Badanie nasienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam do odsprzedania
Salfazin 100 zl ( 15 zl)
Selen +wit E 100 tab ( 5zl)
L- karnityne 27 tab (15zl)
Tran z witaminami A+D+E. 60 kaps (5 zl)
Kontakt na priv lub mail [email protected] -
Dziewczyny powiedzcie mi bo mnie nurtuje pytanie. Mój mąz od 2 miesięcy leczy zęby. jeden ząb na tydzień , dwa . Za każdym razem ma znieczulenie. @ zęby ma wyrwane. Za 3 tyg ma mieć badanie nasienia. Czy te znieczulenia mają wpływ na plemniki ?
-
nick nieaktualnyMonia a mowil lekarzowi ze leczy sie na niepłodnosc? bo podobno panowie z niskimi parametrami nasienia powinni w pierwszej kolejnosci mowic o tym przy wizycie u dentysty bo podobno inne znieczulenie sie daje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2014, 18:20
-
nick nieaktualny
-
Lena87 wrote:Cześć,
Poleciła bym Ci Klinikę Angelius Provita .. koszt pełnego badania to 240 zł
Małe laboratoria odrzuciła bym już na wstępie, może koszta małe ale opis mało satysfakcjonujący i wprowadzający w błąd ..
Mój Mąż pierwsze badanie zrobił właśnie w takowym laboratorium, zapłaciłam 30 zł, a zostaliśmy w prowadzeni w błąd, wyniki niby świetne ..
Pojechaliśmy właśnie do Kliniki i jak się okazało morfologia tylko 2 %.
Mogła bym wiedzieć skąd jesteś ?
Tarnowskie Góry, Ta klinika o której piszesz jest w Katowicach?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny!
Mój mąż zrobił badanie... Cóż wyszło nieładnie. Mało robaczków, bardzo wolny postęp, dużo nieprawidłowych. Jutro powtórka. W pierwszym badaniu mąż sobie wypił... Po kilku dniach abstynencji seksualnej był sfrustrowany, więc kupił sobie i wypił. To było w sobotę wieczorem, a pobranie w poniedziałek. Nasza pani doktor stwierdziła, że to nie ma wpływu na badanie. Co prawda i tak jutro powtarzamy badanie, ale może czas poszukać innego doktora? Jak myślicie... Czy takie upojenie miało wpływ? Sama nie wiem co myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:14
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pisałam niedawno o drugim badaniu nasienia męża - wyszło gorzej niż pierwsze, wszystko mega obniżone, nawet już dokładnie nie chcę pisać o parametrach + wyszły leukocyty...
Mamy też wyniki hormonów (normy w nawiasach):
TSH - 1,170 (0,270-4,2000)
FSH - 2,07 (1,50-12,40)
LH - 4,69 (1,70-8,60)
testosteron - 717,40 (280,00-800,00)
prolaktyna - 18,24 (4,04-15,20) - mąż jest osobnikiem b. stresującym się.
Dziś przyszły w końcu wyniki posiewu nasienia - wykryto 3 bakterie, jakie - dowiemy się przy odbiorze. Powiedzcie mi proszę, czy bakterie da się wyleczyć, i tym samym poprawić wyniki? Bo hormony chyba OK wyszyły...Ania_84 lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
Marti spokojnie hormony bardzo ladne mozecie co jakis czas obserwowac ta prl bo moze wystarczy zeby bral bromergon na obnizenie
albo wynik stresu spr za jakis czas ponwnie
jesli baktere wyszly to spoko luz dadza antybiotyk wyleczycie i powinno sie poprawic
jedno co to jesli nie mial usg to zrobcie jesczze usg jadermarti_marti lubi tę wiadomość
-
Aniu, dziękuję za odpowiedź Kochana Mąż w czwartek idzie do urologa, bo jak wiesz, u nas w CK androloga nie ma. Idzie tam do Gamety i zrobi też USG od razu. Brał przez 3 miesiące suplementy, ale o kant d* potłuc, nic nie pomogły. Mam nadzieję, że te bakterie, jakie by one nie były, się wyplewi.
Czytałam o Twojej wizycie u dr Wolskiego, nawet nie wiesz, jak trzymam za Was kciuki!Ania_84 lubi tę wiadomość
to trzymam kciuki
my mielismy w Gamecie robic iUI z dawca ...ale poki co dalej walczymymarti_marti lubi tę wiadomość
-
Oczywiście, walczcie! Czytałam też, że może będziesz robić HSG... mi robili w szpitalu na Czarnowie i nie polecam, takiego bajzlu nie widziałam nigdzie, nikt nie spojrzał nawet na zdjęcia RTG, i że im się nie chciało dokładnie wystawić diagnozy, to napisali na wypisie: jajowody obustronnie niedrożne, zalecenie - Laparoskopia i wizyta u dr prowadzącego (mąż był przy tym i widział całe to zajście)...
Ja w to nie wierzę, dlatego najpierw podkuruję męża, a dopiero potem pójdę na to laparo. Wracając do meritum - zastanów się, gdzie robić HSG...Ania_84 lubi tę wiadomość
brałam pod uwage Prosta ..ale ni wiem czy nie odzałuje i zrobie prywatnie juz w Novum jesli bedzie potrzeba ;/
marti_marti lubi tę wiadomość
-
Mąż w posiewie ma te bakterie, są to:
1. Enterococcus faecalis - b. liczne,
2. E-coli - liczne,
3. Morganella morganii - liczne.
Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim i czy to w miarę łatwo wyleczyć? Już chociaz wiemy, co powoduje tak słabe wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 20:00
Ania_84 lubi tę wiadomość
And we'll keep on fighting...till the end!