X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosia wg mnie w pt to juz lepiej było sie powstrzymać od <3
    i absolutnie sie sie kochac nawet jesli nie dojdzie do wytrysku !!!!! te wyniki są taki tylko dlatego .. my też sie kochaliśmy mimo że do wytysku nie doszło i odbiło sie to na wynikach a za 3 miechy były całkiem inne, fakt po suplementacji ale <3 bez wytrysku ma ogromny wpływ.. polecam łapki przy sobie na najlepiej 4 dni i ponowne badanie nasienia. :)

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha.. No właśnie łapki przy sobie.
    Zrobimy kolejne badania za kilka tyg, porównamy.

0b20b16b995f24a8cb229af77491f63c.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no bo naprawde szkoda tych nerwów teraz co przeszliście a w gruncie rzeczy może być wszystko ok albo tylko minimalnie zaniżone :) życze powodzenia i daj znać :)

iiii....

łapki przy sobie :D

zosia-ktosia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski moje! mój we wtorek idzie powtórzyć badanie nasienia, ostatnio czas abstynencji był 3 pełne dni , to teraz tez tak zrobić?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój miał zawsze 4 ale skoro poprzednio mialiście 3 to chyba lepiej tak samo ale w sumie to nie wiem czy to ma wpływ.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ma wpływ. zróbcie tak jak ostatnio bo wtedy można porównać badanie.

Ania1986 lubi tę wiadomość

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, już jesteśmy po wizycie u urologa. M. siedział tam pół godziny, lekarz wybadał go na wszystkie strony (łącznie z USG w d**, mój nie wiedział, że będzie miał coś takiego, więc jak coś to ostrzeżcie swoich chłopów ;) ) i nie ma żadnych żylaków, jądra o prawidłowej budowie i objętości, prostata ok, hormony ok, tylko nasienie masakra.

Dostał 2 antybiotyki: Cipronex i Unasyn, kuracja na 2 tygodnie. Po tym ma iść znowu na posiew i jak bedzie OK, to wtedy znowu badanie nasienia. Mi nie dał tych antybiotyków... Wizyte u swojego gina mam dopiero w przyszły wtorek, więc na razie M się leczy, a ja nie. No zobaczymy...

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    laski moje! mój we wtorek idzie powtórzyć badanie nasienia, ostatnio czas abstynencji był 3 pełne dni , to teraz tez tak zrobić?

Ania, koniecznie zróbcie z posiewem, i 3 dni to jest w sam raz, i właśnie - porównacie z poprzednim badaniem.

• zosia-ktosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Hej dziewczyny, już jesteśmy po wizycie u urologa. M. siedział tam pół godziny, lekarz wybadał go na wszystkie strony (łącznie z USG w d**, mój nie wiedział, że będzie miał coś takiego, więc jak coś to ostrzeżcie swoich chłopów ;) ) i nie ma żadnych żylaków, jądra o prawidłowej budowie i objętości, prostata ok, hormony ok, tylko nasienie masakra.

Dostał 2 antybiotyki: Cipronex i Unasyn, kuracja na 2 tygodnie. Po tym ma iść znowu na posiew i jak bedzie OK, to wtedy znowu badanie nasienia. Mi nie dał tych antybiotyków... Wizyte u swojego gina mam dopiero w przyszły wtorek, więc na razie M się leczy, a ja nie. No zobaczymy...

W takim razie teraz czekajcie na poprawę wyników. Będę myślami z wami. Każda z nas zasługuje na maly wielki cud <3

marti_marti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Ania, koniecznie zróbcie z posiewem, i 3 dni to jest w sam raz, i właśnie - porównacie z poprzednim badaniem.
    Kochana, we wtorek ma badanie nasienia a w środę/ czwartek posiew bo robimy w 2 rożnych miejscach

Kurczę z tymi antybiotykami to troche lipa bo co musicie sie wstrzymac
    od <3 tak? ja to myslalam ze od razu i dla drugiej osoby wypisuje, ja ide z moim na wizytę to moze mi sie uda wydebic i dla siebie recepte jesli wyjda jakies bakterie

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:

to usg jader robi sie przez tyłek? ale jaja, ja lepiej mojemu nic nie mowie bo nie pojdzie, a tak bedzie wziety z zaskoczenia :P

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    to usg jader robi sie przez tyłek? ale jaja, ja lepiej mojemu nic nie mowie bo nie pojdzie, a tak bedzie wziety z zaskoczenia :P

USG jąder to jest mizianie po jądrach, a przez tyłek to bada prostate, mój nie wiedział (ja też) i wyszedł z gabinetu w lekkim szoku, dopiero po godzinie doszedł do siebie :p

A co do tych bakterii to ja czekam na wynik swojego wymazu i jak mi coś wyjdzie to idę do gina. Jak mi urolog nie dał nic to czekam na swoje wyniki w takim razie. O dżizas...

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    USG jąder to jest mizianie po jądrach, a przez tyłek to bada prostate, mój nie wiedział (ja też) i wyszedł z gabinetu w lekkim szoku, dopiero po godzinie doszedł do siebie :p

A co do tych bakterii to ja czekam na wynik swojego wymazu i jak mi coś wyjdzie to idę do gina. Jak mi urolog nie dał nic to czekam na swoje wyniki w takim razie. O dżizas...
    a ten wymaz na bakterie to mozna samemu zrobic czy trzeba do gina?

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    a ten wymaz na bakterie to mozna samemu zrobic czy trzeba do gina?

Tak, kupuje się tzw. wymazówkę, poierasz sobie w domu sama patyczkiem i zawozisz do diagnostyki. Jeszcze w necie można poczytać, jak pobrać (tzn jak się podmyć wcześniej itd).

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta wymazówke to w aptece nie? a w diagnostyce jak sie nazywa to badanie, bo ja ciemnota w sprawach wymazów:P

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 5 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, my kupowaliśmy w diagnostyce, w aptece nie mieli :/ A badanie się nazywa 'wymaz z pochwy bad. bakteriologiczne' :)

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochana za informacje <3

marti_marti lubi tę wiadomość

• Kaczka90 Znajoma

Wysłany: 8 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, mój mąż jest już 9 miesięcy po laparoskopii żylaków powrózka nasiennego wyniki nasienia są dobre ale lekarz zalecił nam jeszcze badanie nasienia po 14 dniach abstynencji. Spotkałyście się z czymś takim???

Pozdrawiam

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczka90 wrote:
    Witam dziewczyny, mój mąż jest już 9 miesięcy po laparoskopii żylaków powrózka nasiennego wyniki nasienia są dobre ale lekarz zalecił nam jeszcze badanie nasienia po 14 dniach abstynencji. Spotkałyście się z czymś takim???

Pozdrawiam

Że aż po 14 dniach to się nie spotkałam, zazwyczaj po 3-4 dniach się robi, ale jak Wam tak kazał to chyba tak zróbcie.

Dziewczyny, wiem że to miejsce na męskie sprawy, ale odebrałam dziś wynik posiewu i też mam tą e-coli oraz liczne lactobacillus spp. Jutro idę z tym do gina. Czyli jak mąż ma i ja, to co, wstrzemięźliwość na czas leczenia i potem znowu posiewy?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym samym czesie leczenie plus albo gumka albo wstrzemięźliwość ;-)

marti_marti, Mimbla lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ