Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytam sie bo obnizony test czesto wspolgra z podwyzszonym FSH PRL i LH .. i wtedy jest troche inne leczenie
-
Dzwonil M z wynikami, jestem w szoku bo ilosc z 1,2 mln w lutym skoczyla na 9mln!! Z tego compowiedzial musimy poprawic ruch ale toni tak jest ogromny sukces. 13 idziemy do naszego doktorka, mam nadzieje ze skieruje mnie na hsg. I niedlugo doczekamy tego cudu.
paaulla84, syla, Fedra, Betty Boop lubią tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Ania_84 wrote:Monia spokojnie moze jak sie go podaje facetowi ktory ma go w normie i jak jest go za duzo ..
-
syla wrote:Ferda to nie sa komputerowe i własnie mnie dziwi a wrecz sie wystraszyłam ze gdzie niegdzie nei ma parametrów posiew z nasienia ma byc komputerowo robiony czy jak???
badanie nasienia robisz wspomagany komputerowo...
posiew nasienai robi się chyba normalnie nigdy się nie zastanawiałam czy robi się go komputerowo...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
KisSzilva wrote:Przy posiewie jest tylko podane, że to pojedyncze gronkowce koagulazoujemne. Wyczytałam teraz, że "niektóre gronkowce koagulazoujemne stanowią prawidłową florę człowieka". Tylko jak sprawdzić, czy te które ma mój M to są te "prawidłowe" czy nie?
najlepiej za jakiś czas po prostu powtórzyć posiew nasienia...KisSzilva lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Jesteśmy po odbiorze wyników, jeszcze nie jest za dobrze, ale awet nie liczyłam na taką poprawę. Jestem przeszczęśliwa, mam ochotę na .. życie.
I wiem, że nam sie uda
oto wyniki z kiedyś tzn 12.03.2014 a wyniki z wczoraj i normy:
liczba dni od ostatniej ejakulacji 4
upłynnienie : natychmiast po wytrysku / teraz : po 5 minutach
obj: 7ml/ teraz 6 ml
pH; 8,8/ teraz 8,5
barwa : szarobiała
lepkość: prawidłowa
aglutynacja plemników: brak/brak
ilośc w ml: 1,2mln / teraz : 8,50 mln ( >15 mln/ml)
całkowita liczba plemn. w ejakulacie : 8,40 mln / teraz 51,0 mln (>39 mln)
ruch postępowy: 10 % / teraz 23 % (>32%)
ruch całkowity : 32% / teraz 35 % (>40 %)
brak ruchu: 68 % / teraz 65% (<60 %)
żywotość : 26 % / teraz 28 % (>58%)
plemniki o prawidłowej budowie : 8 % / teraz 12 % (> 4%)
koncentracja komórek okrągłych : 1,5 mln / ml / teraz : 1,0 mln/ml (<5mln/ml)
koncentracja leukocytów : 1-3 w.p.w / teraz : 2-4 w.p.w (0-5 w.p.w)
Uwagi : erytrocyty 4-6 w.p.w / teraz : poj. w.p.w.paaulla84, Fedra lubią tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Jesteśmy po odbiorze wyników, jeszcze nie jest za dobrze, ale awet nie liczyłam na taką poprawę. Jestem przeszczęśliwa, mam ochotę na .. życie.
I wiem, że nam sie uda
oto wyniki z kiedyś tzn 12.03.2014 a wyniki z wczoraj i normy:
liczba dni od ostatniej ejakulacji 4
upłynnienie : natychmiast po wytrysku / teraz : po 5 minutach
obj: 7ml/ teraz 6 ml
pH; 8,8/ teraz 8,5
barwa : szarobiała
lepkość: prawidłowa
aglutynacja plemników: brak/brak
ilośc w ml: 1,2mln / teraz : 8,50 mln ( >15 mln/ml)
całkowita liczba plemn. w ejakulacie : 8,40 mln / teraz 51,0 mln (>39 mln)
ruch postępowy: 10 % / teraz 23 % (>32%)
ruch całkowity : 32% / teraz 35 % (>40 %)
brak ruchu: 68 % / teraz 65% (<60 %)
żywotość : 26 % / teraz 28 % (>58%)
plemniki o prawidłowej budowie : 8 % / teraz 12 % (> 4%)
koncentracja komórek okrągłych : 1,5 mln / ml / teraz : 1,0 mln/ml (<5mln/ml)
koncentracja leukocytów : 1-3 w.p.w / teraz : 2-4 w.p.w (0-5 w.p.w)
Uwagi : erytrocyty 4-6 w.p.w / teraz : poj. w.p.w.
A jakie suplementy i co robił Twój mąż aby poprawić wyniki ???paaulla84 lubi tę wiadomość
-
najpierw wizyta u urologa. Dał antybiotyk aby wyleczyć ewentualna infekcję.
Testosteron Undestor Testocaps , androvit, salfazin, wit C, l- karityna, MACA, folik !
bokserki, sen nago , chłodniejsza woda i brak wygrzewania sie w wannie, chłodzenie jąder wodą. Musimy jeszcze wyniki poprawić bo jeszcze do normy nam brakuje , mam nadzieje, że sie uda, ale już jestem bardzo szczęśliwaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 13:36
-
Ale poprawa jest super więc jeszcze troszkę pracy i będzie wszystko w normie zwłaszcza ilość w całości jest imponująca mój mąż bierze mace, profertil omega 3, capivit a+e i oczywiście stosuje się do wszystkiego co trzeba. Też liczymy ba poprawę
-
nick nieaktualny