Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
zosia wg mnie w pt to juz lepiej było sie powstrzymać od
i absolutnie sie sie kochac nawet jesli nie dojdzie do wytrysku !!!!! te wyniki są taki tylko dlatego .. my też sie kochaliśmy mimo że do wytysku nie doszło i odbiło sie to na wynikach a za 3 miechy były całkiem inne, fakt po suplementacji ale bez wytrysku ma ogromny wpływ.. polecam łapki przy sobie na najlepiej 4 dni i ponowne badanie nasienia.zosia-ktosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, już jesteśmy po wizycie u urologa. M. siedział tam pół godziny, lekarz wybadał go na wszystkie strony (łącznie z USG w d**, mój nie wiedział, że będzie miał coś takiego, więc jak coś to ostrzeżcie swoich chłopów ) i nie ma żadnych żylaków, jądra o prawidłowej budowie i objętości, prostata ok, hormony ok, tylko nasienie masakra.
Dostał 2 antybiotyki: Cipronex i Unasyn, kuracja na 2 tygodnie. Po tym ma iść znowu na posiew i jak bedzie OK, to wtedy znowu badanie nasienia. Mi nie dał tych antybiotyków... Wizyte u swojego gina mam dopiero w przyszły wtorek, więc na razie M się leczy, a ja nie. No zobaczymy...We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Ania1986 wrote:laski moje! mój we wtorek idzie powtórzyć badanie nasienia, ostatnio czas abstynencji był 3 pełne dni , to teraz tez tak zrobić?
Ania, koniecznie zróbcie z posiewem, i 3 dni to jest w sam raz, i właśnie - porównacie z poprzednim badaniem.We are the champions, my friends
marti_marti wrote:Hej dziewczyny, już jesteśmy po wizycie u urologa. M. siedział tam pół godziny, lekarz wybadał go na wszystkie strony (łącznie z USG w d**, mój nie wiedział, że będzie miał coś takiego, więc jak coś to ostrzeżcie swoich chłopów ) i nie ma żadnych żylaków, jądra o prawidłowej budowie i objętości, prostata ok, hormony ok, tylko nasienie masakra.
Dostał 2 antybiotyki: Cipronex i Unasyn, kuracja na 2 tygodnie. Po tym ma iść znowu na posiew i jak bedzie OK, to wtedy znowu badanie nasienia. Mi nie dał tych antybiotyków... Wizyte u swojego gina mam dopiero w przyszły wtorek, więc na razie M się leczy, a ja nie. No zobaczymy...
W takim razie teraz czekajcie na poprawę wyników. Będę myślami z wami. Każda z nas zasługuje na maly wielki cud
marti_marti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymarti_marti wrote:Ania, koniecznie zróbcie z posiewem, i 3 dni to jest w sam raz, i właśnie - porównacie z poprzednim badaniem.
Kurczę z tymi antybiotykami to troche lipa bo co musicie sie wstrzymac
od tak? ja to myslalam ze od razu i dla drugiej osoby wypisuje, ja ide z moim na wizytę to moze mi sie uda wydebic i dla siebie recepte jesli wyjda jakies bakterie -
nick nieaktualnymarti_marti wrote:Hej dziewczyny, już jesteśmy po wizycie u urologa. M. siedział tam pół godziny, lekarz wybadał go na wszystkie strony (łącznie z USG w d**, mój nie wiedział, że będzie miał coś takiego, więc jak coś to ostrzeżcie swoich chłopów ) i nie ma żadnych żylaków, jądra o prawidłowej budowie i objętości, prostata ok, hormony ok, tylko nasienie masakra.
Dostał 2 antybiotyki: Cipronex i Unasyn, kuracja na 2 tygodnie. Po tym ma iść znowu na posiew i jak bedzie OK, to wtedy znowu badanie nasienia. Mi nie dał tych antybiotyków... Wizyte u swojego gina mam dopiero w przyszły wtorek, więc na razie M się leczy, a ja nie. No zobaczymy... -
Ania1986 wrote:to usg jader robi sie przez tyłek? ale jaja, ja lepiej mojemu nic nie mowie bo nie pojdzie, a tak bedzie wziety z zaskoczenia
USG jąder to jest mizianie po jądrach, a przez tyłek to bada prostate, mój nie wiedział (ja też) i wyszedł z gabinetu w lekkim szoku, dopiero po godzinie doszedł do siebie :p
A co do tych bakterii to ja czekam na wynik swojego wymazu i jak mi coś wyjdzie to idę do gina. Jak mi urolog nie dał nic to czekam na swoje wyniki w takim razie. O dżizas...kapturnica lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
nick nieaktualnymarti_marti wrote:USG jąder to jest mizianie po jądrach, a przez tyłek to bada prostate, mój nie wiedział (ja też) i wyszedł z gabinetu w lekkim szoku, dopiero po godzinie doszedł do siebie :p
A co do tych bakterii to ja czekam na wynik swojego wymazu i jak mi coś wyjdzie to idę do gina. Jak mi urolog nie dał nic to czekam na swoje wyniki w takim razie. O dżizas... -
Ania1986 wrote:a ten wymaz na bakterie to mozna samemu zrobic czy trzeba do gina?
Tak, kupuje się tzw. wymazówkę, poierasz sobie w domu sama patyczkiem i zawozisz do diagnostyki. Jeszcze w necie można poczytać, jak pobrać (tzn jak się podmyć wcześniej itd).We are the champions, my friends
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kaczka90 wrote:Witam dziewczyny, mój mąż jest już 9 miesięcy po laparoskopii żylaków powrózka nasiennego wyniki nasienia są dobre ale lekarz zalecił nam jeszcze badanie nasienia po 14 dniach abstynencji. Spotkałyście się z czymś takim???
Pozdrawiam
Że aż po 14 dniach to się nie spotkałam, zazwyczaj po 3-4 dniach się robi, ale jak Wam tak kazał to chyba tak zróbcie.
Dziewczyny, wiem że to miejsce na męskie sprawy, ale odebrałam dziś wynik posiewu i też mam tą e-coli oraz liczne lactobacillus spp. Jutro idę z tym do gina. Czyli jak mąż ma i ja, to co, wstrzemięźliwość na czas leczenia i potem znowu posiewy?Ania_84 lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
W tym samym czesie leczenie plus albo gumka albo wstrzemięźliwość
marti_marti, Mimbla lubią tę wiadomość