się obróci

Szanse są do końca, czasami potrafi 2 dni przed porodem się przekręcić. Nie martw się. Ja leżałam z poduszkami pod tyłkiem tak 3-4 razy dziennie po 10 minut i się przekręcił.

Magic lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Magic Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ma racje, są specjalne triki aby dziecku ułatwić przekręcenie się :) pozycje sprzyjające obróceniu się dziecka:
    -leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach,
    -kleczenie z ramionami i głową opuszczoną jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo mozna wykonywać nimi okrężne ruchy lub w przód i tył.
    Albo proponuję umycie podłogi na czworaka :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz powiedział że jak ma się obrócić to się obróci i żeby może lepiej leżeć sobie tylko bokiem a z innymi ćwiczeniami nie kombinować

No zobaczę bo na razie małej wygodnie głową do góry, wcześniej leżała sobie trochę po skosie, trochę w bocznej

a teraz głową do góry

ma jeszcze w sumie 6 tygodni bo podobno przed samym porodem potrafi dzidziuś fiknąć
    a jak nie to cc
    bardzo jej nie chciałam bo dla mnie cc to takie trochę wyrywanie dziecka z brzucha, jest mi po prostu bobasa szkoda, bo to taki szok dla maleństwa

ale co ma być to będzie, najważniejsze żeby było zdrowe

relgh371zl7nd975.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jest wszystko jedno czy sn czy cc. ale już mnie nastawił lekarz na cc więc sie nie sprzeciwiam... już skierowanie wystawił więc po "ptokach"

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Monika ma racje, są specjalne triki aby dziecku ułatwić przekręcenie się :) pozycje sprzyjające obróceniu się dziecka:
    -leżenie na plecach z biodrami uniesionymi na kilku poduszkach,
    -kleczenie z ramionami i głową opuszczoną jak najniżej i wysoko uniesionymi biodrami. Dodatkowo mozna wykonywać nimi okrężne ruchy lub w przód i tył.
    Albo proponuję umycie podłogi na czworaka :)

Magic masz rację, wszystkie te ćwiczenia są wskazane przy takim ułożeniu dziecka.

Magic lubi tę wiadomość

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie znowu ułozenie pośladkowe od 3 usg , wiec jestem ciekawa czy mała da rade ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie istne akrobacje - najpierw był główką w dół, później w poprzek a na ostatnim usg pośladkowo :D Czekamy co będzie dalej ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po brzuchu widzę że raz pupa w dół raz w poprzek
    już się nastawiłam na cc, żebym potem nie płakała,
    wybrałam szpital gdzie od razu mi ją oddadzą, bo są i takie gdzie dzidziuś leży sobie sam na oddziale noworodków nawet 4 godziny,
    dla mnie to nie do przyjęcia, wiem że będę zmęczona, obolała, ale chcę ją mieć przy mnie,

Trochę mi szkoda, że tatuś nie przetnie pępowiny i że to takie kurcze bardzo mechaniczne wszystko będzie, no ale może mnie pozytywnie mała zaskoczy i fiknie
    co ma być to będzie

ratiolegis lubi tę wiadomość

relgh371zl7nd975.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 2 tygodni jesteśmy główkowo

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • m.ysz Nowa

Wysłany: 31 maja 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, pewnie część z was będzie miała poród przez cc widzę, że coraz bardziej żyjecie porodem, ja jestem po 2 cc, druga była planowa. Jeśli ktoś jest ciekawy jak wygląda zapraszam na mojego bloga http://www.mamik.online-24.pl/patologia-ciazy-czyli-dzien-przed-planowanym-cieciem
    Znajdziecie tam też różne perypetie z życia moich maluchów 6 letniej NAdii i 3 miesięcznego Natana. Już wkrótce będą także porady psychologiczne online- zupełnie bezpłatne.

m.ysz
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u mnie dzisiaj 31t3d mała wciąż główką do góry :) wiem, że niby jeszcze ma czas, żeby się obrócić ale zaczynam się już stresować, bo w takiej pozycje jest jej dobrze jak widać. W których tygodniach się u Was obracały ?
    Rodzę w irlandii i trochę mnie przeraża że mojej sąsiadce powiedzieli, że jak się nie obróci to oni sami ją przekręcą ;/ a ja się godzić na to nie mam zamiaru, jej na szczęście dzień przed wizytą fiknęła główką w dół ;)

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 31 tydzień dziś zaczynam i dwa dni temu była główka do góry.
    Jestem z Trójmiasta, druga ciąża, w pierwszej synek był już w tym czasie główka w dół. Rodziłam SN w Wojewódzkim, a teraz nie wiem gdzie.

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mała ciągle sie przekreca juz myslałam ze poleży główka w dół a tu poprzecznie :(

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka wrote:
    U mnie 31 tydzień dziś zaczynam i dwa dni temu była główka do góry.
    Jestem z Trójmiasta, druga ciąża, w pierwszej synek był już w tym czasie główka w dół. Rodziłam SN w Wojewódzkim, a teraz nie wiem gdzie.

tez jestem z Trójmiasta

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie synek się obrócił i jest główką w dół ;) Też jestem z Trójmiasta i rodzę w Gdyni :)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jestem przerażona. Bardzo zależy mi na sn, 35tc, a młody wciąż zwiniety, ułożony miednicowo, głową między rękami i nogami... Niby czuje kopniaki w każdy możliwym miejscu w brzuchu, ale każde usg potwierdza położenie. Moja mama mnie uspokaja, że ja się przekrecilam ba kilka godzin przed porodem. Ginka tez uspokaja, że w sumie to ma czas i jak pierwsze dziecko wiedziało jak się ułożyć, to drugie tez powinno. Ale sama nie wiem.jestem potwornie niespokojna... :(

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ