Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
hejka jeszcze raz dokladnie pisze to co mam podane na badaniach
ocena makroskopowa
czas upłynienia 60 min
objetosc 2ml
ph 7,9
barwa biała
lepkosc zwiekszona
ocena mikroskopowa
aglutynacja brak
koncentr plemników 1000 000
całkowita liczba plemników w ejakulacie -
ocena ruchliwosci
ruch postepowy 6 proc
niepostepowy 20 proc
nieruchome 74 proc
zywotnosc test z eonzyna -
formy patologiczne wsród plemników dotyczace główki witki i całosci -
komorki spermatogenezy
nablonki 2-4wpw
leukocyty 8-14 wpw
erytrocyty swieze 0-1wpw
bakterie nieliczne ilosc plemników 6-14wpw
i to by było na tyle wiecej nic nie mam
sylasyla -
ponizej wklejam badania z 2011 roku i mnie zastanawiaja pewne parametry co to sa np plemniki w ejakulacie i wogole te badania sie różnia i czy one sa gorsze czy te co teraz pomózcie prosze ponizej wklejam badania z lat wczesniejszych dla porównania
ocena makroskopowa
czas upłynienia 60 min
objetosc 1,6ml
ph 8,2
barwa biała
lepkosc zwiekszona
ocena mikroskopowa
aglutynacja brak
koncentr plemników 13 000 000
całkowita liczba plemników w ejakulacie 20800000
ocena ruchliwosci
ruch postepowy 24 proc
niepostepowy 2 proc
nieruchome 74 proc
zywotnosc test z eonzyna -27
formy patologiczne wsród plemników dotyczace główki 7
witki 11 i całosci 7
komorki spermatogenezy
nablonki 0-1wpw
leukocyty 1-3 wpw
erytrocyty swieze 0-1wpw
bakterie nieliczne ilosc plemników 6-14wpw
i to by było na tyle wiecej nic nie mam
syla
sylasyla -
Witaj
Wychodzi na to że poprzedmie badania było lepsze. W tej chwili twój M ma 1 mln plemników w mililitrze, całkowitej ilości nie określono. Ma pojedyncze plemniki w polu widzenia. Macie podobne wyniki do naszych, my w lutym mielismy 1, 2 mln na ml, morfologii nie okreslili bo bylo za malo. Po leczeniu dzis maz ma odebrac wyniki, i jestem ciekawa czy cos sie zmienilo. Ogolnie to slabo z iloscia, mocno ponizej normy. Robiliscie jeszcze jskies badania, hormony, usg ?
Mati 16.07.2009
-
KisSzilva wrote:Co do zmniejszenia dni abstynencji, to w grę wchodzi tylko masturbacja Muszę pogadać o tym z moim M przed ewentualnym powtórnym badaniem...
A w jaki sposób się określa rodzaj gronkowca? Czy to właśnie ten ambiogram wykaże?
przy posiewie nasienia powinno być napisane jaki to gronkowiec a antybiogram mówi o tym jakie antybiotyki działaja na to dziadostwo...KisSzilva lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
asioczek86 wrote:dzięki za wskazówki dziewczyny po prostu mój facet jest typem wrażliwca i jak wyniki wyjdą złe to się załamie, dlatego woli nie wiedzieć. ale spokojnie, wezmę go za rączkę i zaprowadzę na badanie
ginka dała mi skierowanie na prl a czy na progesteron trzeba też mieć skierowanie od lekarza, czy idzie się do labo i tyle?
muszę rozejrzeć i podczytać inne fora, bo mam dużo pytań a nie chcę wam głowy zawracać
wszystkie hormony możesz zrobić na NFZ ale potrzebujesz skierowania jeśli go nie masz mozesz prywatnie zrobić w lab17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Syla a to są badania wspomagane komputerowo bo nie ma oceny wszystkich parametrów...
w tych ostatnich (najświeższych) lepkość jest zwiększona i przez to moze być taki słaby ruch plus oczywiście może to być wpływ bakteri ale tu trzeba zrobić dodatkowo posiew nasienia...
no i jak dla mnie musicie zrobić badanie wspomagane komputerowo...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
syla wrote:Agjot wykupilam i maz od kilku dni bierze salfazin folik witamine c i chce dokupic l karnityne nie iwem co jeszcze czy moze dawke testosteronu zapodac
testosteron tylko za zgodą lekarza i po zrobieniu wszystkich badań w tym hormonów i wizyty u urologa, żeby zrobić usg jader i sprawdzić prostate wtedy lekarz po takiej ocenie moze podpowiedzieć co podawac meżowi...kapturnica lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
hej. Odebrałam wyniki męza :
TSH : 1.610 (o,27-4,2) czyli super
testosteron : 252,80 (280-800) czyli troche niski
Dziewczyny mąz nie badał testosteronu przed kuracją suplementami, ale 3-ci miesiąc już bierze tabl od urologa testocaps (testosteron) pierwsze opak brał 2x1 tabl teraz 1x1.
Powiedzcie czy wyniki niskie tz mało plemników może być przez to , że testosteron niski ?
Jak jeszcze go podwyższyć ?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Syla te z suplementow jakie bierze moj maz to w tej chwili wit a+e, maca, l-carnityna, androvit i salfazin. Leki ktore mial przepisane przez lekarza czyli pentohexal i proviron juz skonczyl, mial kuracje 3 miesieczna. Plemniki w ejakulacie to jest calkowita ilosc, czyli jesli wy macie 1 mln w ml, a calego ejakulatu jest 2ml, to mnozysz ilosc plemnikow czyli 1ml razy 2 mililitry, czyli w calym ejakulacie macie 2mln plemnikow. Mam nadzieje ze nie zakrecilam za bardzo.
My staramy sie tak intensywnie od poczatku roku, ale zabezpieczenia nie stosujemy odkad nasz syn skonczyl rok, czyli od 4 lat. Wiedzialam ze nie bedzie latwo bo o, pierwsza ciaze tez walczylismy, tez bylo kiepsko z nasieniem, poczatkowo 5, 5 mln, po leczeniu skoczylo do 8mln, mialam hsg i wtedy sie udalo. Co do wieku to czas nas goni,ja mam 35 a moj maz 34 lata.
Mati 16.07.2009
-
Fedra wrote:przy posiewie nasienia powinno być napisane jaki to gronkowiec a antybiogram mówi o tym jakie antybiotyki działaja na to dziadostwo...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:11
Jeśli chcesz oglądać tęczę, musisz dzielnie znosić deszcz...
Starania od czerwca 2013r
17.09.2014r - Laparoskopia + cystektomia jajnika lewego + HSG
11.10.2018r - sHSG Lublin - udrożnione obydwa jajowody
01.11.2019r - dwie krechy na teście
19.02.2020r - To DZIEWCZYNKA!
09.06.2020r - Natalia jest już z nami! (36tc) -
XxMoniaXx wrote:hej. Odebrałam wyniki męza :
TSH : 1.610 (o,27-4,2) czyli super
testosteron : 252,80 (280-800) czyli troche niski
Dziewczyny mąz nie badał testosteronu przed kuracją suplementami, ale 3-ci miesiąc już bierze tabl od urologa testocaps (testosteron) pierwsze opak brał 2x1 tabl teraz 1x1.
Powiedzcie czy wyniki niskie tz mało plemników może być przez to , że testosteron niski ?
Jak jeszcze go podwyższyć ?