Forum Męskie sprawy Badanie nasienia
Odpowiedz

Badanie nasienia

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    my robiliśmy w szpitalu w rybniku. Koszt 30 zł . Wszystkie parametry najważniejsze są.

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • mycha28 Autorytet
    Postów: 1145 1372

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 17:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do odsprzedania

    Salfazin 100 zl ( 15 zl)
    Selen +wit E 100 tab ( 5zl)
    L- karnityne 27 tab (15zl)
    Tran z witaminami A+D+E. 60 kaps (5 zl)

    Kontakt na priv lub mail [email protected]

    Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • eM Autorytet
    Postów: 1567 1530

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki XxMoniaXx. Czyli nie trzeba od razu startować do jakiejś kliniki leczenia niepłodności?

    Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM wrote:
    Dzieki XxMoniaXx. Czyli nie trzeba od razu startować do jakiejś kliniki leczenia niepłodności?
    nie absolutnie :))

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie nurtuje pytanie. Mój mąz od 2 miesięcy leczy zęby. jeden ząb na tydzień , dwa . Za każdym razem ma znieczulenie. @ zęby ma wyrwane. Za 3 tyg ma mieć badanie nasienia. Czy te znieczulenia mają wpływ na plemniki ?

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a mowil lekarzowi ze leczy sie na niepłodnosc? bo podobno panowie z niskimi parametrami nasienia powinni w pierwszej kolejnosci mowic o tym przy wizycie u dentysty bo podobno inne znieczulenie sie daje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:20

  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8423

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 21:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ie mówił :O nie wiedziałam ,ze to ma takie znaczenie :O

    co prawda dziś wyleczył ostatni ząb a wyniki byłyby dopiero za 3 tyg, miesiąc .

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 sierpnia 2014, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:29

    kapturnica lubi tę wiadomość

  • eM Autorytet
    Postów: 1567 1530

    Wysłany: 27 sierpnia 2014, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena87 wrote:
    Cześć,

    Poleciła bym Ci Klinikę Angelius Provita .. koszt pełnego badania to 240 zł
    Małe laboratoria odrzuciła bym już na wstępie, może koszta małe ale opis mało satysfakcjonujący i wprowadzający w błąd ..
    Mój Mąż pierwsze badanie zrobił właśnie w takowym laboratorium, zapłaciłam 30 zł, a zostaliśmy w prowadzeni w błąd, wyniki niby świetne ..
    Pojechaliśmy właśnie do Kliniki i jak się okazało morfologia tylko 2 %.


    Mogła bym wiedzieć skąd jesteś ?

    Tarnowskie Góry, Ta klinika o której piszesz jest w Katowicach?

    Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
    Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
    Maks - ur 08.09.2015
    Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 sierpnia 2014, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:29

  • sóweczka Przyjaciółka
    Postów: 83 53

    Wysłany: 28 sierpnia 2014, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mój mąż zrobił badanie... Cóż wyszło nieładnie. Mało robaczków, bardzo wolny postęp, dużo nieprawidłowych. Jutro powtórka. W pierwszym badaniu mąż sobie wypił... Po kilku dniach abstynencji seksualnej był sfrustrowany, więc kupił sobie i wypił. To było w sobotę wieczorem, a pobranie w poniedziałek. Nasza pani doktor stwierdziła, że to nie ma wpływu na badanie. Co prawda i tak jutro powtarzamy badanie, ale może czas poszukać innego doktora? Jak myślicie... Czy takie upojenie miało wpływ? Sama nie wiem co myśleć...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:14

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sóweczka moim zdaniem raczej to nie miało wpływu, a po jakim czasie powtarza badanie?

  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jendorazwo upicie raczej nie wplywa tak .. a ile dni abstynencji mieliscie przed oddaniem asienia >

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marti_marti Ekspertka
    Postów: 160 141

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałam niedawno o drugim badaniu nasienia męża - wyszło gorzej niż pierwsze, wszystko mega obniżone, nawet już dokładnie nie chcę pisać o parametrach + wyszły leukocyty...
    Mamy też wyniki hormonów (normy w nawiasach):
    TSH - 1,170 (0,270-4,2000)
    FSH - 2,07 (1,50-12,40)
    LH - 4,69 (1,70-8,60)
    testosteron - 717,40 (280,00-800,00)
    prolaktyna - 18,24 (4,04-15,20) - mąż jest osobnikiem b. stresującym się.

    Dziś przyszły w końcu wyniki posiewu nasienia - wykryto 3 bakterie, jakie - dowiemy się przy odbiorze. Powiedzcie mi proszę, czy bakterie da się wyleczyć, i tym samym poprawić wyniki? Bo hormony chyba OK wyszyły...

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti spokojnie hormony bardzo ladne :) mozecie co jakis czas obserwowac ta prl bo moze wystarczy zeby bral bromergon na obnizenie :)

    albo wynik stresu :) spr za jakis czas ponwnie ;)

    jesli baktere wyszly to spoko luz dadza antybiotyk wyleczycie i powinno sie poprawic :)

    jedno co to jesli nie mial usg to zrobcie jesczze usg jader :)

    marti_marti lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marti_marti Ekspertka
    Postów: 160 141

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dziękuję za odpowiedź Kochana :) Mąż w czwartek idzie do urologa, bo jak wiesz, u nas w CK androloga nie ma. Idzie tam do Gamety i zrobi też USG od razu. Brał przez 3 miesiące suplementy, ale o kant d* potłuc, nic nie pomogły. Mam nadzieję, że te bakterie, jakie by one nie były, się wyplewi.
    Czytałam o Twojej wizycie u dr Wolskiego, nawet nie wiesz, jak trzymam za Was kciuki!

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to trzymam kciuki :)
    my mielismy w Gamecie robic iUI z dawca ...ale poki co dalej walczymy :)

    marti_marti lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marti_marti Ekspertka
    Postów: 160 141

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 13:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, walczcie! Czytałam też, że może będziesz robić HSG... mi robili w szpitalu na Czarnowie i nie polecam, takiego bajzlu nie widziałam nigdzie, nikt nie spojrzał nawet na zdjęcia RTG, i że im się nie chciało dokładnie wystawić diagnozy, to napisali na wypisie: jajowody obustronnie niedrożne, zalecenie - Laparoskopia i wizyta u dr prowadzącego (mąż był przy tym i widział całe to zajście)...
    Ja w to nie wierzę, dlatego najpierw podkuruję męża, a dopiero potem pójdę na to laparo. Wracając do meritum - zastanów się, gdzie robić HSG...

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ania_84 Autorytet
    Postów: 39244 31302

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    brałam pod uwage Prosta :) ..ale ni wiem czy nie odzałuje i zrobie prywatnie juz w Novum jesli bedzie potrzeba ;/

    marti_marti lubi tę wiadomość

    Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • marti_marti Ekspertka
    Postów: 160 141

    Wysłany: 29 sierpnia 2014, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż w posiewie ma te bakterie, są to:
    1. Enterococcus faecalis - b. liczne,
    2. E-coli - liczne,
    3. Morganella morganii - liczne.

    Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim i czy to w miarę łatwo wyleczyć? Już chociaz wiemy, co powoduje tak słabe wyniki :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:00

    Ania_84 lubi tę wiadomość

    We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego